agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni4079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2013, 20:00   #211
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Sayın Akşamsefası , balkonuma hoşgeldiniz.
Paskalya kaktüsünün bende birinci yılı. Geçen yıl çiçekli olarak almıştım. Bu yıl ilk kez açacak benim elimde.
Kışın serin bir yerde suyunu çok az vererek dinlenmesini sağladım. Baharda yavaş yavaş sulamaya başladım. Yeni bir saksıya aldım ve saksıya bahçe toprağı ve koyungübresi ekledim. Çok aşırı su seven bir bitki değil. Forumun paskalya kaktüsü için açılan sayfasında da bilgiler mevcut. Orayı okuyarak daha kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Benim yaptıklarım bunlar.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 20:21   #212
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Hocam ben de şunu soracaktım:

Sizin bu şeker begonya dediğiniz begonya türü yapraktan çoğalıyor mu? Yaprağını suya koyunca köklenir mi? Yoksa dalı olan çelik mi almak gerekir? Dal alırsak suda mı köklendireceğiz? Ve her iki durumda da, suda köklendirme mi yoksa direkt saksıya dikmek mi gerekir? Bu yaz eğer şartlar uygun olursa bir yere sefere çıkabilirim gözümü karartıp

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 20:32   #213
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Hocam ben de şunu soracaktım:

Sizin bu şeker begonya dediğiniz begonya türü yapraktan çoğalıyor mu? Yaprağını suya koyunca köklenir mi? Yoksa dalı olan çelik mi almak gerekir? Dal alırsak suda mı köklendireceğiz? Ve her iki durumda da, suda köklendirme mi yoksa direkt saksıya dikmek mi gerekir? Bu yaz eğer şartlar uygun olursa bir yere sefere çıkabilirim gözümü karartıp
Şey ben cevap versem acaba lafa karışmış olur muyum? İlk olarak şunu söyleyeyim şeker begonyaları babannem yapraktan çoğaltırdı bunu iyi biliyorum ama nekadar denedimse olmadı riksli iş Kökünden çıkan filizler çimli oluyor onlardan ayırma en sağlıklı yöntem. Suda dalı rahatlıkla çimleniyor direk olarak toprağa dikilince de oluyor ama en güzel yöntem kökten çıkan yavruları çimli olarak ayırmak Sen nerden alıcaksın bilmiyorum ablacım ama imkanın varsa kökünden ayır birkaç yavru

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 20:51   #214
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Sayın Akşamsefası , balkonuma hoşgeldiniz.
Paskalya kaktüsünün bende birinci yılı. Geçen yıl çiçekli olarak almıştım. Bu yıl ilk kez açacak benim elimde.
Kışın serin bir yerde suyunu çok az vererek dinlenmesini sağladım. Baharda yavaş yavaş sulamaya başladım. Yeni bir saksıya aldım ve saksıya bahçe toprağı ve koyungübresi ekledim. Çok aşırı su seven bir bitki değil. Forumun paskalya kaktüsü için açılan sayfasında da bilgiler mevcut. Orayı okuyarak daha kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Benim yaptıklarım bunlar.
ilginize teşekkür ederim. çiçeğin ismini dahi bilmediğim için forumda arama yapamamıştım.şimdi incelerim
iyi paylaşımlar

dağçiçeği beğendi.
aksamsefasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2013, 21:28   #215
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Cymbelina 'cım Tömürceğin verdiği cevaba katılıyorum. Yumru begonya yı dalından köklendirmeyi başaramadım şimdiye kadar. Ama senin sorduğun şeker begonya ona nazaran daha çok kolay çimlenen bir tür olarak biliyorum. Kendim denemedim onu da belirteyim. Ama farzetki eline köksüz bir şekerbegonya geçti. Ben olsam dalı suda köklendirmeyi denerdim.

Cymbelina beğendi.
Eski 26-05-2013, 21:45   #216
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Şans bambusu
Bu bitkiyi herkes suda yetiştirir ama ben toprakta daha mutlu olacağını okuduktan sonra toprağa ekince bu bilgi bence de doğruluk kazandı.
İlk aldığım zaman suya koymuştum. Yapraklar sararmaya başladı. Hatta bir tanesinin üst kısmındaki filizi gövdeye yakın yerden sararıp bozuldu. Onu kesip attım. Mumla kestiğim yeri ( hava almaması için ) kapattım. Toprakta keyiflendiler. Sonra doğada bulduğum yosunları bu saksıdaki toprağın üzerine örtmek aklıma geldi. Hem dekoratif durdu. Hemde su tutucu oldu.
Bu bambulara saksı bulmak haliyle zor oluyor. Bende çok aradım. bulamayınca aklıma evdeki boş yağ tenekesinden saksı yapmak geldi. Eşimin yardımı ile onu da hallettik.

