![]() |
|
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım merhaba, İki hafta kadar önce nihayet feliciaya kavuştum. Su, güneş ihtiyacı nasıldır? Benimkiler gündoğumundan öğlene kadar güneş alıyorlar. Fazla su verip çürütmeyeyim diye iki günde bir suluyorum. Yaprakları gayet canlı ama üzerinde açmadan kuruyan tomurcuklar var. Yazın fazla çiçek açmadığını yazmıştınız gerçi. Bakımında yapmam gereken değişiklik var mı sizce? Yeni küpeleri ne zaman göreceğiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Defne D. Ben de felicia'yla yeni tanıştım. Bakımı konusunda çok fazla bir şey bilmiyorum benim ki iki adet çiçek açmıştı şu an üzerinde hiç tomurcuk yok. Sulamayı toprağı tam kurumadan yapıyorum. Bu çiçek hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bizi daha iyi bilgilendirecektir. Yeni küpelerimden biri sanırım yarın açar, pembe olduğunu tahmin ediyorum. Şimdiden çok güzel görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Arzu Hanım. Papatyaya benzediği (ya da bir tür papatya olduğu)için güneşi sever diye düşünüyorum. Bizim burası kavruluyor. Şu an 30 derece. Açmadan kuruyan tomurcuklar aşırı sıcağın sonucu olabilir. Yeni küpeyi merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili Arzu Kasapoğlu ellerinize sağlık. Bu güzel çiçeklere sahip olamadığım için artık çiçek resimlerine bakmayacağım.Neden derseniz bende bu kadar güzl çiçeklerim olsun istiyorum. Çok şeymi istiyorum? Ne yapıyıp tabiyatı seviyorum işte. güle güle büyütün.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
sizinkiler hala çıyor demek, benim küpelerin hepsi kurudu, hem sıcakalr hem de zararlılar mahvettiler küpelerimi... bu sene ilk defa çiçek yetiştiriyorum tabi, ama gene de ben çok mutluyum pek az çiçeğim öldü. seneye küpeler için daha güzel bir bakım ve yer sağlayacağım inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
SEvgili optimus, benim küpelerimde de pamuklu bit, yeşil bit, beyaz sinek ve kırmızı örümcek var. Ayrıca mantarda oluşmaya başladı. İlaçlıyorum, elimle temizliyorum ama bitmek bilmiyorlar. Havalar çok sıcak olduğu için de iyice arttılar. Bunlardan kurtuluş yok herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Kaybettik
|
Sevgili Arzu Kasapoğlu; balkonunuzun misafiri olmuştum siteye ilk girmeye başladığım zaman ne güzel büyümüş diye bakmıştım sardunyalara. Daha büyümüş serpilmiş çiçekleriniz. Resimler eklendikçe güzelliği daha bir ortaya çıkmış balkonun. Doğu Karadenizi seyretmek o renk cümbüşünün içinde ayrı bir zevk. Ama Asuman'a doğup büyüdüğüm Artvin'e selam söyle mesajınızı okuyunca gözlerim doldu engel olamadım. Sevgili Asumanı ben de bin tembihle uğurladım artvin'e dağa taşa selam söyle diyerk. Emeklerinize sağlık, ellerinize. hepsi çok güzel. Birini diğerinden ayırmak haksızlık olur. Çok güzeller. Güle güle oturun balkonunuzda, sevgiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, mercanlarına bayıldım. Ben bu sene tohumdan yetiştirdim ama büyütemedim bir türlü. Hepsinin çıkan uçlarını kuşlar yedi, bir tanesini kürdanla korumaya çalışıyorum, o da işe yaramıyor galiba, uçları yine yenmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker, mercan tohum veriyor mu, benimkileri hemen inceleyeceğim ![]() Kırmızıyı kaybettiğime üzülürken beyaz mecanın dalından kırmızı çiçekler açmaya başladı. Bazıları da kırmızı çizgi ve çok güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz ve çizgilisini hiç görmemiştim ama kırmızısı İzmir'i çok seviyor, heryerde raslamak mümkün. Rahat tohuma duran bir bitki değil sanıyorum, bir sürü tohumdan üçü çimlendi, sadece biri yaşamaya çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arzu Hanım sanırım buradaki bitki de benim göndermiş olduğum aşağıdaki sarmaşık türü, adını maalesef bilmiyorum ama en az 20cm bir saksı ister. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
arzu hanım emanetleriniz geldi teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arzu Kasapoğlu, mercanlarınıza bayıldım, bir dalda iki renk olması garip değil mi? Bir de çizgili açacak olan var, o nu da fotoğraflarsanız çok seviniriz, bu türleri daha önce hiç görmemiştim. Küpeye gelince, ne diyeyim, kocaman bir maşallah, en iyi gelişimlerini 19-25°C gösteriyorlar diye biliyorum, nemli bir hava ortamı da bitkiyi coşturmaya yeter. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, tam küpe çiçeği için karadeniz havasının ne kadar iyi olduğunu düşünürken, sizinkilerin hastalandığını okudum. Benimkiler maalesef yaz sıcaklarına dayanamadılar. Sizin balkonunuzda hasret gidereyim dedim. Son durumları nasıl küpelilerinizin merak ettim? Umarım o güzel balkonda küpeliler de yerini sağlıkla alır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
KIrmızı ve beyaz mercanı aynı saksıya dikmiştim Adalet Hanım. Belki ondan böyle alacalı oldu veya geldiği yerde de aşılanmış olabilir. Üzerinde şu an çizgili çiçek yok, olduğu zaman sizin için resimlerim. Küpe çiçeği için Karadeniz iklimi çok uygun. Bol yağmur bol nem....ama yinede hiç bir balkonda küpe çiçeği göremezsiniz. İnsanlar henüz bu çiçeğin güzelliği keşfedememişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
|
Küpe çiçeklerimi zararlılar sarmış durumda Necla hanım. Bilinen tüm yöntemleri uyguluyorum ama çiçek sayısı çok fazla olunca zararlılarla başetmek de zor oluyor. Şu an en büyük problemim beyaz sinekler. Bitmek tükenmek bilmiyorlar. Yaprakların altına yüzlerce yumurta bırakmışlar. Nasıl kurlulacağım bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|