agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10150Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-2013, 19:19   #871
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Ellerinize sağlık,mayalı simit tarifini hemen aldım,mayalı hamurda çok başarılı değilim ama denemem lazım,harika görünüyor.Gerçekten orkidelerin sayıları ve çeşitleri baş döndürmeye başlamış serkan bey,güle güle büyütün,iyi günlerde inşaallah.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 03:58   #872
Ağaçsever

sabırsız0606's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2011
Serkan bey tek kelimeyle muhteşem bir teras,harikasınız.Terasınızda gezerken sabahı edip kendimden geçtim.Uzun zamandır böylesine uzun müddet gülümseme yerleşmemişti yüzüme teşekkür ederim Merak ettiğim şey ilaçlama ne sıklıkla yapıyorsunuz? ne tür ilaç kullanıyor sunuz? Birde çiçeklere sebzelere gübre veriyor musunuz? Eğer veriyor sanız bu sıvı besin midir? şimdiden teşekkür edrim

sabırsız0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2013, 09:33   #873
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
sayın sabırsız0606 çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. terasıma çok sık ilaçlama yapmıyorum gerektiğinde yapıyorum bunu da genelde arapsabunlu su **** çiçek pazarından aldığım ilaçlarla yapıyorum. gübre kompoze gübre veriyorum, ayrıca azotlu şeker gübresi, birde yaprakları ve mutfak artıklarını da biriktirip bunları kış aylarında toprakla karıştırıyorum. birde yaprakları bitki artıklarını bir kapta çürütüp bunun suyunu da diplerine döküyorum. sıvı gübre hiç vermedim terasdaki bitkilere. arada da terastaki toprağım bahçe toprağı onun üstüne bahar aylarında biber domates ekeceğim zaman bir kaç paket hazır çiçek toprağı da karıştırıyorum toprağı terasa döküp karıştırıp havalandırıp tekrar dolduruyorum. bu kadar başka yaptığım bir şey yok. birde çok seviyorum onları onlarda beni. sevgiyle kalın.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 18:45   #874
Ağaç Dostu

Maviş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
şimdi biraz bugün çektiğim resimler. herkese şimdiden hayırlı bayramlar.. sarı olanları geçen sene mısır eminçnü çiçek pazarından çöpe attıklarını görüp aldığım güzellik tam 3 saksı oldu biri komşuya hediye verildi. arkadaşım çok kızdığından belkide utandı diğerini alamamıştım.
Maşallah diyorum. Kasımpatlarınıza bayıldım.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2013, 12:32   #875
Ağaç Dostu

Bayçalı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2012
serkan bey yeni orkideniz çok güzel bol çiçeklerini görürsünüz inşallah simitte şahaneolmuş on parmakta on marifet maşallah

Bayçalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 10:26   #876
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Herkese günaydın. Terasımdan görüntüler. Sardunyalar ve bazı bitkilerim koruma altında gayet sağlıklılar. Diğerleri açıkta karlar altında. Kasımpatılar, mineler, alisyumlar her sene olduğu gibi açıktalar.

Eklenen Resimler

Eski 08-01-2013, 11:48   #877
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Ah Serkan bey,

Sizin sayfada çiçeklere, karlara bakarken, kavurduğum unu yakmışım, Allahtan bazlamalar aklımı başıma getirdi.

Benim unlar sil baştan, sizin ellerinize sağlık, hazırlamaya çalıştığım ekşi maya olursa, ben de bazlama yapayım, özendim

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2013, 14:26   #878
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sevgili Serkan,epeydir Ağaçlar net'ten uzak kaldım ama görüyorum ki senin teras güzelliğinden ve üretkenliğinden hiçbirşey kaybetmemiş maşallah.Kasımpatılar,orkideler daha doğrusu hesine bayıldım emeğine sağlık arkadaşım esen kal...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 10:08   #879
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Herkese hayırlı hafta sonları bir kaç bitkimi paylaşayım bunların bir çoğu yeni katıldı aileme özellikle orkideler revaçta.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 10:16   #880
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Devam ediyorum hediye gelenlerin haricindeki orkidelerim yapı marketlerden atıl durumda veya indirime girmiş olanlardan aldım özellikle. Barış çiçeklerim aslında bir saksıdalardı. Arkadaşım almış kendisine ben onları kökleri bozmadan ayırdım önce ikiye aldım eve geldim sonra bende ki kısmıda ikiye böldüm bu şekilde tuttular ve çiçek açıyolar. yılbaşı çiçeği bayrampaşa bauhaustan 1 tl ye aldım. kalanşom hayatta kalan tek o fakat başkalarını tekrar ektim . resimlerini ekliycem. ve kumkuatım 2 yılına girdi sanırım bende 2. kışı geçen sene almıştım.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 10:21   #881
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

