![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, elmaların mevsimsiz meyve vermelerinin sağlıklı olmadığı düşünülerek koparmak gerektiğimi söyleniliyor acaba? Belki baharda hasatın iyi olması için yapılıyor... Küsmemiştir umarım, bitkilerinize nasıl özenle baktığınızı takip ediyorum..Yüreğinize sağlık. Sevgili ayferaksit benim elmalar dökülmedi, mevsimden dolayı yavaş büyüyorlar. Sanki iri ceviz büyüklüğündeler. Kızarırlar mı merak ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16, henüz dipladenya sandığım bitkiyi daldırma ile çoğaltmayı deneyemedim. Sürgünlerden birini daldırayım dediğimde mutlaka bir gonca görüp erteliyorum. Mevsim olarak sonbahar mı ilkbahar mı uygun tam olarak bilgilenmedim ama denemek istiyorum. Elbette paylaşırız başarılı olursam. Soğuklarda kapalı balkona almayı düşünüyorum, bakalım kış mevsimini Ankara da salimen geçirmesini sağlayabilecekmiyim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. cemal.S, mimoza nın yetişme şartları Ankara da yok dediğiniz gibi. Benimki deneysel bir durum. Bitkiyi görmek, çiçeklerini koklamayı çok istiyorum umarım başarırım. Kışın soğuklar başladığında sanırım apartman boşluğuna ya da korunaklı bir yere taşıyacağım. İlkbaharda o güzel kokuyu nasipse duyacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. gurbik67 dediğiniz gibi mimozanın mevsimsiz çiçek çabaları muhtemelen zayıf kalacaktır. Olsun varsın bir kere göreyim isterim. Ayrıca birçok yetiştirmek, gelişimini takip etmek istediğim bitkiyi benimle paylaştığınız için size minnettarım. Çok teşekkürler ediyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, Sevgili hozat, Sevgili güvercin01 iyi dilekleriniz, ilginiz gerçekten motive ediyor. Çok teşekkürler. Sizlerin bahçelerinizi gezmekten kendi başlığıma yazdıklarınız geç farkediyorum, öyle güzel bitkileriniz, paylaşımlarınız var ki.. Mazur görün lütfen.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar ![]() Tesadüfen yeşeren, en sonunda Sn.Karınca70 den aldığım çimlendiremediğim için toprağını dağıttığım soğuğa dayanıklı sardunya olduğunu tahmin ettiğim bitkim çiçeklerini açtı.. ![]() ![]() Bu bitkinin adı ne başlığında sorduğumda karar verdiğimiz Geranium Rotundifolium a çiçekleri benzemiyor ![]() Sevgili Jineop umarım tekrar yardımcı olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharda Karşıyaka seralarından dört fide alarak balık kasasına diktiğim kuzu kulağı bu günlere kadar düzenli sağlıklı yapraklar vererek salatalarımıza eşlik etti.. Yaklaşık bir haftada koparılabilir hale geliyorlar. Kuzu kulağı seven arkadaşlar için paylaşmayı istedim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ginkgo biloba larımı bonsai denemeleri için kullanaya kıyamadım. Sonbahardaki altın sarısı yapraklarını paylaşayım istedim ama dökülürler endişesiyle duramadım. Birinin erkek diğerinin dişi olduğunu düşünüyorum. Yapraklarının büyüklüğü farklı. Dalların açılımı da böyle olduğunu düşünmeme neden. Ankara daki Ginkgo biloba ağaçları listesinde henüz gözükmüyorlar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Çilekler canlı gibi çıkmışlar maşallah , afiyet olsun .Bardak menekşe güneşi çok sevmiyor cam arkasından biraz alsa yetiyor. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2009
|
