![]() |
|
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Seller bir çok can aldı. Biri de bizim şirkete ait antreponun gece bekçilerinden, gencecik bir çocuk. Meğer evliymiş iki de çocuk. ÇOk üzüldük. Bir yandan da kendimize göre tedbir alıyoruz işte. Hergün yaprakları süpürüp sürekli gideri kontrol ediyorum, tıkanmasın diye. Bir arkadaşımın evini terastan su bastı. Paspası nemli görüp kapıyı açmasıyla içeriye sular dolmuş. Meğer yapraklardan gider tıkanmış, teras bir havuz gibi su dolmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Hepimiz çok üzüldük Vildan Hanım, başınız sağolsun. Tedbiri elden bırakmayın. Babamda kumdan bir torba doldurmuş bugün, set gibi teras kapısının önüne koymak için. Olası şiddetli bir yağışta tahliyeye yardım edene kadar bir süre suyu engeller diye düşündü sanırım. Biz abartılı endişelendiğini düşünmüştük demek yaşanıyor.. Yaprak temizliği dediğiniz gibi sık sık yapıyoruz. Ama ani bir yağışta saksılardaki topraklar dışarı çıkarsa işte o zaman yapacak birşey yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Feriha Hanım, ben de bunu düşünerek üstü kapalı olan tarafa topladım saksıları, yoksa sardunyaları da mı oraya çeksem diyorum şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sevim hanım bir saksı sarmaşığın önünde, bir saksı da demirli pencerenin önünde olmak üzere iki büyük saksı. Ağustos'ta tomurcuklanmaya başlıyor, Eylül'de de açıyor. Bu iki saksıyı bütün yıl çiçekli olmadığı için sevmeyen yengem 3-4 yıl önce vermişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
çeliklerini şansımı denemek için sarmaşık gülün saksısına öylesine diktiğim ve bu yıl yaz ortasında yeşeren japon güllerim açtılar. Ayrı ayrı saksılara almak için çiçeklenmesinin bitişini bekliyeceğim. Öndeki gülde ilaçlanacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım, sanırım bu çiçekten söz ediyorsunuz. Euphorbia Milii... Bende de var aşağıdaki fotoğraf Mayıst ayında çekildi.Ama hiç gelişmedi hala aynı. Çin gülü de diyorlar forumdaki başlık : http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=5285 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim. Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış. Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor. Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk. Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım, japon güllerimiz aynı sanırım ![]() Yeni açan kırmızı japon gülünüz de muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Limon, kırmızı gerçekten çok göz alıcı. Kızkardeşim Çapa'da çalışırken hastanede laboratuarda Japon gulünü saksıda yetiştirip, çeliklerle üretirdi. Benimkiler geçen yıl sopa gibiydi, bu yaz birden coştular. O sedum çiçekleri bittikten sonra dalları solup dökülüyor , boş saksı kalıyor. Sonra kış sonu, topraktan önce minik yumrular gibi fazlasıyla çıkıyor. Bu yıl öyle sıktı ki dallarını koparıp çok dağıttım. Hatta Temmuzda Enez'e yere ektim. Şu anda tutacağını sanmıyorum, yeni sezonda isterseniz bölüşürüz. Alıntı:
Düzenleyen Vildan Sönmez : 13-09-2009 saat 23:14 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Baş sağlığı dileklerinize de teşekkür ederim, iki gece bekçisinden biri binaya telefona gitmiş selin geldiğini görünce üst kata çıkıp kurtulmuş, diğeri mobese kulube ile beraber sele kapılmış. Çok talihsiz bir ölüm, çok üzücü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, bu renk çok asaletli, hanım hanımcık ama kırmızı olan, vahşi Carmen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Epeydir bakmamıştım terasına. Ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Sanırım hepsi de çiçeklenmeden yana üzmüyor seni, kaktüsler bile. Vildan'cığım, sakın kızma ama ne o fayanslarının hali öyle.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaç Dostu
|
Merhabaaaa Vizontele'de Deli Emin'in sıkça kullandığı bir replik vardı: 'Şerrefsizim benim aklıma gelmişti ' Bir süredir fayansları komple doğal taş desenli ya da ağaç desenli duvar kağıdı ile kaplasam, ne kadar dayanır diye düşünüp duruyorum. Sonra açık havada ıslanır daha kötü olur deyip vazgeçiyorum. Ama söylediğin şey kolay ve pahalı da değil. Bu Cuma izne çıkıyorum, izin dönüşü ilk işim bu dediğini yapmak. Sağol, her şey gönlünce olsun. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|