![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2011
|
Sn. Alacakaranlık, Bu konuda ne yapsam bilemiyorum, havalar da şansa kapalı gidiyor. Ama çok uzamış olanları başka bir yere şaşırtıp biraz daha toprak içine gömerek dikmeyi deneyeceğim bakalım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Böyle birşey yapmayın derim. Fideleriniz gövdesi çok hassas bu zamanda . Daha derine yapılacak dikimlerde gövdeye zarar verebilir ve kaybedebilirsiniz. Yapmanız gereken üzerine yapay ışıklandırma yapın buradan 48. mesaja bakın oradaki gibi bir ışıklandırma yapabilirsinz. Ben biraz uygulamayı geç yaptım ama çiçek oldukları için o boy uzanıklığını telafi edecektir diye düşünüyorum Saygılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. alacakaranlık, fikir için teşekkür ederim. Bu arada ben deneme amaçlı 2 tanesini plastik bir bardağa ayırdım bile. Bakalım nasıl olacak ![]() Bu arada diğer domates tohumlarım da çimlenmişler sırık domatesler biraz daha seyrek görünüyor ama belki daha sonra çıkar diğer tohumlar da. Biraz sık ekim yapmıştım.![]() Bir de maydonoz olduğunu düşündüğüm ama emin olamadığımız saksıdaki tohumlar da filizlenmiş Tabi bu halleri ile ne oldukları hala belli olmuyor![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Bir de maydonoz olduğunu düşündüğüm ama emin olamadığımız saksıdaki tohumlar da filizlenmiş Tabi bu halleri ile ne oldukları hala belli olmuyor![]() Bunlar dere otunu benziyor sayfama bakarsanız dereotunun yaprakları çıkarken böyle oluyor ama tohumları hiç benzemiyordu dereotuna ![]() ama yok şimdi farkettim sizin fideciklerde sap var dere otunun sapı olmuyor topraktan sadece 2 tane yaprak çıkıyor ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/26275-2.htm Daha bilgili kişiler daha net cevap verecektir ****** |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. ddmk, kornişonları ekmeden önce bir süre nemli havlu kağıt içinde bekletmiştim, bu onların çimlenme aşamasını hızlandıran bir işlem. bir de oda sıcaklığında bir yerde durmaları iyi olur. Merak etmeyin yakında onlar da çıkacaktır, henüz kendilerini hazır hissetmiyor olabilirler ![]() Ben de mancozep+ metelaxil ilacını nerden temin edebilirim diye araştırıyorum hala. Biraz daha büyüsünler maydonoz mu değil mi yakında belli olur sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet fazla sürmez1 en fazla 2 hafta içinde ne oldukları belli olur |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Elinize sağlık.Temiz bir çalışma. Bardakların altını deldinizmi. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bardakların altına birer delik açtım, gerçi yoğun sulama yapmıyorum, püskürtme ile suluyorum ama biraz daha büyüdüklerinde kökler derine indiğinde önemli olacak. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Bu arada hava güzel diye balkona güneşe çıkardığım domates fidelerinin hepsi birden sararıp, boynunu bükmüş ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
benimkiler 2 gündür sürekli balkonda duruyor |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Ben de anlamadım. Balkonum Güney doğuya bakıyor. Daha çok sabah güneşi alıyor. Sadece biraz esintili. Birinci şaşrtmayı 1.5 hafta önce yapmıştım. Suyunu da toprak nemli kalacak şekilde veriyordum. Acaba balkondaki esintimi yaramadı anlamadım. Fesleğenlerimin rengi de hafif soluklaşmış fakat diri görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
ben daha benimkileri detaylı incelemedim ama , pek birsey farketmiş gibi gözükmüyordu , rokalarda ve elmalarda |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kornişonlarımın ilk yaprakları büyüdü ve gerçek yaprakları kendini göstermeye başladı ![]() Ben de bir portre fotoğrafını çekeyim dedim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Resim koyarsanız daha bilgili arkadaş daha net cevaplar verecektir |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Taşınma sırasında fotoğraf makinasının bağlantı kablosuna kaybettiğim için bilgisayara aktarım yapamıyorum. Bu günlerde çok yoğun olduğum için yenisini alamadım. Sanırım bir müddet daha yükleyemeyeceğim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Rokalar ne kadar da çabuk çimlendi yaprakları da çok şirinmiş![]() ![]() ![]() Bu arada kıl biberlerim de çimlenmeye başladılar ![]() ![]() geriye şu an henüz çimlenmeyen patlıcanlarım kaldı. Onları da sabırla bekliyorum bakalım ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. beka, henüz gece sıcaklıkları bitkiler için uygun olmayabilir, hele de yeni filizlenmiş bitkiler için. O yüzden ben bitkilerim biraz boylanıp, kök gelişimini ilerlettikten sonra ve gece sıcaklıkları arttıktan sonra balkona çıkarmayı düşünüyorum. Nisan ayının ilk haftaları olabilir. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
ben hepisini saldım balkona, benim balkon ögleden sonra güneş alıyor , evin içerisinde sadece yeni ektigim domatesler maydonoz dereotu kıs marulu ve yedikule marul icerde , onlarda fide gibi olunca onlarıda alıcam balkona, beylikdüzü biraz soguk olur ama, biz alısmaya calısıyoruz , sebzelerimizde alısmaya calısacak artık ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
benim dereotu maydanoz gibi yeşilliklerim 1 aydır dışarda 1 haftadırda domates fidelerimide balkona aldım, salatalık fidelerim 3 günlükler ve 2 gündür balkondalar hep. ama adanada yaşıyor olmam bu konuda avantaj bunu da unutmamak lazım. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaşadığımız yerler de önemli tabi ki Ben Ankara'dayım. Ankara'da karasal iklimden dolayı , gündüz ve gece sıcaklıkları farkı çok fazla oluyor, o yüzden gece sıcaklıklarının artmasını bekliyorum. Adana ve İstanbul bu konuda biraz daha şanslı tabii Daha nemli yerler, bitkilerin çoğu nemi ve sıcağı sever![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün yine bitkilerimle bolca vakit geçirdim. Yeni aldığım afrika menekşesini, daha büyük saksıya alıp, bir de yaprağından bir tane alıp köklendirmeye çalışacağım. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Semizotu ve hindiba tohumlarını ektim. ![]() ![]() Daha sonra, çin karanfili ve karışık çiçek tohumu olarak aldığım tohumları ektim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
En son da kıl biberlerimi plastik bardaklara ayırdım. Oturma odamın son hali Yakında onlardan bize yer kalmayacak gibi ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
maşallah , ev bitki işgali altında )) |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Sn. cemheat Havalar iyice ısınsın da bir an önce, balkondaki ferah yerlerine kavuşacaklar inşallah![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. beka geçmiş olsun, ama hala geç değil, 1 haftada tohumları tekrar çimlendirip, yeni domates filizlerinizi büyütebilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Papatyalarım çimlenmişler ![]() ![]() Fakat patlıcanlarımın çimlenme oranı biraz düşük oldu. Umarım çıkmaya devam ederler. ![]() Bu arada maydonozların gerçek yaprakları çıktı ve artık tohumlarımın maydonoz tohumu olduğuna emin oldum ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|