![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sevgili hira karanfilin içerideyse dışarıya koymanı öneririm benim yaz kış dışarıda bide sabah 11 kadar güneş alıyor. şuanda çiçeklli. fazla güneşi sevmiyor bol yanmış gübreyi hayır demiyor...sadece kuru dallarını temizlerseniz. yakında tomurcuklanır açıp geçtikten sonra budarsanız çiçeklerinden mahrum olmamış olursunuz bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sevgili egeefe, o zaman sadece sarı yaprakları budayacağım teşekkür ederim ![]() ![]() Müthiş uykum var.. hira kaçar.. iyi geceler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili hira, gece gece ben senin muskarilerini merak ettim açıkçası... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Ben mesajını şimdi fark ettim ablacım. Bugün eklerim muscarileri ama daha çiçeklenmediler, tomurcuklar anca renklenmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
işte benim muscarilerim ![]() fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller. gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye 2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene almıştım ve kasım gibi ekmiştim. Soğanlılarımdan yüzüm hiç gülmedi ya nergizler de açmadı henüz. Bir dahaki yıl hazır açmış soğan alıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım bende kasım sonu gibi ektim soğanları. Yeterli araştırmayı yapmıyor, bilgi sahibi olmuyoruz, o yüzden aksilik oluyor hep. Daha doğrusu kendi adıma söylüyorum ben bunu. Bahçe olmadığı için azar azar her çeşit soğanlardan edinmeye çalışıyorum ama onlarıda cehaletten kaybediyorum genelde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Ben sulama işini çözemedim sanırım fazla suladım ya çürüttüm ya da mantar oldular. Bir de zararlılar var tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Ben pek sulamıyorum, yağmur yağdıkça sulanıyorlar diyeceğim ama yağmurda yağmadı ki doğru düzgün. Kısacası az suyla yetindiler. Dediğim gibi bilgim yok ama fotoğraflarını eklersen Sn. kgursan ve Sn Pria abilerimiz imdadına yetişir ve yol gösterirler gokce'cim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Pria bakmıştı fotoğraflarıma ve saksılarımı küçük buldu. Gelecek sonbaharda bu hatamı düzelticem inşallah daha geniş ve uzun bir saksıya alacağım soğanlarımı. Ancak balkonumun güneş görme sorununu çözme şansım yok malesef. Sayfanı da biraz dertlerimle meşgul ettim kusura bakma Hira'cım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Olurmu öyle şey ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
işte bugünün elemanı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
çilli begonyamıda yeni saksısına aldım. eğer kısmet olurda çiçeklerini görürsem, saksısıyla uyumlu olsun çiçek renkleri diye seçtim bu saksıyı ![]() ![]() yılbaşı ve paskalya kaktüslerimide aynı saksıya aldım. böyle daha şık oldular. bu arada; bu saksı bana komşumdan hediye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
sukkulentimi kurtarabilirmiyim bilmiyorum ama, son kalan sarkaçlarından ikisini alıp başka bir yere diktim. anneninde toprağını şöyle bir kapartıp açıkta kalan köklerin kapanması için toprak ekledim. bakalım ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah yenilikler güzel görünüyor sevgili hira... Yılan kaktüsü ben nazikçe tutabiliyorum, şimdiye kadar batmadı eldivenle bastırmadan deneyebilirsin. İnşallah çiçeğini de görürsün. Sukulentin de tutar bence... (İnşallah diyeyim yine de) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim YeniGine ablacım. Yok sorun dikenler değil, ben bişeyleri yanlış yapıp kaktüsü kaybetmekten korkuyorum. yılan kaktüsün dikenleri yumuşak, problem olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
bence şimdilik o saksı yeter ama değiştirirsen ayaklı saksı almanı tavsiye ederim en azından birkaç sene sende kaktüsünde rahat edersiniz ve yağmur almayan soğuk bir yerde tutarsan daha çok çiçek açtığını görebilirsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin zerre, teşekkür ederim. Önerilerini muhakkak dikkate atacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hira ablacım begonyan çilli begonya değil söğüt begonyası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Begonyalar, yılbaşılar, paskalyalar, kaktüsler... ben kıskandım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin jojoba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira benim de birkaç yerde tomurcukta nergislerim vardı onlar soğuktan mı bilemiyorum bir günde baktım boyunlarını eğmişler ve çürümüş tomurcuklar. Ve şimdi sen söyleyince küpe çiçeklerim geldi aklıma hiç bakmadım ne durumdalar. O kadar çok yerde çiçeklerim var ki darmadığınık iyi aklıma getirdin hemen bakayım küpe çiçeklerime. Senin küpeline inşallah birşey olmamıştır bundan sonra havalar düzelir baktın olmadı budarsın, yeniden can bulur gibime geliyor. İnşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Budamak aklıma geldi ama elim varmadı ablacım ![]() ![]() ![]() nergisler aşırı olmadıkça soğuk havada zarar görmüyor diye biliyorum ama neden öyle olmuşlarki? keşke fotograflayıp hocalara sorsaydın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
![]() Diyorum ya her yerde bir çiçeğim var, sanki aynı durumda olan bir nergis daha var, inşallah onu fotoğraflayayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2014
|
hepsi çok güzel ve keyifleri yerinde görünüyor hallerinden memnunlar ki bol bol çiçek görüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Çiğdemler güneşi görünce açmışlar. Bizde koca saksıyı sehpanın üzerine oturtup, onları izleyerek hafta sonu kahvemizi içelim dedik eşimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
begonya, echinopsis oxygona, petunya, sardunya |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|