![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu muscariler yerlerini sevdiler sanırım, hepsi tohum kesecikleri oluşturdu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Her sene kasımpatı alırdım ama mevsim geçerken kuruyup ölürdü. Bu sene alır almaz saksısını değiştim. Hem çok güzel çiçek yaptı hem de hala bu durumda. En azından kasımda yeniden çiçekleneceğini tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2014
|
Sayın Milla... Eskiden bahçıvan olan dedemden görmüş annem...bir zamanlar o söylemişti bana bende uyguladım ve gercekten köklenmesi hizlandı...budanan **** kırılmış dalı suda bekleterek icindeki özün suya gecmesi sağlaniyor ( 15 gun kadar hatta o sırada söğüt dalıdq kökleniyor )sonra o su celiklerde kullaniliyor...tabi eskiden şimdiki gibi besinli sular yoktu ...bilimsel tarafını bende tam bilmiyorum ama bilirsiniz eskiler pekte hatalı olmuyor ) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi atalarımız bir çok şeyi olanakları dahilinde ama düzgünce yapmayı başarmışlar. Bu değerli reçeteyi en kısa zamanda uygulayacağım. Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Milla; kasımpatınızı bu zamanlarda budamanız gerekiyor eğer budamazsanız erken açım yapar ve az çiçek verir, budarsanız ise kasım ayında bol çiçek alırsınız, bilginize... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda budayacağım bu durumda. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2014
|
Çok güzeldi gerçekten. ..suyla söğüt harika ikili .. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Sayın Milla da güzeller biter mi ,ne güzellikler var. Yeri olsa insanın hepsinden alacak ama yok. Eşim diyor yeter ,ben diyorum bak bundan da yok bende . |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzeller bitmez, bitmesin de Ben de aynı sizin gibiyim. Edinmek istediğim o kadar çok çeşit var ki. Bu konuda itiraf ediyorum aç gözlüyüm ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Anneler günü mini güzeli ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben emekli olunca kesinlikle çiçek işi yapmaya ,çiçek dükkanı açmayı düşünüyorum. Yoksa nasıl baş edeceğiz bu açlıkla. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bak şimdi ,bu çiçekten canım çekti şimdi. Ne yapacağız ,adı nedir bu sevimli çiçeğin ? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Mini orkide diye geçiyor ama asıl türünü bilemiyorum. Çıtı pıtı mini minnacık çok şirin bir şey. Bir karış yok boyu ama çok alımlı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Milla dediğiniz gibi hepimizin gözü aç, doymak bilmiyoruz. Allah'tan ben daha çok bahçe mevsimlik bitkileri sevdiğim ve ortak alana ekip diktiğim için bazı bitkilerde durmayı başarıyorum. Orkideniz çok güzel, güle güle büyütüp bol bol çiçeklerini göresiniz inşallah... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Güle güle büyün orkidenizi , anneler gününüz kutlu olsun sevgili Milla .Bende küpeli aldım . Sizin küpeliniz gibi kırmızı beyaz ,bir kaç farklı tür daha aldım . Bir türlü büyümüyor , farkında olmadan çiçekli dalını kırdım . Bu çiçeği çok seviyorum nedense olmuyor . Nasıl bakıyorsunuz öğrenebilirmiyim ? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küpeli büyürken çiçek tomurcuğu yapmadan uçlarını çimdikleme dedikleri yöntemle koparırsanız hem daha gür hem de daha çiçekli oluyorlar. Ayrıca çiçeği geçen dallarınızı tohumunu aldıktan sonra kırıp çok kolay yeniden çelikleyebilirsiniz. Bir sürü küpeliniz olur. Tam mevsimi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ablam mini orkidenin türü mini phalaenopsis ama seçen kişinin hakkını yememek gerekir, bence bu işten gayet iyi anlıyor en çok çiçek açan türlerinden birini sana hediye etmiş. ![]() Küpeliler serin ve esintili yerleri seviyorlar, sıcak ve havasız mekanlarda yaprak bitleriyle başa çıkmak çok zor olabiliyor. (Ben yazın sıcak aylarında gündüzleri saksılarının yanına buz dolu su şişeleri koyarak onlara istedikleri serin havayı yaratmaya çalıştım ve bu yöntem onların çok hoşlarına gitti) Yine bütün bitkilerin harika, sihirli ellerin dert görmesin. Sevgiler, saygılar ablacığım. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() İyi seçim değil mi? Sevgili lusoari sende de ne yöntemler var maşallah. Aşırı sıcak gecelerde bu dediğini uygulayacağım. Sen dediysen doğrudur ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Ben ruj çiçeği çeliklerini suda köklendiriyorum. Sadece en alttaki iki yaprağı koparıp, bu kısmın suyun içinde kalmasını sağlıyorum. Suya değen her yaprak gözünden çok kısa sürede kök oluşturuyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da güzel yolmuş, ben de deneyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
ben direk torf+perlit+toprak karışımın içine saksıya dikivercekdim öle tutmazmı bu sera işlemlerinde pek şansım gülmedi hep küflendirdim **** çok suladım tohumlarım cıkmadı mesela ... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
O zaman alttan bir kaç yaprak koparıp Yağmur143'ün dediği gibi suda köklendirmeyi deneyin derim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2014
|
**** şöle yapalım 4e bölüyüm dalları 1ini suda bekletiyim yağmur hanımın takdiğini 1ini senin sera yöntemini 2sinide direk dikiyim nasııı daha olmadıı senden gelecek ruj çiçeğini bekleriz bu arada ben akşam **** yarın ayırıyorum aşk meridivenini kargoyaya veririm haber ederim canım... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam, hepsine tamam ![]() |
|