![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Balkonda sebze yetiştirme konusunda başarılı olamadım (10 domates ve 2 fasülye mahsülüm) ama çıkardığım derslerim var; * fasülye ile domates yanyana aynı saksıda olmuyor kesinlikle, fasülye galip çıkıyor ama çiçeklenmesi de geç zamana kalıyor. (tek çiçeklenen fasülyem domates olmayan saksıdaki) * domates ile maydonoz çok iyi anlaşıyor, aynı saksıda kullanılmalı * kadife çiçeği bir zararlısavar, işinde çok başarılı ![]() * biber kadar dayanıklı bir sebze yok, olmadı, olmayacaktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
bahçeden birkaç genel görüntü bahçemi genel anlamda pek başarılı bulmuyorum ![]() toprak o kadar kötü ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
|
lalegül'üm açtı (3 yaşında ve saksıda) sundaville'imi bauhaustan bunun yarısı bir halde iken 6 tlye almıştım, saksısını büyütüp bahçe toprağı ekledim. iyi gidiyoruz, tomurcuklar göründü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
|
fincanda sukulet
sukuletim sevgi hanım'ın hediyesi, tekrar teşekkürler ![]() fincan'ı da kızım çatlatıp saksı olmasına vesile oldu, ona da teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
İlksen hanım neler kaçırmışım meğer,nilüfere hiç cesaretim olmadı ama çok beğeniyorum.Salon bitkileriniz göz kamaştırıyor emeğinize sağlık. Japon şemsiyesini bakımını nasıl yapıyorsunuz,benimkiler tam yeşeriyor uzamaya başlıyor,kısa sürede sararıp kuruyor.Buduyorum süreç aynı hiç değişmiyor.Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
hoşgeldiniz sevgili Berçin ![]() ben de bugün memleketimdeki o cıvıl cıvıl terastaydım zaten ![]() japon şemsiyesi kökleri balçık toprakta, üstü ise su olan deliksiz bir kapta duruyor. kışın içeri aldığımda cılızlaşıyor, yazın dışarda tam güneş altındalar. çok az granül gübre atıyorum suyuna, sucul bitki gibi bakıyorum. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama ben deliksiz saksı kullanmanızı öneririm, yani bataklık bitkisine bataklık yaratmanızı ![]() küçük bir havuzcukta bu işlemi yaparsanız da size su sümbülü gönderebilirim kardeş bitki olarak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lalegülül ünüz çok güzel açmış. Çiçeklerini lisianthus a benzettim ama ona benzer bir bitki mi? Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() evet, lalegül lisianthus aslında. ama ben lalegül ismini yakıştırdım ona, dilim de varmıyor latincesine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
|
hoşbulduk sudenur Hanım ![]() ne güzel karşılandım ben böyle ![]() sarı bitkinin ismi solidago/ altınbaşak. çok güzelleşti ama çok arı çekiyor ![]() ayrıca ankara için de soğuklara dayanıklı bir bitki olduğunu söyleyebilirim ![]() diğeri ise evet, sosyete sarımsağı. sanırım kireçli toprak ve güneş seviyorlar. soğanlı olduğu için zaten kolaylıkla yer değiştirebilirsiniz, sadece koklama alanına çok yakın olmaması yönünde yorumlar mevcut ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
bu yılki bakım ile 7 saksıdan 5i çiçeklendi. geçen yıllarda 1 tanesi ile yetinirdim foto güzelliklerini anlatamamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın İlksenozturk , harika bitkileriniz var. Bence bahçenize haksızlık ediyorsunuz. Herşey çok güzel görünüyor. Güzel günlerde sefasını sürün inşallah. Kolaylıklar diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Moderatör
|
Benim bahçeyi hiç görmeyin, o kadar uğraşıyorum yine de her taraf boyum kadar ot dolu. Sizin bahçe gayet güzel görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ilksenozturk, Her şey yerli yerinde ve çok güzel. Bence de kendinize haksızlık ediyorsunuz. ![]() Hatta sayın malina'ya rica etsek, konu başlığınız üyelerin bahçelerine taşınsa. Benim ki sadece bir öneri, yine de siz bilirsiniz. ![]() Aslında orkidelere pek merakım yok, sizinkilerin görüntüsü çok hoşuma gitti. Yedide beşinin açması sizin onlara çok iyi baktığınızı gösteriyor. ![]() Kızınız iyi ki fincanı çatlatıp saksı olmasına vesile olmuş. Sedum sarmentosumunuz sarı sarı açtığında saksısına çok yakışacak. Kışın hiç korumaya uğraşmayın, soğuğa dayanıklı bir bitki. Devamını bekliyoruz. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
sevgili ilksen hanım o sukulent soğuklara dayanıklı adını bilmiyorum. Kışın kaybolur yazın baharda tekrar çıkar. O fincan ona çok küçük daya bütük ve yüksek bir saksıya dikmenizi öneririm. çok çabuk büyüyor bende de var. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
nerde sizinki nerde bu bahçe toprak o kadar verimsiz ki ot bile bürümüyor inanır mısınız? bir de tabi fotoğraflarda yeni biçilmiş zamanını eklemiştim, bakmayın böyle göründüğüne yani ![]() toprağı kaldırıp yeni ilave yapmak gerekir ama gözüm kesmiyor pek. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() aslında salon çiçekleri ile başladım bu sayfaya, sonra taşındım ve küçük bir bahçem oldu. şuan ortaya karışık şeklinde devam ediyor sayfa ![]() ![]() orkidelerde ilk defa bu yıl başarılı oldum. emek verdim. önceki yıllarda düzenli bakamamıştım. sedumları da balkon pervazlarında çoğaltayı hedefliyorum. ama o saksı numunelik olarak kalır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
küpe çiçekleri
ilk defa bu kadar sağlam gidiyor küpeler bende. parmak boyunda bir çelikti geldiğinde. doğu cephesinde sürekli rüzgar alan balkonumda duruyor. bu koşullarda tabir yerindeyse 'pişti' sağlam bir gövde yapıyor ve bol çiçeklendi. suyu da oldukça seviyor. kışın içeri almam gerekir mi bilemiyorum bu cinsi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
kesinlikle içeri almalısınız diye düşünüyorum. yazık etmeyin bu güzelliğe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() yine sevgi hanım sağolsun diyorum. kaynaklardaki yorum değişkenlik gösteriyor. kimisi soğuk sevdiğini yazıyor kimisi de içeride korunması gerektiği. kesinlikle serinlik seviyor, bundan eminim. ama kışın kanatlarımızın altına girecek sanırım, o kadar da değil gibi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
orkideler ile ilgili son foto olacak, çok tekrar ettik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
kök sürgününü birkaç ay önce diktiğim kara dut fidem. tüm yapraklarını önce döktü, sonra yeniden sürdü. (büyüyünce nereye dikeceğim bilmiyorum) siteden safranlı arkadaşımızın gönderdiği gülibrişim, bu sene bahçede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
turunçgiller
ilk iki fotoğrafın hangisinin ne olduğunu bilemiyorum. ihtimaller mandaline, portakal ve araç kavunu (manifesto'ya tekrar teşekkürler burdan) son fotoğraf da daha önce de defalarca yüklediğim çekirdekten yetişen turunç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
|
sakız sardunyalarım (toprak ve derin saksıyı sevdiler) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
su sümbülüm
açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
çok güzeller ellerinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Orkideleriniz şımartılmayı hak ediyor İlksen hanım, harika görüyorlar doğrusu. ![]() Çiçek saplarını doğal hallerine bırakıp güneşe göre kendi kendilerini şekillendirmelerini çok sevdim ben. Benim de 2 orkidem var, tekrardan çiçeklendirmeyi başarırsam kendi hallerine bırakmayı düşünüyordum, fotoğraflarınız bana yol gösterici oldu. Bu hallerinde çiçek dizilişleri ile daha güzel görünüyorlar doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|