agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni16716Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-08-2013, 00:21   #511
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili loveforlife hasatına maşallah, çok güzel görünüyorlar, teşekkürler... Sana da iyi bayramlar olsun.

berçin ve loveforlife beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 08:20   #512
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
İnci Menekşe (Chirita tamiana)

Bir gün (çoğu zaman yaptığım gibi) çiçekçileri dolaşıp, değişik bir şeyler bulabilir miyim diye dolaşırken kenarda atılmış minik bir saksı gördüm. Yaprakları bakımsız, perişan haldeydi. Ama yine de benim sahip olmayı çok arzu ettiğim güzellerden biriydi. Yaprak yapısından tanıdığım bu güzelin ne olduğunu sorduğumda, çiçekçilerden o her zaman duyma ihtimalimiz olan şişirme hikayelerden birini dinlemiş olsam da ben biliyordum. O bir inci menekşeydi. Başından atmak istiyormuş çiçekçi de onu, belli ki. Ver iki lira, al git deyince; aldım, geldim... Toprağını değiştirdim ama yine minik bir saksıda bıraktım ki, köklere vermesin gücünü. Kötü yaprakları temizledim. Sonrasında ilgi ve bol sevgi... Ve beklenen son:
Name:  IMG_2929.jpg
Views: 920
Size:  33.8 KB

Name:  IMG_2926.jpg
Views: 2318
Size:  30.3 KB

Name:  IMG_2946.jpg
Views: 2251
Size:  21.0 KB

Name:  IMG_2941.jpg
Views: 2743
Size:  27.8 KB

Benim incim sitede paylaşılan diğer inci menekşelerinden farklı olarak, inci gibi bembeyaz...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 09:01   #513
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Ne kadar temiz, ince, sabırlı bir yüreklisin sen, seni kutluyorum maşallah her şeyin canına can katıveriyorsun.
Güle güle büyüt inci menekşeni.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 09:56   #514
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Ne kadar temiz, ince, sabırlı bir yüreklisin sen, seni kutluyorum maşallah her şeyin canına can katıveriyorsun.
Güle güle büyüt inci menekşeni.
Sevgili Akçabardak,

Ne güzel sözler bunlar böyle! Mahcup oluyorum. Bunlar yaşatabildiklerim... Yaşayamayan, benimle kalmayan ne çok can var Keşke elimden gelse, imkanlarım daha fazla olsa da, daha çok cana yardımım dokunsa. Biz emek veriyoruz, gerisi Rabbimizin bileceği iş...

gilan, aheste, berçin ve 2 kişi beğendi.
Eski 12-08-2013, 23:20   #515
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
İyi geceler, bu gece meteor yağmuru olacak bende balkonda meteor yağmurunu beklerken dostların balkonlarına baktım tabi sana uğradım ama yoktun.Şimdi seni görünce hemen dalıverdim tekrar balkonuna inci menekşen çok güzelmiş gerçekten güle güle büyüt. Bu arada bende yeni bir aşk başlatın galiba şimdi bu inciden bulmam lazım demeye başladım ne kadar kıskancım gördün mü. Hava da bulutlandı meteor yağmurunu göremedim

Yaylacı ve loveforlife beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 09:56   #516
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sabah Sefası (Ipomoea)

Biraz geç kalmış olsam da, bahçedeki toprak dolu büyük bir varil içine ekmiştim tohumlarını. Bizim kızlar başladı tırmanmaya...

Name:  IMG_2749.jpg
Views: 827
Size:  40.2 KB

Kökü yeterince güneş alamamış olsa gerek biraz geç kaldı tomurcuklanmada...

Name:  IMG_2756.JPG
Views: 828
Size:  67.9 KB
Name:  IMG_2757.jpg
Views: 842
Size:  18.6 KB

Sonra sabahlarımıza sefa olmaya başlayıverdiler...

Name:  IMG_2762.jpg
Views: 844
Size:  23.1 KB
Name:  IMG_2765.jpg
Views: 834
Size:  25.2 KB

Düzenleyen loveforlife : 23-08-2013 saat 23:50
Eski 13-08-2013, 10:05   #517
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sabah Sefası (Ipomoea)

Oturduğumuz 2. kata ulaştıklarında balkon demirlerine sardırarak durdurmak istesem de kendilerini, hızlarını alamadı bizimkiler... Şimdilerde bahçedeki ayva ağacı da sabah sefası açar oldu. Hedefleri yüksek benim kızların.

