![]() |
Alıntı:
|
Beklerim sevgili Emre, Adana Mersin arası ne ki, bir saatlik yol.
|
Ablacığım,
Bahçen şimdiden şenlenmiş maşallah diyelim:)Clematislerin güçlü sürgünler vermiş şimdeden.Her yıl clematislerimi dayanamayıp derin budadığım için az çiçek görüyordum bu yıl sarmaşık tarzı clematislerimi hiç budamadım ve şimdi senin clematisler gibi sürgün vermeye başladı.Daha bir ay öncesinde kurumuş gibi duruyorlardı. |
Yılmaz bey clematislerin değişik budama şekilleri var, sarmaşık cinsi olanları 1,5-2 m.den budamak gerekiyormuş, diğerlerini de 1/3 oranında budamak lazımmış.
Ben bu şekilde budamıştım, alttan sürgün vermesini umuyorum bakalım görebilecekmiyim. |
Adalet hanım bahçeniz yeniden sizin sevginizle canlanmaya başlamış.Hepsi ayrı güzellik sergiliyor. Clematis hasretinide sizin bahçenize bakarak gidereceğim.Sağlıkla kalın.
|
Sevgili Adalet hanım
Kokulu üzümü toprakla buluşturmamışsınız, çok arsız ve çok kuvvetli derine giden bir kök yapısı var. Bahçemdeki bir kökü bir türlü çıkaramadım. Sevgiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
agaclar.net'i sallamanız lazım. Yanılıyor muyum? |
Sevgili adalet ablacıgım bahçeniz şenlenmeye başlamış maşallah Biantenial harika görünüyor ellerinize saglık ...
|
Adana mersin toplantısı çok iyi olur bende sizinle tanışmayı çok isterim adalet abla...
|
Adalet Hanım;
Yayladaki bademler çiçek açmamış ama yeni bitkileriniz bahara merhaba demiş.;) Clematisleriniz ''ben yayladayım ama yinede Akdeniz' deyim!'' dercesine bayağı sürgün vermiş. Benol Hazaroğlu' nun verdiği kokulu üzümün yapraklarından çok güzel sarma yapılıyor. Dikkatinizi çekerim. Sarma için şeklininde ideal olduğunu farkediyorsunuz. Değil mi? Baksanıza o da büyümüş.(Yoksa o Mersin' de mi?) Buralarda henüz gözler bile uyanmadı. Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli, keyifli bir sezon diliyorum.:) |
Hoş geldiniz Orhan bey;
Bahar yüzünü gösterince üzerimizdeki toprağı attık bizler de, bahçedeki bir çok bitkiler ve ağaçlar uyanmaya başlamış. Bu sene ne kadar ilgilenebileceğimi bilmiyorum, elimden gelen gayreti göstereceğim. Kokulu üzüm yaprağının düzgünlüğü benim de dikkatimi çekti, şimdilik Mersin'deki balkonumda kalıyor, Mayıs başı gibi yaylaya götürmeyi düşünüyorum, yayladaki asmalarda henüz bir hareket yoktu. Sizin de Samsun'daki işlerinizi bitirip 03.04.2011 Pazar günü 7. kutlama toplantısına katılabilmenizi diliyorum, ilk defa büyük toplantıya katılacağım için ben çok mutluyum. |
Toplantıya katılmak için çabalıyacağım.
Geçtiğimiz yıl katılmıştım. Enfes bir gün geçirmiştik. Bu tadı almış biri olarak kaçırırsam üzüleceğim doğrusu. Üstelik sizi ve henüz tanışmadığım ama mesajlaştığım yeni yüzleri görmeyi çok isterim. |
Evet, sanal da değil de gerçekten var olduğumuzu anlayacağız :)
İnşallah işlerinizi o güne kadar bitirirsiniz. |
Adalet abla beyaz sinek için enson NEMAZAL diye bi ilaç demiştin dogru hatırlıyorsam bu konuda bana yardım et ablacım
|
Hangi konuda yardım istiyorsun sevgili Burak?
NeemAzal ı ben iki yıldır kullanıyorum, memnunum. |
Teşekkür ederim Adalet abla kesin işine yaradımı onu ögrenmek istedim sagol ya geçen sene çok ugraştım bu sineklerle başaramadım bu sene sizlerin bilgileriyle çok daha güzel olacak inanıyorum zirai ilaç satan yerde bulabilirim sanırım saygılar....
|
Ben iki yıl önce Mersin'deki tüm ziraatçileri dolaşmış NeemAzal bulamamıştım, sonunda İstanbul'dan sipariş verip getirtmiştim.
Oldukça pahalı bir ürün, ama ben memnun kaldım. |
Adalet abla sen ozaman istanbuldaki numarayı versen ben iltibata geçerim saygılar...
|
Ben NeemAzalı buradan istemiştim sevgili Burak, iletişim bilgilerini buradan bulabilirsin.
|
Çok teşekkür ederim adalet ablacım saygılar...
|
3 Eklenti(ler)
Adalet abla bu cicekler sana... Hemen bahceye kosup cektim senin icin birkac tane daha. Yasli bir komsumuz birkac yil önce bana bahcesinden köklü bir tane söküp vermisti, bu yil vefat etti. Cicekler bizim bahcede actikca onu aniyoruz.
|
Çok teşekkürler sevgili Çiçeksever'im, bahçemi şenlendirdin.
