![]() |
|
![]() |
#241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Maşallah çok güzel olmuş hocam.. Bu kadar bitkiyi bakacak vakti nasıl buluyorsunuz merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Teşekkür ederim ![]() Açıkçası çok büyük bir vakit istemiyor.. Biraz saksılama dönemi uğraş lazım normal üstü, bir de yazın 1-2 ay sulama zorluğu oluyor.. Geri kalan dönemde çok bir sıkıntısı yok yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Güvercinlerle yürüttüğüm özel müzareke teknikleri ile, balkonun en köşesinde lithopsların üstüne konumlanmaları için anlaştık.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Fesleğenler de eklendi bahar balkonuna.. Hanımeli kokusu ile karışınca nasıl olacak bakalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Güvercinlerle anlaşmanız çok güzel, yuvaları balkonunuza ayrı güzellik katmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-10-2013
|
sayın ali baba benim mavişlerin tomurcukları açmadan sararıyor sebebi ne olabilir sizinkiler maşallah çok güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Bu küçük tiplerden mi, yoksa büyük mavişlerden mi? İkisinin huyu suyu biraz farklı çünkü.. Suyu seviyorlar.. Drenaj da iyiyse bol bol sulayın bence.. Tomurcuklanma dönemine kadar güneş alırlarsa daha iyi olur.. Sonrasında rüzgarsız ve yarı gölge-gölge yerlerde güzel oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
acer palmatum
Bu da bu senenin konuklarından yeni Acer'imiz.. Acer palmatum Orange Dream.. yaklaşık 12-14 yaşında.. ![]() Yaprakları sarı-yeşil arası ve uçları turuncu hareli.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
campanula, küçük çan çiçeği
Çan çiçekleri de yavaş yavaş geçmeye başladı.. Geçen seneki iki kök baya iyi serpildi..geçen hafta en son bu kareleri bıraktı ![]() Bu fesleğenle beraber: ![]() Bu da iki acer palmatum yaprakları arasından.. ![]() Bu da bir sisleme sonrası yakın çekim: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
sardunyalara
Bu sene sardunyalar çok geç uyandı nedense.. Daha yeni yeni kendilerine geliyorlar.. Geçen seneki kareyi yakalar mıyım bilmiyorum, 2-3 kök kaybım da oldu geçen seneye göre.., ![]() Bu da acerlerle kaynaşmış açıdan bir bakış.. Japon sentezi ![]() ![]() ![]() Bu da geçen senki coşkun halinden aynı açı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
acer palmatum gölgesi
Bu da japon köşesinin 3 nadide türü.. Acer palmatum varyeteleri, soldaki SangoKaku, ortada Bloodgood (kızıl olan), sağdaki ise atropurpureum türü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Ön balkon genel durum
Masada oturma yeri kalmadı maalesef ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
diğer
İki tane de tavana astığım büyük maviş var.. Şu an tomurcuk sürecindeler.. Birisi mavi, diğeri beyaz.. ![]() Burası da japon masası ![]() ![]() İki tür heuchera.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Büyük mavişleri çiçeklenmeye başlayan var mı hiç? Geçen sene bu dönemler çiçeklenmişti.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu yarı esintili, doğu güneşi alan duvar için başka bir sarmaşık önerisi olan var mı acaba? Hanımelleri sorunlu oldu maalesef.. :/ Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Alibaba, benim balkonumda sarılıcı olarak arap yasemini hani şu büyük ve koyu yapraklı olan türden var. Diğer sarılıcılara göre daha dayanıklı tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Soğukla arası nasıl? Denizli'de olur kesin de Kırklarelinde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Kırklareli'ndeki balkonumda bulunuyor ancak ben onu Kars'tan getirmiştim. Diğer yasemin türü dayanamamıştı ama o sapasağlam kaldı. Yalnız yasemin iç mekandaydı şimdi de kapalı balkonumda. Kışın yine de soğuk oluyor balkon. Sizin balkonunuz da kapanabiliyor bence sorunsuz yetişir. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Sayın alibaba, ilginiz için çok teşekkür ederim. 4-5 yaşlarında bir fireglow arıyorum. Kırıkkale ikliminde bonsai olarak yetiştirmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Alibaba balkon sayfanızı bu kadar zamandır nasılda kaçırmışım inanamadım maşallah hepside ayrı bir güzel mavişlere ve sardunyalarınıza bayıldım özellikle sardunyalar çok sağlıklı görünüyor. Ellerinize sağlık hepside harika ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Hocam şu sıralar pek fireglow yok piyasada.. Ben de bulamadım.. Bulursam haber ederim. Yeni ithalatlar bahar öncesi başlıyor, kesin gelir.. Ama bonsai olarak pek uygun değil kırmızı türler.. Yeni dallanma, sürgün verme gibi özellikleri yeşil varyetelere göre çok yavaş. Hassas türler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Balkon facia.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış döneminde hepimizde sıkıntılar oldu. Dışarıya koyduklarımda da içeriye aldıklarımda da kayıplar var. Sizdeki son durum nasıl. Bende bir kısım mavişlerde nerede ise tamamen ölecek durumda olanlar var. Yaşarlarsa bir iki yeşillik görülüyor. Bir kısmı ise nerede ise rahat bir şekilde kışı çıkardı. Tabi buranın yerli küçük çiçekli olanları ve küçük çiçekli kampunalla. Asıl sürprizi ise campunalla carpatica yaptı. Geçen yıl bir tanesini içeride bir tanesi dışarıda bırakmıştım. Dış balkonda olan daha iyi durumda idi. Bu yıl tamamen toprak yüzeyinde hiç bir şey kalmadı. Şimdi yeni yeni filiz vermeye başladılar. Umarım büyütebilirim. Geldiği halinin yarısına bile razıyım. http://www.agaclar.net/forum/1190863-post125.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Ağaç Dostu
|
Mesaj kutunuz domuş sayın Muda.. Gitmedi mesajım. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Son donlar fena vurdu maalesef.. Ağaçlarda pek kayıp olmasa da çiçekler çok azaldı.. insanın hevesi kırılıyor baya ama küllerinden yeniden doğmaya çalisiyor balkon ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Balkonunuzun son halini çok merak ediyorum. Sizin yaptığınız bonzai çalışmaları ve balkon dizaynları çok ilgi çekici lütfen hevesiniz kırılmasın ve çalışmalarınızdan bizi mahrum etmeyiniz. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
eski anılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Hepimizde kayıplar oluyor. Sera ortamı olup çok fazla ilgilenebilen arkadaşlar hariç. Geçtiğimiz yıldan beri son durumu ben de merak ediyorum. Acerlerin soğuk ile ilgili problemleri olmasa gerek. Mavişlerin (Campunalaların ) bir kısmı ölmesine rağmen yeniden filiz vermeye başladılar bir kısmı. Balkon yerine bahçeye dikmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|