![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Arkadaşlar gözlemleyip elde ettiğim bir sonucu sizlerle paylamak istedim. Biberler şaşırtıldıktan sonra haftada 2 gerçek yaprağın gelişimini yapıp, 2adette minik gerçek yaprak çıkarıyor.Diğer 1 haftada da bunlar gelişiyor. Yani gözlemlerim sonucu her hafta geçtikçe biberler 2 yaprak büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
istanbulda fidecilerde veya bahçe bölümü olan yapı marketlerde mantar ilacı bulmak mümkün mü? şuana kadar herhangi ilac kullanmadım tohumlara ufak fidelere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
İstanbulda çok rahat bulabileceğinizi düşünüyorum. Fidecilerde bir ihtimal ama ziraatçilerde çok rahat bulabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, Kolay gelsin, siz de ben gibi baharat ve yeşilliklerle başlamışsınız ve de sonrası gelmiş işin içine girdikçe maşallah. Balkonunuz harika olacak bu yaz inşallah, çok geniş güzel bir balkon. Balkonunuza 3-4 mt. uzunluğunda, 20 cm genişliğinde tahtalar ve altlarında 10x10x15 tahta takozlar(istediğiniz renge boyayabilirsiniz)..üzerlerinde saksılar,,,böylece sıcaktan daha az etkilenme ve dolayısı ile daha küçük saksı kullanma imkânı.. Çevrenizdeki marketlerde bulabilir veya inşaatlardan parasını vererek rica edip bir marangozda uzunluk balkonunuza göre ve 20 genişlik sağlanacak şekilde 2 ye bölerek kullanabilirsiniz. Dayanıklı ve estetik bir ürün. Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. ...Plywood (Beton Kontraplağı): Bu malzemelerin yüzeyleri polimer membran kaplanmış veya suya dayanıklı özel polimerik tutkallarla sıkıştırılarak üretilmiştir. Söz konusu kontrplak malzeme, “filmli beton kalıp kontrplağı” veya “filmsiz beton kalıp kontraplağı” şeklinde üretilmektedir. Kontraplak yüzeyinde film tabakası olarak özel reçine vardır.... ,,,, • Hafif fakat yüksek dayanımlı, • Rahat kullanımlı, • Çevre dostu, • Uygulaması geniş alanlara sahip bir malzemedir. Plywood ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir. Plywood çok iyi mekanik dayanıklılığa sahip olmasına karşın hafif bir malzemedir. Katman sayısı genelde tek sayı olacak şekilde üretilir. Dış katmanlar genellikle panelin uzun ölçüsüne paralel yöndedir. Birbirini izleyen katmanlar birbirine dik olacak şekilde yapıştırılır. Bu üretim şekli dayanımı artıran...... kaynak; http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../582YIM041.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn mrduran öneriniz için çok teşekkür ederim bende bu aralar o düşüncenin içerisindeydim ne kullansam diye düşünüyordum. Ve büyük ihtimalle sizin dediğiniz gibi yaptıracam |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Sırasıyla Yerine geçen domatesim. saksının 1/3 ünü toprakla doldurdum domates büyüdükçe toprak ilavesi yapacağım Dereotum 2 kere tam budama yaptım budamadan sonra daha hızlı büyüyor Balkonun en yavaş büyüyen üyesi kış kekiği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
biberler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Yavaş büyüyen zahter ve arkasından maydanozlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Çok güzeller maşallah.Benimde domateslerim çiçek açtılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
sayın ddmk dereotlarını budadım derken ???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Ne zaman ekmiştiniz ? ve resimleri var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Hasat ettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
benim dereotu resmini gordün mü sn. ddmk , ne zaman hasat edilmeli sence? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
hemen bakıyorum. Dikkat etmedim çünkü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani sizde bir 15 gün sonra toplayabilirsiniz. Ama ben 8 inden sonra balkona girip çıktıkça koparıp tadına bakmadan da edemiyordum. Ben kurutmayacağım. Buzlukta saklamak daha cazip geliyor. Hasat ettikçe buzdolabı poşetinin içine atıyorum. Bu arada ben 1 hafta önce hem dereotu hemde maydanozun içine tekrar tohum attım ürün sürekli alayım diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
cemil b. özellikle size fikir vermesi için tekrar dereotunun resmini gönderiyorum bundan önceki resim 3 gün öncesine aitti Bu arada yerine geçen domates yerini sevdi hemen alıştı ve 3 günde büyümeye başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Maşallah dereotunuz güzel görünüyor,elinize sağlık. Bende maydanozumu ,dereotumu ektim yeni yeni çıkıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
maaşallha dereotları kocaman olmuş, tamam mesaj alınmıştır , daha bekliyoruz demekki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
biz de dün bahçeye gittik , dedeme ait olan kısımdaki maydonoz sogan sarımsak kıvırcıkları toplayıp kısır yapıp yedik he bu arada rokalarıda unutmamak lazım , ama bana ait kısımdan degil , dedemin bahçesinden, inşallah birgün benim bahçedende yemek nasip olur sebzeleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öle, gerci biz daha dedemin mahsulleri toplayıp yedik, birde kndi mahsülümüzü toplasak hayırlısıyla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Toplarsınız, az kaldı sizin mahsüllerin de toplanmasına |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Ben ne kadar güzel bir yere geldim böyle, serüven gibi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
emreciğim bir türlü çekemedim bugün çekecektim makinanın şarjı bitmiş şarzda yarın çekip yükleyeceğim. o leke 1 tane asıl yaprağa da geçmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Önce hafta sonu Adana toplantımızda Maki01 den aldığım hoyalar ( ' adet silver pink, 1 tane carnosa köklendirilmek için pet pardaklara dikildiler umarım tutarlar ![]() Düzenleyen ddmk : 17-04-2012 saat 17:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|