![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
![]() Düğün çiçeğim açıyor,çok büyük değil ama tam kan kırmızısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
10 04 2012 bitkilerimdeki gelişmeler
![]() Diatomit içinde,tohumdan ürettiğim adenium'larım ![]() yaprakları ve gövdesi mücevher gibi parlıyor. ![]() Diatomit içinde tohumdan ürettiğim plumeria'larım,adeniumlarımla yarışıyor. ![]() Diatomit içinde tohumdan ürettiğim kaktüslerimin dördü hızla gelişiyor,küçük kalan ikisini seraya aldım,zaten altı adet çimlenmişti. ![]() Benim güzel Hoya carnosa tricolor'um bana yeni çıkardığı kırmızı yaprakları ile adeta gülümsüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Ailemizin yeni üyeleri
![]() Astrophytum ![]() Astrophytum ![]() Astrophytum ![]() Astrophytum ![]() Astrophytum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
![]() Astrophytum hybrid ![]() Echinopsis bir kardeşimin annesinden hediye. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Dağınık saçlı güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Biliyormusunuz, bunca çiçek arasında, sadece bir tanesi hakkında, şarkılar, türküler, şiirler, masallar, romanlar, filimler, yapıldığını, oysa çoğu zaman onu hiç farketmeden, çiğner geçeriz, hoyratça. ![]() Eşime aldığım, papatyalardan ilkini fotoğrafladım,tamamı açıncada tamamını fotoğraflarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sayın ykolko bitkileriniz çok güzel çiçeklenmişler ellerinize sağlık, Müsadeniz olursa bize bir keç şey sormak istiyorum, diatomite ektiğiniz fittonialar ne durumdalar, benimde 2 tür fittoniam var ve diatomite ekmek istiyorum burda diatomit bulabileceğin bir yer varmı bilmiyorum onun için çarli kedi kumu kullansan bir zararı olurmu, birde nasıl bir su kullanıp ve ne sıklıkta hangi tür bitki besini kullanıyorsunuz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Musbet teşekkür ederim. Diatomit'e ektiğim fittonialar ve diğer bitkilerim son derece sağlıklı ve yeni yapraklar veriyor,ben diatomitli ortamda çift kap yöntemini uyguluyorum,dış kabın içine bir cm. seviyede su, bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum.toprak ortamdan diatomite aktaracağınız bitkilerinizin köklü ise mutlaka,köklerini ılık su ile toprkdan arındırıp aktarmalısınız,eğer bu bitki çelik ise,çeliğin diatomit içirisinde olan kısmı dış kaba koyduğunuz sıvının en az 2 cm. üzerinde olacak şekilde olması gerekmekdedir,çelikler köklenip ilk filiz sürgünleri oluşana kadar kesinlikle besin vermiyor sadece su veriyoruz,(kullandığımız su çeşme suyu olabilir problem olmaz)iç kabın içinde köklerin uzayarak,alt deliklerden çıkmasının bir zararı olmuyor,merak etmeyin,ayrıca söylediğiniz markayı bende kullanıyorum ayrıca forumda ham olarak getirtip satan arkadaşlarda var. Ayrıca kafanıza takılan olursa her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira teşekkür ederim,sizin tüm bitkileriniz,bilhassa sukulentleriniz ve kaktüsleriniz çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ykolko çok teşekkür ederim çok açıklayıcı anlattınızbirtek şu kusmı tam anlayamadım''' bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum'' derken neyi kastettiniz? kullandığınız sıvı gübreyimi 1/4 oranında seyreltip katıyorsunuz kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Musbet köklenmiş bitkiler için, dış kaba ilk su ile başlıyoruz,bir süre sonra azalıp bitiyor,(bu mevsimde yaklaşık 7 gün) o zaman 1/4 oranda,(yani sıvı besinin üzerinde tavsiye edilen oranın 1/4'ü kadar )su ile seyreltip kullanıyoruz. Su ve besin verme işlemlerini sadece dış kaba koyarak yapıyoruz,üstden (iç kabın üstünden(diatomit olan kısım) su tamamlama yapmıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi anladım sayın ykolko size çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim sayın Musbet,yrdımcı olabildiysem ne mutlu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2011
|
adeniumlarınız çok güzel görünüyor, ben çimlendirmeyi başaramadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yssahin teşekkür ederim,adeniumlar aslında kolay çimlenen fakat belirli boya gelene kadar özel ilgi isteyen,dayanıklı bitkiler,bende geçen sene bir çok başarısızlık yaşamıştım,konu ile ilgili bilgileri okuyup tekrar denediğimde, kolay olduğunu anladım,sizinde başaracağınıza eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ykolko adeniumlarınız ve diğer bitikleriniz çok güzel çok iyi bakmışsınız onlara. Benim iki tane adenium vardı fakat ikisinide yaşatamadım, nasıl bir toprakta ve sulama işlemini ne kadar süreyle yaptınız. Gerci şu an adenium yok bende ama merak ettim. Eğer mümkünse adenium tohum veya fide almak isterim.Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün annemin bahçesi ve balkonundan birkaç görüntü.
