![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Ankara için yaprak biti sezonu başlamış.. 1-2 günde fena çoğalmışlar. İlk doz dursban-4 ile savaş başladı bakalım :/ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Her sene aynı hikaye, Balkon önüne saksı koyulmasını istemeyen bazı özürlüler, şikayetler ve kıyasıya mücadele.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdilik yoğun şikayetlere (!) boyun eğerek, balkon dışına çıkma hadisesine son vermek zorunda kaldım.. Tüm saksılar içeri döndü ve ciddi bir alan ve güneş kaybı ile beraber :/ |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Alıntı:
Bahçe yapmayı atalarımızdan öğrenmiş Avrupalılar sahip çıkıyor bu tür değerlere Pinterestte küçücük balkonlarına hep bitki asmışlar falan. Biz Türkler neden hep beton severiz anlamam. Üniversitedeyken sosyoloji öğretmenim "Yurtdışında varlıklı insanlar hep güzel bahçeli 2-3 katlı evlerde otururlar, biraz daha yoksullar çok katlı sosyal konutlarda; Türkler parayı bulunca 8-10 katlı apartmanlarda otururlar." derdi. Güzel tespittir bence. Çok parada gözüm yok ama Allah hepimize geniş bahçeli müstakil evler nasip etsin de böyle komşularla uğraşacağımıza bahçeye bu sene neler eksek diye kafa yoralım. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Amin ![]() Bahçe bile olsa saksı yetiştiriciliğinin yeri ayrı ama ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Tabi bahçeniz de olsa bonzailerinize devam. Keyifle izliyorum çalışmalarınızı. Selamlar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahar güzel yüzünü göstermeye başladı artık, havalar ısındıkça tomurcuklar patlamaya başladı bir bir.. Küçük çan çiçekleri (campanula) tomurcuk doldu ve açmaya başladılar.. Geçen sene 9 luk saksıda aldığım bu çan çiçekleri 20 cm'lik saksıyı doldurdu diyebilirim.. Çok hızlı büyüyorlar.. ![]() Bu da diğer saksı.. ![]() Bir de diğer büyük kampanulalar var nam-ı diğer maviş. ![]() Bu mavi olan.. ![]() Yoğun dal ve yaprak oluşumu veriyor.. bana çok sağlıklı gibi gelmiyor ama şimdilik bir tane tomurcuk yapmış bile ![]() ![]() Bu da beyaz maviş.. askılı saksıyı balkon önüne çektim.. güneşi biraz daha alsın diye.. Yaprakları irileşti.. güçlü gözüküyor toprak değişimine rağmen.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Alıntı:
Sayın alibaba, çok üzüldüm bu duruma, oysa ne güzel oluyordu sarkan balkon saksılarındaki çiçekleriniz, hele o sardunyalarınız halâ hatırımda.. İnşAllah bu fikirlerinden vaz geçerler. |
|
|
|
|
![]() |
|
|