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 21:47   #217
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bu da üst kısmın resmi. Uzun oldukları için boydan resim çekmek zor oldu şimdilik. İlerde daha düzgün çekmeye çalışacağım.

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:10   #218
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Ceylanlar ...

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:12   #219
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Sardunya

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:14   #220
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Mor menekşe

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:15   #221
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Ceylan sardunya

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:21   #222
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bu ne çiçeği merak ettiniz mi ?
Bu kış pazardan aldığım beyaz ve kırmızı turplardan deneme yaptım. saksıya ekiverdim. onlarda çiçek açıp tohum yaptılar.
Yanındaki saksıda da kıskanç sardunya. hemen resme girmiş.

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:31   #223
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Fittonia

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2013, 22:38   #224
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Itır

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2013, 06:27   #225
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Artık riks alacağız, ne yapalım. Seferimin tarihi belli değil, o yüzden bu yaz dedim, yapabilir miyim yapamaz mıyım onu da bilemiyorum ama şu an 5 yıllık kalkınma planlarım içinde var bir takım seferler, anladınız siz onu Tömürcek, evladım her zamanki gibi esrarengiz bir biçimde anlatmışsın, zor anladım - ya da yarım anladım Kökten çıkan çimli yavrular - bunu tahayyül edemedim pek ama anladımsı Artık seferim esnasında - o da cesaret edebilirsem - artık yaprak mı yoksa dal mı denk gelecek bilemiyorum.

Dağçiçeğiciğim, her zamanki gibi muhteşem başarılı bir deneysel, sürrealist ve dadaistsin gördüğüm kadarıyla Turp hiç aklıma gelmezdi, direkt bütün olarak mı gömdün toprağa? Sadece o yeşil sap kısmını mı kesip koydun? Biz de bir ara havuçla öyle birşeyler yapmıştık.

Bambu konusunda da tebrik ediyorum. O da hiç saksıda aklıma gelmezdi, ne güzel yapmışsın. Bizim de vardı bir ara ama suda dura dura mı artık niye bilmiyorum "adios amigos" diyerek veda ettiler. O minik uğurböceklerine de bayıldım, çok tatlılar. Bu arada yosun bulduğun için şanslısın, onu minyatür bahçe ve kusamonoda kullanabilirsin. Sen yavaştan bonsaiye doğru geçiş yapıyorsun bence. Yakışır arkadaşıma. Koniçiva Miyazagi usta.

Fitonyanın kavanoz bahçede kullanıldığını görmüştüm, hemen onu da eklemiş olayım. Ceylanlar çok şeker. Itırın ne renk açıyor?

Eski 27-05-2013, 08:27   #226
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
Alıntı:
Bu akşam bahçedeki Hanımeli den biraz topladım. Bütün evi sardı kokusu. Komşunun filbahri çiçeğinin (ağaç oldu ) mis kokusu ile bizim bahçedeki Hanımeli kokusu birleşince mahalleyi harika bir koku bürüdü. Kokusunu gönderemesemde resmini gönderiyorum.
misss misss.kokusu geldi taaa buralara..çok severim ben hanımeliyi.

dağçiçeği beğendi.
SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 08:30   #227
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
misss misss.kokusu geldi taaa buralara..çok severim ben hanımeliyi.
Name:  301975_362197977224154_2005240883_n.jpg
Views: 574
Size:  25.9 KB

oldu mu acaba bilmiyorum.bende çiçeklerimden bi foto ekledim.olmuş heralde o saksı süslerini ben yapıyorum.bunu beni seven bir bıdık eve geldiğinde çekmiş kaçmış.süsleride katmış karıştırmış birbirine.menekşelerim mutfak camımın önünde boylu boyunca...onlarda da rengarenk kalpler var...sevgili dağçiçeğinin yanında benim çiçeklerin adı bile olmaz ama neyseeee.....

Eski 27-05-2013, 09:06   #228
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bir bakayım ne var ne yok diye girdim nete. Hemen çıkmak zorundayım benim bıcırkların karnı acıktı masa hazır beni bekleyip duruyorlar. Sorulara daha sonra cevap vermek üzere kaçıyorum.

