![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
|
Sn ykolko ters laleniz ters çıkmış ama siz onu soğukta tutmak yerine iç mekana almışsınız.. Biliyorsunuz ters lalenin bir adı da hakkari lalesi, soğuk dağları karları seviyor. Bende geçtiğimiz yıllarda bir heves yetiştirmeye çalıştım. Ankarada kışın sert geçtiği yıl aşağıdaki gibi güzelce açtı.. Sonraki yıllarda kış yumuşak geçince birdaha çiçeğini bu şekilde göstermedi.. Seneye aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim. ![]() Düzenleyen feriha : 14-02-2012 saat 17:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sn Gülenmelek,bir kaç güne kadar açar buradan paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sındırgılı, kürdan yerine plastik piknik malzemesi gibi birşey kullanmanız daha sağlıklı olur diye düşündüm!veya diatomite uzun vadede temas etmemesi gerekir. Yoksa ortamına, ileride sıkıntı çıkarabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Yeşillim haklı,kürdan küf,mantar oluşturuyor,plastik bir dayanak daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
Ben, plastik pipet buldum. Onun ile degistiriyorum. Bu arada hoyanin ( koklenmek icin verdigin ) keyfi yerinde....sEVGILI sARICAN`DAN besin eriyigi takviyesi yapmam gerekli. Elimde 20.20.20. gubre (suda cozunur ) var. Yarin, ondan besin eriyigi istemeli.. ![]() (Bu arada, Avatarimi degistirdim. O mor cicekler bana, her gordugumde moral veriyor..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Bendekinde de pipet var ![]() Avatar'ın güzel olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Feriha hanım ne kadar güzel açmış laleniz gerçekten harika görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Enzim için acele etme,köklenme başlasın ondan sonra verirsin,enzim asitlenme oranını arttırır,gövde çürümesi yapabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yeşillim,Sındırgılı'ya verdiğim hoya köklü değil,çelik ve diatomit içerisinde bu sebeple enzim veya besin kullanmasını istemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Düz lale görünümlü ters lale'min bu günkü görünümü. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
çok güzel neredeyse yaprak çıkarmadan açmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Gülenmelek ve Gulen teşekkür ederim, hiper aktif lale'm hakkında düşünceleriniz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Diatomit içerisindeki denemelerim. ![]() Aralık sonu tohumdan çıkan adenium'larım ![]() Diatomit'e diktiğim ve çift kap sistemi sebebi ile devamlı nemli bir zeminde hızla büyüyen kaktüs'üm. ![]() Diatomit içerisinde çıkan kaktüs yavrularım. ![]() Diatomit içerisinde çıkan lipthops yavrularım gelişmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Kamelya
Öncelikle sevgili kamelya vadisi'ne çok teşekkür ederim. Çeliklerimin bir bölümünü diatomit içerisinde (iç mekanda) köklenmeye aldım,bir kısmınıda camekanlı ortamda toprak (kum ve geçirgen toprak) kültüründe köklenmeye bıraktım, bakalım hangi yöntemle daha sağlıklı,netice alabileceğim? Umarım böyük bölümü tutar ve renk renk kamelyalarım olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Evimde şubat sonu gelişmeler
Dün ailemize katılan hoya çelikleri ![]() Hoya Bogor çeliğim,çift yaprak ama gövde çok kısa umarım köklenir. ![]() Hoya Balaensis,çeliğim tek yaprak ile şansımı deneyeceğim,gövde hiç yok sap kısa,tutsa bile uzun zaman alacak gibi,ama umut fakirin ekmeği derler ![]() ![]() Hoya Benguetesis,çeliğim bu da tek yaprak,kısa yaprak sapı uçunda,minicik bir gövde var,uzun meşakatli yolculuğa çıktı umarım,yaşar ve mutlu olur. ![]() Hoya Obscura çeliğim,en iyi durumda olan bu,üç yaprak ve sapı ucunda yine kısa bir gövde,eee öldürmeyen allah öldürmez,yaşayacak günleri varsa,yaşayacak,ben elimden gelen hizmeti kendilerine sunuyorum gerisi,onlara kalmış. ![]() ![]() Hoya Kerrii çeliğim diyeceğim ama bu bir yaprak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hoya rafım ![]() Sevgili Yener bey'in hediyesi,iki,üç gün uyudular,bu gün hafif başlarını kaldırdılar. ![]() Adeniumlarım 2 gün sonra iki ay'ı dolduracaklar. ![]() Bu Adeniumlarımda sanıyorum üç haftalıklardı. Kaktüslerim pek yakında ( Çok az kaktüs türüm var önceden söyleyeyim hayal kırıklığı olmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyümeleri biraz zaman alacak gibi ama size bir değil iki tane veririm lafımı olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
'' Kalplerimizin solmayan çicekleri tüm kadınların,dünya kadınlar gününü kutlarım '' |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Budama yapmaya kıyamadığım, hala uzamaya ve çiçek açmaya devam eden,Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Sol tarafta on dokuz adet Lithos yavrularım,sağ tarafta beş adet kaktüs yavrularım.( 19 03 2012) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|