![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
bir gecelik gelinim
forumda dışarı çıkarın deniyor ustaları ama ben cesaret edemedim, içerde yaprağında da böyle oluşumlar var. çiçek midir ki? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
ısparta gülü müsün sen?
mis gibi kokuyor , bol dikenli, çiçek boyutu çok iri değil ve sivri uzamaktansa bodur kalmayı tercih edeceğe benzer. yani odunsu değil pek ama bendeki çelik henüz çok genç. bakalım ne çıkacak ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
callisia fragrans
çiçek açmadı ama onlarca saksı yavruladı bakımı çok kolay, özel bir ilgi istemiyor, bitkilerimin bir çoğuna olduğu gibi ona da gübre vermiyorum, güneş görünce morarıyor, daha gölgeli yerlerde gitgide açılan bir yeşil renkte. bir rivayete göre çiçeği kokuluymuş, forumda açtırabilen de olmadı sanırım. iftiharla sunarım bu da 2 yıl önceki hali http://www.agaclar.net/forum/619475-post34.htm ... hızlı büyüyen bitki istiyorum derseniz, callisia önerilir ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
sosyetesarımsağı
henüz çiçeklenmeden fotosunu koymanın ne anlamı var diyeceksiniz. yakındır çiçeklenmesi ama öncesinde formlu ve şık duruşunu paylaşmak istedim. fotoğraftakiler geçen yıl diktiğim 10-12 kök soğan. bordür dikimlerinde kullanılabilir bir bitki, 2. yılında gür bir görünüm alıyor, 3. senesinde ise artık ayrılıp alanının genişletilmesini istiyor. kışa son derece dayanıklı, susuzluğa da dayanıyor, fazla sulanmaya da. dertsiz bitkiler dostlarımın başına ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
beklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
bu yılın savaşçı çilekleri
geçen yıl trabzon'da kendiliğinden bitmişlerden 10-15 kök sökmüş, getirmiştim. ama sadece 2 kökü hayatta kalmıştı. şuanki performansı ile balkonu dolduracak gibi, sanırım çilek soğuk kışları seviyor, bu sene geçen senelere oranla çok daha fazla meyvedeler. benim ufaklık meğerse ne inatçıymış, mermerlerin arasına kök atmış, kökü çektim ama gelmedi, o derece sıkı tutunmuş . küçük- minyatür çileklerden, meyvesinin boyutu üst mesajlarda var. çok basılmayan alanlarda yerörtücü olarak rahatlıkla kullanılır, çok dayanıklı, fazla su istemiyor ve verimi de iyi... tavsiye ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|