devam ediyorum. dün aldığım tekzenden sümbüller eski çaydanlığıma diktim atamadım çok eski, nergizlerim onları da dün tekzenden aldım bir alana bir bedava
4,50 tl bir sümbül biri nergiz soğanlar sağlam sadece 1 tane nergiz soğanı bozuktu. diğer sümbüller ve nergisler geçen seneden, zıpçıktılarım sevim hanım yollamıştı saksıyı doldurdular hep balkondalar karda yağdı üstlerine bir şey olmadı.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 10:33   #882
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

son olarak bir kaç kare daha menekşe köklendirme çalışmalarım köklendiler cam kenarından yavruları göre biliyorum. emillide buldum bir çelik şuanda hareketlendi, aşk merdiveni ne yalan sölim çaldım vermedi bir arkadaşım bende çorladım tuttu filiz verdi, balkon kenarındaki sedumlara pes diyorum soğuklara dayanıklılar iki tür var karda yağdı ama sapa sağlamlar. Bu arada da balkona sera yaptım içine bütün kaktüslerimi neredeyse koydum hepsi maşallah sıhatliler e orkidelerime yer lazımdı.
bu arada da duvarıma bir raf yaptım bauhaustan aldım raf aparaklarını birer delik ve monte çatıdada bir kaç tahta temizlendi kenarına pullu şerit raptiyelendi. sevmiyorum atmayı napim geri dönüşüm şart. o raf etrafındaki şeritte atılıcaktı ben aldım bir arkadaşımdan. üstünde orkideler var şimdi rafımın.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 10:39   #883
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

son demiştim ama bir kaç resim daha zafer abiden aldığım tek gecelik gelin çok güzel gelişti açmadı ama olsun, güler ablanın atlası büyüyor, atatürk çiçeğim, sarmaşık bir alt komşum vermişti büyüyo hatta kocaman oldu. bir yaprak kesildi kılıçtan bir kaç parçaya bölündü 5 parça oldu suda köklendi ektim duruyolar bakalım. ilksen hanımın telgıraf çiçeği bu renkli olan mor kursun rengi yeşil bordo, diğer bordo olan terasımda kapalı bölümde o evi sevmedi oraya koydum şimdi kocaman oldu.

Eklenen Resimler

Eski 02-02-2013, 10:44   #884
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

begonyam 2 veya 3 yaşlarında, kalanşolar yeni çelik fakat bazıları çiçek açıyolar, sellukalar 12 ocak toplantısından,

Eklenen Resimler

Eski 04-02-2013, 21:09   #885
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 5
yorum yapmayayım ben

alacakaranlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 19:12   #886
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sayın serkan_istanbul.

Bu gün bahçede biraz çalıştım ve epey yorumuşum.
Eve girince dinlenirken sizin salon ve terasta ki bitkilerinizi zevkle
izledim ve bütün yorgunluğumu giderdim.
Tek kelimeyle harika, hepsi de çok güzel bayıldım doğrusu.
Sebzeler, meyveler, çiçekler ve papağanlarınız hepsi de çok sağlıklı.
Nasıl baş ediyorsunuz bilmiyorum ama, ellerinize, emeklerinize ve
yüreğinize sağlık. Güle güle büyütün bitkilerinizi. Kolay gelsin saygılar.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 19:47   #887
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. sizde hoş geldiniz. İnsan sevince her şey kolay zor olsada kolay geliyor. sevgilerimle.

