agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni2589Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-10-2011, 07:29   #1
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi senyokken Mesajı Göster
bu siteye yeni üye oldum iyi ki de olmuşum çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık sizlerden öğrenmem gereken çok şeyler var sanırım....
hoş geldiniz

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 16:58   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2010
Merhaba ilksenozturk,
iade-i ziyarete geldim. Evinizi, bahçenizi ve balkonunuzu birkaç saatir geziyorum. Çiçekleriniz çok güzel, elinize sağlık. Sizin de belirttiğiniz gibi çiçek emek ister, ayrı ayrı ilgi ister. Siz çok güzel bakmışsınız.

Limonlarınız gösterişli yapraklar vermiş. Kışın dışarda bırakmayın bence. Benimkiler birkaç sene evel balkonda dondu. Ama dışarda bırakacağım derseniz iç içe iki saksı yapın. Böylece iki saksı arasında kalacak bikaç cm hava boşluğu izolasyon sağlar, köklerin donmasını engeller. Üstünü naylonla örtün diyeceğim ama ruzgarlı havada pek durmuyorlar.

Bir başka seçenek te saksıları yarıya kadar toprağa gömün. Baharda toprağını değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü solucan girecek ve limon da köklerini saksının alt deliklerinden toprağa salacaktır.
Hoşçakalın,
Toprak.

toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2011, 13:18   #3
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak Mesajı Göster
Merhaba ilksenozturk,
iade-i ziyarete geldim. Evinizi, bahçenizi ve balkonunuzu birkaç saatir geziyorum. Çiçekleriniz çok güzel, elinize sağlık. Sizin de belirttiğiniz gibi çiçek emek ister, ayrı ayrı ilgi ister. Siz çok güzel bakmışsınız.

Limonlarınız gösterişli yapraklar vermiş. Kışın dışarda bırakmayın bence. Benimkiler birkaç sene evel balkonda dondu. Ama dışarda bırakacağım derseniz iç içe iki saksı yapın. Böylece iki saksı arasında kalacak bikaç cm hava boşluğu izolasyon sağlar, köklerin donmasını engeller. Üstünü naylonla örtün diyeceğim ama ruzgarlı havada pek durmuyorlar.

Bir başka seçenek te saksıları yarıya kadar toprağa gömün. Baharda toprağını değiştirmeniz gerekebilir. Çünkü solucan girecek ve limon da köklerini saksının alt deliklerinden toprağa salacaktır.
Hoşçakalın,
Toprak.
hoşgeldiniz sn toprak
limonlarım çok kıymetlidir; tohumdan yetiştirdim ve tohumlarını ekişimin de hep bir hatırası vardır. dışarda bırakmamaya karar vermiştim zaten ama bir miktar daha soğuk görmelerini istiyorum. biraz mevsimi yaşamalılar, 'o kadar da hassas olmayın!' diye gaz veriyorum onlara ne zamanki 'kar yağacak hava var' diyeceğim, o zaman içerde onlara hazırladığım alanda yerlerini alacaklar.
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025