![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
minyatür çilek
benim dağ çileğim. meyvesinin küçük olduğunu bilirdim ama bu kadar minyatür de beklemiyordum hani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Merhaba, İç mekan bitkilerini bu kadar estetik düzenlediğiniz için tebrik ediyorum sizi, sanırım fotoğraf konusunda da bilgilisiniz (ya da hayli bilgilisiniz ![]() Tebrikler, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Sevgili İlksenöztürk, Bitkilerinizi baştan itibaren inceledim ,bence çok sağlıklılar.Çok ilgilendiğiniz ve emek verdiğiniz açıkça ortada. Kolonche çok rahat büyüyen bir bitki demişsiniz ben geçen yıl aldığımı kışın içeri alınca kaybettim,kışın aldığımıda bir ay önce dışarı aldım durumu ağır.Anlayamadım bu bitkinin ne istediğini,başkalarında çiçek dallarının uzun halini görünce şaşırıyorum,benimkiler hiç böyle olamadı. Siz reytingleri boşverin önemli olan yeni tecrübeler kazanmak,yeni bilgileri deneyimlemek ve burada paylaşmak. Bu arada sizin gönderdiğiniz binlerin annesi çeliği yarım karış oldu gayet sağlıklı.Sizinkini görünce ne zaman öyle olacak diye düşünmekten kendimi alamıyorum,gerçekten çok hoş. Kolaylıklar diliyorum. Düzenleyen hberbul : 24-05-2012 saat 15:42 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
sn hberbul, kalanşo fotolarını paylaşırsanız sıkıntısını anlamaya çalışalım hep beraber. ben kışın da yazın da dışarda bırakmam benimkileri. hep içerdedir. dışarısını denedim ama olmadı, keyifsizleştiler hemen. bir de torf değil, toprak kullanmanızı tavsiye ederim. binlerin annesini olabildiğince güneşe koyun ki binlercesine annelik yapsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
skulet arajmanım
2 cins skulet ve bir miktarda bol yağmurların neticesi yosun ile bana 'gül bahçesi vaadetmeyen' arajmanım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
bir gecelik gelinim
forumda dışarı çıkarın deniyor ustaları ama ben cesaret edemedim, içerde yaprağında da böyle oluşumlar var. çiçek midir ki? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
ısparta gülü müsün sen?
mis gibi kokuyor , bol dikenli, çiçek boyutu çok iri değil ve sivri uzamaktansa bodur kalmayı tercih edeceğe benzer. yani odunsu değil pek ama bendeki çelik henüz çok genç. bakalım ne çıkacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Çiçeğiniz yeni sürgünler veriyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
callisia fragrans
çiçek açmadı ama onlarca saksı yavruladı bakımı çok kolay, özel bir ilgi istemiyor, bitkilerimin bir çoğuna olduğu gibi ona da gübre vermiyorum, güneş görünce morarıyor, daha gölgeli yerlerde gitgide açılan bir yeşil renkte. bir rivayete göre çiçeği kokuluymuş, forumda açtırabilen de olmadı sanırım. iftiharla sunarım bu da 2 yıl önceki hali http://www.agaclar.net/forum/619475-post34.htm ... hızlı büyüyen bitki istiyorum derseniz, callisia önerilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
sosyetesarımsağı
henüz çiçeklenmeden fotosunu koymanın ne anlamı var diyeceksiniz. yakındır çiçeklenmesi ama öncesinde formlu ve şık duruşunu paylaşmak istedim. fotoğraftakiler geçen yıl diktiğim 10-12 kök soğan. bordür dikimlerinde kullanılabilir bir bitki, 2. yılında gür bir görünüm alıyor, 3. senesinde ise artık ayrılıp alanının genişletilmesini istiyor. kışa son derece dayanıklı, susuzluğa da dayanıyor, fazla sulanmaya da. dertsiz bitkiler dostlarımın başına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
beklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
bu yılın savaşçı çilekleri
