![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Keskin ve temiz bir bıcakla kesmeye dikkat ettim.İnşallah tutarlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
güle güle büyütün sevgili asya ceylan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili aydilem çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
1 bucuk aya yakındır köklenmelerini bekliyorum daha fazla beklemek istemiyorum bakalım...(benjamin,şeflera) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asya Ceylan, Bu iş yerinden ayrılası gelmez insanın. İşte bizim gibi bitki delilerini en verimli çalışmaya teşvik edecek ortam budur bence. Bu kadar kısa sürede, güzellikler katlanmış. Yeni bir bitki gördüğünde, durduramıyor insan kendini gerçekten de! Her çiçekten sahip olmak istiyorsunuz, öyle değil mi? İlerleyen zamanlarda kim bilir ne hale getireceksiniz balkonunuzu bu hevesle... Bu arada 85 no'lu mesajınızda kullandığınız fincanlarınızda drenaj olmadığını düşündüm. Yanılıyor muyum? Bu durumda bir süre sonra bitkileriniz için sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum. Elbette işin üstadları daha iyi bilecektir ama eğer saksı olarak kullanacaksak mutlaka drenajın iyileşmesi için bir şeyler yapın derim ben. Güzelliklerle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Asya Ceylan, bitki köklendirme konusunda bir arkadaşım bana bildiğimiz kuru üzüm tanesini suya koyup bu suyun içine de köklendirmek istediğimiz çeliği daldırırsak bitkinin daha çabuk kök saldığını söylemişti. Ben adı geçen yöntemi henüz denemedim, siz bir de öyle deneyin bakalım sonuç alabilecekmisiniz. Saygılar,selamlar efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Asya Ceylan, sizden heveslenerek yakın çevremde ki semt pazarlarını gezdim dolaştım ama sebze meyve dışında yeşillik bulamadım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesinlikle çok haklısınız iki günden fazla izne ayrılmak istemiyorum ![]() ![]() Evet kupalar için her hangi bir havalandırma fazla su atığın gideceği delik yok.O kupalarımıda çok seviyorum bitkilerde onlara çok yakışıyor.Onları kullanacağım zaman mevsimlik minik yapılı bitkiler kullanmaya dikkat ediyorum.Şimdiden sağlam kalan bitki sayısı ikiye düştü.Ama aklımın bir köşesinde alt kısımlarını delmek var tabi. Alakanız için teşekkürler sağlıcakla kalın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilgi için çok teşekkür ederim Sayın Yaylacı.Şuan için elimde hiç çelik bitkim yok.Olduğu zaman deneyeceğim bende merak ettim çünkü sonuç içinde haberdar ederim.Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Havalar çok ısındığı için sezonu bitmiş.Yaklaşık 3 haftaya yakın bende bulamıyorum karpuz kavun dışında ![]() Genel görüntü bu aralar pek çiçeklenme olmadı için eklememiştim.Birazdan yeni fotoğraflar çekip paylaşırım tabi ki.Dün genel temizlik yaptım yaprak temizliği,saksı temizliği,solucan temizliği ![]() Sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Sn Asya Ceylan,11.ayda şeflera diktim aynı senin gibi ve 1 ay önce filiz verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ooo yaklaşık 7 ay sonra...Çok uzun bir süre değil mi?O kadar yavaş gelişen bir bitki mi? Bakalım bendeki paşa ne zaman filiz verir tabi tutarsa ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Şefleranin odunsu kisminin topragin ustunde olmasi gerekiyor.Fotografta odunsu kismini goremedim. Ben de babaannemden aldigim seflera celigini Kasim ayinda suda koklendirme yapmadan direkt topraga ektim.Tika (kedim) tam yeni yaprak olusumlari baslamisken bitkiyi yere dusurdu.Bu iki kez bitkinin basina geldi.Simdi yeniden yapraklanmaya baslamis.Ben bu bitkinin cok dayanikli oldugunu dusunuyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet şefleranın odunsu kısmını göremezsiniz çünkü yok ![]() Sizin şefleranızın maşallahı var gerçekten çook güzel.Peki sizce bu şekilde tutmaz mı ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
son halleri... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Benim celiklerimde hep govde vardi,ama bunda da govdenin olmasi gerek,yoksa o dallar nereden cikacak? Bu arada Mum Cicegi Celikleriniz hazir,babaannemden dun aldim,koklu demistim,ama koksuz yollayacagim. ![]() Gerci celigi topraga saplayin,kisa surede kokleniyor.Ben de kendiminkini suda hic koklendirme yapmadan hemen topraga dikmistim. ![]() Düzenleyen Tika : 23-07-2012 saat 09:39 Neden: İmla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Aşk merdiveni yerini sevdi yeni yaprakları açık yeşil renkteler.Petunya biraz şekilsiz kafasına göre takılıyor.O beni pek üzmediği için ben de onu rahat bırakıyorum ![]() ![]() ![]() Sardunyayı yanlış budadıktan sonra bu sene başka çiçeklenme olmaz diye düşünüyordum ki... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Asya ceylan balkon çok güzel gözüküyor. Ellerine emeğine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Söylediğiniz çok mantıklı gerçekten.Ne diyim şimdi ben anneme beni böyle umutlandırdığına mı kızıyım yoksa 1 bucuk aydır sabırla boşa beklediğime mi yanıyım ![]() Mum çiçeği için teşekkür ederiyorum hiiç sorun değil inşallah tutarlar.Babaannenizin ellerinden öpüyorum. Tutmazsa gelir sizin mum çiçeğinizi alırım ona göre ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Aydilem ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Tamam. ![]() Cok,cok buyuk olasilikla tutacaktir.İki adet buyuk yaprakli celik yollayacagim.Carsamba yollayacagim,persembe gelir,su an mutfakta suda merakla bekliyorlar. ![]() Bu arada balkonunuzu kisa surede cok guzel yesillik dolu bir mekana cevirdiniz.Sizin sayfanizi takip etmek bu yuzden cok hosuma gidiyor.Tebrikler demekten baska bir sey diyemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
güzel değil müthişler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Düzenleyen Maviş : 24-07-2012 saat 20:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Serkan Bey çiçekleri geçtiğinde tam olarak nereden budamamız gerekiyor? O çiçekleri taşıdığı uzun sap kısmınımı kesmemiz mi gerekir, sadece çiçekleri mi koparmamız gerekir? Ben sap kısımlarını kestim ama sonra o dalları tamamen kurudu?Solan çiçekler temizlenirse aynı yerden yeniden çiçek oluşumu olur diye okumuştum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum bir dönem çook fazla çiçeklendi fotoğrafıda var.Eklenti 307718 Sonra küsmüş gibiydi ama yeni çiçek tomurcukları var şuanda.Budamada yanlış yaptım galiba.Bazı dalları tamamen kurudu çünkü.Sizede bol çiçekli sağlıklı günler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Günaydın. Sardunyaların çiçekleri geçtiğinde çiçek sapıyla birlikte alınması gerekli aynı yerden çiçeklenmez uç kısmından yaprak çıkan yerden gelir yeni çiçek oluşumu. Budarken sakın gövdesini deil çiçek sapını alın. derin budama ben kışa girerken yapıyorum **** erken ilk bahar aylarında. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|