![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
sn sdurul çok teşekkür ederim sevgiyle kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Maşallah elinizi hangi bitkiye deyseniz ya yeşillenip büyüyor ya çiçek açıyor.Fesleğen ne kadar gürleşmiş öyle, sizin sayenizde mi? Ekstra bir şey uyguladınız mı?Bendeki fesleğen ilk aldığıma göre gürleşti ama dalların içini açıp baktığımda orta göbekteki yapraklar kurumuş arada fısfısla suda veriyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
|
sn asya ceylan teşekkür ederim. Fesleğen evet saksısını değiştirdim köklerini bozmadan daha büyük bit saksıya aldım sabah güneşi alıyor bol bol onun dışında sulamasını düzenli her sabah yapıyorum. besin kullanmadım toprak hazır topraktı sanırım onu sevdi. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
|
Günaydınlar. Bu sene değil de dayanabilirse tabi bende önümüzdeki baharda saksısını değiştireyim biraz küçük çünkü.Ondan belki fazla gelişmemiş olabilir.Verdiğiniz bilgi için teşekküler.Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Serkan bey ne diyeyim kocamaaaan bir MAŞALLAH ne kadar güzel olmuş terasınız heleki zakkum,a bayıldım bende dün iznikteydim zakkum agacını görünce dayanamadım zakkumu dibinden kopararak bir kaç kök aldım sizin dediğiniz gibi suda ne kadar bekletmeliyim acaba hemen diksem olmazmı sizin cevabınıza göre hareket edeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
asya ceylan çok teşekkür ederim. esk nisagül ben suda köklenene kadar bekletmiştim. yaz aylarında olduğumuzdan suyunuda arada değiştirdim kokmasın çürümesin diye. sevgiyle kalın çok teşekkürler güzel düşünceleriniz için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi hiç birşey uygulamıyorum. Düzenli sulama yapıyorum birde çok seviyorum bitkilerimi direniyolar. sevgiyle kalınız çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Serkan-istanbul, aileye yeni bitkiler gelmiş, çok güzeller sanırım hemen adapte oldular diğer bitkilere. Pastalarınız çok çekici onları görünce bir anda iştahım kabardı ![]() Affınıza sığınarak bir bilgi eklemek istiyorum.689 no'lu mesajdaki aşkın gözyaşları adını verdiğiniz sukkulentin adı"Kalanchoe daigremontiana", internette araştırırsanız çok güzel çiçek verdiğini göreceksiniz. Bende de aynısı var, dalları üzerindeki minik tohumsular toprağa düşünce yeni bitki oluşuyor, kolay yetişiyor ama görünüşü çok hoş. Meyve sebzeler de albenili, ellerinize sağlık. Saygılar, selamlar efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
sn yaylacı cok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
Dün çok güzel bir akşamdı. zafer inandıklı abiyi bahçesinde ziyaret ettim. Çok güzel sohpetler edildi. Ben kendi adıma çok mutlu oldum. Ve zafer abiye gidilirde eli boş dönülürmü tabi ki hayır koca bir poşet bitki üstelikte saksılı. Çok mutlu oldum bu kadar yakından ilk kez tanıma fırsatım oldu. Ne kadar anlatsam boş tatlı dilli güler yüzlü insanlar allah onları hep güldürsün sağlık ve mutlulukla dolu olsun bahçeleri ve kendileri. Tekrar teşekkürler ediyorum zafer abiye ve eşine. Bu arada bahçesine de kocaman bir MAŞALLAH diyorum hele o lilyumlar o kadar güzel kokuyodu ki sormayın. Pasiflora meyvesinide hayatımda ilk kez zafer abinin bahçesinde tattım. ve fidanınıda verdi saolsun. Ya kelimeleri yazmak zor yaşamak gerekliydi nereye bakacağımı şaşırdım. Küçük bir bahçeye dünyaları sığdırmış. Ve inanın ki o kadar bakmama rağmen mutlaka kaçırdığım bitkiler olmuştur. Hele o saksılar el emeği yerdekiler, duvardakiler ve askılı olanlar hepsi çok güzel ve o bahçenin her santimi çok güzel değerlendirilmiş. Ellerine sağlık zafer abi, ellerine sağlık yenge. ALLAH her daim sizinle olsun. sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Terastan kareler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç tane daha ekleyeyim bu günlük yeterli olur benim terasımda şuanda sorun yok inşallahta olmasın sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
