![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
hanımeli
Sarmaşık duvarıma bu sezon hanımeli dikmiştim.. Onlar da baya hızlı davrandı, çok hızlı sürgün veriyorlar.. Çiçek tomurcukları gözüktü bile ![]() ![]() Bu da farklı bir tür hanımeli, tatar hanımeli diye geçiyor, kışın da çiçeklenen bir tür. Pek sarmaşık formlu değil, destek isteyen bir çalı gibi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Azalea japonica
Acer palmatum bonsai adayları altındaki fon açelyalar ise tomurcuklarını patlatmaya başladı.. Bunlar dış mekan açelya diye geçen türler.. İç mekan açelyaların çiçekleri geçti ve tüm çiçeklerini temizledim.. Ama onlar da Ankara dış mekana dayanıklılar ![]() ![]() İnşallah ikinci sezona kurtarabilirim bunları.. Geçen sene büyük olanı kaybetmiştim.. Çiçeklenme dönemi geçince şu lanet cocopeat'ten kurtarmaya çalışacağım kökleri.. ![]() Bu da Acer gölgesinden bir manzara ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Acer palmatum
Ön balkonda konumlandırdığım 3 tane orta-büyük acer vardı.. İkisi gayet sağlıklı, yeşil olan sango kaku.. Sezonda kırmızı başlayan atropurpureum işe koyu yeşil-mor arası bir tone döndü (sağdaki).. ![]() Bu da Bloodgood varyetesi, aşılı bir tür.. Lakin saksılamadan sonra bir sarsıntı geçirdi.. Ben de ağaçta yapraksızlaştırma uygulaması yaptım.. Şu an balkonun en gölge ve serin konumunda yeniden uyanmasını bekliyorum.. Acer'lerin böyle bir özelliği var. Bir sezonda 2-3 kere uyandırabiliyorsunuz ağacı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aranjman denemesi
Bu da ilk aranjman denemem ![]() ![]() Önde iki renk patates sarmaşığı var.. ortada yıldız çiçekli sardunya var.. Arka da iki tür Phormium tarzı bitki var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
heuchera
Heuchera çiçekleri de boy vermeye başladı.. Sukkulentler gibi sap çıkararak çiçekleniyorlar ![]() Bu heuchera paris'in ilk çiçek sapı.. ![]() Bu da silver scrolls'un çiçek tomurcukları.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Alacalı sardunyamı don vurdu maalesef.. Tüm yaprakları kaybettim.. Şimdilik kısmi gölgede duruyor.. Yeniden yapraklanmaya başladı ama.. ![]() Balkon sardunyalarını da çeliklerle arttırmaya başladım.. Ceylan fideleri edinmiştim 1-2 ay önce.. Onları da saksıya aldım.. ![]() Geçen sene çelikten yetiştirdiğim klasik sardunya da baya gelişti.. Klasik derken büyükanne sardunyalarını kasdediyorum 1-2 metre boylanabilen.. bodur market sardunyalarından değil.. Tabi bunun için daha büyük bir saksıya almam gerekecek sezon sonunda.. ![]() Üretimler de devam ediyor bir yandan.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
hosta
Bu da bu sene ilk defa deneyeceğim hosta bitkisi.. Soğan uyandı, yaprakları gözüktü.. Bu sarı alacalı olan tür; Hosta Ventricosa Aureomarginata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|