![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstemeseniz de yerleşiverir dilinize. Yaklaşık siz yaşlardayken, yani1976'dan beri Ege'li olan ben bunu çok iyi biliyorum.![]() İşe girerken avantajı olur mu bilemiyorum ama nereye giderseniz gidin diliniz ele verir, nerede yaşadığınız hakkında. ![]() Bu arada bitkiler harika. Nasıl bırakıp gideceksiniz diye yaranızı depreştirmeyim, neyse. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Arkadaşın abisi Muğla'ya gitmişti üniversiteye çok garipsemişti baştan konuşmaları daha sonra şivenin ister istemez diline yerleştiğini söylemişti En çok garibine giden ''beni bak'' olmuş ilk gittiğinde, ama alışınca gayet normal geldiğini hatta bana bak demenin kulağına kaba geldiğini söylemişti Deneyimleme sırası bende artık Çiçeklerimi hevesli insanlara paylaştırıcam çok zor geliyor onlardan ayrılmak cidden ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sabah sabah güldürdünüz beni geçler şiveli yazışmalarınız çok hoşuma gitti, çok yaşayın siz emi . Bizim buralar da da -gari yi- pek kullanırız . |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Hani demişler ya egeliye bikerecik gari der misin çok hoşuma gitti; egeli de demem gari demiş Yani artık dile öyle yerleşmiş ki söylendiğinin farkına bile varılmıyor ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de ben bakkala girdim,çiğdem var mı dedim.Adam kafasını kaldırdı,siz Ege'nin neresindensiniz dedi.Meğer orda çekirdek deniyormuş. |
|
|
|
|
![]() |
|
|