akçabardak beğendi.
Eski 05-02-2013, 20:23   #888
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 20:46   #889
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce Mesajı Göster
Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.
teşekkür ederim kayıplarım oluyor, ama o kadar çok deil. bende geçen sene bir orkidemi kaybettim nedeniyse üstüne çok düştüm titredim ve bende kaybettim. şimdiyse bütün orkideyle ilgili yazıları okudum okuyorumda. ağaçlar nette bir çok bilgili arkadaşların yaptıklarını okuyorum. şu anda gayet sağlıklılar. ve orkideleri seviyorum değişik türlerini de edinmek istiyorum. Bir çok arkadaş yardımcı oldu bu konuda bende yapımarketlerden özellikle indirime girenleri toluyorum bakımlarını yapıyorum. hayata bağlanmalarını görmek hoşuma gidiyor. bence tekrar deneyin sevgiyle kalın.

Eski 05-02-2013, 21:21   #890
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 21:31   #891
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.
çok teşekkür ederim abicim düşünceleriniz ve yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz o kadar bilgili deilim. sadece iyi bakmaya çalışıyorum diyelim. Aslında latince adlarını bile bilmiyorum veya cinslerini bir çok bitkimin ama çok seviyorum onlarda beni mutlu ediyorlar. arada bir kaç fire veriyorum ama oda sayılmaz. tekrar teşekkür ederim. sevgi ve saygılarımla abicim.

gülenyüz beğendi.
Eski 05-02-2013, 23:47   #892
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-dscf7172.jpg Serkan bey, sedumlarınıza bir baktım bir daha baktım. Maşallah maşallah, "En çok ben sevileyim.. " diye birbirleriyle yarışıyor adeta bitkileriniz..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 13:05   #893
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.

Eklenen Resimler

Eski 08-02-2013, 14:46   #894
/

Giriş Tarihi: 17-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.
Sizede hayırlı Cumalar.Birbirlerini çok güzel tamamlamışlar.Güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

gülenyüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2013, 16:24   #895
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Iyi akşamlar şimdide geçen seneden kalma çuhalarım yerlerinden çıkarıp küçük saksılara aldım. Balkona koydum. Köklerini bozmadan topraklarıyla çıkarttım. Bu arada clamatisimde sürgünler veriyor. Yelken çiçeğim de çiçekleniyor üstelik yeni ekim yapıldı. çileğim de poz vermek istedi.

Eklenen Resimler

Eski 10-02-2013, 15:40   #896
Ağaç Dostu

jeozuu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2011
Galeri: 1
Merhaba Sayın Serkan-İstanbul,
Terasınız muhteşem. Bizim yenidünya bahçede dikili olmasına rağmen açmazken sizinki saksıda açmış, demek bahçeniz olsa neler yaparsınız.. Kocaman bir bahçe diliyorum sizin için...

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 16:51   #897
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Kış mevsiminde dahi harikasınız sevgili Serkan istanbul....Bu kadar çeşidi bakıp büyütmek çok büyük başarı.....Tebrikler....Orkideleriniz de hayırlı olsun sarı kırmızılı olanın cinsi çok değişik ... Selamve sevgiler.....)

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 18:15   #898
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Sayın Serkan -istanbul,

Her şey harika, ilk önce siz bir yeşil parmaksınız, bunu kabul edince çiçeklerinizin neden coştuğuna şaşmamak gerek.

Bu arada ben de kış başında bahçeye sarımsak dikmiştim, böyle baş yapmaları için ne kadar beklemeliyim acaba?

Ayrıca el işlerinize de hayran oldum, çok sabırlısınız çok.

Ellerinize sağlık, hepsine maşallah diyorum.

mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 18:34   #899
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Sayın serkan .
Küçük bir alanda büyük işler başarmaya devam ediyorsunuz.Tebrikler.

Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2013, 18:40   #900
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Çok teşekkür ederim. güzel yorumlarınız ve beğenmeniz beni çok memnun etti. sevgi ve saygılarımla.

sarımsaklar yaz sonunda tam olgunlaşmış oluyorlar. bu sene yine ektim. arada yapraklarında alıp yiyorumda . yaz ortasında artık dokunmuyorum. bu sene sadece 3 kökte deneme yaptım bu sene daha fazla ektim. bu arada baklalarımda büyümekteler. kış aylarında soğan ve roka tere ye asla para vermeden kendim yetiştiriyorum.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025