agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni2589Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-04-2010, 12:25   #1
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
filkulağım

bana 4 küçük dal halinde siteden bir arkadaşımız tarafında gönderildiler. çok hızlı büyüyorlar, güneşi çok seviyorlar, sürekli güneşe eğilmesi konusunda mücadele veriyoruz

Eklenen Resimler

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 12:29   #2
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

balkon manzaraları

ve balkonumdan görüntüler.
geçen hafta aldığım begonvil ve begonyalar
begonyalarım tek saksıda toplanacak ve hep birarada olacaklar
begonvilimle henüz yeni yeni anlaşmaya çalışıyoruz. umarım yaşatabilirim.
arka tarafta da tomurcuklanmış halde, açmasını dört gözle beklediğim mercanlarımdan kırmızı olanı. aynı saksıda bir de beyaz mercanım var, açtıklarında resimlerini paylaşacağım

Eklenen Resimler

Düzenleyen ilksenozturk : 18-04-2010 saat 12:30 Neden: yazım hatası
Eski 01-03-2014, 13:07   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
Merhaba bu çiçeğin adı nedir acaba?

jasminne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 14:38   #4
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Sayın ilksenöztürk sanırım iç mekan çiçeklerini çok seviyorsunuz.Onlardan bir hayli edinmişsiniz.Ben daha çok çiçek açanlardan hoşlanırım ama telgraf çiçeğiniz çok hoşuma gitti(mor olmayan)çiçeklerinizi güle güle büyütün.

sevim.K beğendi.
umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 15:38   #5
Ağaç Dostu

KARADENİZ37's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2009
Sevgili İlksen nasılsın demin uğradım senin güzel kızlarını selamladım ve sana sevgişlerimi bıraktım.İnsanın tekrar tekrar bakası geliyor patosa daha dikkatli baktım ne kadar hoş sarkmış.Sarkan çiçeklere karşı zaafım var buralarda araştırmaya başladım.Yavru begonyalar da şirin şirin sıraya girmişler.İNŞALLAH kocaman olurlar.

KARADENİZ37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2010, 15:48   #6
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Sn karadeniz, hoş geldiniz

sormayın begonyalar da begonvilim de çok güzel oldular. begonvilimin üzeri çiçek dolu pembe pembe. hsonu yeni resimler ekleyeceğim bu sayfaya zaten.

sn umutyolucusu, siz de hoşgeldiniz
evet, bir hayli edinmişim bir çoğu da ordan burdan kopardıklarım ile oluşmuştur. telgraf çiçeğim de yaklaşık gürlüğe yakında varacak olan 3. saksısını oluşturdu. çok hızlı ve güzel büyüyorlar tavsiye ederim.

sevim.K beğendi.
Eski 05-06-2010, 15:04   #7
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

genel balkon görüntüleri

coşmus durumdaki begonvilim ve aynı saksıda hem kırmızı hem beyaz iki kök olan çiçek dolu mercan çiçeğim. kenardan da maydonozlarım poza girmek istemiş

Eklenen Resimler

Eski 05-06-2010, 15:09   #8
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

arajmanlarım

aynı saksıda komşuluk yapan renk renk begonyalarım ve çileklerim. bu saksı oldukça seyrekken birden kalabalık bir görüntü oluştu, şuan küçük olan kedi tırnakları da büyüyüp aşağı doğru sarktığında görüntü daha da güzelleşecek.
diğer resim de balkonumdan bir diğer görüntü; yine mercanlarım, yine begonvilim

Eklenen Resimler

Eski 05-06-2010, 15:15   #9
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

sevim hanım, üzülmeyin. bu kış birçok çiçek kaybettim, geçen yıl da çok başarılı olamamıştım. bu yıl anca yüzümü güldürdüler. inşallah da devam ederler:

balkondan bir arajman görüntüsü daha, ortaların hakimi telgraf çiçeği, aşağıya sarkan buz çiçeği ve üstleri dolduracak sabah sefalarım bir tarafta, begonyalarım ve akşam sefalarım diğer tarafta.

Eklenen Resimler

Eski 05-06-2010, 15:20   #10
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

sardunyam ve küpe çiçeğim

çok güzel bir fotoğraf olmasa da bu baharda 1 parmak büyüklüğünde çelikler alarak diktiğim ve şimdi saksıyı doldurmuş olan sardunyalarım ve tomurcuklarla dolu küpe çiçeğimi de paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

Eski 05-06-2010, 15:08   #11
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Maşallah sevgili ilksen hanım, ben niye beceremiyorum yağ.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 09:54   #12
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
Sevgili ilksenozturk sabah sefanızın rengi çok hoş gerçekten. Tohum alabilirseniz takas yaparız. Bende de aynı rengin kırçıllı olanı var.Tohum alamasanız da istediğiniz zaman yollayabilirim.