Name:  IMG_2915.jpg
Views: 1263
Size:  43.5 KB
Name:  IMG_2916.jpg
Views: 1000
Size:  45.4 KB
Name:  IMG_3023.jpg
Views: 899
Size:  33.9 KB

Sabah sefalarını çok seviyorum. Bu nedenle farklı renklere sahip olmayı çok istiyordum. Sevgili SDurul'un gönderdiği tohumlardan farklı olarak bir bu güzel çıktı. Çiçeği daha büyük. İncecik beyaz biyesi öylesine kibar ki! Yalnız diğerlerine göre daha dayanıksız çiçekleri...

Name:  IMG_2948.jpg
Views: 839
Size:  29.0 KB
Name:  IMG_2949.jpg
Views: 852
Size:  29.3 KB

Eski 13-08-2013, 10:11   #518
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sabah Sefası (Ipomoea)

Öylesine güzeller ki, birkaç fotoğraf daha paylaşmadan edemeyeceğim...

Name:  IMG_2951.jpg
Views: 839
Size:  28.7 KB

Name:  IMG_2880.jpg
Views: 823
Size:  28.2 KB

Name:  IMG_3020.jpg
Views: 790
Size:  38.0 KB

Name:  IMG_2881.JPG
Views: 781
Size:  67.7 KB

Name:  IMG_2918.jpg
Views: 798
Size:  23.6 KB

Eski 13-08-2013, 10:18   #519
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sefaan olsun, günün aydın olsun Tatlı kızz...

jineop, berçin, Sevgi ve 2 kişi beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 10:56   #520
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Sabah sefaların çok güzel görünüyor bizim buralarda öylesine gelişi güzel bahçe tarla kenarlarına ekilen bu bitkinin bu kadar görkemli duruşu beni çok şaşırttı doğrusu ellerine sağlık

Eski 13-08-2013, 13:27   #521
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Chirita bembeyaz maşallah ablacığım. Bu sabah sefalarını ne zaman diktiysem hep kırmızı örümcek oldular beni beğenmediler. Hepsine kocaman maşallah.

Eğer olursa da tohum zamanı siyah çerilerin tohumundan rica edebilr miyim ablacım?

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 19:29   #522
Ağaç Dostu

aheste's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Çok güzeller canım ya ellerine güzel yüreğine sağlık. Onlar seni daha çok görebilmek için tırmanmışlardır okadar yukarıllara...

aheste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 21:12   #523
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Sabah sefaların çok güzel görünüyor bizim buralarda öylesine gelişi güzel bahçe tarla kenarlarına ekilen bu bitkinin bu kadar görkemli duruşu beni çok şaşırttı doğrusu ellerine sağlık
Sevgili Eceyıldız,

Dünyanın böylesine garip bir düzeni var işte. Ben kırda açan çiçeği evde yaşatabilme planları yapıyorum çoğu zaman. Daracık saksılarda, bir karışlık toprakta yaşatmaya zorluyorum zavallıları. Bahçe, tarla olsa; toprağım bol olsa neler yapmazdım ki!... Beğenin için çok teşekkür ederim.

Eski 13-08-2013, 21:23   #524
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Chirita bembeyaz maşallah ablacığım. Bu sabah sefalarını ne zaman diktiysem hep kırmızı örümcek oldular beni beğenmediler. Hepsine kocaman maşallah.

Eğer olursa da tohum zamanı siyah çerilerin tohumundan rica edebilr miyim ablacım?
Çok teşekkür ederim Fatihçiğim. Chirita beni de aşık etti kendine. Sevip duruyorum onu. Sabah sefalarını yıllardır ekerim ama renk sıkıntısı yaşıyordum. İnşallah sonraki yıllarda arkadaşlardan başka renklerini de bulma şansım olur.

Siyah çerilerin tohumlarını fermantasyon için mıncıkladım bugün. 2 Gün sonra yıkayıp kurumaya alacağım. Yani için rahat olsun. Tohumlarımız hazır sayılır...

gilan, Yaylacı, Fatih ve 3 kişi beğendi.

Düzenleyen loveforlife : 14-08-2013 saat 10:53
Eski 13-08-2013, 22:49   #525
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Misafirim...

