![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
filkulağım
bana 4 küçük dal halinde siteden bir arkadaşımız tarafında gönderildiler. çok hızlı büyüyorlar, güneşi çok seviyorlar, sürekli güneşe eğilmesi konusunda mücadele veriyoruz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
balkon manzaraları
ve balkonumdan görüntüler. geçen hafta aldığım begonvil ve begonyalar begonyalarım tek saksıda toplanacak ve hep birarada olacaklar begonvilimle henüz yeni yeni anlaşmaya çalışıyoruz. umarım yaşatabilirim. arka tarafta da tomurcuklanmış halde, açmasını dört gözle beklediğim mercanlarımdan kırmızı olanı. aynı saksıda bir de beyaz mercanım var, açtıklarında resimlerini paylaşacağım Düzenleyen ilksenozturk : 18-04-2010 saat 12:30 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
Merhaba bu çiçeğin adı nedir acaba? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ilksenöztürk sanırım iç mekan çiçeklerini çok seviyorsunuz.Onlardan bir hayli edinmişsiniz.Ben daha çok çiçek açanlardan hoşlanırım ama telgraf çiçeğiniz çok hoşuma gitti(mor olmayan)çiçeklerinizi güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Sevgili İlksen nasılsın demin uğradım senin güzel kızlarını selamladım ve sana sevgişlerimi bıraktım.İnsanın tekrar tekrar bakası geliyor patosa daha dikkatli baktım ne kadar hoş sarkmış.Sarkan çiçeklere karşı zaafım var buralarda araştırmaya başladım.Yavru begonyalar da şirin şirin sıraya girmişler.İNŞALLAH kocaman olurlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn karadeniz, hoş geldiniz sormayın begonyalar da begonvilim de çok güzel oldular. begonvilimin üzeri çiçek dolu pembe pembe. hsonu yeni resimler ekleyeceğim bu sayfaya zaten. sn umutyolucusu, siz de hoşgeldiniz ![]() evet, bir hayli edinmişim bir çoğu da ordan burdan kopardıklarım ile oluşmuştur. telgraf çiçeğim de yaklaşık gürlüğe yakında varacak olan 3. saksısını oluşturdu. çok hızlı ve güzel büyüyorlar tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
genel balkon görüntüleri
coşmus durumdaki begonvilim ve aynı saksıda hem kırmızı hem beyaz iki kök olan çiçek dolu mercan çiçeğim. kenardan da maydonozlarım poza girmek istemiş ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
arajmanlarım
aynı saksıda komşuluk yapan renk renk begonyalarım ve çileklerim. bu saksı oldukça seyrekken birden kalabalık bir görüntü oluştu, şuan küçük olan kedi tırnakları da büyüyüp aşağı doğru sarktığında görüntü daha da güzelleşecek. diğer resim de balkonumdan bir diğer görüntü; yine mercanlarım, yine begonvilim |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
sevim hanım, üzülmeyin. bu kış birçok çiçek kaybettim, geçen yıl da çok başarılı olamamıştım. bu yıl anca yüzümü güldürdüler. inşallah da devam ederler: balkondan bir arajman görüntüsü daha, ortaların hakimi telgraf çiçeği, aşağıya sarkan buz çiçeği ve üstleri dolduracak sabah sefalarım bir tarafta, begonyalarım ve akşam sefalarım diğer tarafta. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
sardunyam ve küpe çiçeğim
çok güzel bir fotoğraf olmasa da bu baharda 1 parmak büyüklüğünde çelikler alarak diktiğim ve şimdi saksıyı doldurmuş olan sardunyalarım ve tomurcuklarla dolu küpe çiçeğimi de paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Maşallah sevgili ilksen hanım, ben niye beceremiyorum yağ. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk sabah sefanızın rengi çok hoş gerçekten. Tohum alabilirseniz takas yaparız. Bende de aynı rengin kırçıllı olanı var.Tohum alamasanız da istediğiniz zaman yollayabilirim. Sanırım çiçekleriniz sayı olarak az ama çeşit olarak epey var. Sağlıkla büyütün emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Hakkı Şen ve sn Sdurul. Çok teşekkür ederim beğendiğiniz için ![]() Sanırım sadece bu siteden birileri benim çiçeklerime az diyebilir Çünkü gören herkes şoka giriyor. Eeee sizler o kadar çoğaltmışsınız ki, benimkiler yanında az kaldı . Çeşit olarak 3 haneli rakamlardayım aslında. Kendimi tutuyorum çoğaltmamak için. Bir de tamamını resimleyemedim. (biraz da sayfamla kimse ilgilenmiyor demiştim, ondan fazla fotoğraf eklememiştim )Sn Hakkı Şen, elimde bu yıl yerim kalmadığı için dikemediğim tohumlarım olacaktı, akşam bakar varsa size iletirim. bu yılkileri beklemeyiz belki. Düzenleyen ilksenozturk : 23-06-2010 saat 10:23 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ilksenozturk, eğer çeşitler üç haneli rakamlara ulaştıysa siz bizden çok ilerdesiniz demektir O halde fotoğraf sayınız oldukça az. Bu sayfada çok daha fazla fotoğraf olmalı.![]() Tohum için acele etmeye gerek yok. Çünkü benim de yerim kalmadı Önümüzdeki yıl için sabah sefası çeşitleri düşünüyorum. Hem şimdi tohum eksek bu yıl çiçeklerini görebilirmiyiz acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın İlksen özellikle iç mekanda ki süs bitkileriniz çok güzel dekore edilmiş. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Benim favorim iç mekanda bulunan yaprakları hafif alacalı sarmaşığınız. Yeri ve keyfi süper olsa gerek olabildiğince uzamış ve yaprak vermiş. Güzel evinizde şık dekora edilmiş bitkilerinizin güzel fotoğraflarının devamını bekliyoruz… |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel yazılarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Sayfaya kimse gelmiyor diye düşünürken sizlerin yazıları ile çok mutlu oldum ![]() Haftasonu bir problem olmazsa yeni resimler eklerim. Çiçeklerimde büyük değişiklikler var (ya da kargaya yavrusu şahin görünür misali bana öyle geliyorlar). İç mekandaki mum çiçeğim kendini katladı, çok uzadı, barış çiçeğim sürekli çiçek verip duruyor bana. balkonumdakiler içinde keyifsiz olanlar da var, begonvilim biraz kötü durumda ama mercan çiçeğim sürekli kırmızı beyaz çiçekleri ile coştu, tek kök çileğim kollar atarak 4-5 tane yeni fide verdi bana... En kısa sürede paylaşmaya çalışacağım. Sn Hakkı Şen; geçen yıl eylülde deneme amaçlı bir sabah sefası tohumu ekmiştim, çıktı hatta tek tük çiçek de verdi ama cılız oldu mevsim itibari ile. yine de istanbuldaki o donduran soğuklara kadar direndi yaşamak için. yani şimdi ekerseniz çiçeklerini de görürsünüz ama istediğiniz forma kavuşamazlar bence. beklemekte fayda var. Düzenleyen ilksenozturk : 23-06-2010 saat 12:43 Neden: yh |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili İlksenoztürk aynı saksıda bir kaç çiçeğin olmasını bende çok seviyorum sizinkiler de çok hoş olmuş ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerim içinde tohumdan veya çelikten yetiştirdiklerim daha bir başka geliyorlar bana. onlarda daha çok emeğim varmış gibi geliyor. bu yüzden de aslında çiçeklerim içinde gösterişli kocaman olanlardan çok daha yolun başında olanlar mevcut. Düzenleyen ilksenozturk : 15-07-2010 saat 20:02 Neden: hata |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Acemifüsün, sizin de dediğiniz gibi kırmızı mercan daha bir gösterişi seviyor. İkisi bir arada da çok güzel oldular bence . Sizin ve Sn Günebakan'ın beğenilerine teşekkür ederim![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
İlksen hanım son ekledikleriniz içinde en dikkatimi çeken limon fidanınız oldu. Her zaman tohumdan yetiştirilen bir bitki çok ilgimi çekmiştir, gelişimi hayran eder beni. Ben ne kadar limon çekirdeği diksemde bir türlü başarılı olamadım. Sizin fideniz çok güzel gelişmiş, maşaallah... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Faruk, Limonum çok badire atlattı. Limon derin toprak seviyor. İlk diktiğimde aylarca gelişmeden durdu, sonra fotoğrafta gördüğünüz saksıya geçirdim ve kalınlaştı büyüdü, fakat kış öncesi ve hemen kış sonu böceklendi, tüm yapraklarını döktü. Şimdi onu belli periodlarda sodalı su ve zeytinyağlı su ile yıkıyorum. Güneşi de görünce neşesi yerine geliyor. bir de kış iyice bastırmadan içeri almıyorum. sadece kar mevsiminde iç mekanda duruyor yani, onun dışında hep dışarıda. Bitkilerin biraz da mevsimi yaşamaları gerektiğini düşünürüm. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
siteden bir arkadaşımızdan tohumlarını aldığım ama 1,5 senedir pek de yol katedemedim diye üzüldüğüm adreniumlarım, çelikten büyüttüğüm biri beyaz diğeri turuncu kalanşolarım ve küçük bir dalını bu sene diktiğim kurdela çiçeğim. kurdela çok güzel gelişiyor |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
önceki mesajlarda birkaç ay önceki halini fotoğraflamıştım. şimdi de 1 ay önceki fotoğrafını ekliyorum mum çiçeğimin. çok hızlı uzadı, inşallah çiçeklerini de görürüm. fotoğrafta çiçekten çok kitapları çekmişim sanki, kusuruma bakmayın artık ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
merhaba ilksen cicekleriniz cok güzel elinize saglık güzel baktıgınız belli bence siz tas ekseniz yeserir gibi |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sn. milyonstar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın ilksenöztürk kurdela çiçeğiniz bir yılda ne kadar çok büyümüş öyle.Sanırım artık o saksı küçük gelecek.Beyaz çizgileri ile çok hoş.Kalanşolar çiçek açmadı her halde bu yıl.Açınca görmek isteriz.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn umutyolcusu, bu pazar kurdela çiçeğimin saksısını büyüttüm. Çok edinmek istediğim bir çiçekti, İzmirde kaldığım bir otelin lobisinde çok büyük bir taneden çelik istemiştim utanmadan Sonra istanbula dönene kadar baya bir hırpalandılar ama yaşadılar, bence çok çok şık bir çiçek. Kalanşolarım iki kök,biri beyaz biri turuncu anaçtan alınma,ilk diktiğimde bir süre çiçek açtılar ama köklenmeleri için çiçeklerine fazla müsade etmedim, inşallah iyice keyiflenirler de açtıklarını görürüm, teşekkür ederim.Mum çiçeğimin dairesel bir tel ile birkaç kez kendi etrafında sardım. Daha gür bir görüntü oluştu, fotoğraf çekince yüklerim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|