ters laleniz ağzımı açık bıraktı. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Feriha, terasınızı büyük bir keyifle bir daha gezdim, harikasınız, neler yapmışsınız, Ankara ikliminde selluka bile yetiştirmişsiniz, Mersin'de murt adı ile anılan meyvenizi tattınız mı, bu günlerde meyvesi olmak üzeredir, muhteşem aromasına bayılacaksınız. Amaaa...Lady Fire a bir daha bayıldım, bu gülü nereden temin etmiştiniz acaba, rüyalarıma girecek kadar güzel, ellerinize yüreğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım hoşgeldiniz Çok teşekkür ederim..Güllerim Mutlu beyin şahane kokulu gülleri.. Lady fire gerçekten çok güzel açıyor.. Sellukam geç çimlendirdiğim için çiçek açamadı, kapalı balkonda baharı bekleyecek. Umarım çiçeğini görmek nasip olur.. Mersin meyvesini birkaç gün önce bir tanecik tatdım ve o güzel aromasına bayıldım. Tatlı, sulu ve çok farklı bir lezzeti var. Tanelerin üzerin mor benekler düşmek üzere.. Daha mor bir görünüme gelmesini beklemeliyim onu bilmiyorum. Yaprakları da komposto, aşure yaparken kullanırsanız yakışıyor. Mersinde bu şekilde kullanılıyor mu? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Mor lekeler olabilir de olmayabilir de sevgili Feriha, meyveleri yumuşamaya başladığında ve tadının kekremsiliği geçtiğinde yenebilir demektir, biz aldıktan sonra buzdolabına koymuyoruz, biraz da durduğu yerde olgunlaşıyor domatesler gibi. Yapraklarının kullanıldığını bilmiyordum, sadece şeker hastalığına iyi geldiğini duymuştum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili gilan hazırlıklar devam ediyor. Biliyorsun gece gündüz arasında bazen 20 dereceye yaklaşan ısı farkları oluyor, bu beni korkutuyor. Kapalı balkonda kışı geçiren bazı bitkileri hemen çıkaramadım. Yavaş yavaş derken artık terasın ortasında en güneş gören yerlerde olmaya başladılar. Mevsimlik çiçekler birer ikişer alınıyor ama tam yerlerine henüz yerleşemediler. [ATTACH] [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni sezon hayırlı olsun. ![]() Ben de daha bir sürü bitkiyi çıkarmadım. Bir tek sardunyaları, ortancaları ve pervane yasemini çıkardım. Bu saatten sonra en düşük olsa olsa 0 olur, -1 olur. O da onlara bir şey yapmaz. Ama turunçgilleri, begonvili ve diğerlerini çıkarmayı ancak Mayıs 15'te göze alabilirim sanırım. Bence de sarı yasemini henüz çıkarmayın. Sardunyalara bayılıyorum. Hem en erken çiçeklenmeye onlar başlıyor, hem de tüm yaz çiçekli. Çiçek dünyasının kraliçeleri. ![]() Gojiberry dışarıda mı duruyordu? Bellis papatyaları da çok güzelmiş. Yeni mi aldınız? Eğer öyleyse nereden? ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Gojiberry ikinci kışı geçirdi dışarda.. Yapraklarını döküyor, baharda tekrar devam ediyor. Budamaya kıyamadım minik bir salkım söğüt muamelesi yapmaya başlamıştım artık. Bir heyecanlandım tomurcuklarını görünce ![]() Adını bilmiyordum siz yazınca öğrenmiş oldum Bellis papatyalarını 10 gün kadar önce esat son durakta nenehatunun başında bir çiçekçiden aldım. Mor-turuncu menekşe, şebboy, sarkan petunya gibi mevsimliklerle beraber. Petunyalar açmaya çalışıyor. Mersin de kışı dışarda geçirdi. Bir sorun gözükmüyor. Yapraklarını dökmedi. Takip edip paylaşırım. Ama saksıda çam yetişmiyeceğini öğrenmiş oldum. 4 sene dayandılar, terası şenlendirdiler, birer birer sararmaya başladılar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hhatice çok teşekkür ederim. Bu yıl tohumdan daha az bitki deneyeceğim, çok zor oluyor Ankara da. İçeride çimlendirmem evi zora sokuyor, dışarıda ısı farkı çok oluyor, güneş olmuyor içeride uzuyor cansız oluyor, bir türlü uygun zamanı denk getiremiyorum. Ama çok heyecanlı tohumdan bitki yetiştirmek ![]() Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili ferihahanım emeklerine sağlık doya doya tadını çıkar. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Alıntı:
mor renklisinin haricinde beyaz renkliside var. tam bir sarımsak gibi kokar, soğanlıl bir bitkidir, kökleri ayrılıp çoğaltılabilir. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| commelina tuberosa |
|
|