![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Sevgili Nariel, bu ne güzellik böyle. Gözümüzü doyurdun doğrusu. Buralar hala soğuk. Nisan gelsede çiçekleri dışarı çıkarsam diye dört gözle bekliyorum. Tabi yenilerini dikmek içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Frezyalar harikalar diğer çiçekleriniz de çok güzel kaktüsleriniz de çok güzeller ben eski resimleri göremedim ama son koyduklarınızla ,bahçeniz olsa nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim balkonda bunları başaran bahçede neler yapmaz ellerinize emeğinize sağlık sevgili Nariel Düzenleyen Hhatice : 24-04-2010 saat 21:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Balkonlardan kareler sunuyorum..Çiçek konusunda bolluk bereket var bu ara ![]() Kızıl yapraklı süs yoncası gelişti bu aralar, saksısı başka bitkinin toprağında duruyor ve kökleri diğer saksıya atlamış durumda. Yani iki bitki ortak yaşıyor da diyebiliriz. ![]() Bu da nasıl olduğunu anlamadan orkide ağacımın dibinde çıkmış: ![]() Diğerleri de yeşil yapraklı süs yoncası. Harika kelimesi bunun çiçeklerini anlatamaz bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2008
|
Güllerin kokularını duyar gibi oldum bir an... Ellerinize ve emeğinize sağlık gerçekten hepsi birbirinden güzelller.. maşallahh hepsine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
yeni yeni bişeyler yetiştirmeye başlayan biri olarak imrenerek baktım.hepside çok güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar nihayet üniversiteden mezun oldum, son bir yıldır balkonlarımla neredeyse hiç ilgilenemedim.. Evime döndüm ve bitkilerime bakım yapma zamanının gelmiş de geçiyor olduğunu gördüm ancak hiç halim yok.. Sarmaşıkların saksısı küçük kalmış, güller böceklenip gelişmez olmuş, sukkulentler oraya buraya yayılmış, kış soğanlarının hala bulunduğu saksılar dolu her taraf.. Kuruyanlar, yamulanlar, böceklenenler, toprak isteyenler, gübre isteyenler, saksı isteyenler.. Nereden başlayayım sizce, enerjm neredeyse sıfır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel üniversiteden mezun olduğun için tebrik ederim. Yolun açık olsun arkadaşım. Menekşelere gösterdiğin hassasiyeti balkonlarınada kısa zamanda gösterip ortaya mükemmel balkonlar çıkaracağına eminim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Öncelikle tebrikler mezuniyetiniz ve balkonlarda yarattığınız harikalar için sevgili Nariel. Yapılacak işlere gelince dert etmeyin, hepsi yavaş yavaş bitiyor nasıl olsa.. Ama yerinizde olsam böcekli gülleri tedaviyle başlardım hemen, çünkü bitler bizimki gibi küçük balkonlarda daldan dala hemen yayılıveriyorlar, maalesef tecrübeyle sabit ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak yaz günlerinde balkonların genel olarak pek keyfi yok, ama güller bu dönem birden coştu. İçeriğini bilmediğim, açıkta satılan kristal-granül karışımı gübre karışımı serpmiştim biraz topraklarına, ondan sonra coştular. Geri kalan bitkiler ise kuruyor, sararıyor, kurak ve kötü bir görünüm sergiliyor şu an malesef ![]() İyi durumda olmayanlar: Çarkıfelek Begonvil Selluka Sakız sardunyalar Oxalis(süs yoncaları) Zıpçıktı Hanımeli Minyatür güller Süs narı İyi olanlarsa sadece yasemin ve güllerden ibaret ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Bütün sayfaları gezdim ve azmin zaferini gördüm.Gerçekten çok emek vermişsiniz.Ellerinize sağlık.Yıllar önce Silifke'ye gelmiştik.Bursa'ya sıcak diyoruz ama kesinlikle orası daha sıcaktı.Çiçeklerin yazın dayanamaması normaldir.Tekrar coşup sizi sevindirirler inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
İki gündür nem sezonu başladı. Normalde sabah suladığım balkonlar akşama kupkuru oluyordu, şimdi ise 2 gündür sulamadığım bitkilerin toprağı hala yaş ![]() ![]() Şu an güllerim coşmuş vaziyette: İlk iki fotoğraftaki eflatunumsu gül çeşidi harika kokuyor ama çiçeklerin ömürleri çok kısa. İki-üç gün dayanıyorlar sadece. 3.ve 4.fotoğrafta gösterdiğim koyu pembe gül ise kat kat dopdolu açıyor, çok bol tomurcuğu var ama tek tük açtı şu an.Bunun da kokusu harika ve çiçekleri uzun süre dayanıyor. Son fotoğraftaki açık pembe gülün de kokusu çok güzel ama çiçekleri dayanıksız, bunun çiçekleri son zamanlarda katmersiz açmaya başladı. Toprağı ve saksısı dar geliyor sanırım o yüzden, ama yapabileceğim birşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Yine güllerim. İlk iki fotoğraftaki beyaz gül de katmer katmer açıyor, açınca hani beyaz sabunların saflığını reklamlarda gösterirken kullanılan o güller var ya; tıpkı onlara benziyor. Bembeyaz, dolu dolu,lekesiz ve pürüzsüz.. Ve kokusu öyle yoğun, güzel bir gül kokusu ki, tam parfümlük. Sonrakiler ise sarı güllerim, çok güzel kokulu. Annem çok sever, bunlar da annemi sevindirmek için bol bol tomurcuk verip açar. Ama bu sene bazı tomurcukların boyunları bükük, nedenini anlamış değilim, bir zararlı var ama ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili neriel güllerin harika görünüyor sarı güle bayılıyorum. Ayrıca kaktüslerin harika bayıldım ellerine salık. sendeki aşkın göz yaşı deyişik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|