![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Açelyaların en yoğun çiçeklenmiş hali bu an olacak sanırım.. bir de sonbahara doğru yeniden bir dönemi daha oluyor... Aslında iç mekan açelyaları ama 2 senedir balkondalar ve çok dayanıklı çıktılar soğuğa.. Düzenleyen alibaba : 02-04-2014 saat 21:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
acer kardeşliği
Bir Ankara akşamında balkondan acer manzarası ![]() Sago kaku ve Atropurpureum varyeteleri, biraz erkende olsa tamamen uyandılar.. Halbuki bahçedekiler daha tam uyanmadı.. ![]() Bu sango-kaku'nun yaprak renkleri ve formu... ![]() Bu da atropurpureum yaprakları.. parlak kırmızıdan yakında yeşile doğru kayacaklar.. Çünkü aşısız. Aşısız atro.ağaçları renk değiştiriyor yazın. Ama aşılı atro.lar sezon boyu bir fireglow gibi kırmızı kalıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu da farklı bir acer palmatum varyetesi olan Dissectum fidanı.. Bu düz yeşil olan varyete.. ![]() Bu da yaprak formu, dissect zaten bölünmüş ayrık anlamına geliyor.. ![]() ![]() Bu da Acer Palmatum Butterfly olarak geçen bir varyete, dikey bir form yapısı var.. Ama uç budamaları ile yatayda dolgunlaştırmaya çalışacağım. Şu an yeni yeni uyanıyor.. ![]() Bu da yaprak rengi ve şekli.. ![]() Saksı altlarına da böyle dekorlar yapıyorum taş ve yosunlarla.. Hem rutubetli kalmasını sağlıyor, hem de doğal gözüküyor. Genelde malzeme aldığım seralardan illaki birşeyler istiyorum yüzsüz yüzsün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
bahar çiçekleri
Bu da sezonun son manolya çiçeği sanırım.. :/ Anı olarak fotoğraflayayım.. Çiçekler dökülmeye başladı ve artık ağaç yapraklanıyor.. ![]() Manolyaya veda ederken süs kirazı da selam veriyor ![]() ![]() Yavaş yavaş tecrübe ediliyor aslında ama bu bilgileri toplayıp çiçeksiz zamanı olmayan bir balkon tasarımı hakkında kafa yormak lazım.. Biri bitince biri başlayan, hiç çiçeksiz kalmayan.. yaz-kış bile yapılabilir sanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|