Bugün bir sürpriz misafirim vardı. Nereden çıkıp geldi, bilemedim. Onu balkonda görünce çok sevindim. Öylesine insancıldı ki, tuttum onu. Bir güzel sevdim. Anneme götürdüm, o da sevdi. Kaçmaya yeltenmedi bile. Tekrar balkona çıkarken fotoğraf makinesini almayı ihmal etmedim elbette. Bu görüntüleri Sevgili YeniGine'nin çok seveceğini düşündüm, nedense!

Biraz gezdi. Yemini yedi ve uçup gitti yüreğinin götürdüğü yere...

Name:  IMG_3076.jpg
Views: 816
Size:  35.8 KB

Name:  IMG_3077.jpg
Views: 778
Size:  34.7 KB

Name:  IMG_3078.jpg
Views: 817
Size:  40.2 KB

Name:  IMG_3079.jpg
Views: 820
Size:  42.2 KB

Name:  IMG_3081.jpg
Views: 802
Size:  42.3 KB

Eski 13-08-2013, 23:43   #526
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili loveforlife canımsın sağool. Evet güvercin ve belli ki sahipli evcil. Çok tatlıymış belli ki yakınlarınızda bir yerde yetiştiriliyorlar. Kerata bir de paçalı dediklerinden. Maşallah ona!.. Yem de vermişsin gelir belki inşallah tekrar... Bizim de yürüme mesafesinde 10 dakika kadar bir yerde besliyorlar bir tanesi devamlı geliyordu bizim buraya, fakat bu sene yok gelmedi hiç.
Komşumla baktığımız kumru yavrumuzu görmüşsündür. Dün baktığımda daha büyümüş gibi geldiydi bana, bugün öyle gelmedi dünkünün aynısı dedim. Canımsın dua et yaşatabilelim onu, birşey olacak diye ödüm kopuyor valla.
Güvercin fotoğrafın için teşekkürler, maşallah çok güzel bir güvercin, inşallah gelir tekrar.

Eski 14-08-2013, 16:16   #527
Ağaçsever

limonağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2013
Galeri: 1
Sevgili loveforlife,

size özel mesaj yoluyla ulaşmaya çalıştım fakat mesaj kutunuz dolu olduğu için sistem uyarısı ile karşılaştım, sanırım mesaj kutunuzu bir miktar boşalttığınızda mesajımı göreceksiniz. Bu arada bir acemilik sebebiyle görüntülenmesini bir türlü beceremediğimiz resmi de sildim, resmin açıklamasını da mesajda bulabilirsiniz.

sevgiler,

Limonağacı kullanıcısının kızı.

limonağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2013, 21:04   #528
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Minik kumrum ÇITIR!

Bizim eve Nuh'un gemisi mi desem, Ali Baba'nın çiftliği mi bilemedim. Hoş şikayetim de yok aslına bakacak olursan. Belki sadece annemle beraberim ama kocaman bir ailem var benim. Kanatlılar çoğunluğu ele geçirdi son günlerde. İki gündür yeni biri daha katıldı. Mahallenin delisi ben olunca, nerede yardıma muhtaç bir can olsa benim kapıya bırakılıyor elbette. İşte size dünya tatlısı bir can daha... Sevgili YeniGine, baksana benim minik ÇITIR'ıma!

Bir avuç mutluluk! Öyle tatlı ki, hiçbir kumru bu kadar sevdirmemişti daha önce kendini bana. Önceki yavrular, hemen kanatlarını kaldırırlar ve savunmaya geçerlerdi. Bu sevgiyi seviyor.
Name:  IMG_3109.JPG
Views: 1067
Size:  67.6 KB
İki gündür elimde enjektör; ıslatılmış bebe bisküvisi, ekmek bulamacı... Yiyecek de büyüyecek benim Çıtır. Bugün evin içinde kısa da olsa bir uçma çalışması yaptı. Fincan yine kafesin başında, "o da senin kardeşin" dedim ya, kafası pek bir karışı kızcağızın. "Yahu bunların hepsi benim kardeşimse, hani benim kanatlarım?" diyor olmalı...

