![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
mum çiçeği (hoya carnosa)
geçen yıl yine siteden bir arkadaşımın gönderdiği mum çiçeğim. kışın hiçbir değişiklik olmadı, şubat ayında iki yaprak daha çıkardı ve şimdi iki tane daha çıkarıyor, yeni atak yapmaya başladı. elimde tek çeşit var, umarım başka çeşitler de bulabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
orkideler
iki cins orkidem var ilk fotoğraftaki lusidia discolor. torfa dikili yaprağı için yetiştirilen bir orkide cinsi. zaten forumda da onunla ilgili bir başlık var. resimde çıkmamış ama yanında küçük bir de yavrusu var diğer ikisi Phalaenopsis. bir tanesinin yaprakları tavşan kulağı şekline geldi, kaybetmekten çok korkmuştum. sulama hatası yapmıştık. köklerinin tamamının çürüdüğünü gördüm, temizledim ve sağolsun ziya bey'in bana gönderdiği yosuna tekrar diktim. şimdi umut var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2012
|
şu kahve rengli,orkidemi bendecde var.bendede curuyor köku nasil kurtardiniz paylaşin.ve tam ismini istiyorum.lutfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama sorunuzu anlamakta zorlandım yazım şekliniz yüzünden, ve bu başlıkta kahverengili çürüyen bir orkide türünü paylaşmadım, eğer orkide'den bahsediyordak çok kolay suda köklenen bir orkide türüdür, mücevher orkide de denir (diamond orcid), ludisia discolor da. eğer çürüyen bitkim çilli begonyadan bahsediyorsak hiçbirşey ayırdığım dallardan birini toprakta çelikledim ve bir süre sonra kendini kurtardı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|