![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili sardunaki, ellerinize, gönlünüze sağlık balkondaki son durum, gelişmeler harika... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Sevgili YeniGine ve gurcan_keskin çok teşekkür ediyorum .Geçen seneye oranla bu sene daha iyi oldu balkonum.Bu yazı atlatırsak sağsağlim başkada bişey istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili sardunaki, çiçeklerin harika,hepsi çok güzel ellerine sağlık.balkonunuzda galiba cam cam var,buda çiçeklerinizin güneş ışığının faydasından çok zarara uğratacaktır.üstelik çok yakın olduğundan yaprakları aşırı sıcak günlerde kavrulacaktır.buna bir önlem almalısınız. örneğin çiçeklerininizin arkasına ince tül gibi benzeri malzemeden, güneş ışınlarını filtreleyek çiçeklerinizi koruyabilir, ve daha sağlıklı çiçekler yetiştirirsiniz. benimde yaz aylarında havaların aşırı ısındığı günlerde böyle sorunlarım oluyor.araştırıyor çiçeklerime ve mekana uygun çare üretmeye çalışıyorum. çok sevdiğim halde küpelilerim, yazı çıkaramadan sıcak ve kuru havalardan etkilenip kuruyor.bu yıl bunlara çare düşündüm.saksılarımın altlarına,içi su ve çakıl taşlı geniş tepsi koyup,küpeli saksılarımı bunların içine yerleştireceğim.amacım nemili bir ortam yaratmak.sana güzel hiç solmayan çiçekli bolkon ve günler diliyorum.sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Ceylan kızlarım
Birkaç gün önce ektiğim yeni Ceylanlarım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Mine çiçeği,Onbiray ve Bodrum papatyası
1 ay önce ektiğim Mine çiçeği,Onbiray ve Bodrum papatyası ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Düzenli ve rengarenk bir balkonunuz var. Size kutlarım. Günleriniz de çiçekli olsun dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sevgili Sardunaki, çok şirin bir balkonun ve balkonunun içinde de dünyalar tatlısı sakinlerin var. Ne mutlu sana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gokcegokce ,teşekkür ediyorum .Mesajımda da yazdım ama haberdar etmek amacıyla tekrar buraya da yazmak isterim.Yakında Karşıyaka çiçek festivali olacak.Dediğim gibi orada bulursam hem kendim için hem sizin için almak beni mutlu eder.Ayrıca Urla'daki o serayada yolumuz düşerse orayada bakarım.Gördüm aradığınız türleri cidden bugüne kadar çiçekçilerde hiç görmedim bu türleri.Ama merak etmeyin bulucaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Engin Koç bey,sizin terasınızda bir harika ,tam hayallerımdeki gibi teraslı bir ev.Ama şimdilik balkonla idare ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Münevver48 , Bu evde 3. yaza merhaba diyoruz.İlk yaz şehir dışındaydım bir süre ve eşim ya hiç sulamamış o canım çiçeklerimi ya dafazla su vermiş (!) .. Tüm ağaç gibi olan sardunya ve diğer çiçeklerimi kaybettim.Nadide çiçeklerim vardı. ![]() Geçen yazda aşırı sıcak ve müthiş bir böcek istilasına ugradı balkonum.Bebeğimde olmuştu ve ilgilenemedim fazla.Kurtarabildiklerimi kurtardım ama gidenlere halen canım yanar. Bu yaz bomba gibi hazırım.Böcek ilaçlarım hazır ![]() Tavsiyenizde çok haklısınız.Dün tente kumaştan perde siparişi verdim.2 yıldır yaptırma niyetım vardı ama nasip olmadı, artık çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum.Baktım tenteylede kayıplar olacak duruma göre çiçeklerimi içeri alıcam.Akvaryum ve ahşap boyama hobi odamız var evımızde,oraya tasıycam çiçeklerimi.Umarım kayıpsız geçer bu yaz .Sevgiler Düzenleyen sardunaki : 12-04-2014 saat 08:35 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Saksı süslerim ve çok daha fazlası için lütfen sayfamı ziyaret ediniz. ![]() https://www.facebook.com/pages/Kedil...3183863?ref=hl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sardunaki sardunya sevgisinden ayrı akvaryum ve ahşap boyama hobilerini de paylaştığımıza çok sevindim. Karstayken melek akvaryumumuz vardı. Kırklarelinde şimdilik japonlarımız var. Ahşap boyamada ise başlangıç aşamasındayım ama fena hevesliyim. Evdeki tüm siyah mobilyalarımı beyaza boyamak istiyorum. :P Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Münevver48 teşekkür ederim.