![]() |
Yayla evimize bugün saksıda bir çiçek daha geldi..Sayıları çok azdı, şimdi tam oldu..Ne mutlu Türk'üm diyene...
|
Ayyy Adalet ablacığım mavişlerine bende çok sevindim , merakla bekliyorum resimlerini.
Benim bebiş ceviziminde resmini yarın çekip eklerim ablacığım diğer yeni resimlerle. Bir kaç gündür hiç vaktim olmadı , çekilmiş resimler bilgisayarda bekledi. Sevgili Yağmur , bizim bu sevdamız bitmez , bitmesinde . Eşim bana seninki artık hastalık diyor . Olsun yeter ki hastalık bu olsun bundan güzel hastalık var mı ? Bugün 3 tane daha gül alınca işittiğim sözler . Oğlum bile karşıma geçmiş ' anne yinemi çiçek ''diyor . Ne yapayım elimde değil .. |
Alıntı:
Adalet Hanım her zamanki gibi çok güzel kareler ellerinize emeklerinize sağlık... Umarım yalnış görüyorumdur ama obrizyanın tomurcuk tarafında sanırım yaprak bitleri var, turuncu renkte. Benim obrizyalarımı bir anda sarmışlardı Bursaya gittiğimde diğer bitkilerimide yayılmışlardı. Obrizyayı gözlem altına alın derim ben. İlaç uygulayınca gidiyorlar ama diğer bitkilerede sıçramaları en kötü yanları. Umarım ben yalnış görmüşümdür... Sevgiler ;) |
Sevgili Finduk'cuğum, yağmur çiçeklerimle uğraşmaktan hiç vaz geçmeyecek gibi görünüyor, ne istiyor benim masum güzellerimden bilmem ki?
Mavişlerin nasıl açacağını görmek için sabırsızlanıyorum, sanki biraz cılız gibiler, yapraklar güçlü ama çiçek sapları zayıf gibi geliyor bana, şöyle gür bir şekilde açarsa muradıma ereceğim. Ben artık bitki konusunda noktayı koymak üzereyim, üç yıldır gördüğüm her çiçekten yetiştirdim, eskilerin deyimiyle "işba noktası"na geldi, yani hepsinden hevesimi aldım, bundan sonra sadeleşmeye başlayacağım artık. |
Sevgili Sebo, mesajınızı okuyunca aşağı inip baktım, yakın gözlüklerimle :)bit göremedim.
Sanırım fotoğrafta görünenler sürekli yağan yağmurdan sıçrayan toprak parçaları, yine de aklımda olsun sık sık kontrol edeyim, uyarı için teşekkürler. Okul bitti mi? |
Yani, elinizdeki çeşitleri ne yapacaksınız? Ben yeni başladığım için nokta koymak aklımdan bile geçmiyor. Şimdi sabırsızlıkla tohumdan yetiştirdiklerimin açmalarını bekliyorum. Çiçek almaya da devam.
|
Sevgili Çiçeksever'im, ne kadar yorgun ve halsiz olursam olayım, yağmurdan başka hiç bir şey durduramıyor beni de.
Bu sene Haziran çok serin geçti, daha terasta doyasıya oturamadık bile, yemeklerimizi de terasta yiyorduk, özellikle sabah kahvaltısı harika oluyor orada, etrafta mis kokulu çiçekler, karşıda orman, kuş sesleri eşliğinde tertemiz havada çok büyük bir keyif. Sırtın için mutlaka bir önlem almalısın, daha çok yanlış duruş sebep oluyor sırt ağrısına, belinde problem yoksa korkma. Geçmiş olsun canım. |
Sevgili SDurul, elimdeki çok yıllıklar tabii ki kalacak, ama mevsimliklerden tekrar ekmek istemeyeceklerim var.