![]() Bahçedeki şakayık ![]() vazodaki şakayık ![]() yer kirazı bahçedeki yerini sevmiş. ![]() yabani menekşeler pırıl pırıl. ![]() Bakımsız bahçemizin hali,kartoplarıda açmak üzere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
bunlarda balkondan
![]() Annemin yaşlı kaynana topuzu (ekinopsis) yine tomurcuk dolu. ![]() Çok yaşlı ama çiçeksiz kalmıyor ![]() Opuntia birde çiçeğini görebilsek ![]() ![]() her daim çiçekli menekşeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
![]() Lithopslarım yavrulamayı bitirdi. ![]() Conophytum dinlenme dönemine gireceğine yavrulamaya başladı. ![]() Plumeriyalar 17 günde çok hızlı gelişti. ![]() ![]() Adeniumlarımda tıpkı plumerialar gibi hızla gelişip,kalınlaşıyorlar. Çok yakında daha çok çeşitli bitkilerimi sizlen paylaşacağım,şimdi sizin için hazırlanıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
![]() '' Echinopsis dusk '' Baharın gelmesi ile birlikte bitkilerimin yavaş yavaş güzelliklerini sunmaya başladı,tabii ailemize yeni katılanlarda oldu bunları,çiçek açtıkça sizlerle paylaşmak isterim. Bu gün güzel çiçeğini bana sunan kaktüslerimden bir tanesin ile başlıyorum. Düzenleyen ykolko : 29-04-2012 saat 20:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ykolko, Ne guzellikler gostereceksin, sabirsizlikla bekliyoruz. Funda topragini ne zaman alacagiz ? Biberler dikilmeye baslandi, domatlar yolda ![]() Ha, bir de kemik tozunu nereden temin etmistin ? Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sındırgılı açtıkca ve buldukça forma aktaracağım, uygun bir zamanda gideriz funda toprağı almaya,kemik unu,yarasa gübresi,solucan gübresi beylerbeyinde bir arkadaşda var uygun olunca yad gidersem senin içinde alırım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşallah ne kadar güzel bitkiler hele o hoya kırmızı yapraklı maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Serkan istanbul teşekkürler,hoya tricolorun yaprakları yeni çıktığında kırmızı oluyor büyünce kırmızı yerler sarı oluyor,bazende kırmızı kısım,pembe oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Tüm bitkilerime aynı karışımı uyguluyorum,%75 sevgi,%15 güneş,%10 su ve besin,sanıyorum bu karışım yüzünden biraz fazla şımarıp hemen çiçek açma girişiminde bulunuyorlar. ![]() Diğer ihtimalde bendeki bitkiler benim gibi acemi oldukları için bazen sırayı şaşırıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakdag bu konuda hiç bir sırrım olmadan her bildiğimi paylaşmayı ve öğreneceğim her bilgiye açık olmayı severim bu şekilde daha iyiyi bulabileceğimize inanıyorum. Adeniumlara gelince,adeniumları geçen sene toprak kültüründe yetiştirmeye çalışmış başarılı olamamıştım(birazda benim ihmallerim sebebi ile) fakat geçen sene gözlemlediğim,gövde ve yapraklar daha mat oluyordu,bu sene yıl başında diatomite ektiğim tohumlar,hızlı gelişim gösterirken,gövde ve yapraklar çok parlak oldu,sanıyorum parlaklığının sebebi bu,çünkü aynı gözlemi diğer bitkilerdede yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Adeniumları toprakta ben de çok zor yetiştirdim. Sürekli yaprak döktü. Sonunda bitkiyi kaybettim. Sizinkiler diatomitte çok güzel, canlı gözüküyorlar sayın ykolko, ellerinize sağlık. Şimdi elimde 2 tane yavru Adenium var, tohumdan yeni filizlendiler. Ben burada diatomit bulamıyorum, onun yerine seramiste deneyeceğim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|