![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
plastik çim halı yerine , gerçek çim kullansak balkonda, hani hazır olarak halı şeklinde çimler varya , belediyeler falan kullanıyor hemencik koyuyorlar sanki aylardır orda çimenlik varmış gibi oluyor, Altına ızgara sistemi falan yapmak gerekir degil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Gerçek çim sanırım 10-15 cm toprak ister, drenajdı sulamaydı çok zor gibi görünüyor. Acaba aramızda bunu gerçekleştiren var mı? Şimdilerde yeşil çatı diye bir kavram çıkmış Adamlar çatıyı çim ile kaplıyor. Ben de bizim apartmanın çatısına çıktım. Geçen senelerde bir martı ailesi burayı yuva yapmıştı. Onların gübreleri sayesinde bayağı bir çim çıkmış kiremitlerin arasında ![]() Oldu mu size yeşil çatı. Ama yazın kuruyacaklar yazık. Benim balkonda ise bir saksı çimim var, çok vefakar. Kurusa da biraz sulayınca canlanıyor. Çim biçme zevkimi tatmin ediyorum ![]() Bu sene de toprağını tazeledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunu yapabilmek için sadece ızgara sistemi değil, önceden o alanın yeşillendirileceği düşünülerek statik hesapları yapılarak uygulanmış olması gerekir. Çünkü çim demek altında en az 20-30 cm kalınlığında toprak demek, sulama yapıldığında üzerine binen yükün neredeyse 2 katına çıkması demek, toprağın altında da su yalıtımı için gereken bir kaç katmanlı döşemeler demek. Kısacası bunlar düşünülmeden yapılan bir uygulamanın ömrü çok kısa olacaktır ve çok kullanışsız olacaktır. Ayrıca balkona da zarar verecektir. Fikir vermesi açısından çatı bahçesi detayı ekledim. Örnek çatı bahçesi detayı: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Alıntı:
Acaba toprak yerine alternatif ve hafif bir malzeme ne olabilir? Böyle keçe gibi otların kök salabileceği ve kolaylıkla sökülmeyeceği ve adımlarımız basınca kolayca ezilmeyerek, ot köklerine zarar vermeyecek bişey olmalı. Ayrıca suyu sevip kendi içine hapsenen, birikinti oluşturmayan, Ayağımızı ıslatmayan bir şey. Af buyurun çocuk bezi reklarında dediği gibi. Ayrıca çim adamlarda olduğu gibi pratik birşey de olmalı bu. Belki bu konu başka bir başlık altında ele alınmış olabilir. Önce bir bakalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Toprak, Son yıllarda çıkmış olan daha hafif bir uygulama var ama bitkilendirme için değil sadece çime alternatif olarak düşünülebilecek bir alternatif. Uygulanmış alanı bizzat kendim görmediğim için ne derece kullanışlı bilemiyorum ama fikir vermesi açısından bir kaç resim ve yazı ekliyorum; ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Kornişonlar ne kadar da hızlı büyüyor
Bugün kornişonlara bakerken çiçek açtığını gördüm ve çok şaşırdım, çünkü gerçekten çok hızlı gelişiyorlar. Sanırım açan çiçekler erkek çiçek, dilerim dişilerini de görürürüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
kornişonlar meyve mi vermiş ne:)
Gerçekten çok hızlı gelişiyorlar. Bugün şöyle bir bakayım dedim, bir de ne göreyim, minik meyveleri çıkmış ![]() ![]() ![]() Geçen akşam roka ve maydonozlardan topladığım ilk hasatları yedik ![]() ![]() Bir de fidanlıkta görünce dayanamayıp aldığım sukulent bitkim, henüz tam adını bilemiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Balkonumun yeni misafirleri bodur güllerim ![]() ![]() Balkonuma masa koydum, sardunyalarımı arttırdım, fakat sardunyalar rüzgardan çok etkileniyorlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Sayin no lina kornisonlariniza bayildim Elinize emeginize saglik Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Koparmaya kıyamazsanız çabucak kartlaşacaktır. Sardunyalı balkon çok şeker olmuş, rüzgar çiçek yapraklarını sürekli balkona süpürecektir, eh bu kadar güzelliğin de o kadar eziyeti olur. Bodur gülleri fazla sulamayın derim, suyu fazla kaçırırsanız yaprak bitlerinden kurtulamazsınız, yarı gölgede olurlarsa sürekli tomurcuklanacaklardır. Bol keyifler diliyorum güzel balkonunuzda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. Adalet Hanım, tavsiyeleriniz gerçekten çok iyi oluyor benim için ![]() Dayanamayıp bir tane koparıp