Sanırım çiçekleriniz sayı olarak az ama çeşit olarak epey var. Sağlıkla büyütün emeğinize sağlık.

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 10:02   #13
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili İlksen, hem evdeki, hem balkondaki çiçekleriniz çok sağlıklı ve güzeller. Ellerinize sağlık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 10:21   #14
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Sn Hakkı Şen ve sn Sdurul.
Çok teşekkür ederim beğendiğiniz için

Sanırım sadece bu siteden birileri benim çiçeklerime az diyebilir Çünkü gören herkes şoka giriyor. Eeee sizler o kadar çoğaltmışsınız ki, benimkiler yanında az kaldı. Çeşit olarak 3 haneli rakamlardayım aslında. Kendimi tutuyorum çoğaltmamak için. Bir de tamamını resimleyemedim. (biraz da sayfamla kimse ilgilenmiyor demiştim, ondan fazla fotoğraf eklememiştim )

Sn Hakkı Şen, elimde bu yıl yerim kalmadığı için dikemediğim tohumlarım olacaktı, akşam bakar varsa size iletirim. bu yılkileri beklemeyiz belki.

Düzenleyen ilksenozturk : 23-06-2010 saat 10:23 Neden: yazım hatası
Eski 23-06-2010, 10:26   #15
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
Sayın ilksenozturk, eğer çeşitler üç haneli rakamlara ulaştıysa siz bizden çok ilerdesiniz demektir O halde fotoğraf sayınız oldukça az. Bu sayfada çok daha fazla fotoğraf olmalı.

Tohum için acele etmeye gerek yok. Çünkü benim de yerim kalmadı Önümüzdeki yıl için sabah sefası çeşitleri düşünüyorum. Hem şimdi tohum eksek bu yıl çiçeklerini görebilirmiyiz acaba?

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 10:39   #16
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Sevgili iksenöztürk balkon çiçekleriniz de çok güzelmiş.Umarım en kısa zamanda diğer çiçeklerinizide fotoğralayıp eklersiniz.Meraklıları olacaktır mutlaka benim gibi.

Eski 23-06-2010, 12:01   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sayın İlksen özellikle iç mekanda ki süs bitkileriniz çok güzel dekore edilmiş. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Benim favorim iç mekanda bulunan yaprakları hafif alacalı sarmaşığınız. Yeri ve keyfi süper olsa gerek olabildiğince uzamış ve yaprak vermiş. Güzel evinizde şık dekora edilmiş bitkilerinizin güzel fotoğraflarının devamını bekliyoruz…

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2010, 12:39   #18
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Güzel yazılarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
Sayfaya kimse gelmiyor diye düşünürken sizlerin yazıları ile çok mutlu oldum

Haftasonu bir problem olmazsa yeni resimler eklerim. Çiçeklerimde büyük değişiklikler var (ya da kargaya yavrusu şahin görünür misali bana öyle geliyorlar). İç mekandaki mum çiçeğim kendini katladı, çok uzadı, barış çiçeğim sürekli çiçek verip duruyor bana. balkonumdakiler içinde keyifsiz olanlar da var, begonvilim biraz kötü durumda ama mercan çiçeğim sürekli kırmızı beyaz çiçekleri ile coştu, tek kök çileğim kollar atarak 4-5 tane yeni fide verdi bana...
En kısa sürede paylaşmaya çalışacağım.

Sn Hakkı Şen; geçen yıl eylülde deneme amaçlı bir sabah sefası tohumu ekmiştim, çıktı hatta tek tük çiçek de verdi ama cılız oldu mevsim itibari ile. yine de istanbuldaki o donduran soğuklara kadar direndi yaşamak için. yani şimdi ekerseniz çiçeklerini de görürsünüz ama istediğiniz forma kavuşamazlar bence. beklemekte fayda var.

