![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
|
Senin yerin ayrı canım Cymbelina. Sen benim ilk göz ağrımsın. ![]() Evet yılbaşı çiçeğimle karşılıklı çay, kahve , limonata içtik. Tabii zavallım dayanamadı bunca meşrubata. Midesi bulandı. Dedi ki bu deli kadın benim yakamı bırakmayacak açmayınca. Açayım çiçeklerimi de kurtulayım bu eziyetten. ![]() İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış. Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. ![]() Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Sen şimdi söyleyince hatırladım, doğru, sen daha önce de söylediydin: açelya, ortanca vb. diye. Ben de forumda okumuştum sanırım, bunlar asidik yapıda toprak istiyordu sanırım, yani PH düşük olacak. Tömürcek de anlatmıştı, doğru, bir sürü birşeyler vermişti açelyasına. Deneysellikte sınır tanımıyorsunuz ![]() Kahvede potasyum olduğunu bilmiyordum. Bir de sanırım odun külünde ve patates kabuğunda ve hatta muzda ve muzun kabuğunda da potasyum var. Olayı gene Allah'ın izniyle kimyaya bağladım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış. Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. ![]() Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii ![]() Bugün " nasıl yani" dedim! Neye biliyor musunuz? Annemin komşusu kışın, menekşelerin toprağına hamsi kafalarını; küçük küçük parçalayıp gömüyormuş! Toprağa iyice gömdüğü için sinek yapmıyormuş. Camdan uzatıp gösterdi menekşelerini, Muhteşemdi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 628
|
Çok da deneysel şeyler değil AngelSour ![]() Bunlar bilinen uygulamalar. Açelya ve ortanca gibi bitkiler pH 5-6 istiyor. Bu nedenle toprağı asidik tutmak gerekiyor.. Limon tuzu veya sirkeli sulamalar olabilir. Ama limon tuzu daha iyi. Sirkede koruyucular felan var. Aynı şekilde çay artığı, kahve, soda vs.. Hamsi konusunda da balık gübresi vardır ağaçlarda kullanılan. Türkiye'de pek yok ama yurtdışında çok yaygın. Bildiğiniz balık artıklarından üretiliyor ![]() Alıntı:
Bugün " nasıl yani" dedim! Neye biliyor musunuz? Annemin komşusu kışın, menekşelerin toprağına hamsi kafalarını; küçük küçük parçalayıp gömüyormuş! Toprağa iyice gömdüğü için sinek yapmıyormuş. Camdan uzatıp gösterdi menekşelerini, Muhteşemdi....[/QUOTE] |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|