![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Akşamsefası , balkonuma hoşgeldiniz. Paskalya kaktüsünün bende birinci yılı. Geçen yıl çiçekli olarak almıştım. Bu yıl ilk kez açacak benim elimde. Kışın serin bir yerde suyunu çok az vererek dinlenmesini sağladım. Baharda yavaş yavaş sulamaya başladım. Yeni bir saksıya aldım ve saksıya bahçe toprağı ve koyungübresi ekledim. Çok aşırı su seven bir bitki değil. Forumun paskalya kaktüsü için açılan sayfasında da bilgiler mevcut. Orayı okuyarak daha kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Benim yaptıklarım bunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Hocam ![]() Sizin bu şeker begonya dediğiniz begonya türü yapraktan çoğalıyor mu? Yaprağını suya koyunca köklenir mi? Yoksa dalı olan çelik mi almak gerekir? Dal alırsak suda mı köklendireceğiz? Ve her iki durumda da, suda köklendirme mi yoksa direkt saksıya dikmek mi gerekir? Bu yaz eğer şartlar uygun olursa bir yere sefere çıkabilirim gözümü karartıp ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Alıntı:
iyi paylaşımlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Cymbelina 'cım Tömürceğin verdiği cevaba katılıyorum. Yumru begonya yı dalından köklendirmeyi başaramadım şimdiye kadar. Ama senin sorduğun şeker begonya ona nazaran daha çok kolay çimlenen bir tür olarak biliyorum. Kendim denemedim onu da belirteyim. Ama farzetki eline köksüz bir şekerbegonya geçti. Ben olsam dalı suda köklendirmeyi denerdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Şans bambusu Bu bitkiyi herkes suda yetiştirir ama ben toprakta daha mutlu olacağını okuduktan sonra toprağa ekince bu bilgi bence de doğruluk kazandı. İlk aldığım zaman suya koymuştum. Yapraklar sararmaya başladı. Hatta bir tanesinin üst kısmındaki filizi gövdeye yakın yerden sararıp bozuldu. Onu kesip attım. Mumla kestiğim yeri ( hava almaması için ) kapattım. Toprakta keyiflendiler. Sonra doğada bulduğum yosunları bu saksıdaki toprağın üzerine örtmek aklıma geldi. Hem dekoratif durdu. Hemde su tutucu oldu. Bu bambulara saksı bulmak haliyle zor oluyor. Bende çok aradım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Bu da üst kısmın resmi. Uzun oldukları için boydan resim çekmek zor oldu şimdilik. İlerde daha düzgün çekmeye çalışacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Ceylanlar ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Mor menekşe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Ceylan sardunya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Bu ne çiçeği merak ettiniz mi ? ![]() Bu kış pazardan aldığım beyaz ve kırmızı turplardan deneme yaptım. ![]() ![]() ![]() Yanındaki saksıda da kıskanç sardunya. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Fittonia |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Itır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Artık riks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dağçiçeğiciğim, her zamanki gibi muhteşem başarılı bir deneysel, sürrealist ve dadaistsin gördüğüm kadarıyla ![]() Bambu konusunda da tebrik ediyorum. O da hiç saksıda aklıma gelmezdi, ne güzel yapmışsın. Bizim de vardı bir ara ama suda dura dura mı artık niye bilmiyorum "adios amigos" diyerek veda ettiler. O minik uğurböceklerine de bayıldım, çok tatlılar. Bu arada yosun bulduğun için şanslısın, onu minyatür bahçe ve kusamonoda kullanabilirsin. Sen yavaştan bonsaiye doğru geçiş yapıyorsun bence. Yakışır arkadaşıma. Koniçiva Miyazagi usta. Fitonyanın kavanoz bahçede kullanıldığını görmüştüm, hemen onu da eklemiş olayım. Ceylanlar çok şeker. Itırın ne renk açıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
misss misss.kokusu geldi taaa buralara..çok severim ben hanımeliyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() oldu mu acaba bilmiyorum.bende çiçeklerimden bi foto ekledim.olmuş heralde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Bir bakayım ne var ne yok diye girdim nete. Hemen çıkmak zorundayım benim bıcırkların karnı acıktı masa hazır beni bekleyip duruyorlar. Sorulara daha sonra cevap vermek üzere kaçıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Cymbelina 'cım güzel sözlerin için çok teşekkürler. Turpu bütün olarak ektim. Zaten minicik ti birtanesi. Birde kırmızı lahana (hani salatalara kattığımız ) var deney yaptığım. ![]() ![]() Bakalım turp tohumlarını olgunlaştırabilecek mi ? Fittonia yı kavanoz bahçelerinde kullandıklarını biliyorum. Ama sayın Ahmeter akvaryum içinde bile