![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Açelyaların en yoğun çiçeklenmiş hali bu an olacak sanırım.. bir de sonbahara doğru yeniden bir dönemi daha oluyor... Aslında iç mekan açelyaları ama 2 senedir balkondalar ve çok dayanıklı çıktılar soğuğa.. Düzenleyen alibaba : 02-04-2014 saat 22:14 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
acer kardeşliği
Bir Ankara akşamında balkondan acer manzarası ![]() Sago kaku ve Atropurpureum varyeteleri, biraz erkende olsa tamamen uyandılar.. Halbuki bahçedekiler daha tam uyanmadı.. ![]() Bu sango-kaku'nun yaprak renkleri ve formu... ![]() Bu da atropurpureum yaprakları.. parlak kırmızıdan yakında yeşile doğru kayacaklar.. Çünkü aşısız. Aşısız atro.ağaçları renk değiştiriyor yazın. Ama aşılı atro.lar sezon boyu bir fireglow gibi kırmızı kalıyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da farklı bir acer palmatum varyetesi olan Dissectum fidanı.. Bu düz yeşil olan varyete.. ![]() Bu da yaprak formu, dissect zaten bölünmüş ayrık anlamına geliyor.. ![]() ![]() Bu da Acer Palmatum Butterfly olarak geçen bir varyete, dikey bir form yapısı var.. Ama uç budamaları ile yatayda dolgunlaştırmaya çalışacağım. Şu an yeni yeni uyanıyor.. ![]() Bu da yaprak rengi ve şekli.. ![]() Saksı altlarına da böyle dekorlar yapıyorum taş ve yosunlarla.. Hem rutubetli kalmasını sağlıyor, hem de doğal gözüküyor. Genelde malzeme aldığım seralardan illaki birşeyler istiyorum yüzsüz yüzsün Dekoratif taşlar, ponza, gübre vs.. ne koparabilirsem Taşlar da oradan hep..![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
bahar çiçekleri
Bu da sezonun son manolya çiçeği sanırım.. :/ Anı olarak fotoğraflayayım.. Çiçekler dökülmeye başladı ve artık ağaç yapraklanıyor.. ![]() Manolyaya veda ederken süs kirazı da selam veriyor Çiçekleri gözüktü..![]() Yavaş yavaş tecrübe ediliyor aslında ama bu bilgileri toplayıp çiçeksiz zamanı olmayan bir balkon tasarımı hakkında kafa yormak lazım.. Biri bitince biri başlayan, hiç çiçeksiz kalmayan.. yaz-kış bile yapılabilir sanırım.. |
|
|
|
![]() |
|
|