Düzenleyen ilksenozturk : 23-06-2010 saat 12:43 Neden: yh
Eski 26-06-2010, 17:13   #19
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili ilksenozturk çiçekleriniz çok sağlıklı, ellerinize sağlık Benim de bir saksıda beyaz ve kırmızı mercanım var, sizinki gibi ; kırmızı olan daha çok çiçekli

sevim.K ve GÜLSEN_ beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 19:45   #20
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Sevgili İlksenoztürk aynı saksıda bir kaç çiçeğin olmasını bende çok seviyorum sizinkiler de çok hoş olmuş

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2010, 20:52   #21
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Çiçeklerim içinde tohumdan veya çelikten yetiştirdiklerim daha bir başka geliyorlar bana. onlarda daha çok emeğim varmış gibi geliyor. bu yüzden de aslında çiçeklerim içinde gösterişli kocaman olanlardan çok daha yolun başında olanlar mevcut.

Güzin Çakar beğendi.

Düzenleyen ilksenozturk : 15-07-2010 saat 20:02 Neden: hata
Eski 26-06-2010, 20:45   #22
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Sn Acemifüsün, sizin de dediğiniz gibi kırmızı mercan daha bir gösterişi seviyor. İkisi bir arada da çok güzel oldular bence. Sizin ve Sn Günebakan'ın beğenilerine teşekkür ederim

Eski 26-06-2010, 23:56   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
İlksen hanım son ekledikleriniz içinde en dikkatimi çeken limon fidanınız oldu. Her zaman tohumdan yetiştirilen bir bitki çok ilgimi çekmiştir, gelişimi hayran eder beni. Ben ne kadar limon çekirdeği diksemde bir türlü başarılı olamadım. Sizin fideniz çok güzel gelişmiş, maşaallah...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2010, 11:18   #24
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Sn Faruk,
Limonum çok badire atlattı. Limon derin toprak seviyor. İlk diktiğimde aylarca gelişmeden durdu, sonra fotoğrafta gördüğünüz saksıya geçirdim ve kalınlaştı büyüdü, fakat kış öncesi ve hemen kış sonu böceklendi, tüm yapraklarını döktü. Şimdi onu belli periodlarda sodalı su ve zeytinyağlı su ile yıkıyorum. Güneşi de görünce neşesi yerine geliyor. bir de kış iyice bastırmadan içeri almıyorum. sadece kar mevsiminde iç mekanda duruyor yani, onun dışında hep dışarıda. Bitkilerin biraz da mevsimi yaşamaları gerektiğini düşünürüm.

Eski 15-07-2010, 20:02   #25
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

siteden bir arkadaşımızdan tohumlarını aldığım ama 1,5 senedir pek de yol katedemedim diye üzüldüğüm adreniumlarım, çelikten büyüttüğüm biri beyaz diğeri turuncu kalanşolarım ve küçük bir dalını bu sene diktiğim kurdela çiçeğim.
kurdela çok güzel gelişiyor

Eklenen Resimler

Eski 15-07-2010, 20:07   #26
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

önceki mesajlarda birkaç ay önceki halini fotoğraflamıştım. şimdi de 1 ay önceki fotoğrafını ekliyorum mum çiçeğimin. çok hızlı uzadı, inşallah çiçeklerini de görürüm.
fotoğrafta çiçekten çok kitapları çekmişim sanki, kusuruma bakmayın artık

Eklenen Resimler

Eski 15-07-2010, 20:32   #27
Ağaçsever

milyonstar's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
merhaba ilksen cicekleriniz cok güzel elinize saglık güzel baktıgınız belli bence siz tas ekseniz yeserir gibi

milyonstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 07:32   #28
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

teşekkür ederim sn. milyonstar.

Eski 18-07-2010, 13:05   #29
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

sayın ilksenöztürk kurdela çiçeğiniz bir yılda ne kadar çok büyümüş öyle.Sanırım artık o saksı küçük gelecek.Beyaz çizgileri ile çok hoş.Kalanşolar çiçek açmadı her halde bu yıl.Açınca görmek isteriz.Kolay gelsin.

Eski 19-07-2010, 07:40   #30
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Sn umutyolcusu, bu pazar kurdela çiçeğimin saksısını büyüttüm. Çok edinmek istediğim bir çiçekti, İzmirde kaldığım bir otelin lobisinde çok büyük bir taneden çelik istemiştim utanmadan Sonra istanbula dönene kadar baya bir hırpalandılar ama yaşadılar, bence çok çok şık bir çiçek. Kalanşolarım iki kök,biri beyaz biri turuncu anaçtan alınma,ilk diktiğimde bir süre çiçek açtılar ama köklenmeleri için çiçeklerine fazla müsade etmedim, inşallah iyice keyiflenirler de açtıklarını görürüm, teşekkür ederim.

Mum çiçeğimin dairesel bir tel ile birkaç kez kendi etrafında sardım. Daha gür bir görüntü oluştu, fotoğraf çekince yüklerim.

sevim.K beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026