Cymbelina beğendi.
Eski 27-05-2013, 09:56   #229
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Cymbelina 'cım güzel sözlerin için çok teşekkürler. Turpu bütün olarak ektim. Zaten minicik ti birtanesi. Birde kırmızı lahana (hani salatalara kattığımız ) var deney yaptığım. onunda kök kısmını aynen havuç ya da ananas ta olduğu gibi ekmiştim. Yaprak verdi.
Bakalım turp tohumlarını olgunlaştırabilecek mi ?
Fittonia yı kavanoz bahçelerinde kullandıklarını biliyorum. Ama sayın Ahmeter akvaryum içinde bile yaşatmış. Çok şaşırmıştım.
Itırın renginin pembe olduğunu tahmin edebiliyorum sadece. Çünkü ilk kez yetiştiriyorum. Sevdiğim bir arkadaşım daha yeni gönderdi.

Cymbelina beğendi.
Eski 27-05-2013, 10:00   #230
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Sevgili Sudem , güzel sözlerin için çok teşekkürler , süslerin çok güzel olmuş. Çok yeteneklisin. Kimbilir çiçeklerin ne güzeldir. Hem eminim ki benimkilerden de güzellerdir. . Süslerinin devamını çok merak ettim.

SUDEM beğendi.
Eski 27-05-2013, 10:12   #231
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Dün akşam üzeri arkadaşımla bahçelerine sebze toplamaya gittiğimizde bahçedeki gelincikleri gördüm. Sevincim görülmeye değerdi. Tömürceğin paylaştığı resimlerdeki gelincikleri gördükten sonra gelincik göremediğimi söyleyip sitem etmiştim. Bu yıl çok nadir görüyorum. Gelincikleri çok seviyorum.
Tabii bu kadar sevip bir kök almazsam olmazdı. Tarlanın tam da sebze olan kısımlarında çıktıkları için sebzelerin hasadı sırasında çoğu zaten yolunup atılacaktı. En azından ben bahçede yaşatabilirim diye düşünerek bir kök aldım. Arkadaşım bir komşudan bir dal Ceylan sardunya almış. Ondan da bir kök nasip olunca sevincim daha da arttı. Sardunyanın rengi meçhul. Sürpriz olacak.
İşte resimleri. Kocaman bir bahçe dolusu gelincik görmek niyetiyle yerine ekilecek.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2013, 10:22   #232
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Palaenopsis
Orkidem iki yıldır benimle. Tek dal üzerinden yeni dallar sürerek çiçekler açmaya devam ediyor. Bu kışın açtığı çiçeklerin ebatı küçüldü. Zannedersem besin takviyesi lazım.
Şu aralar tekrar bir hareketlenme başladı orkidemde. Çok şirin

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2013, 10:23   #233
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Tömürcek, evladım her zamanki gibi esrarengiz bir biçimde anlatmışsın, zor anladım - ya da yarım anladım Kökten çıkan çimli yavrular - bunu tahayyül edemedim pek ama anladımsı

Itırın ne renk açıyor?
Ablacım tek kök değil de bir çok kök oluyor şeker begonyalar o köklerden birini toprağa yakın yerden tutup ayırırsan köklü olarak çıkarlar bıçakla ayırmak en sağlıklısı sen bir çanta yap ablacım deprem çantası gibi sefer çantası Gül makası, bıçak, kazma falan

Itır eflatun açıyor cymbelina ablacım leylak rengi

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 10:30   #234
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Sizlere tanıtmak istediğim ilginç bir bitkim var. Adı viriesea. (Umarım doğru yazmışımdır ) bir diğer adıyla ateş kılıcı
Bu bitkimi kışın Migros'tan almıştım. İlk kez gördüğüm bir bitki olduğu için cesaret edip turuncu rengini almamıştım. Bu kadar dayanıklı ve uyumlu olacağını bilsem alırdım
Orkide ile aynı ortamları seven bir bitki. Yaprak aralarına su doldurmak istiyor. Bir kaç günde bir bu suları tazelemek gerekiyor. Kenarlarından yeni dallar çıkartıp yeni yavrular veriyormuş. Bu yavrulardan üretmek gerekiyormuş. Bu yavruları büyütünce ana bitki ölüyormuş.
En üstteki kırmızılı kısım aldığımda kıpkırmızı idi. Giderek rengi değişti. Şu anda iki tane yavrusu var.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2013, 10:37   #235
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bunlarda minişler
Yaprak arasına doldurduğum su zamanla kireçlenme yapmış. Dağ suyu ile suluyorum aslında
Ama bu izler bitkinin ne kadar büyüdüğünü de göstermiş.