geçen yıl trabzon'da kendiliğinden bitmişlerden 10-15 kök sökmüş, getirmiştim. ama sadece 2 kökü hayatta kalmıştı. şuanki performansı ile balkonu dolduracak gibi, sanırım çilek soğuk kışları seviyor, bu sene geçen senelere oranla çok daha fazla meyvedeler. benim ufaklık meğerse ne inatçıymış, mermerlerin arasına kök atmış, kökü çektim ama gelmedi, o derece sıkı tutunmuş . küçük- minyatür çileklerden, meyvesinin boyutu üst mesajlarda var. çok basılmayan alanlarda yerörtücü olarak rahatlıkla kullanılır, çok dayanıklı, fazla su istemiyor ve verimi de iyi... tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
bu yıl ilk defa karantil yetiştiriyorum, bodur cinsi. saksıdan çıkarıp toprağa alır almaz genişledi, serpildi. kışa dayanacak mı bilmem... diğeri de ismini bilmediğim bir sukulet. sevgili satı uğurtan göndermişti. ama kaktüs ve sukuletlerin bir çoğu beni sevmez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
ne güzel büyümüşler, çok sağlıklılar, iyi baktığınız çok belli. ellerinize sağlık. dağıttığım o kadar tohum ve çelik hakkında sonradan çok az dönüş alıyorum. son hallerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk, bu da bana gönderdiklerinizden hayatta kalan tek bitkim. Uzun bekleyişten sonra nihayet gelişmeye başladı ve güzel gidiyor. Benim bitkilerim nedense hep ağırdan alıyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Günaydın ilksen hanım mor telgraf baya gelişti, diğerleri biraz nane molla ama düzeliyolar yakında onlarıda eklerim. Binlerin annesi çok iyi durumda diğerleride ölmedi ama gelişmediler canlılar sadece yerlerini değiştirdim eski yerlerini beğenmediler yakında sayfanıza eklerim. çok teşekkürler tekrar. Kumrular kırmasalardı daha gösterişliydi mor telgraf ama toparladı terası sevdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
sevgili gülenmelek ve serkan istanbul; eklediğiniz fotoğraflar için çok teşekkür ederim. geç büyüyor / yavaş büyüyor demeyin sakın, sizi utandırırlar bu ufaklıklar ![]() ![]() telgrafı da uçtan kırıp tekrar toprağa dikerseniz hem saksı gürleşir, hem de kırılmış uçlar dallanarak daha güzel bir görünüm alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
kalanşo çiçekleri
yeri mutfak camının önüydü. ben çok yorgundum, çok hastaydım, bakamıyordum ona işte... arada bir su... hırpalandı o dönem bütün bitkilerim ama beni beklediler,hiçbiri terketmedi... hatta kalanşom yüzümü güldürdü çiçekleri ile, aylar boyunca... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Ne güzel yazmışsınız beklediler beni terketmediler. En iyi dostlarımız bitkilerimiz bazan kimseye anlatamadıklarımızı onlarla paylaşırız. Ben inanıyorum onlar benim gözümden anlıyolar mutluluğumu , mutsuzluğumu. Allah bir daha sağlığınızdan ayırmasın. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
Çok güzel bir fotoğraf; insan sıkılmadan dakikalarca bakabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
bir vefalı daha
pervane yasemin. yasemin türleri içerisinde albenisi en yüksek olanlardan. kar kıyamet onu etkilemez, bahar sonu yaz başı mis gibi çiçekler ile dolar taşar dalları. bahçedeki 3. yılında olgunluk dönemine girer ve seyreyleyin cümbüşü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
soğanlı bitkiler köşesi yaptım...
geçen yılı saksıda geçiren amarilislerimi bu yıl bir cesaret toprağa aldım. birkaç kök de afrika zambağı aralarda telgraf çiçekleri ve hederalar. tabi hepsi şimdilik çiçeksiz olduğundan renk olarak eksiklerimiz var. ortalarına da uzun boylu bir fon bitkisi dikilecek, ne olacağına karar veremedim henüz. tavsiyelere açığım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
sardunyalar
kışa dayanmadılar geçen yıl, sadece 2 saksı yedeklerip içeri almıştım, onları kurtarmış oldum. 2 renk kolkola ne de güzeller.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim, buradan da imdada yetişiyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
sn anzak ve sn serkan istanbul çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her şey çok güzel.ellerine sağlık. Bu minyatür çileğin fidesini nasıl,nerde bulurum.Yardımcı olursanız .Şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|