![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Annemin bahçesine
![]() Bu soğanlı bitkilerin soğanlarını yurt dışından,komşusu hediye getirmişti,ön tarafta kalan lale türü,açınca fotoğraflarım.( 24 03 2012 ) ![]() menekşeler ( 24 03 2012 ) ![]() Echeveria ![]() Biz buna altın kadeh deriz ![]() ![]() Baharın müjdecisi sarı papatyalar ![]() Düzenleyen ykolko : 26-03-2012 saat 09:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
![]() Annemin H.Carnosa'sı tavana doğru gidiyor ![]() ![]() Annemin meşhur yabani menekşeleri,mis gibi koktuğu için eşim bir demet topladı ![]() ![]() Yener beyin diatomit denemelerim için hediye ettiği '' Fittonia '' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Sn. alacakaranlik onlarında sana selamı var,bu gün oradaydım,telefondan mesajını gördüler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sn. spir sorduğunuz lalenin adı aslında '' ters lale '' ama soğandan,direk açtığı için böyle ism yakıştırdık ![]() Laleler genelde dış mekanları daha çok severler,sanırım balkonunuzu lalelerle donatacaksınız,hepsi açtığında güzel bir görüntü oluşacağından eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
![]() Samet'in hediyesi düğün çiçeği,goncada bakalım ne renk açacak ![]() ![]() Büyük kaktüslerime balkonda raf yaptım (nüfus çoğaldı,her yeri değerlendirmem gerekiyor) ![]() Sn.Kamelya vadisinin hediyesi çelikler ilk günkü tazeliğini koruyor,umarım hepsi tutar.(her gün sisleme yapıyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
pembe olacak gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Dostlarım,arkadaşlarım sağolsunlar,gelirken eli boş gelmemişler,birer tane çok şirin kaktüs getirmişler,anneme bırakmışlar(annemdende almasıda güç oldu)yahu kaktüs'e bulaşmayayım diyorum kader beni bulaştırıyor ![]() ![]() Kaktüsler aşağıda ama isimlerini bilmiyorum,nasıl çağıracağım onları,uzman dostlar yardımcı olursa,isimsiz kalmaz yavrucaklar. ![]() ![]() Bunun çiçek tomurcukları beyaz gibi,daha az dikeni var,genelde üstte ve her örümcekden bir diken çıkıyor. sanırım buda '' Mammillaria '' ama ne? ![]() Bunun çiçek tomurcukları görüldüğü gibi pembe,daha gür dikenli ve her örümcekden üç ila beş diken çıkıyor. Uzman arkadaşların teşhisine göre adı '' Mammillaria microhelia '' mış Düzenleyen ykolko : 29-03-2012 saat 12:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs konusunda uzman arkadaşlar doğru isimlerini yazmamada yardımcı olursa sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
![]() Mammillaria'm ilk çiçeğini açtı ![]() ![]() Geçen sene ve bu sene tohumdan yetiştirdiğim,karanfillerim,solucan ve yarasa gübresi verdikten sonra güneşli günlerin başlaması ile hızla gelişim gösterip,tomurcuklar vermeye başladı. ( 31 03 2012 ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Yener bey,önce bir aile dostumuz,annemlere iki adet hediye getirdi,benim beyendiğimi duyunca diğerlerinide getirdi,meğerse tayini çıkmış,lojmana gideceği için tüm bitkilerini dağıtıyormuş,aslında benim beğendiğim bir kaç bitkisi vardı onları başkasına söz vermiş,ben sadece onlardan çelik aldım,umarım tutarlar,ve ben böylece direnmeme rağmen kaktüsçü oldum,kaktüslerinin bazılarıda goncada olunca,kaçınılmaz sonu yaşadım,şimdi bir kaç dikkatimi çeken tür var onlarıda aileye katıp kaktüs çeşidimi kapamayı planlıyorum ama başarılı olabilecekmiyim artık emin değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hava kararmadan pembe Mammillaria'min çiçeklerini yakaladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
(ben böylece direnmeme rağmen kaktüsçü oldum,kaktüslerinin bazılarıda goncada olunca,kaçınılmaz sonu yaşadım,şimdi bir kaç dikkatimi çeken tür var onlarıda aileye katıp kaktüs çeşidimi kapamayı planlıyorum ama başarılı olabilecekmiyim artık emin değilim ) Yurdaer bey Kaktüs ve sukulent öyle bir hastalıktır ki,planlamayla önüne geçemezsiniz.Önünüze o kadar güzel bir kaktüs veya çiçeği çıkar ki bu da olsun diyerek bir de bakmışsınız çeşitler ve türler çoğalmış. Size bol kaktüslü ve çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun gözümü korkuttunuz ![]() Yok yok ben öyle yapmam diyeceğim ama benim nasıl direndiğimi siz biliyorsunuz,buna rağmen,durum bu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
1.50'e 1.80 cm.balkonda şuanda 30 saksı var,çoğuda büyük ![]() ![]() Bu kaktüsler için yaptığım son raf. ![]() Bunlarda yılbaşı ve paskalyalar bölümü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bunun adı '' Gymnocalycium baldianum ' ![]() Bunun adı '' Mammillaria schiedeana '' Düzenleyen ykolko : 06-04-2012 saat 07:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın İpek tuğçe haklısınız bende görür görmez seviverdim,isminide buldum'' Mammillaria schiedeana '' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
![]() Samet'in verdiği (Ters lale )Asi Lale'nin saksısını değiştirirken,yanından çıkan minik fide büyüdü ve çiçek açtı,pek de güzel oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
![]() Annemin balkonundan: Hediye gelen soğanlı sarışın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sındırgılı bendekilerin hala yaprakları yeşil,ama köklendimi bakmadım çünkü daha erken. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bahar sabahımızdan bir kare. ![]() Sevgili kaynanamın kapalı balkonundaki şakayık güzel bir sürpriz yaptı. ![]() ![]() Buda yakın çekimi (çiçek çapı yaklaşık 15 cm ) ![]() İlk çiçek gösterecek hoya,annemdeki H.Carnosa olacak gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
yaa ben resimlere hayran kaldım nerden başlasam bilmiyorum bende yetiştirmek istiyorum ama nasıl çok rüzgarlı ve bol güneşli bi balkonum var ne dikebilirim yardımcı olurmusunuz ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zeyneperva rüzgar için önlem alırsanız,her şey yetiştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|