![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
İlksen hanım, bir gecelik gelinin sürgün uçlarını geç kalmadıysanız bir çubuğa bağlayıp dikine büyümesini sağlayın. Sürgün uçlarından bir sürü dal ayrımı ve yaprak vereceği için bir süre sonra ağırlıktan kırılması kaçınılmaz olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
şimdi kızımı dövmezsem sonra dizimi döverim değil mi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
tarla yaptım a dostlar:)
bardaklarda tohumdan yetiştirdim fideleri. tohumlarını mart/ nisanda ektim, fakat 10 gün önce diktiğim ile 1 aylık olanlar hemen hemen aynı boyutlarda, yani sıcaklık önemli. mart ayında diktiğim bir çok fideyi de zamansız serin havalarda kaybettim. toprak karışımı= bahçe toprağı, humik asit, hindistan cevizi torfu, patates soğan kabukları, çay posası, elime geçince kopardığım tüm ayrık otları..vb bakalım ne olacaklar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
bahçeden birkaç genel görüntü bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum ![]() toprak o kadar kötü ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda) sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
fincanda sukulet
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler ![]() fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
sevgili ilksen hanım o sukulent soğuklara dayanıklı adını bilmiyorum. Kışın kaybolur yazın baharda tekrar çıkar. O fincan ona çok küçük daya bütük ve yüksek bir saksıya dikmenizi öneririm. çok çabuk büyüyor bende de var. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi? Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() evet, lalegül lisianthus aslında. ama ben lalegül ismini yakıştırdım ona, dilim de varmıyor latincesine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
|
Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
nerde sizinki nerde bu bahçe toprak o kadar verimsiz ki ot bile bürümüyor inanır mısınız? bir de tabi fotoğraflarda yeni biçilmiş zamanını eklemiştim, bakmayın böyle göründüğüne yani ![]() toprağı kaldırıp yeni ilave yapmak gerekir ama gözüm kesmiyor pek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|