Beslenme saatimiz sonrasında tüylerinin batmış haliyle ÇITIR!
Name:  IMG_3123.jpg
Views: 742
Size:  38.5 KB
Name:  IMG_3127.jpg
Views: 726
Size:  36.6 KB
Name:  IMG_3132.jpg
Views: 742
Size:  35.0 KB
Name:  IMG_3120.jpg
Views: 769
Size:  33.3 KB

Eski 19-08-2013, 21:28   #529
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

İnsanın çabasının karşılığını alması kadar güzel birşey olamaz değil mi. Bu yavrucağın kendine geldiğini toparlandığını görmek ne kadar mutlu ediyordu şimdi seni. o güzel yüreğine sağlık emeklerinin karşılığını her zaman sevgiyle almanı dilerim allahtan.

Eski 19-08-2013, 23:27   #530
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili loveforlife maşallaah diyorum. Çıtır çok tatlı, şimdiye kadar balkonumdan birçok kumru yavrusu uçtu gitti fakat hiçbirisini elime almak aklıma gelmemişti. Sen bu konuda daha cana yakınsın, daha fazlaca sıcak seviyorsun bana göre. Kutlarım seni.
Peki Çıtır kendiliğinden mi geldi balkona yoksa balkonda mı büyüdü. Keşke bizim kumru da bu kadar olabilseydi. 1 hafta kadar yaşatabildik.
Bu arada Fincan hanımın 'Benim kanatlarım nerede?' sorgulaması güldürdü beni. Haklı ama bir sürü kanatlı kardeşi var.

Eski 20-08-2013, 12:51   #531
Ağaçsever

Zerrin Torun's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2012
Böylesine yardımsever ve merhametli olduğunuz için övgü ve takdirleri hakediyorsunuz.Nice insanlar varki hayvanlara zevk için eziyet ediyorlar.Sizi kutluyorum.Keşke herkes sizin kalbinize sahip olsa.

Zerrin Torun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 14:15   #532
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili loveforlife maşallaah diyorum. Çıtır çok tatlı, şimdiye kadar balkonumdan birçok kumru yavrusu uçtu gitti fakat hiçbirisini elime almak aklıma gelmemişti. Sen bu konuda daha cana yakınsın, daha fazlaca sıcak seviyorsun bana göre. Kutlarım seni.
Peki Çıtır kendiliğinden mi geldi balkona yoksa balkonda mı büyüdü. Keşke bizim kumru da bu kadar olabilseydi. 1 hafta kadar yaşatabildik.
Bu arada Fincan hanımın 'Benim kanatlarım nerede?' sorgulaması güldürdü beni. Haklı ama bir sürü kanatlı kardeşi var.
Çıtır'ı mahalleli yolda bulmuş, yuvasını bulamayınca da benim bakacağımı bildiklerinden bana getirmişler. İyice alıştık birbirimize. Az önce besledim yine. Ama Fincan Hanım'ı görmenizi isterim, öylesine ilgili ki! Bu kardeş işi iyice sardı sanırım Fincan'ı...

Sizinkini yaşamamasına çok üzüldüm Çıtır'ı balkonda, kuşların eski kafesinde tutuyorum. Benim beslediğim diğer büyük kumrular geldiğinde heyecanlanıyor. Öyle tatlı ki! İnşallah sağ sağlim uçurup diğerleriyle beraber mutlu mutlu yaşamasına vesile olabilirim...

Eski 20-08-2013, 14:25   #533
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eylem TUGCE Mesajı Göster
Böylesine yardımsever ve merhametli olduğunuz için övgü ve takdirleri hak ediyorsunuz. Nice insanlar var ki hayvanlara zevk için eziyet ediyorlar. Sizi kutluyorum. Keşke herkes sizin kalbinize sahip olsa.
Keşke! Ben bir karıncayı incitmekten kaçınırken, insanların merhametsizliğini anlayamıyorum. İnsanlar neden hem başka insanlara hem de doğaya karşı böylesine acımasızlar? İnsanoğlunun benmerkezli davranışları beni çok korkutuyor. İşin tuhaf yanı ne, biliyor musunuz? İnsanoğlu böylesine kırıcıyken, hayvanlar ve bitkiler sevginizi karşılıksız bırakmıyor. Ne acıdır ki "can dostum" diyebileceğim bir insan yok ama hayvanlarımdan can dostum diye bahsedebiliyorum. Hatta muhabbet kuşum Paşa "can dostum benim!" deyip duruyor.