Mavi renkli bahçe çiçeklerini çok seviyorum, unutma beni ise sayfana yazdığım gibi, yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biri. Senin bahçene çok yakışmış, pembesini de bulursun inşallah. Şu sıralar bahçemden uzaklardayım, evimi değil ama bahçemi özledim, ağaç şakayığım çok güzel açmış, komşularım söyledi. Onlardan fotoğraflarını çekip bana göndermelerini rica etmiştim ama henüz bir haber yok. |
Siz de , bitkilerinizde özlendiniz ... Sevgimle :o
|
Sevgili Füsun, bir aydır İstanbul'dayım, bahçemi ben de özledim, Mayıs ortalarına doğru bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, Haziran ortalarında yine İstanbul'da olmam gerekiyor.
Bahçe komşularımdan fotoğraf çekmelerini rica etmiştim, fotoğrafları çekmişler ama bir türlü gönderemediler. Ağaç şakayığım çok güzel çiçeklenmiş, malesef ben göremedim, obrizyalarım açmış, onları da kaçırdım, clematislere yetişebilmeyi umuyorum. Sevgiler. |
Sevgili Adalet hanım, forumda gaura çalısı ile ilgili başlık yok sanırım. Benim dün, hoşuma giderek aldığım bitki, gaura çalısıymış. Yaptığım aramalarda sizde de olduğunu öğrendim.
Size zahmet olmazsa, gaura çalısının iklim ve bakım istekleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Sevgiler... |
Sevgili Durul, Gaura çalısı kadar mütevazı bir bitki daha görmedim desem yalan olmaz.
Geçen yıl sevgili Jineop'un bana gönderdiği çelik 10 cm. kadar bir şeydi, aynı yıl koca bir saksıyı dolduracak kadar gelişti. Mart ayından Kasım sonuna kadar da çiçekleri eksik olmadı üzerinden, suyu sevdiğini söyleyebilirim, yayla soğuklarına dayanabildi, en çok - kaçlara düştüğünü bilemiyorum ama yine de -8 leri görmüştür diye düşünüyorum. Üretmesi kolay, bakımı kolay, tüm yaz çiçekli, gölge güneş pek ayırdetmiyor ama güneşi daha çok seviyor sanırım, daha ne olsun. Forumda başlığı var diye hatırlıyordum, yoksa bu konuda biraz araştırma yapıp başlık açalım. |
1 Eklenti(ler)
Bunu sizin için yetiştiriyorum. Nehiri benim için öpün.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bu ne güzel bir mavi, teşekkür ederim. Nehir'i sizin için öperim tabii, keyifle. Bahçemi şenlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. |
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım;
Daturaların açmasına çok var. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ürettiğim o güzel çiçekleri yapıştırmak isterdim bahçenize...Bu da benden diye. Ama, bu henüz açmaya çalışan, Fırça Çalısı çiçeğinide beğenirsiniz umarım. Hep mutlu ve sağlıklı kalmanız dileğiyle... Eklenti 222689 |
1 Eklenti(ler)
Gönderdiğiniz hazeran tohumlarından geçen yıl açmıştı bu yıl da iki kök var ama sızın bahçenizdeki gibi açmıyorlar saksıda.
Ben de sizi bu akşam beni sevindiren clematis tomucuğu ile selamlıyorum, Nehir'le birlikte çektiğiniz clematis fotoğraflarınızı, bahçenizi ve sizi özledik. |
Alıntı:
Orhan bey, harika fırça çalısı bahçeme çok yakıştı, yüreğinize sağlık. Daturalar yakın bir zamanda tomurcuklanmaya başlar artık, yazmaya vakit bulamasam da bahçelerinizi takip ediyorum. Sevgiler. |
Alıntı:
Hazeranlar fazla suyu sevmiyorlar, ama saksıda olunca topraktaki gibi uzun süre dayanamıyorlar susuzluğa, yine de suyunu azar azar verin ki bolca çiçeklensin. Bahçemi ben de özledim, komşularımdan fotoğraf çekip göndermelerini rica ettim, inşallah başarabilirlerde ben de sizlerle paylaşırım. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım, siz geçtiğimiz bahar bu gülü çok sevmiştiniz. Daha tam açmasa da içimden geldi, bu gülleri Nehir'e gönderiyorum. Sevgiler....
|
Sevgili SDurul, fotoğrafa tıklayıp açtığımda dudaklarıma kocaman bir gülümseme yayıldı, gülleriniz muhteşem görünüyorlar, rüya gibi.
Nehir'in adına çok teşekkür ederim, benim küçük bahçevanım bunu gördüğünde çok mutlu olacak. Sevgiler. |
Teşekkürler
Sevgili Adalet Hanım,
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama başka bazı tohumlarla birlikte bana 3 tane abutilon tohumları göndermiştiniz. Bu güzellik onlardan biri... Teşekkür ediyorum. http://www.gururajans.com/resimler/SV100321.JPG |
1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım 3. hazeranımız. Biraz küçük, sizinkilerin belki bir dalı kadar, değişime uğramış sanki ama yine de güzel..
|
Alıntı:
Abutilonlar hiç üzmüyorlar, ekildikleri yıl çiçekleniyor ve soğuklara dayanıklı. Sizinki de çok güzel açmış, keyifli seyirler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025