![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Kış Marulu
Kış marulu 03.06.2012 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Reyhan
Reyhan 03.06.2012 Ne zaman salatadaki yerini alır sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
hemen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
ozaman pazartesi aksam yemeginde , bugun bahceden topladıgım marulların yanında salatadaki yerini alacaklar, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
sıkıntılı durumlar
sıkıntılı durumlar başladı , roka ve nanelerde ufak sinekler eksik olmuyor , sarı limon domates (resim-1,2,3) yapraklar ice buzustu ve kurumaya yuz tutmus gibi çengelköy salatalık (resim-4) yaprakların bir kısmı sararmaya basladı kayseriden aldıgım yediveren çilek fidelerinden birinde ( resim-5) çiçek çok güzel açıyor ,kol da atmaya başladı ama sonra kurumus gibi resimdeki hali alıyor. Neler önerirsiniz bu sıkıntılı durumları aşmak için? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Bodur Çeri domatesim 16.06.2012
Bodur Çeri domatesim 16.06.2012 meyveler ortalıga dökülmeye başladı , artık ne zaman kızarırlar bilemiyorum , merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
[QUOTE=Cemil B.;986432]sıkıntılı durumlar başladı , roka ve nanelerde ufak sinekler eksik olmuyor , sarı limon domates (resim-1,2,3) yapraklar ice buzustu ve kurumaya yuz tutmus gibi çengelköy salatalık (resim-4) yaprakların bir kısmı sararmaya basladı kayseriden aldıgım yediveren çilek fidelerinden birinde ( resim-5) çiçek çok güzel açıyor ,kol da atmaya başladı ama sonra kurumus gibi resimdeki hali alıyor. Neler önerirsiniz bu sıkıntılı durumları aşmak için? Domateslerinizde sanki güneş yanığı var gibi, ya da saksısı küçük gibi, fotoğraftan birşey anlamak zor. Salatalıkta muhtemelen kırmızı örümcek var. Yaprak altlarına bir bakın küçük kırmızı nokta gübü hayvancıklar var mı? ynı şekilde domateslerede bakın. Şayen kırmızı örümcek varsa su tuz karışımı püskürtün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
bana güneşten oldu gibi geliyor domatesin yaprakları, ama gündüz vakti örümcek kontrolunude yapıcam insallah.. tesekkur ederim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
güneşten benim domateslerde bu hali aldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
birden güneşe çıktıklarında olur buruşmalar yanmalar bence saksılar küçük. Benim domatesler sağlıklı terasın ortasında duruyolar. kırmızı örümceğe bir bakın. sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
arapsabunlu suyla aksam fısfısladım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
abi üzerinde meyveler var , büyük saksıya sasırtmamın bir sakıncası olur mu bu zamanda ,eğer büyük saksıya şaşırtmakta bir sıkıntı olmassa , nasıl ve ne zaman şaşırtmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
baktım kırmızı örümcek yoktu, iyice büzüsmüs sararmıs salatalık yapraklarını makasla kestim.. en azından saglamlar faydalansın besinden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
köklerini bozmadan şaşırta bilirsin. Akşam saatleri iyi olur birde saksıyı yeni saksısına yerleştirirken biraz daha derine göm. Bahçelerde biz domates ektiğimizde boğazlarını kapardık ordanda kök salıyo. Şayet köklerde sorun varsa da ordan köklenerek bitki telafi ediyo. Birde biraz yaprak seyrekleştir. sevgiyle kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
bugun salatalıgın yapraklarında minnacık beyazımsı canlılar gördüm bol miktarda karıncalar gibi sıralı geziyorlardı yapragın üzerinde, bende fısfıs icerisine su arapsabunu tuz karıstırıp fısfısladım... domates için birazdaha beklemeliyim büyük bir saksı icin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
balkonda hersey kotuye gidiyor, dereotları , rokalar , sarı limon domatesler , elmalar kurudu. salatalıgın yaptakları kupkuru olup sarardı, suan sadece ceri domateslerimin kızarmasını bekliyorum. ben bu işi beceremedim sanırım.... bu aksam , ufak saksıdaki ceri domatesi daha büyük saksıya şaşırttım, daha derine koydum ve toprak takviyesiyle iyice doldurdum saksıyı, ve bütün bitkileri temiz suyla fısfıslayarak resmen yıkadım.. bakıcaz gelişmelere artık.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Sakın pes etmeyin mutlaka olacaktır. Yakın olsak yardımcı olmaya çalışırdım. sevgiyle kal arkadaşım ama sakın yılmak yok. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
