![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun, clematis alırken epey bir tedirginlik yaşadığınızı gözlemlemiştim satış bölümünde. İzmir'in sıcaklarına dayanmaz diye ben de vazgeçmiştim ama görüyorum ki siz yaşatmayı başarmışsınız. Bu da demek oluyor ki en kısa zamanda ben de en azından bir tane edineceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hakkı Şen evet çok tereddüt yaşadım ve neredeyse piiluyu kaybediyordum. Balkon ve İzmir çok sıcak diye gereğinden fazla sulamışım, nerdeyse çürütüyordum. Şimdi sanıyorum onlar yerlerine ,ben de onlara alıştım ![]() ![]() ![]() İstanbulda tanıdığınız varsa fiyatı 4.90 olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Füsun Abla, Clematisleriniz kendine gelmeye başlamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Ablacığım piilu da maşallah kendine gelmeye başladı, bir haftada 30cm. yol aldı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Füsun hanım clematisleriniz çok güzel açmış, gölgede olmasına rağmen, Eşim clametisleri sabah 8 den akşamüstü 5e kadar güneş alan yere dikti.Görünce üzüldüm ama yerini değiştirmeyi göze alamadım biri oldukça boylandı çiçek tomurcukları veriyor ama yine de çok tedirginim. Balkonunuzda ki çiçekler tam bir renk çümbüşü ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Fatoş hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Füsuncuğum balkonun bir maşşallah ' ı hakediyor . Sevgili arkadaşların bilgisine hindistan cevizi torfu ile ilgili söyleyeceğim şu - Hindistan cevizi torfu steril etmesi kolay ve çok iyi drenajı olan bir malzeme , yani su tutmaz . Bunu saf halde tohum çimlendirmek , çelik köklendirmek ve çürümeye meyil göstermiş bitkilerime ben tercih ediyorum . Diğer toprak karışımlarına bir sözüm yok . Burada steril olmasını tercih ettiğimiz ortamlar söz konusu . Bahsi geçen karışımlar parasit yumurtası , yabancı tohumlar , küf mantarları , ve adı şu an aklıma gelmeyen binlerce zararlı ihtiva eder . Bu karışımlar sağlıklı bir bitkiye belki birşey yapamaz , ama hasta bir bitkiye , köklenmemiş bir çeliğe , henüz çimlenmemiş bir tohuma neler yapar ben hayal etmek istemiyorum ![]() Demek istediğim sürekli aynı karışımları değil de duruma göre , bitkiye göre , ortama göre bu karışımları kendimiz hazırlayabiliriz ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun balkonunuzun resimlerine baktığımda ilk dikkatimi çeken balkonunuzun çok düzenli oluşu ve duvarda ki saksıların dizaynı. Duvardaki saksılarınız çok güzel duruyor, çok yakışmış. Ayrıca balkonunuzun manzarasıda çok güzel. Sardunyalarınız balkonun demirlerine çok yakışmış, çok güzeller. Balkonunuzun bol bol keyfini çıkarın bizler içinde… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
-
Giriş Tarihi: 07-07-2010
|
acemifüsun arkadaşım emeğine sağlık çok güzel bir balkon olmuş. maşallah. çiçeklerin kadar saksılarında çok güzel. içim açıldı sabah sabah. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Füsun Abla, Balkonunu özledik yeni fotoğraflar bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen acemifüsun : 18-08-2010 saat 21:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
O güzel rengarenk çiçeklerin eşliğinde, bir çam fidesi mi gördüm yoksa bitkikörümüyüm, o masmavi deniz, ve güzelim İzmir havasıyla o balkon. Kıskançlıktan patlıcan moru oldu yüzüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dangerously34 teşekkür ederim ![]() Gördüğünüz çam fidesi değil, çok benzeyen bir çalı türü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Uzun süredir siteye giremiyordum. Ama bugün ilk işim siteye girer girmez sizin sayfanızı yeniden dolaşmak oldu. Yeniden emeğinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsun; Grevilla'yı görmek için balkonunuza uğradım.İki fotoğrafta gördüm. Bu arada, gözümü çiçeklerinizden ve balkonunuzdan alamadım. Yeşilliklerin arasından nefis bir körfez manzarası. ![]() Bütün çiçekleriniz seçme. Özetle balkonunuz bir ömre bedel. Ellerinize, emeğinize sağlık. Sağlık içinde keyfini sürün. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Biraz önce internette, Grevilla' nın budanmasına ilişkin, '' Sert budama bitkiyi öldürebilir. Çiçeklenme döneminin sonunda hafif bir budama, daha bol dallanmayı sağlayacaktır.'' Bilgisine rastladım. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili acemifüsün, bu akşam balkonunuza misafir oldum. Arkadaşlar söylenecek her şeyi söylemişler, sözün kısası çok beğendim. Bir arkadaşın söylediği gibi baştaki acemi kalksın artık. Bu balkon ve içerdikleri, acemi işine hiç benzemiyor. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Sevim hanımcığım haklısınız, tembellik yok mu, hep ondan ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Evet sizin de sardunyalarınız fırtınadan zarar görmüştü Sevim hanımcığım, hatırladım. Küpeye canım sıkıldı, aşırı sıcaklarda nasıl koruyacağımı şaşırmıştım. Sıcakları sağsalim atlattık, 15 gündür 2 küpeli kaybettim, inşallah bunda aynı sonu yaşamamm. Sevgili Jezebelin hediyesi özel cinsler, sakınan göze çöp batıyor herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Bütün arkadaşların o güzelim küpelerinin gitmesine içim sızladı. Özellikle İzmir gibi yazı çok sıcak yerlerde küpe çok zor. Sevim hanımcığım onlara gölge ve serin bir yerde sera uygulasanız, belki fiizlenirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|