![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Pasiflora incarnatayı yaşatamadım Gilancım, çiçeğini de göremedim. Hatta tohumdan yetiştirip birkaç senedir her bahar güzel çiçeğini görmeyi beklediğim soğuğa oldukça dayanıklı olduğunu bildiğimiz pasiflora caorulea bu kış sağlam çıkamayanlardan. Uyanamayan ama umutla uyanmasını beklediğim hardy kiwim, gojim, ginko biloba fidanımın biri ve diğer bazı fidanlarım için hüzünlü bir takip içindeyim.. ![]() Bu yıl saksıda soğuklara dayanıklı olduğu bilinen büyük hevesle koklamayı umduğum nergisim bile çürüdü.. Saksıda olunca soğuğa dayanıklı bile olsa bazı kayıplar veriliyor. Koyu renk çiçek açan harika kokulu Halfeti gülüm de baharı göremeyenlerden.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili feriha, Oscularia deltoides çok güzel bir pembe, bayıldım. Bahçelerde de kayıplar çok, üzülmemek mümkün değil. Supriz karşılaştığımız güzelliklerle avunmak kalıyor sadece bize. Hep söylerim en zor iş saksıda bitki yetiştirmek. Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Muhteşem terasınızı geç fark ettiğim için kendime çok kızdım. Uzaklarda aramaya gerek yokmuş ki meğer, yanı başımda yetişiyormuş nefesimi kesen güzellikler. "Maşallah ikonu aradım bulamadım." Sevgili Feriha hanım, yağmurla ıslanmış toprak kokusuna karışmış envai çeşit çiçek kokuları geldi burnuma. İnanın abartmıyorum, büyülü bir yolculuğa çıkmışcasına kayboluverdim sayfalar arasında. Böyle bir teras var olduğu için gurur duydum şehrimde. Sevgilerimle.. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanlış hatırlamıyorsam passiflora careuela -22 civarına kadar dayanıyordu. Saksıda bu kışı çıkaramamasını anlayabiliyorum. ![]() Giden bitkiler çok güzel bitkilermiş, üzüldüm. Ama bahçeciliğin kaderi bu, arada kayıplarımız oluyor. Biz iyi tarafından bakalım, yeni türlere yer açıldı diyelim. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| commelina tuberosa |
|
|