yukarıda resmini sizinle paylastıgım sarı limon domates üzerindeki bir iki tane minik meyvesiyle sizlere ömür, baktım topraktan itibaren yukarıya dogru cürümüs gibiydi , içi bosalmıs, etrafından topragı alınca kırılıp dusuverdi yana, bende torbada topladıgım diger yaprakların icinde koydum ![]() ![]() salatalıgın kuruyan yaprakları kestim, iyice inceledim minicik beyaz birseyler geziniyordu üzerinde. yukarıdan yeni yeşil yapraklar çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
salatalıgın son durumu ; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Bodur Çeri Domates Son Durum 01.07.2012
Bodur Çeri Domates Son Durum 01.07.2012 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
sarı limon domatesteki son durum 01.07.2012
sarı limon domatesteki son durum 01.07.2012 resimde sıkıntılı durumu daha rahat görebilirsiniz,( yapraklar ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Elma ve Buz Çiçeği 01.07.2012
Elma ve Buz Çiçeği 01.07.2012 elmanın yaprakları sanki paslanmıs gibi kurudu ve dökülüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
buz çiçegini 1,5kg lık yogurt kabına aldım, elmalarda kuruyan tüm yaprakları kopardım, iskelet halinde kaldılar gariplerim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2012
|
Sn Cemil B. benimde balkonmumdakiler sizin ki gibi sararmaya başladı. balkonda domatesleri çok güzel bir şekilde yetişti 10-15 tane domates hasat ettim daha da bol miktarda domates oluşmaya başlamışken aniden ne olduysa sararmaya başladı ve artık domates vermemeye başladı. Çilekler ilk aldığım çok güzel bir şekilde hızlı büyüdü ve çiçeklenmeye başladı fakat ilk kol atmaya başladı ve şu an yaprakları sarardı kurumaya başladı. goji berryler maşallah büyüdükce büyüyor daha çiçeklenmeye yok. tatlı biberlerim çiçekledi 2 tane mahsül verdi şu an kurumaya başladı. hepsine ayrı ayrı olarak suluyordum. örneğin:Güneş öğleden sonra görmeye başlar 12 gibi saat 5-6 ya kadar güneşledirdi ve toprağın iyice kuruduğu gördüğümde suluyordum bu da her gün demek oluyordu. bu sene bende sınıfta kaldım gecen sene daha iyi bir mahsül aldım ve aynı şekilde suluyor ve kontrol etmeme rağmen bişey yetişmedi. İstanbul havasını sevmiyorlar gibi.. artık biraz ders alıp seneye başka birşeyler deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
naneden cok hasat ettim yılmak yok devam mı, yoksa pes mi etmeli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Sayın Cemil b.Siz İstanbul´da ben Mersin´de oturuyorum mutlaka iklim farkı vardır. Onuda düşünmek lazım. Bende geçen sene yaşadım bu olayları (Benimki akdeniz kelebeği diye bir kelebek babam ziraatden bir çok ilaç aldı hiç biri fayda etmedi. Kelebek domatesin içini yumutasını atıyor. kurtlanıyor. Hiç bir ilacın faydası olmadı bahçemdeki bütün domatesleri söktüm attım. Bu sene o kelebek yok çok şükür.) sizinki balkon benimki bahçe ben asla pes etmedim. Roka, marul, maydonoz, tere kış sebzesi baharda. yazın tohumlanır. Salatalık için beyaz sinek var, külleme olmuş gibi **** sarı benek hastalığı olmuştur. Domateste ise Kırmızı örümcek, külleme, yanıarık. Ve birde biz burda kanser diyoruz. O hastalığının malesef ilacı yok. Bende olduğu zaman çekip atıyorum. Başka domateslere bulaşmasın.200 sayfada domatesleriniz sararmaya başlamış buna dikkat etmeniz lazım. Birde toprak karışmınıza kırmızı toprak ve yanmış hayvan gübresi eklerseniz iyi olacak, sebze bu toprağı seviyor. Düzenleyen Maviş : 09-07-2012 saat 20:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
hepsi güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Geç kaldığım için özür dilerim. Domateslerinizde mantari hastalık oluşmuş. Mildiyö olması lazım, yaprakların dıştan içe doğru kıvrılmasını sağlar. Hıyarların yaprakları yalancı mildiyo olabilir, **** yaprak leke hastalığı Hava kirliliğinin olduğu yerlerde hastalık fazla olabiliyor. Bu yüzden mantar ilacı bulundurmanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
epeyidir yoktum buralarda, , onlem almadan balkonumdan 10 gun uzk kaldım ve geldigimde hemen hemen hersey kurumustu, simdi düzene sokmaya calısıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|