![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Tohumdan yetiştirmeye uğraştığım kaktüslerimi unutmuşum kaktüslerin sayfasinda kendileri gazi barış beyin gönderdiği tohumlardan yetişmeye uğraşıyor. Adı Mammillaria prolifera ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Schefflera çiçeklerim. İkinci resimde bardakta olanı önce toprağa diktim fakat ne öldü ne oldu hesabı kök yapmamış şimdi bitki besinli su olan bardakta köklenmekle uğraşıyor. İlk resimdeki çiçeğimi yaklaşık 1 ay önce filiz olarak aldım bardakta köklendirip diktim yeni filiz vermeye uğraşıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Stephanotis floribunda (Madagaskar yasemini) kendisi yanlışlıkla hoya diye satın alındı ama iyi ki alınmış böylece çok güzel bir yasemin sahibi olundu. Kuzey batı pencereyi seviyormuş kendisi ne mutlu bize bizim pencereler de öyle. Hemen çelik alındı kendisinden ne olur ne olmaz. Yerini sevdiki hemen patlamaya başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Beş altı yıl kadar önce çok büyük bir difenbahyam vardı onuda efe sayesinde kaybetmiş ve bir daha bakmamıştım. İki sene önce arkadaşımın ablası parçaladığı çiçeğinden bir çelik göndermişti ondan yetişti. Fakat bu seferde benden çekmeye başladı ha bire kesildi çoğaltmak için artık ellemiyorum. Dibinde o kıvrık duran yaprakta yeşerdi ve yaprak çıkarmaya başladı. Böylece iki kök olarak büyüyecekler kardeş kardeş. Ben difenbahyamın dibine altı ayda bir iki çorba kaşığı zeytinyağ döküyorum. Bir yerden öğrenmiştim ama şimdi hatırlamıyorum. Daha güzel olduğunu biliyorum. Tavsiye ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Artık sıra yeni gözdelerime geldi. Yavaş yavaş kolleksiyon düşünüyorum. Bakalım kısmet. Sevgili hoyalarım onları çok seviyorum. Bana çocukluğumu ve rahmetli babaannemi hatırlatıyor. Kendisinde odanın bütün tavanını sarmış çok güzel bir mum çiçeği vardı. Babamın izin tarihleri hep yaza denk geldiği için bizi güzel kokulu çiçekleriyle karşılardı. Altında o mis kokular içinde yatmak ise asla unutamayacağım bir mutluluktu. Biz çocukken küçük parfüm şişeleri satılırdı bakkallar da. Onlardan satın alıp içine toplardım özlerini kokuyu yanımda evimize götürmek için. Ya dedim ya çok seneler önceydi. Üzüldüğüm ise şimdiki çocuklarımızın çoğunun böyle hatıraları olmayıp nerede tatil yapsak derdinde oldukları. Biz çocukken tatil babaanne veya anneanne idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar sayın yeşillim in nisan ayındaki paylaşımından gelen hoya carnossalarım. Tekrar teşekkür ederim kendisine hatıralarımı canlandırdığı için. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen turkankaragoz : 31-08-2013 saat 16:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnossa tricolor, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|