Biberleri ve patlıcanları topladım o yüzden resimde görünmüyolar. Aslında dallarının arası dolu maşallah bereketli bir yaz her zaman ki gibi. Altın çileklerim den bol verim alıyorum bir yandan yiyorum bir yandan olgunlaşıyolar üstünde çiçekleride var. Domateslerim derseniz yine öyle kayıplarım benimde oluyo fakat yapacak bir şey yok. Sevgi ve saygılarımla. Yedeklemem çok üzüntü yaşamamı engelliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Çok güzel bir teras Serkan Abi valla hergün girip bakıyorum terasınıza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
|
Evet bence de teras nerede ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Ağaç Dostu
|
Ya da şöylede olabilir karşı taraflardan tanıdığınız komşunuz varsa onların balkonlarından teraslarından kendi terasınızın fotoğrafını çekebilseniz ne güzel olurdu değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
|
Malesef geniş açıyla çekim yapamam zaten yürüyecek yer kalmadı. Karşı komsulara gelince boş verin gitsin kime ne diyem kime ne söliyem misali. teşekkürler ediyorum. melih 500 asya ceylan ve alacakaranlık terasım busene böyle yıkamaları bile artık tam yapamıyorum yer yok kırılmalar olmasın diye. Hasatta güzel üzümlerimide topladım 1 kilodan fazla sanırım çekirdeksiz ama ufak taneli. Altın çileklerimdende baya topladım halada toplamaktayım biberlerime gelince onlar maşallah kilolarca topladım topluyorumda. Domateslerim hepsi sırık 3 kökten koltuk alma yoluyla ürettiklerim onlarda bol verimliler maşallah. Allahım bütün arkadaslarımada aynı bereketi ve güzellikleri nasip etsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Moderatör
|
Sevgili serkan_istanbul, harika terasında dakikalarca dolaştım. Çiçeklerin, sebzelerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Yakup'u da çok sevdim. Maşallahı var. Hakikaten merak ediyorum, bu kadar çeşidi terasında nasıl yetiştirebiliyorsun, olağanüstü bir başarı, kutlarım seni. Herşey gönlünce olsun sevgili serkan_istanbul. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde bitki yetiştirmek hem emek hemde bakım işi asla yarı yolda bırakmıyorum ben olmasam evde annem mutlaka oluyo düzenli sulamalarını ben yapıyorum çok nadir annem ama oda çok nadir yani onları bırakıp bir yere asla gitmiyoruz. Düzenleyen serkan_istanbul : 24-07-2012 saat 00:19 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
bir kaç bitkimi daha paylaşayım öncelikle kumkuatım çiçekler içinde inşallah meyveye dönerler, kedi tırnağı çiçeği, kaktüsümün çiçeği yumrulu begonyam salonda kendileri inşallah kurutmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Zafer abiden gelen iki bitkim biri çarkı felek meyve veren cinsinden, diğeri ful galiba tam emin deilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim zafer abi bitkiler gayet sağlıklı tekrar çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Süper ötesi, bayıldım. ![]() Serkan Bey sahip olmadığınız bitki var mı ![]() Teraslarda gözüm hep kasımpatı arar. Sizinkilerin de maşallahı var hepsi çok güzeller, güle güle büyütün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
serkan arkadaşım dün akşam üzeri başladım terasını gezmeye ancak şimdi bitirebildim her yazıyı her paylaşımı okumaya kalkınca sayfanızı ancak bitirebildim ama ne diycemi bilemiyorum yani tek kelimeyle sözün bittiği yer derler yaa işte öyle bir andayım kelimeler kifayetsiz kalıyor bitkilerinizin güzelliği ve eliniz maharetinden dolayı. dünden beri geziyorum terasınızı ama sizde misafire böylemi davranılır? poğaçaları çayları siz tek başınıza yiyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
|
ilginize alakanıza ve güzel sözleriniza çok teşekkür ederim. Her zamn beklerim terasıma inşallah sizizn bitkilerinizde benimkilerden güzel olur. Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |