![]() |
Adacım,
Ellerine sağlık şakayıklar,muhteşem hemde çalı görünümünde fırça çalısı ararken onlardanda alayım bari:) |
2 Eklenti(ler)
Çok ilginç, üç yıl önce sevgili Ülkü'nün hediyesi olan bir kök haseki küpesi hem mor hem de pembe çiçekler açtı.
Ülkü tohumdan yetiştirmişti, sanırım dibinden farkli bir tohum sonradan çimlendi, şansıma biri pembe diğeri mor oldu. Eklenti 286564 Eklenti 286565 |
2 Eklenti(ler)
Ekinezyalar soğuğa dayanıklı, birlikteliğimizin 3. yılı, hem güzel çiçekleri ile beni mutlu ediyor, hem de yapraklarından İlkbaharda ve Sonbaharda ekinezya çayı kürü yapıyorum.
Bu gün düşen bir çok tohumun çimlendiğini gördüm, ben buna bayılıyorum, kendi gönlü ile çimlenmiş :eek: Eklenti 286566 Eklenti 286567 |
Sevgili Adalet ablam, maşallah 41 kere maşallah hem size hem çiçeklerinize. Her dem gözlerimize bayram ettiriyorsunuz teşekkürler. Ağaç şakağı, haseki küpelileri, clematisler, sardunyalar Allah'ım say say bitmez herbirine aşık oldum.
Benim çiçeklerimin çoğu serada olmasına rağmen biçoğu dondu :( yeniden kolları sıvadım ya allah bismillah diyerek. Viyollere bi çok tohum ektim ama çoğu incecik boyuna uzuyor, şaşırtıncada ölüyor ne yapıcam şaşırdım. |
3 Eklenti(ler)
En yaşlı clematisim, tomurcuklanma fena değil, Mayıs ortaları gibi açar.
Eklenti 286569 Uzun zamandır peşinden koştuğum, bu sene Bauhaus'da yakaladığım Dr.Ruppel ve Multi Blue. Saksıda iki bitki var. Eklenti 286570 Bu saksıdakilerden birisi John Paul, diğerini hatırlayamadım, teşekkürler sevgili Jineop. Eklenti 286571 Saksılar yarı güneşte ama riske atmak istemedim, otlarla topraklarının üzerine malçlama yaptım. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Artık benim de bir heucheram var, çiçekleri mercan rengi :cool:
İnşallah çoğaltmayı başarırım. Teşekkürler Jineop'um. Eklenti 286574 Eklenti 286575 Eklenti 286576 |
Alıntı:
Bulamazsan ilgili başlıklardan birine tarifini yazarım. |
eeee ben korktum şimdi, ekinezya kolay çimlenmiyor o halde, iki gün önce bir gece suda beklettikten sonra pet bardaklara ektim tohumları :(
|
Alıntı:
Çimlenme gerçekleştikten sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırmak gerekiyor ki, güçlü fideler olsunlar. Bu kış zor geçti ama yine de geçti. Uygun şartlara uygun bitkileri seçmek gerekiyor, sanırım burada hata yapıyoruz. Bazan da doğal şartlar sıradışı ola biliyor, bu seneki gibi. |
Çok teşekkür ederim Adalet ablam, o halde yarın balkona taşıyayım viyolleri :)
|
Alıntı:
Kendi kendine bile çimlenebiliyor demek ki, uğraşmaya gerek kalmadan. Bence ekinezyaları dış ortamda çimlendir. |
4 Eklenti(ler)
Meyve ağaçlarımın da hakkını teslim etmeliyim.
Her ağacın çiçeği güzeldir ama ben elma çiçeğine bayılırım. Gerçi pek güzel fotoğraflayamadım, zaten ağacım da 80-90 cm. tek gövde üzerinde dal yapmadan büyüyor. Bildiğim kadar bodur bir cins. Eklenti 286581 Eklenti 286582 Bu sene ayva çok olacak yine. Eklenti 286580 Nihayet doya doya kiraz yiyebileceğim galiba :eek: Eklenti 286583 |
4 Eklenti(ler)
Gaurayı Sonbaharda budamıştım, bu bkış çok sert geçtiği için acab mı diyordum ama yapraklarını çıkartmaya başlamış.
Eklenti 286585 Dahası, sanırım tohum yapmış ve onlar da çimlenmiş, anneleri daha yeni yaprak çıkartırken bebiş gaura çiçek bile açmış :) Eklenti 286586 Beyaz mavişim kışı kazasız atlatmış, kışın yayla - 10 derecelerin de altına inmiş, bir çok bitki bu derecelere dayanabiliyor demek ki. Eklenti 286587 Gece mumu yayıldıkça yayılmış, sevgili Ozbey, teşekkürler. Eklenti 286588 |
3 Eklenti(ler)
Bu minik çiçekli hercai de kendi gönlü ile gelenlerden, kimbilir nereden bir tohum uçtu geldi, öyle sevimliydi ki.
