![]() |
|
![]() |
#1441 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan sizi Allah mı söyletti ? 2 saksı gelişimini sürdürüyor ve multi blue da bir tomurcuk var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Ağaç Dostu
|
Pasiflora, yasemin, selluka, hanımeli, yıldız çadırı, bamya çiçeği, sanırım birinci tercihim sarmaşık türü çiçekler. İstanbul toplantısında Kiraz arkadaşımızın dağıttığı selluka çeliklerinden 3 tane almıştım. Üçü de yeşerdi. Düzenleyen Vildan Sönmez : 12-02-2011 saat 23:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, clematisiniz açtığında da paylaşınız lütfen. Bu çiçeği çok seviyorum. Tohumlarını ektim, bakalım çimlenip, büyüyüp sizlerinkiler gibi açacaklar mı? Multi blue, koyu mor olan mı? Ne tesadüf ki selluka tohumlarımı da yeni ektim. Hep birlikte çiçeklerini görmek umuduyla... Son olarak, Japon gülünün rengi çok güzelmiş. İçerde mi duruyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Ağaç Dostu
|
Forumdan Snowman'den aldığım tomurcuklandı. Normalde ortası daha katmerli olması lazım, geçen yıl böyle açtı. Yine forumdan ortak siparişle aldığım tohumları da yarın ekeceğim. Yani hepimizde bir hazırlık bir hazırlık sormayın. Japon gülümü havalar soğuyunca kapalı balkona almıştım, serada gibi duruyor. Ama çiçekleri oldukça küçük. Yaz gibi olmuyor tabii.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili vildan hanım,ellerine salık bu mevsimde de çiçek açtırıyorsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim clematis çeliklerin de bir kıpırtı yok Maşallah sizinki atağa geçmiş Vildan hanım'cığım japon gülü de harika ayrıca ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım, inşallah zamansız olup düşmez, tomurcuğun gözünün içine bakıyorum vallahi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım'cım benim clematis tohumlarım,yurt dışı ortak siparişle almıştım. Bu gün ektim bakalım yeşerecek mi. 3 saksı Japon gülüm var, ikisini kendim çelikten yetiştirdim. Zor bir bitki de değil bence sizde de olmalı. Kardeşim yıller önce çalıştığı laboratuarı Japon gülü bahçesine çevirmişti... Japon gülü is |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Ağaç Dostu
|
Benim clematisler 4 te 2 yeşerdi. Bekleyelim sizinki ve benim diğer 2 tanesi belki daha geç yeşerecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanımcığım sizin terasa bahra gelmeye başlamış ne kadar güzeller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
vıldan hanım hayran kaldım cıceklerınıze bakımınıza kalasolarınızı ınanın cok kıskandım ben bu sene 4 tane aldım ama malesef hıc bırını yasatamadım nerede hata yaptım bılemıyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım, bazen yapı marketlerden bol çiçek açmış aldığımız bitkileri yaşatamıyoruz. Hata hep bizde değil. Mesela ben de açelyaları yaşatamıyorum. Bakın geçen hafta Bauhause dan yine bir tane aldım. Ama kalanşoları artık tanıdım sanırım. O ilk aldığımız çiçekler solunca hemen ayıklıyorum, hatta çiçek sapından başlayarak, o zaman bitki kendini güçlendirip yeniden çiçekleniyor. Güneş gören bir yerde sulamayı da toprağını kontrol ederek yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Vildan Hanım Açelya çok güneşi sevmiyor, direkt balkona aydınlık ve direkt güneş ışığı almayan bir yere koyun soyu çek sever alttan sulayın tabağında az da olsa su burakın, umarım olur sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Ağaç Dostu
|
Sağol bettycim. Nemi de seviyor diye biliyorum. Sık sık fısfıslıyorum. Kısmet bakalım, belki bu sefer olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vildan hanım, yaşatamadığım iki çiçekten ilki küpe, diğeri açelya. Her ikisini de defalarca aldığım halde, hep kaybettim. Üzüntüsü yüzünden bir daha edinmeyi düşünmüyorum. Ama yine de bana belli olmaz. Dilerim açelyanız üzmez ve güzel çiçekleriyle sizi sevindirir. Sevgiler... Düzenleyen Sevgi Durul : 13-03-2011 saat 19:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, demek ki aynı durumdayız. Ben de küpe yetiştiremiyorum. Dikkat etmişsindir ikisi de sıcağı sev miyor. Benim terasıma hiç uygun değil ama işte deniyoruz bir ümit... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, sizi görmek ne güzel. Nergis soğanlarının paketindeki fotoğraf bildiğimiz nergisten biraz farklıydı.İnternette aradım fotoğraf bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda satış yapan bir sitede nergis grubunda buldum, http://www.tohumal.com/index.php?do=...roduct&pid=171 Rip Van Winkle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzelmiş Vildan Hanım. Jacaranda gözümden kaçtı sanmayın. Ne zaman çiçek açacak bakalım? Sizin güneşli balkonda bu yaz bile açarsa şaşırmam. ![]() Küpe Çiçeğini pek sevmem ama yıllardır alıp alıp yaşatamadığımdan aramızda bir inatlaşmadır sürüp gidiyordu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon 4 kök jakaranda var. Biri Datça'daki bahçeye biri de Datça'da Özbey arkadaşımıza gidecek. Hem de çok yakında... Jakarandaları hediye eden Türkan Hanım'ın görülmeye değer bir balkonu ve muhteşem çiçekleri vardı. Bakar mısınız: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım'cığım Türkan hanımın balkonu muhteşem görünüyormuş gerçekten. Hele de melek borazanları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|