İlla birşeylerle uğraşan bir yapım var.hobi olarak bence yapılacak en güzel işlerden birisi ahşap boyamak dizayn etmek.Biz kadınlar çok renkliyiz ve evlerimizide severiz işte o yüzden en çok ahşap boyama işine meraklıyım 2006 dan beri.Önceleri hep yapıp hediye ettim ama artık ev dolup taşınca ve ben hiçbirini kullanmaya kıyamayınca şimdi satılığa çıkardım hepsini .ve yenilerinide yapıyorum oğlum uyurken .bu işin sonu yok cidden.Yaptığınız işleri görmek isterdim bende .Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gokcegokce ![]() ![]() Akvaryum ile eşim ilgeniyor ,üretim yapıyor ben sadece doğumlarda bakıyorum büyük bir merak ve hevesle .Ben balığı tavadayken ve rakıyla seviyorum ![]() Düzenleyen sardunaki : 13-04-2014 saat 00:09 Neden: yazım hatası :) yine mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sardunaki yani akvaryum suyunu her bitkimize verebiliyoruz öyle mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yenigine evet ayırtetmeden hepsine veriyorum,daha neler neler veriyorum bir bilseniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Tuz ve kimyasal ilaçlar kullanılmıyorsa elbette verilebilir.Bizim balık türlerimizin beslenme şekli bitkisel oldugundan ve hiçbir ilaçlama yapılmaya luzum görülmediğinden gönül rahatlıgıyla verıyorum .Bu önemli ayrıntıyı unutmayalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/22489.htm böyle bir forum var gözatarmısınız lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
![]() Benim komşumda da akvaryum var ve bazı bazı birlikte temizliyoruz akvaryumu ve ben o canıım akvaryum sularını wc'ye döküyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Akvaryum suyunu ben de veriyorum bitkilere ama açıkçası öle aman aman bir fayda göremedim henüz. Melek akvaryumumuz bitkiliydi ve kimyasal gübre kullanıyorduk ama dezenfekte için biraz da kayatuzu atıyorduk tanka. Ama yine de veriyordum bitkilere. Bir şey olmuyordu. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gokce içimizde ne cevherler varmışta bilmiyormuşuz.Baksanıza hepimiz maşallah 10 parmağımızda 10 marifet bayanlarız ne kadar güzel ne kadar güzel .sizleri tanıdıgıma çok memnun oluyorum gün geçtikçe.Çiçeklerimiz ne iyi şeylere vesile oldu.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Balkon notu:Yakında yıkılacak olan eşimin ailesinin bahçeli evinden bugün ganimetlerimi topladım. 2 sakız sardunya sıyırdım ,renklerini bilmiyorum 1 canan sıyırdım rengi mor ![]() 2 kök kendiliğinden çıkan minyatür hercai menekşe. Envai çeşit çiçek var orada ama kıyıp alıp getiremiyorum evime.Yerlerinde mutlular ve teneke saksılarında hepsi coşmuş durumda.Ama ev yıkılacağı zaman benden kaçışları yok hepsini alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüslerim
1 yıl içerde baktım ama 1 milim bile büyümedi,ölecek gibiydi balkona aldım ve 1 yılda 4 katı uzadı .Cinsini bilmiyorum ,çengel gibi dikenleri var.Bulaşırsam asla bırakmıyor tutunduğu dikenleri.Bulaşık bişey yani bu kız ![]() ![]() Çiçeklenmeler başladı . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Ceylangözü
Henüz açtı,Harika bir kırmızı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Aslanağzı
Rengi harika. ![]() Sözde bunlar bodur aslanağzıydı,annem almıştı bana .Şimdi saksıya sığmıyorlar.Rengarenk sürekli açıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Mor salkım yeni fidem
Mor salkımımı alalı henüz 1 hafta oldu ki yeni bir fide verdi bana ,seni çok sevmekte haklıyım Mor Salkım hanım,teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür hercai menekşe
Bugün ektim bu güzel hanımı .O kadar küçük ki .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |