![]() |
|
![]() |
#571 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Güzel şeyler çıkmış falımda akçabardak ablacım ![]() Normalde ben çiçekleri izleyerek çay/kahve içerdim ama bugün saksıyı mutlulukla kucaklayıp, eşime göstermek için içeri geldiğimde kendisi söyledi sehpaya koy diye. Ufak ufak onuda alıştırıyorum çiçeklere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Kim demiş hira'anın bu sene çiçek almayacağını? yok öyle bişey, kim demişse yalan söylemiş ![]() eşimle hafta sonu pazara gittik. eşim bir yandan meyve seçiyor, bir yandan da konuşuyoruz ama benim gözüm karşı tarafta duran çiçek tezgahında ![]() ![]() ![]() 2 adet 11 ay, biri normal diğeri mercan küpeli ve birde yenigineyle eve dönüş yolundaydım kiii.... telefonum çaldı, eşim arıyor ama dışarıda olduğumdan cevap veremiyorum çünkü çoktan evde olmam lazımdı. koşar adımlarla ev yolundayım ve telefon 2. kez çaldı, artık çaresiz cevaplamak durumundayım çünkü adam merak ediyor ![]() hira:efendim eşim: nerdesin canım? hira: pazara geri döndüm eşim: neden? hira: elma almayı unutmuşuz ![]() eşim: hıı... (derin sessizlik bu kısım) ben gitmekten vazgeçtim, evin önünde seni bekliyorum, anahtarım evde kalmış.. hira: tamam hızlıca geliyorum ardından bir mesaj attım çünkü elimde elma değil çiçek poşeti vardı ![]() hira: çiçek almaya gittim yaa napiim? çiçek alcam desem kızıyosun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
süpersin hira! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Hay sen çok yaşa güldürdün gece vakti beni, pazara beraber gidince böyle oluyor genelde. Aynı durumları bende yaşıyorum, Birde tutturmuş çiçekleri seviyorsun beni sevmiyorsun. Kıyaslıyor sanki aynı şey mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Allah daha cok güldürsün sümeyracım. bizi bizden başkası anlamıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Bizim buralarda pazarlarda da çiçek satılmıyor. İyi mi, kötü mü ben de bilemiyorum şu son yaşadığım olaylar yüzünden. Bu aralar az biraz karamsarım ya. Ama yok yok olsaymış iyi olurmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Yakınlarında çiçek olmasın daha iyi ablacım ya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yer ganimet, fakat şartlar çok zor hatta yok denecek kadar azaldı. Eskiden kapı önleri sağolsun diyordum oralarda elimden gitmeye başladı, insanların terbiyesizlikleri yüzünden, kişiye bir-iki saksı çiçek batıyor, rahatsız ediyor. Sağolasın, sen bana birşey alma inşallah nisan da herşey yolunda giderse bir Eminönü yaparız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
günaydın
Küçüklüğümde pikniğe gittiğimizde ormanda görürdüm çuhaları, büyük uğraşlar sonucunda köklü halde sökerek, eve gelince saksıya dikerdim ama denense hiçbiri yaşamazdı ![]() ![]() ![]() çuhaların koktuğuna şahit oldunuz mu? şebboyun kokusuna benzeyen, muhteşem bir kokusu var. Sadece pembe olanı kokuyor. Düzenleyen hira : 21-03-2014 saat 17:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili hiracım çuhaların çok güzel ben çuhaların güzel koktuğunu bilmiyordum.ama ne yalan söyliyeyim kokusuz olan pembe daha bir güzel demekki onun albenisi dikkat çekiyor.gelelim kocolara onları zaten pazara görümekle biz hata ediyoruz.benim eşim de çiçekleri seviyor,sağ olsun istediğim çiçeği alıyor ama çuha menekşe gibi küçük çiçekleri biraz almak istemiyor.bunlar ot gibi küçücük diye bana söyleniyor.bin dereden su getiriyorum aldırtana kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Bu beyaz sümbülü pencere kenarından içeri aldım. Bulunduğu odayı o muhteşem kokusuyla dolduruyor ![]() ![]() ![]() ![]() mor olanıda annemler için ekip bırakmıştım ama o kadar alakasızlar ki konuyla, camın önünde duran çiçeğin koktuğundan bile haberleri yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
muscarilerimde açtı ![]() ![]() ![]() ![]() bu arada. dün adamın biri tezgah kurmuş çiçek satıyordu. dayanamadım yine, bi tane kalanşo kaptım. nasıl yapıyorlarsa bir türlü anlamıyorum, küçücük fidenin üzerinde bi sürü tomurcuk. benim kalanolarımda öyle bişey yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Pencere kenarı renklendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
düz mor olan çiğdemlerimde açtı ![]() ![]() ![]() frezyada harekete geçti. sabırsızlıkla bekliyorum napayım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili hiracım benim frezyalarım açtı.ama sadece sarısı,daha önce mor ve beyazıda vardı,onlar açmıyor.sanırım soğanları zarar görmüşler.çok severim kokularına bayılırım. avatarımdanda belli oluyordur. hele eski klasik beyazının kokusu hepsinden kesgindir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Münevvercim bunlar benim ilk göz ağrılarım. Ağaçlar netten önce sardunya Allah sardunya ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira maşallah hep alıyorum diyorsun e zaten belli yelpaze genişliyor, harikalar. Çuhalar koltuğun arkasında mı duruyor sevgili hira... Çiğdemlerine de maşallah çok güzel açtılar... Ellerine, gönlüne sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
Sağol ablacım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2013
|
609 no' lu mesajınızdaki sümbül yaprağını bir an salatalık zanettim, iyi mi? ![]() Çiçekten pek anlamasam da hepsi gerçekten çok hoş! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
|
Dün yine tutamadım kendimi çiçek tezgahına daldım ![]() ![]() ![]() neyse erengülü buldum hemde bir saksıda iki kök vardı ve ikiside farklı renkteydi. bende kaptım tabii hemen. Bakımı hakkında bir araştırma yapmadım henüz. Umarım ben bilgi edinene kadar çarpılmaz zavallıcık. Bir de çok güzel bir açelya buldum, rengini çok beğendim. yapraklar açelyanın yaprağıyla tıpatıp aynı ama ben bu renkte açelya hiç görmedim. Çiçeğim açelya değil mi arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
echinopsis subdenudata ![]() bu kaktüsten bir tane vardı bende ama kendisini çok sevdiğim için yedekte bir tane daha olsun istedim ![]() ![]() bu küpeli ve saksıyıda anneme hediye aldım, yarın yeni saksısına alıp koyarım pencere kenarına. bakalım bakımını yapabilecekmi anneciğim ![]() ![]() çileğide komşucuğuma hediye edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Eyüp'e gittim. Niyetim oradaki seraları gezmekti, gezdimde. Sera'da dolaşırken fark ettimki; ben çiçeğe doymuşum galiba ![]() ![]() Bilenler bilir, Eyüp' e inen yolun sol tarafında Kiler market var, bi gireyim bakayım, belki değişik saksılar falan vardır dedim. Dolaşırken torfların olduğu yerde bunu gördüm ![]() ![]() toz gübre diyor üzerindeki yazı. daha evvel hiç duymadım. sulama suyuna eklendiği gibi, yapraklarada sprey yapılabilirmiş. Bakalım işe yarar birşeymiymiş. Kullanıp anlatırım çiçeklerin üzerindeki olumlu olumsuz etkilerini.. birçokta çeşidi vardı, ben bunu seçtim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |