![]() |
|
![]() |
#1861 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berçin iyi bayramlar. Bayramda saksıları değiştirebildiniz mi ? Bakın geçen sene çiçekli alıp saksısını değiştirdiğim kasım patı bu yıl yine açmaya başladı. Sadece rengi biraz değişmiş, daha bordo kırmızıya dönmüş. Güzel bir tür ama göbeği de yaprakları da aynı renk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Vildan Hanım çok güzeller. Bordo kırmızıya bayıldım, ne kadar canlı bir renk olmuş.Evet saksıları değiştirdim, üç saksı olan kasımpatı şu anda dokuz saksı oldu. Çok haklıymışsınız şimdi daha canlı görünüyorlar. Bende bu akşam son görüntülerini sayfamda yayınlayacağım. İnşallah yeni öğrenciniz, dersine iyi çalışmıştır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Her saksıda üç kök vardı; Her bir kökü ayırıp, toprak ilave ederek tek tek başka saksılara yerleştirdim. Japon gülünüz, kasımpatı tomurcuklarının üzerine eğilmiş ''Ben hala buradayım gitmedim'' der gibi mevsime inat... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım kurban bayramınızı kutluyorum. Kasım patılar çok güzel ama bordo bir başka küzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, terası Kasımpatılar coşturmuş, ben de bordo olanın rengine bayıldım, formu da çok güzelmiş. Tabi bu güzellikleri tertemiz görüntülerle sunmak da başka bir güzellik. Kış geldi geliyor neredeyse ama, balkon ve teraslar bu konuda bahçelerden daha şanslı, kritik bir zamanda saksılar hemen korumaya alınabilir. Mevsimlik çiçeklerle her dem canlı bir teras oluşturulabilir, netice-i kelam, keşke benim de bahçe yerine geniş bir terasım olsaydı ![]() Bitkilerinize ve size mutlu bir kış mevsimi diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, bordo kasımpatıyı geçen yıl açmış olarak almıştım. Canlı bir fuşya rengi idi. Belki rengi ile oynanmıştır ya aslına döndü , ya da tam açıldığında biraz daha fuşyaya dönecek, göreceğiz. Ama formu çok hoş, göbek kısmı daha gelişkin ve tek renk. Dediğiniz gibi kış koruması için saksılar avantajlı ama yine de bahçeli bir evde sürekli yaşamak en güzeli olurdu. Kasımpatıları sonbaharı çiçeksiz geçirmemek için bulundurmalı, hem güzel hem zahmetsiz. Kasımpatılarda favorim Hakkı Bey'in terası. ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan Kasımpatılar süper. Zaten bende sende görüp almıştım sevgili Mutlu dan. Budamayı unutmuşum ama. ![]() Japon gülleri bu mevsimde daha küçük acıyor sanırım katsız olanlar. Benim katlı olanlar daha iri. Bahceye diktiğim japon güllerime malç yaptım bugün. Kışı atlatırlarsa bahcede, pek mutlu olacağım. Ne olur ne olmaz diye, perlite her birinden yedekledim ![]() Terasındaki motosiklet gözümden kaçmadı. Hep istedim ama olmadı bir motorsikletim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Ağaç Dostu
|
Yaw Cemo hangi motosiklet meraktan çatladım, şöyle fotolara baktım bulamadım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatıları bu yıl ben de budayacağım, diplerden sürgünler göründü, tazelenmek istiyorlar. Japon güllerini az budayıp içeri alıyorum. Begovil artık İstanbul'da özellikle Büyüada'da bahçelerde bol bol yetişiyor İklimler değişti, küresel ısınma derken oluyor işte. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Vildan Hanım, teras "4 mevsim, 4 4 'lük". Kutluyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan Hanım, kasımpatılar ne güzel olmuş rengarenk maşallah. Ellerinize sağlık. Benim plastik saksılara ektiklerim teneke kutulara ektiklerimden daha cılız. Sanırım bir çok bitki gibi kasımpatılar da teneke kutuda olduğu zaman demir ihtiyacını oradan karşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Sevgili Vildan Sönmez ,terasınız her mevsim ayrı güzel. Kasımpatları, japon gülleri özellikle 1862 nolu gönderideki kasımpatının rengine bayıldım,harika. Yukarıda arkadaş yazmış ,katılıyorum kendisine.Begonviller ,japon gülleri güya Akdeniz Bölgesinde daha yaygın ama bakıyorum İstanbul'daki arkadaşlar gayet güzel yetiştiriyorlar.Üstelik bu mevsimde maşaallah diyeyim. Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Kaybettik
|
Vildan hanımcım kasımpatıların harika ![]() ![]() ![]() Ben çok seviyorum dediğim bazı bitkilerin dışında ne varsa elden çıkardım. Yetişemiyorum, bakımsız kalırsa diye üzülüyorum. Çoğunluk kaktüs ve sukulentlerim var artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Vildan hanım merhaba, acaba bu Lisiantus'u nereden bulabilirim? Maşallah sizinkilerde pek bir hoş... ayrıca ağaç bamyasını nasıl büyüttünüz? tohumdan mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|