agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 11-08-2011 19:18

Sevgili Fizban;
STREPTOCARPUS harika bir bitkiymiş, arkadaşımız Jezebel bu bitki ile ilgili bir başlık açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Türkiye'de hiç görmedim, Yurt dışından sipariş vermeli.

jineop 11-08-2011 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 846174)
Sevgili arkadasim lir, senin kendi bahce sayfani sabirsizlikla bekliyorum. Böylece daha cok görebiliriz cennet bahceni. Jakmanii`i budamani tavsiye ederim kis basi, ya da esken baharda. Ben de ilk yil cok güzel büyüdü diye kiyamamistim ama baharda ciceklenmeden o kadar cok dallanip budaklaniyor ki insan sekil vermekte zorlaniyor, yeserip actigi icin yine kiyamiyor kesmeye. Sevgiler.

Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

ciceksever70 11-08-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 846245)
Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

Evet, 1 metre cok iyi oluyor. Ben de o kadar buduyorum yazin tekrar 3 mt. yi buluyor. Sekli gercekten cok güzel, ugrassan öyle budayip sekillendiremezsin.

Adalet Yağcı 11-08-2011 21:37

Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

ciceksever70 12-08-2011 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 846293)
Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

Adalet abla sen bizden daha uzmansin clematis konusunda benimkiler budanmayi sevdi halâ cicekliler. Armandii bile bozulur gibi olunca yerini degistirip tüm bozuk yapraklari ayikladim, 30-40 cm kalana kadar budadim. Su anda üstü yaprak dolu ve neredeyse 2 metreye ulasti yine.
Ziyan etmeyin derken celik yapin demek istedin herhalde ama ben cok denedim celikler kökleniyor, bir süre sonra da kuruyup gidiyor. Bir türlü basarili olamadim.

fizban 12-08-2011 18:11

1 Eklenti(ler)
+++Muscari Armeniacum Blue Spike

Eklenti 239976

Detaylı açıklaması Agaclar.org da

http://www.agaclar.org/agac.asp?id=807

http://www.agaclar.org/RESIMLER/ICER...acum-cicek.jpg

fizban 12-08-2011 18:16

1 Eklenti(ler)
Eklenti 239982

Narcissus Botanical Triandrus Thalia

fizban 12-08-2011 18:24

2 Eklenti(ler)
Tulipa double late angelique

Eklenti 239983

Eklenti 239984

Güzelliğe bakar mısınız?

Resimler çok kötü çıkmış, biraz web den resim aktarması yaptım.

Yukarıdakilerin hepsi kokulu hepsi güzel, Adalet hanım için, bizim için...

Nasıl, ne zaman ekilecekler, bakımları vs hepsini yavaş yavaş yazışırız.

Tavsiye edilen dizayn ise, yukarıdaki 3 lünün bir arada demet şeklinde ekilmesi..

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)

Adalet Yağcı 14-08-2011 14:18

Sevgili Fizban;
Yüreğinize sağlık, bir kaç gündür siteye giremedim, pek çok misafirimiz oldu, sağ olsunlar gitmeden ziyaretime geldiler.

Bu akşam köyüme dönüyorum :) bir kaç gün internete bağlanamayabilirim, gider gitmez köy için müracaat edeceğim ama ne zaman bağlanır bilmiyorum.
Bu sıcaklarda Mersin'de kalmak istemiyorum, bitkilerimle hasret gidereceğiz hem.

Soğanların nasıl, ne zaman dikileceğini müsait bir zamanda yazarım, Sonbaharda ekilirse Baharda sevindirir bizi.Üçünün bir arada çok güzel görüneceğini düşünüyorum, tavsiye çok uygun yani.

Alıntı:

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)
Bu güzellikler hepimize yakışır, eminim sizin balkonunuz ve ya bahçenizde de çok hoş görünecekler.

Şimdilik hoşça kalın, tekrar görüşmek umudu ile, yapacak bir ton iş var daha, akşama hazır olmam lazım.
Sevgiler hepinize.

füsunANK 14-08-2011 21:15

Sağlıcakla ulaş ablacım bahçene.Hayırlı yolculuklar olsun. Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 18:53

Sevgili Nilgün Doğan;
Bahçeme hoş geldiniz, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştım ama bu sene karınca bile olamadım.

Orkidelere özel orkide besini veriyorum Ekimden itibaren, ancak ben anladım ki daha çok sevgi ile büyüyüp gelişiyorlar.
Altı yaşındaki orkidemi beş ay yalnız bırakmıştım, giderken çok keyifli idi, çiçek için bir çok dal yaptı, üzerinde yüz kadar çiçek oluşturmuş ama hiç birisi de açmamış, balon gibi şişip sonra da dökülmüşler.

Orkideme bakan arkadaşım "seni özlediler bu yüzden açmadan soldular" dedi.
İşte böyle, bitkilerimiz de aynen bizler gibi yakın ilgi ve sevgi bekliyorlar, onların da kendilerine göre bir iletişim dilleri var.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:00

5 Eklenti(ler)
Size biraz fotoğraf getirdim İstanbul'dan, şimdilik bunlarla idare edin, sonrasını düşünürüz.

Mersin'de yapılacak işler bitmedi, hava çok bunaltıcı, hafta sonunda çıkabilmeyi umuyorum yaylaya.

Bu bitkinin adını bilmiyorum, saksı çiçeği, çiçek yapısı begonvili andırıyor, olgunlaşan beyazların içinden koyu pembe başka bir çiçek çıkıyor.

Eklenti 240806
Eklenti 240807

Bu güzel çalıyı biliyordum ama adını hatırlayamadım.

Eklenti 240808
Eklenti 240809
Eklenti 240810

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:05

4 Eklenti(ler)
Fotoğrafları telefonla çektim bir de küçültünce kalite iyice düştü.

Bunları IKEA da gördüm, bonsai şeklinde gelişmiş çok hoştu.

Eklenti 240811

Bu da çok enteresan, adını bilenler vardır mutlaka, kök kısmındaki yumrulardan çıkmışlar çok canlı ve güzeldiler.

Eklenti 240812
Eklenti 240813
Eklenti 240814

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:08

3 Eklenti(ler)
Bu kadar kocaman ortanca olur mu, geçen sene daha da uzundu bu sene 2,5 mt. civarında.

Eklenti 240815

Kır çiçekleri.
Eklenti 240816

Açelya.
Eklenti 240817

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:12

4 Eklenti(ler)
Bu sene hiç görmediğim kadar çok lale gördüm.

Eklenti 240818
Eklenti 240819
Eklenti 240821
Eklenti 240820

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:15

2 Eklenti(ler)
Şu güzelliklere bakın, güller Mielland sanırım.

Eklenti 240822
Eklenti 240823

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:18

3 Eklenti(ler)
Bu ağaççığı Japon süs kirazı diye biliyorum, yanılıyor muyum?

Eklenti 240824
Eklenti 240825

Bahçeme yakışırdı, ne yazık ki satılık değil :)

Eklenti 240826

sevim.K 16-08-2011 19:19

Adalet hanımcım merhaba:) Hoşgeldiniz evinize, yaylanıza, bahçenize. Bahçeniz, çiçekleriniz sizi özledi. Bizde sıcak anlatımlarınızla bahçenizi. Sevgiler

Adalet Yağcı 16-08-2011 19:22

5 Eklenti(ler)
Sevgili Müjgan Yılmaz'ı iki kez ziyaret etme fırsatı buldum, bu güzellikler onun bahçesinden.

Eklenti 240827
Eklenti 240828
Eklenti 240829
Eklenti 240830
Eklenti 240831

Fotoğraf kalitesi için özür dilerim Müjgan'cığım, aslında çok daha güzeller biliyorum.

Periş 16-08-2011 20:47

Sevgili Adalet ablacım evinize bahçenize hoşgeldiniz açelyanın görünümüne bayıldım çok güzel resimler Sevgili müjgan hanımın çiçekleride pek güzelmiş maşallah bahçenizden yeni görüntüleri merakla bekliyorum çiçeklerinizde sizi görünce pek mutlu olacaklar eminim her şey gönlünüzce olsun sevgiler...

Adalet Yağcı 16-08-2011 22:21

Sevgili Periş, hoş bulduk.
Bahçemde neler oldu bitti bilemiyorum, açıkçası hayal kırıklığına uğramaktan da korkuyorum biraz.
Komşularım sağolsunlar bahçemi kollayıp gözetip baktılar ama bu mevsimde çiçeklerin tadı kaçmıştır artık diye düşünüyorum.
En azından clematisler ortancalar geçmiştir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 16-08-2011 22:25

Sevgili Nilgün hanım, çiçek sapı verdiyse korkmayın artık, üç ay içinde bu keyifi tadarsınız.
Toprak ve saksı değişimi çok işe yarıyor, ama bunu her sene tekrarlamayın, ben iki üç yılda bir değiştiriyorum.

Orkide başlığında daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz, öyle sanıldığı kadar nazlı ve zor bir bitki değil, sulamayı dikkatle yapın yeter.
Sevgiyle.

günebakan 17-08-2011 00:19

Adalet ablacığım hepsi de çok güzel eminim bahçende çiçeklerin de seni dört gözle bekliyordur:) Ablacığım adını bilmediğin ilk çiçeğin Clerodendrum thompsoniae-Kızılay çiçeği.

Benol Hazaroğlu 17-08-2011 09:54

3226 nolu mesajınızdaki çiçeğin yerli adı kızılay çiçeği diğer adıyla Mademe Thomsonia. Çok zarif bir çiçek, sarmaşık cinsi.
Dün hobi bahçemize açmış resmini koydum.

Sevgili Adalet hanım hoş geldiniz. Bahçeler sahipleri olmadığı zaman öksüz kalıyor ama sizin bahçeniz öksüz kalmadı.

Sevgiler.

smiy 20-08-2011 09:55

Adalet Ablacığım memleketine hoşgeldin. Biliyorum yaylada seni yorucu bir çalışma bekliyor ama eminim ki bahçende seni çok özlemiştir ve çiçeklerin seni görünce kısa sürede çoşacaktır.Sana kolay gelsin, yardım gerekirse haber ver, müsait olursam koşa koşa gelirim.Kucak dolusu sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:08

Sevgili Günebakan;
Nihayet bahçemdeyim ama mevsim dolayısı ile şöleni kaçırdım tabi.
Şu anda solanumdan başka neşeli çiçeğim yok, önümüzdeki yıl için kolları şimdiden sıvamak lazım.

Demek Kızılay çiçeği, yaprak yapısı da çiçekleri kadar hoş bir bitki.
Bilgi için teşekkürler.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:13

Sevgili Benol hanım, geldiğimde bahçemden domates, biber, patlıcan topladım.
Sağolsunlar komşularım çok vefalı, güz fasulyesi bile ekmişler, kışlık dondurmak için.

Çiçeklerimde fazla hareket yok, obrizyalar kurumuş, geçen yıl tohumlarının düşüp de kendiliğinde çimlenmesini beklediğim, kuş gözü, bebek nefesi gibi bitkilerden eser yok nedense.

Şimdi "Hobi bahçemiz" başlığına gidip sizin sarmaşık Kızılay çiçeğinize bakacağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 22-08-2011 14:16

Sevgili Smiy;
Çiçeklerin en güzel mevsimini kaçırdım, Mayıs ve Haziran aylarında coşmuşlar, etraftan görenler fotoğraflarını çekmiş hep.
Bana kalan sadece sebzeler.

Evet canım, yaylada iş çok, ama benim yapabileceğim türden değil, yine vefalı komşularım el attılar, bir güzel temizlik yaptılar bahçemde.

Vakit bulursanız yardım için değil, sohbet için gelin.
Sevgiler.

jineop 22-08-2011 14:23

Ablam sıkma canını 2. tohum zamanı eylüle birşey kalmadı. Güzellikler dilerim.;)

Adalet Yağcı 22-08-2011 16:30

Size obrizya sözüm vardı sevgili Lir, adeniumlardan sonra obrizyaları da kaybettim, küpeler de üç ay önce gitmişlerdi, bu kadarı da fazla değil mi :(

tturt 22-08-2011 17:23

Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

jineop 22-08-2011 18:57

Ablam, farzet bana gönderdin. Aldım gitti.

Adalet Yağcı 22-08-2011 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 851293)
Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

İşin kötüsü, azmimi de kaybettim sayın tturt :(

jineop 22-08-2011 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 851393)

Duymamış, görmemiş olayım.:mad:

zenfree 22-08-2011 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 851393)

Adalet Hanım bahçenizin gözü aydın. Güzellikleri yine göreceğimiz için tabi bizlerin de.

Bahçedeki güzellikleri, kıpırdanmaları görünce işe nasıl başladığınızı farketmeyeceksiniz gibi geliyor bana.:) Forumda gördüğümüz bitkiler ve çiçekler sizi motive eder.:))

tturt 23-08-2011 16:42

Adalet Hanım,

Her şey bizler için zamanla eminim eski şevkiniz ve azminiz yerine gelecektir.

Hatice Tarhan 24-08-2011 00:35

Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

füsunANK 24-08-2011 09:51

Sevgili Clematis kraliçesi; çiçeklerin canlı olduğu gerçeğinden hareketle, senin yokluğundan ve senin içindeki fırtınaları hissettiklerinden kurumuştur o çiçekler. Şimdi seni gördüler ya, elele beraber yeniden yeşereceksiniz. E tabii ayrılığın , kavuşmanın, yaşananların , yürekteki fırtınların ve iklim şartlarının etkisi bir günde geçmez ama onlar seni , sen de onları ayağa kaldıracaksın en kısa sürede bundan eminim. Yürek dolusu sevgiler. ;)

fizban 24-08-2011 10:05

Lena'nın bahçesi kaldığımız yere uzaktı, o dönemde ziyarete kapalı olmasına rağmen eğer gelirsek bizim için açacaktı.. Ama olmadı...

Şimdi Lena ile yeniden yazıştım. Bahçesinde sayısız çeşit pelargon, onların gıda takviyeleri ve sanırım orkideler de var.

İstediklerimi yollayacak. İster tohum ister fide-ya da köklü fide..

Şimdi size bir soru Sevgili Adalet Hanım;

Clematis çeşitleri için de , Lena'dan yardım istesek mi?

Ya da arzu ettiğiniz başka birşeyler??

svg./s

Adalet Yağcı 24-08-2011 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 851839)
Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

Sevgili Hatice hanım;
Bazan tükeniriz böyle, bir dostça sözcük, bir bakış, bir gülümseme bize yeniden güç verir.

Sanırım tatili çok uzattım, tabi zorunlu olarak, şimdi her şeye yeniden başlamak gerekiyor.

Bunu anlatmak zor, ihtiyacım olan tek şey zaman her halde.
Eski Adalet'i ben de özledim, çıkacağım bu psikozdan, sizlerin güzel desteği bana güç veriyor, var olun hep.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025