tadına baktım hemen kornişonun. Şimdiden lezzetliler, 6-8cm olmalarını bile bekleyemeyebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Sayın nolina yeni aldığınız sukkulent Sempervivum fakat tam türünü bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sempervivums (A-E) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili no_lina, Balkonunuz ne kadar güzel, şehir hayatında yemyeşil bir dünya yaratmışsınız. ![]() Çim halı çok yakışmış. Sardunyalar biraz daha büyüyüp serpilince manzaraya doyamazsınız. ![]() Yalnız son resimdeki masanın arkasındaki köşe de bir yeşillik istiyor. Artık çalı türü bir bitki mi olur, yoksa yukarı doğru bağlanmış bir sarmaşık mı olur, bilemem. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Balkonum (mini bahçem) için daha uygulamayı düşündüğüm fikirlerim bitmedi. Sarmaşıkla sardırmayı düşündüğüm alanlar var, dediğiniz yer de düşündüğüm alanlardan birisi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
çim halı ve çitler...ne güzel bir fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sn. beka, boş kalan kısımlar için fikirlerim var, örneğin o duvara ahşap paravan tarzı bir panel koyup üzerini sarmaşıkla sardırmayı düşünüyorum. Tabi hemen değil, zamanla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
![]() Harika bir fikir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu arada mevsim Ankara'da bir türlü istediğim gibi olmadı. Bugün sağnak yağış ve dolu yağışı vardı, ofiste sürekli balkonuma çiçeklerime bir şey oldumu ki diye düşünmekten kendimi alamadım, eve girer girmez ilk iş balkona koştum, neyseki fazla bir zarar yok ama hava tüm hafta böyle olacakmış ![]() Düzenleyen no_lina : 10-05-2012 saat 21:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu durumda sevgili no_lina, ne zamandır bir peyzaj mimarına sormak istediğim bir soruyu izninizle size soracağım: ![]() Bir bahçenin tasarımını yaparken, ilk anda müşteriye çekici görünmesi ile bitkilerin ileride büyüyeceklerini de hesaba katmak arasında kalmıyor musunuz? Müşterilerin genellikle çok bilinçli olmayacaklarını ve bahçeyi teslim alır almaz çok yüksek beklentileri olacağını düşünüyorum. Oysa ki bir bahçenin oturması, bitkilerin gerçek boyutlarına ulaşması yıllar alıyor ve önceden yeterli mesafelerin bırakılması gerekiyor. Bir seçim yapmak durumunda kalıyor musunuz yoksa bu işin bir sırrı mı var? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. gilan, her mesleğin zorlukları olduğu gibi sanırım bizim mesleğin zorluklarından biri de bu diyebilirim. Çünkü müşteriler genellikle bahçelerini bir anda, gördükleri fotoğraflardaki gibi dolu dolu istiyorlar. Oysa sizin de belirttiğiniz gibi bu zaman alan bir şey. Bu gibi durumlarda müşteriye olabildiğince bu durumu anlatmak düşüyor bize ve onları memnun edebilmek için tek yıllıklar, bazen çalılar vb. aralardaki açıklıkları kapamak için geçici bir çözüm olabiliyor. Tabi bu durum biraz da müşterinin bahçesi için ayırdığı bütçeye de bağlı. Yeterince bütçesi olan bir bahçe için boyutları daha büyük bitkiler kullanarak, istenilen sonuçlara çok daha çabuk ulaşmak da mümkün olabiliyor ![]() Açıkcası sırf ilk anda güzel görünsün diye bir bahçeye 2 katı fazla bitkiyi sıkıştırmayı etik olarak doğru bulmuyorum. Ama ne yazık ki doğru planlanmadan yapılan bir çok bahçe, zamana yenik düşüyor ve daha fazla bakım ve onarım ihtiyacıyla karşı karşıya kalıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde minyatür bahçemde değişiklikler yaptım ama bir türlü paylaşma fırsatı bulamamıştım. Biraz ahşap işçiliği yaptım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada domates biber ve kornişonlar baya büyüdü. Havaların bir türlü düzelmemesinden dolayı balkona çıkaramadığım bitkilerim salon penceresi kenarında uzadılar, hatta kornişonlarla sırık domatesler kardeş oldu birbirlerine sarmaş dolaş büyümeye başladılar, ben de ayıramadım. ![]() Domatesler de çok boylandı. ![]() Uzunlukta rekor kıran kornişonum, susuz kalmış hemen su vereyim ![]() ![]() Kıl biberlerim de büyüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|