Eklenen Resimler

Eski 27-05-2013, 10:51   #236
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Alıntı:
Bunlarda minişler
Yaprak arasına doldurduğum su zamanla kireçlenme yapmış. Dağ suyu ile suluyorum aslında
Ama bu izler bitkinin ne kadar büyüdüğünü de göstermiş.
ne değişik...

dağçiçeği beğendi.
Eski 27-05-2013, 11:02   #237
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Ablacım tek kök değil de bir çok kök oluyor şeker begonyalar o köklerden birini toprağa yakın yerden tutup ayırırsan köklü olarak çıkarlar bıçakla ayırmak en sağlıklısı sen bir çanta yap ablacım deprem çantası gibi sefer çantası Gül makası, bıçak, kazma falan

Itır eflatun açıyor cymbelina ablacım leylak rengi
Olayı anladın, biliyorsun çocuğum, bir de bana bıçak, kazma kürek diyorsun. Halkın ortasında bıçak çıkarıp orada ameliyata girişemem Petrol arar gibi kazmayla sondaj yapamam. Kibar olmak lazım, Arsen Lupen misali. Artık bilemiyorum, henüz hayal aşamasında zaten.

Eski 27-05-2013, 11:11   #238
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Dağçiçeğiciğim, Phal'ini sakladın benden, ha? Bir de siz konuşuyordunuz, aaa ben çekinirim, korkuyorum bu çiçekten diye, hatırladın mı? Ben de ben hiç korkmam, bir tokat atarım çiçeğe demiştim. Bu o çiçekti galiba, yanılıyor da olabilirim ama. Sen sözde değil özde cesur çıktın.

O diğer, Viriesea dediğin çiçeği ilk kez görüyorum, egzotik - tropik şeyler de var sende Aslında, eğer akvaryumunuz hala duruyorsa (ve boşsa) bu çiçeğini (veya yavrularından birini) ve orkideyi oraya yosun ve ağaç dalları gibi şeylerle güzelce yerleştirip çok farklı birşeyler de oluşturabilirsin. İçine gerekli nem için bir düzenek filan lazım gelir mi bilmem, sisleme falan filan türü. Forumda buna benzer bir şey görmüştüm gibi hatırlıyorum.

Eski 27-05-2013, 11:24   #239
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Valla Cymbelina cım sende de ne fikirler var yahu. Harikasın.
Şimdi yana döne yumurta kolisi biriktiriyorum. Şirin köyü yapmak kolay değil haliyle.

Eski 27-05-2013, 11:24   #240
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Bu arada benim kafamda çılgın proceler halen uçuşmakta balkon için. Bulduğum bir videoyu paylaşayım:

How to decorate a small balcony - Ep 4 - YouTube

Teknik detaylar çok mühim değil, önemli olan fikir vermesi. Burada görünce hatırladığım bir şey oldu, daha önce bir ara aklıma gelen. Şimdik, küçük ve yer problemi olan bir balkona mesela belki ahşap bir paletle çözüm bulunabilir (mi?). Sn Ciroz'un ahşap paletle yaptığı başka birşeyler vardı hatta. Benim aklıma gelen şu olmuştu: Paleti alıyoruz, balkona duvara biraz eğimli olacak şekilde yaslıyoruz. Devrilmemesi için yere gelen kısımın önüne ağırlık olarak birşeyler konulabilir - eğimli dayamış olsak da. Bu palet denen arkadaşımızda zaten aralıklar var. İşte biz de bu aralıklara askı türü birşeylerle veya kendinden askılı saksılarla çiçeklerimizi asabiliriz.

Ayrıca, bu palete istediğimiz şekilde çivi de çakabiliriz. Çivi çakınca zaten istediğimiz saksıyı gene asabiliriz.

Dezavantajları:
- Paleti öyle rahat bulamayabiliriz. Bulsak da eve çıkarırken bize deli denebilir

- Görüntü açısından hoş durmayabilir kimisi için. Boyanması da gerekebilir.

Çok mu uçtum sence?

Ayriyeten, bu videodaki hasırımsı/sazımsı malzemeyi görünce biraz pişman oldum. Çünkü 1,5 sene önce, yıllarca öylece duran plaj hasırlarını attığımı hatırladım. Atmasaydım, ondan belki birşeyler yapılırdı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025