Eski 20-08-2013, 14:31   #534
Ağaç Dostu

turkankaragoz's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2012
Hayvan seven dünyada her şeye saygı ve sevgi duyar sn loveforlife. Sizi tebrik ediyorum. Hem gösterdiğiniz çabalardan hemde duygularınızı bu derece samimi paylaştığınız için. Dilerim hayatınızda hep sizi mutlu eden durumlarla karşılaşırsınız.

turkankaragoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 14:44   #535
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

İnsanların neden bu kadar acımasız olduğunu kim çözdüki bu güne kadar, Bu yüzden bunu çözmeye çalışmak yerine ne kadar sevgi ve saygı varsa onu paylaşmak gerektiğine inanıyorum ben. Belki bu sevgi ve saygı bulaşıcıdır diye umut ediyorum.

Eski 23-08-2013, 22:47   #536
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sabah sefası ne azman bir bitkiymiş öyle, sihirli fasulye masalında ki gibi sanki.)) Çok görkemli maşallah, Çıtır'ı güle güle büyüt çok sevimli kerata, bende bugün terasta banyo yapan güvercinleri çekecektim ama Zeus sağ olsun arkamdan çocuklar yukarı bırakmışlar onun gelmesiyle güvercinlerde uçup gitti...

Ben her zaman söylerim, dünyanın tek canavarının insanoğlu olduğunu. İnsan önce hangi varlık olursa olsun empati kurmayı öğrenmeli ve doğanın işleyişini iyi anlayıp kavrayabilmelidir. Eğitim çekirdek ailede başlar, okul ve yaşamla devam eder ta ki ölene kadar. Ne yazık ki insanoğlu hem doğaya, hemde kendi ırkına karşı kıyım içerisinde. Görülen o ki insanoğlu maalesef aç gözlülüğe yenilmiş durumda. Doğa, okullarda basit fen ve coğrafya dersleriyle geçiştiriliyor. Oysa uygulamalı yapılacak eğitim daha akılda kalıcı ve vicdanı uyarıcı olacaktır, diye düşünüyorum arkadaşım. Konu o kadar vahim olduğu kadar da uzun maalesef, umarım senin hassasiyetinde olan arkadaşlarımız çoğalır sel olur. Dünya için geri sayım başlayalı çok oldu çünkü...Can dosttum yok demişsin ama, can dost olmaya ben talibim arkadaşım.))

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2013, 21:35   #537
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz Mesajı Göster
Hayvan seven dünyada her şeye saygı ve sevgi duyar sn loveforlife. Sizi tebrik ediyorum. Hem gösterdiğiniz çabalardan hemde duygularınızı bu derece samimi paylaştığınız için. Dilerim hayatınızda hep sizi mutlu eden durumlarla karşılaşırsınız.
Çok teşekkür ederim. İnsanların hayvanlara ettiklerini görünce tahammül edemiyorum artık. Dilerim yaratılan tüm güzellikleri sevsin (en azından Yaratan'ın hatırına) insanlar... Bizim doğadan öğrenmemiz gereken öyle çok şey var ki! Özellikle hayvanlar bu konuda ibretlik. Elbette anlayabilene...

Eski 24-08-2013, 21:47   #538
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
İnsanların neden bu kadar acımasız olduğunu kim çözdüki bu güne kadar, Bu yüzden bunu çözmeye çalışmak yerine ne kadar sevgi ve saygı varsa onu paylaşmak gerektiğine inanıyorum ben. Belki bu sevgi ve saygı bulaşıcıdır diye umut ediyorum.
Şayet bulaşıcılık özelliği varsa, benim çevremdeki insan nüsvetteleri aşılı galiba Zira tüm çabalarıma rağmen bulaştıramıyorum bu güzel duyguları onlara... Ah bir bir bilseler sevginin ne güzel bir duygu olduğunu!

berçin ve eceyıldız beğendi.
Eski 24-08-2013, 22:09   #539
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Sabah sefası ne azman bir bitkiymiş öyle, sihirli fasulye masalında ki gibi sanki.)) Çok görkemli maşallah, Çıtır'ı güle güle büyüt çok sevimli kerata, bende bugün terasta banyo yapan güvercinleri çekecektim ama Zeus sağ olsun arkamdan çocuklar yukarı bırakmışlar onun gelmesiyle güvercinlerde uçup gitti...