Eklenti 286589 Hostaları çok seviyorum, seneye büyük planlarım var bu konuda. Eklenti 286590 Eklenti 286591 |
Ablam, yaprakları ve çiçekleri montana rubense hiç benzemiyor. Az bakınıyım ben.:o
|
4 Eklenti(ler)
Ribeslerin 3. yılı, geçen yıl meyvesini göstermişti ama bu sene çok cömert.
Eklenti 286596 4 Ribesi de aynı gün dikmiştim, sadece bir tanesi çok güzel gelişti. Duvar dibinde katmerli gülhatmiler ve gün güzeli var. Eklenti 286595 Potensilla, dilerim yanlış hatırlamıyorum. Küçük sarı çok hoş çiçekleri olduğunu öğrendim, bu yaz tanışırız inşallah. Eklenti 286597 Monardalar çok güzel yayıldılar, 2 yıl önce tek bir köktü. Yapraklarının kokusu harika. Eklenti 286598 |
Alıntı:
Adalet Yağcı ne kadar gurur duysa az! :) Bu nasıl bir güzellik böyle, bak bak dur... Galeride boyut sınırı daha esnek olduğu için belki oraya da bir iki tane ekleyebilirsiniz, biz hiç itiraz etmeyiz. :) Obrizyalara da bayıldım. En beğendiğim çiçeklerden biri oldu sayenizde. :) Zaten mor rengin hastasıyım, bunda da eflatun, mor, pembe, fuşya ne ararsan var. Çiçekleri ne kadar sürüyordu? Yazın da yeşilliğini koruyor mu bir de? |
Sevgili gilan, sizlere beğendirmek için çok çalışıyorum :)
Obrizyalar gerçekten muhteşem, hararetle tavsiye ediyorum herkese. Ben 2 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim, tohumlar Zengarden'in. Çimlenme çok iyiydi, yaklaşık 40 kök dikmiştim, güneş alan yerlerdekiler sıcaklarda birer birer gittiler. Şimdi sadece 5-6 kök kaldı. Obrizyalar çok yıllık, Bahar yaklaştığında uyanıyorlar ve uzun süreli çiçekli kalıyorlar. Tek sorun serin yer isteği, gölge ve ya yarı gölge yerler için uygun olur, böylece sürekli yeşil kalabilirler. Bahçenizin serin bir bölgesi varsa Sonbaharda direk toprağa serpin tohumlarını, üzerini çok az toprakla kapattıktan sonra çuval benzeri bir örtüyü üzerine örtüp sabitleyin ki, yağışlarda tohumlar sürüklenmesin. Ben bu yöntemi denemedim, bu sene deneyip göreceğim bakalım, ayrıca tohum kaplarına da Şubat 15 gibi ekmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz. |
Bahçen de gelişmeler oldukça güzel ablacığım benim gaura sanırım öldü hala uyanma yok ne yazık ki. Obrizyalara bayıldım çok güzeller gerçekten:)
|
merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana. gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor. sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum. teşekkürler, şimdiden Wheeler Farm Gardens What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact' Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets |
Sevgili yalınkat;
Sitemize hoş geldiniz. Bahsi geçen sardunyaları ben de görmüştüm İstanbul'un değişik yerlerinde. Bildiğim kadar sakız sardunya, çok güzel sarkıyorlardı, kırmızı ve pembesini dikmişler daha çok. Bence bunlar bildiğimiz sakız sardunya, minicik bitkiler iki yıl içinde 30-40 cm. sarkıyor, çok gerekmedikçe budanmıyor, böylece her yıl daha uzun bir bitki oluyor. Vermek istediğiniz linkler görünmüyor, tekrar dener misiniz. Ayrıca bir fikir vermesi açısından terasımdaki sardunyaları görün, bunlardan biri olabilir mi? |
Alıntı:
|
Herşey harika. Bu bahçedeki güzellikleri özlemiştik. Yeni bebişler de çok güzel. Ellerinize sağlık. Küçük menekşe de işini biliyor. Buldu güzel bahçeyi, kendine gözü gibi bakacak ta var. Hemen konuvermiş yerine. :D
|
Adalet Hanım obrizyalara ben de bayıldım, tohum bulup ektim ama uzun zamandır çimlenmedi, ya bayat çıktı ya ben becremedim ama tekrar deneyeceğim.