yaşatmış. Çok şaşırmıştım. Itırın renginin pembe olduğunu tahmin edebiliyorum sadece. Çünkü ilk kez yetiştiriyorum. Sevdiğim bir arkadaşım daha yeni gönderdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sudem , güzel sözlerin için çok teşekkürler , süslerin çok güzel olmuş. Çok yeteneklisin. Kimbilir çiçeklerin ne güzeldir. Hem eminim ki benimkilerden de güzellerdir. . Süslerinin devamını çok merak ettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam üzeri arkadaşımla bahçelerine sebze toplamaya gittiğimizde bahçedeki gelincikleri gördüm. Sevincim görülmeye değerdi. Tömürceğin paylaştığı resimlerdeki gelincikleri gördükten sonra gelincik göremediğimi söyleyip sitem etmiştim. Bu yıl çok nadir görüyorum. Gelincikleri çok seviyorum. Tabii bu kadar sevip bir kök almazsam olmazdı. Tarlanın tam da sebze olan kısımlarında çıktıkları için sebzelerin hasadı sırasında çoğu zaten yolunup atılacaktı. En azından ben bahçede yaşatabilirim diye düşünerek bir kök aldım. Arkadaşım bir komşudan bir dal Ceylan sardunya almış. Ondan da bir kök nasip olunca sevincim daha da arttı. Sardunyanın rengi meçhul. Sürpriz olacak. İşte resimleri. Kocaman bir bahçe dolusu gelincik görmek niyetiyle yerine ekilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Palaenopsis Orkidem iki yıldır benimle. Tek dal üzerinden yeni dallar sürerek çiçekler açmaya devam ediyor. Bu kışın açtığı çiçeklerin ebatı küçüldü. Zannedersem besin takviyesi lazım. Şu aralar tekrar bir hareketlenme başladı orkidemde. Çok şirin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() Itır eflatun açıyor cymbelina ablacım leylak rengi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere tanıtmak istediğim ilginç bir bitkim var. Adı viriesea. (Umarım doğru yazmışımdır ) ![]() Bu bitkimi kışın Migros'tan almıştım. İlk kez gördüğüm bir bitki olduğu için cesaret edip turuncu rengini almamıştım. Bu kadar dayanıklı ve uyumlu olacağını bilsem alırdım ![]() Orkide ile aynı ortamları seven bir bitki. Yaprak aralarına su doldurmak istiyor. Bir kaç günde bir bu suları tazelemek gerekiyor. Kenarlarından yeni dallar çıkartıp yeni yavrular veriyormuş. Bu yavrulardan üretmek gerekiyormuş. Bu yavruları büyütünce ana bitki ölüyormuş. En üstteki kırmızılı kısım aldığımda kıpkırmızı idi. Giderek rengi değişti. Şu anda iki tane yavrusu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda minişler ![]() Yaprak arasına doldurduğum su zamanla kireçlenme yapmış. Dağ suyu ile suluyorum aslında ![]() Ama bu izler bitkinin ne kadar büyüdüğünü de göstermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
ne değişik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Dağçiçeğiciğim, Phal'ini sakladın benden, ha? ![]() ![]() ![]() ![]() O diğer, Viriesea dediğin çiçeği ilk kez görüyorum, egzotik - tropik şeyler de var sende ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Valla Cymbelina cım sende de ne fikirler var yahu. Harikasın. Şimdi yana döne yumurta kolisi biriktiriyorum. Şirin köyü yapmak kolay değil haliyle. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada benim kafamda çılgın proceler halen uçuşmakta balkon için. Bulduğum bir videoyu paylaşayım: How to decorate a small balcony - Ep 4 - YouTube Teknik detaylar çok mühim değil, önemli olan fikir vermesi. Burada görünce hatırladığım bir şey oldu, daha önce bir ara aklıma gelen. Şimdik, küçük ve yer problemi olan bir balkona mesela belki ahşap bir paletle çözüm bulunabilir (mi?). Sn Ciroz'un ahşap paletle yaptığı başka birşeyler vardı hatta. Benim aklıma gelen şu olmuştu: Paleti alıyoruz, balkona duvara biraz eğimli olacak şekilde yaslıyoruz. Devrilmemesi için yere gelen kısımın önüne ağırlık olarak birşeyler konulabilir - eğimli dayamış olsak da. Bu palet denen arkadaşımızda zaten aralıklar var. İşte biz de bu aralıklara askı türü birşeylerle veya kendinden askılı saksılarla çiçeklerimizi asabiliriz. Ayrıca, bu palete istediğimiz şekilde çivi de çakabiliriz. Çivi çakınca zaten istediğimiz saksıyı gene asabiliriz. Dezavantajları: - Paleti öyle rahat bulamayabiliriz. Bulsak da eve çıkarırken bize deli denebilir ![]() - Görüntü açısından hoş durmayabilir kimisi için. Boyanması da gerekebilir. Çok mu uçtum sence? ![]() Ayriyeten, bu videodaki hasırımsı/sazımsı malzemeyi görünce biraz pişman oldum. Çünkü 1,5 sene önce, yıllarca öylece duran plaj hasırlarını attığımı hatırladım. Atmasaydım, ondan belki birşeyler yapılırdı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|