Ben her zaman söylerim, dünyanın tek canavarının insanoğlu olduğunu. İnsan önce hangi varlık olursa olsun empati kurmayı öğrenmeli ve doğanın işleyişini iyi anlayıp kavrayabilmelidir. Eğitim çekirdek ailede başlar, okul ve yaşamla devam eder ta ki ölene kadar. Ne yazık ki insanoğlu hem doğaya, hemde kendi ırkına karşı kıyım içerisinde. Görülen o ki insanoğlu maalesef aç gözlülüğe yenilmiş durumda. Doğa, okullarda basit fen ve coğrafya dersleriyle geçiştiriliyor. Oysa uygulamalı yapılacak eğitim daha akılda kalıcı ve vicdanı uyarıcı olacaktır, diye düşünüyorum arkadaşım. Konu o kadar vahim olduğu kadar da uzun maalesef, umarım senin hassasiyetinde olan arkadaşlarımız çoğalır sel olur. Dünya için geri sayım başlayalı çok oldu çünkü...Can dosttum yok demişsin ama, can dost olmaya ben talibim arkadaşım.))
Canım Arkadaşım...

Sen terastan gökyüzüne bir merdiven daya şimdiden bence. Zira benim sabah sefaları tohum yapmaya başladı ve ben senin için tohum ayıracağım. Terası da çok seveceklerdir bence. Hele şu kenarları beyaz biyeli olan güzel var ya, o sabah sefası olduğunu unutup gün boyu çiçekli kalıyor neredeyse.

Name:  IMG_3097.jpg
Views: 963
Size:  26.9 KB

Çıtır büyüdü, dün beslemek için kafesten dışarı çıkardığımda uçup gitti. Öyle sevindim ki... Arkadaşlarını bulmuş. Diğer kumrularla beraber onlar için koyduğum yemleri yemeğe gelmişti bugün. Bir canı daha kurtardım şükür ki... Şimdi de bir kedicik çıkageldi ansızın. Daha önce hiç görmemiştim. Ama sevgi delisi bir can. Çok büyük değil. Sanki evden atılmış hissi uyandırıyor bende. Fincan çok ama çok kıskandı onu. Bu akşam bahçede mama verdim yeni gelen kediciğe. Bahçe kapısı açıktı. Ben civciv ve ördeklere bakarken, kaşla göz arasında eve çıkmış. Fincan bunu görünce bunalıma girdim. "O da senin kardeşin" desem de nafile... Diğeri öylesine uysal ki; benim cadı tıslıyor, diğeri sev beni diye yere yatıyor. Bahçeye çıkardım yine ama ağlayıp duruyor. Yine uyuyamam ben bu gece. O cana bir yuva bulmam lazım... Zeus'un Çüçü'ye yaptığı gibi, sanırım bizimkiler evin reisliğini kaptırmak istemiyorlar.

İnsanlığın yok olma tehlikesiyle yüz yüze olup insanlığını kaybedişinin farkında olmadığı günümüzde bizim gibilere çok önemli bir görev düşüyor sanırım. Biliyor musun, ben böyle olduğum için beni hiç sevmeyen hatta nefret eden çok fazla kişi tanıyorum. Böyle bir ortamdayken, senin gibi bir CAN DOSTUM olmasını çok isterim...

Eski 24-08-2013, 23:10   #540
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Cosmos

Servi boyuyla bahçesi olanlar için ideal bir çiçekmiş cosmos. Çiçeklerinin güzelliğine vurulup sahip olmak istemiştim ama saksıda yetiştirmeye uygun bir bitki değilmiş ne yazık ki. Bir de asitli toprağı sevmiyor. Benim saksılar bahçedeki köknarın dökülen yapraklarından ister istemez nasibini alıyor. Asit oranımız biraz fazla anlayacağınız. İstediğim gibi olmasa da açtılar sonunda. Bu arada İngilizler "Meksika Papatyası" olarak adlandırıyor cosmos çiçeğin. Yani susuzluğa dayanıklı bir bitki. Tuzlu topraklarda dahi yetişebiliyor. Deniz kıyısındaki bahçeler için de ideal...
Name:  IMG_2619.jpg
Views: 701
Size:  23.3 KB

Name:  IMG_2623.jpg
Views: 703
Size:  24.6 KB

Name:  IMG_3090.jpg
Views: 696
Size:  32.4 KB

Etiketler
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025