Ekinezya da ise haklısınız (bu arada sayenizde ben de çimlenen minik iki fidenin ekinezya olduğuna emin oldum), içeride ölmek üzereydi, dışarı aldım, yaşama ümidi var gibi. Doğrudan dışarıya ekmeliymişim. Bol fotoğraf bekliyoruz. |
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;953122]Clematisleri merak ediyorsunuz biliyorum :)
Eskiler daha açmamışlar, yeni aldıklarımdan montana rubensin çiçekleri bana tuhaf geldi. Sevgili Jineop, bakabilir misin, bunlar gerçekten montana mı? QUOTE] Ablam bu montana 'White Rosebud' sanırım :) |
evet aynen bunlardan bahsediyorum:) çiçek yoğunluğu konusunda haklısınız ama bu kadar çok çiçekli ve yapraklı olmasa da istanbul ağaç aş nin tabelasının üzerinde gördüm bu çeşidi. dediğim gibi şansıma bitmişti gittiğimde, istanbula araba ile gitme şansım olursa bu ara bir kez daha gitmeyi düşünüyorum, umarım bulur sizle de paylaşabilirim
sıcak karşılamanız için teşekkürler :) Alıntı:
|
Jineop'cuğum,
Böyle çiçeklenecekse çok güzelmiş, ama kartında Montana Rubens yazıyor ve pembe renkli. Belki daha sonra beyaza yakın olur rengi. Teşekkür ederim canım. |
5 Eklenti(ler)
Sayın Zeki Yağlı beyin hediye ettiği bitkilerimin hepsi de yaşıyor.
Bitkiler geldiğinde kendisine, "onlara çok iyi bakacağım"a dair söz vermiştim. Şükür hepsi de sağlıklı ve gelişmeleri çok iyi. Eklenti 286853 Eklenti 286854 Böyle göründüklerine bakmayın, hepsinin saksıları otlardan temizlendi, kurumuş dallar ayıklandı. Bahçenin otları temizlenip çapalandığında hepsi gerçek yerlerine kavuşacaklar. Eklenti 286855 Eklenti 286856 Eklenti 286857 Zeki beye teşekkürlerimle... |
4 Eklenti(ler)
Bunlar eski liliumlar, gelişmeleri çok güzel.
Bunların haricinde 15 tane daha lilium diktim, inşallah soğanları çürümez, henüz ses yok onlardan. Eklenti 286858 Eklenti 286859 Eklenti 286860 Dört kök enginarım var, bana iki yemeklik çıkar :) Eklenti 286861 |
Değerli arkadaşım bu güzellikler içinde ALLAH dan sana sağlı,huzur ve mutluluk dolu günler geçirmeni dilerim.
|
Hoş geldiniz sayın Başbahcivan, ağaç şakayığı gördünüz mü?
|
3 Eklenti(ler)
Bahçede çok iş vardı, iki gün kaldım, terastaki sardunyalarımın kuruyan yapraklarını ve dallarını temizleyip topraklarını değiştirdim.
Son ziyaretimden bu yana fazla bir değişiklik yok. Çilekler çiçekte, bu sene reçel yapacak kadar çıkacak anlaşılan. Eklenti 290033 Nereden nasıl geldi bilmiyorum, sebze bahçemde bir dut büyümeye karar vermiş, yeri uygun değil, Sonbaharda başka bir yere alınacak. Eklenti 290034 Eklenti 290035 |
4 Eklenti(ler)
Multi Blue
Eklenti 290059 Dr.Ruppel Eklenti 290060 Kalifornia gelinciği Eklenti 290062 Dört yıldır gözüne bakıp da bir tek çiçek göremediğim elmamı bir ay önce tehdit ettim:p "Bu sene de meyveni göremezsem seni kesip aşı yapacağım" dedim, korkmuş galiba :D Eklenti 290061 |
4 Eklenti(ler)
Haseki küpesi hâlâ çiçekli.
Eklenti 290068 Koyu pembe katır tırnağı açmış, yerini değiştirmeyi düşünüyorum. Eklenti 290069 Pervane yaseminim yerini sevdi, bolca dallandı, uzayıp sarıyor. Eklenti 290070 Astilbe uyanmış, bu sene onu yarı gölge bir alana toprağa alacağım. Eklenti 290071 |
Bu sene o çileklerin tadına bakacağız inşallah. :))
|
Adalet abla,her şey muhteşem görünüyor,inşallah tüm emeklerinizin karşılığını alırsınız.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl çiçekleri geçtikten sonra leylağı budamıştım, bu sene çok yoğun ve iri çiçekler vermiş.
Bana leylak budanmaz demişlerdi, bence budama işe yaradı. Eklenti 290085 Eklenti 290084 |
Sevgili adalet hanım hepsi çok güzel ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin tabi sizinle birlikte bizede,3043 nolu mesajdaki son resimdeki bitkinin ismini tam okuyamadım yardımcı olursanız sevinirim aynı bitkiden bendede var sanırım yerörtücü çiçekli halini merak ediyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025