Aslında hepsi de çok güzeller ama yerim sınırlı olduğu için vazgeçmem gerekenleri ayıklıyorum, meselâ, gelincik ekmeyi düşünmüyorum artık, çiçekleri bir günlük. Gece mumunu saksıda da çoğaltmak istiyorum, sürekli çiçekliler, allıssuma bayıldım çok yoğun çiçekleri var mutlaka her yıl olması gerekenlerden, kuş gözü de öyle. Daha bir yığın çiçeğim büyüyüp açmayı bekliyor, ben de ilk kez göreceğim çiçeklerini, açsınlar bakalım nasıl olacaklar, ona göre karar vereceğim. Nicandra da seneye ekmeyeceklerim arasına girdi :( |
Alıntı:
Ben sizin avatarınızdaki Himalaya gelinciğini çok istemiştim ama ben de onu çimlendiremedim, fotoğrafta görünen sizin mi? |
Alıntı:
Evet bitti =) 30 Haziranda kep törenim var, bir heyecandır aldı başını gidiyor ;) Sevgiler ;) |
Yok canım, olur mu öyle şey, ben sadece daha kalıcı bitkilere yöneldiğimi belirtmek istemiştim.
Her zaman söylediğim gibi; renklerin, çiçeklerin ve müziğin olmadığı bir dünyada bir dakika bile yaşamak istemezdim Yücel bey ;) |
Alıntı:
Ben de senin gibi ilk üc yil cilgin gibi her seyi yetistirmeye calistim ama bu yil mevsimlik hemen hic bir seyi tohumdan ekmedim ve kistan baslayarak kalici bitkiler ektim. Simdi karsiligini aliyorum cünkü hem bakimlari daha kolay hem de her yil yeniden acacaklarini ya da tüm yil bahcede kalacaklarini biliyorum. Cesitli bitkiler cok güzel ama zaten bahcede yeterince yoruluyoruz bir de ekstradan eziyet oluyor. |
Adalet Ablacığım latife olsun diye söyledim benim de tavsiyem Sayın Çiçeksever'in düşüncelerine katılıyorum çalı formlu bitkileri tavsiye ederim çok fazla bakım gerektirmez sayısını artırabilirsiniz.
|
Sanırım bahçeyi sakinleştirmem gerekecek Yücel bey, çok karışıklık güzel görünmüyor küçük bahçelerde, hem de daha küçük gösteriyor bahçeyi.
Bu yüzden gaura gibi herdem yeşil ve yaz boyu çiçekli bitkileri tercih ediyorum artık. |
1 Eklenti(ler)
Adalet ablacigim bu kosmos filizi olabilir mi?
|
Sevgili Finduk, zaman bulamıyorum, kızım ile torunum bendeler biliyorsun, sık sık Mersin'e iniyoruz, arayı bu yüzden açtık biraz.
Bu arada, benim campanulalar beyaz açımaya başladılar, mavi bekliyordum oysa, ama beyaz da çok güzel. |
Sevgili Çiçeksever, bu cosmos değil, ama ot da değil, bende buna benzer bir bitki çimlenmişti, kişnişmiş, tohumları baharat olarak kullanılan.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Çiçekler özgün ve üstelik özenle yetiştirilmiş olunca, bahçenin albenisi artıyor tabiiki!;)
Bu bahar başlangıcında, Bauhaus' ta epeyce bir çeşit üzümsü meyve fidanı vardı satışta. Pek özenmemiştim. Ama sizin fotoğraflarınızı görünce canım çekti. Gelecek bahara kadar hevesim kaçmazsa, bende alıp dikeceğim. Bu arada bana gönderdiğiniz Daturaları bitten ve sümüklüböcekten kurtarabildim.:D Artık, hızla büyümeye başladılar. İlk çiçeklerinide yine sizin bahçenizde sergilemek isterim. Toplam 10-11 kök. Bahçenin muhtelif yerlerine fideledim. Mor renkli olanları çoğunlukta. Tekrar teşekkürederim. Sağlıkla kalın! Eklenti 157840 |
Orhan bey, güzel ve övgü dolu sözleriniz için teşekkürler.
Üzümsülerden edinmenizi öneririm, bektaşi üzümü ikinci yılında bol meyve verdi, tadı da çok güzel. Diğer ribesler de ne olduğu belli olacak kadar meyve verdiler, sanırım seneye bol meyve görebilirim. Bu sene bir de yaban mersini diktim, bir kaç kök de goji berrym var bakalım meyvelerini görebilecekmiyim. Daturalar açtığında sizi çok mutlu edecekler çocukları çiçekten uzak tutmak gerektiğini biliyorsunuz. Çok canlı görünüyorlar, çok yakında ilk tomurcukları görürsünüz inşallah. |
Herşeyin yolunda olduğunu duymak bize yetiyor ablacığım . Kızınla torununla güzel vakitler geçirmeni diliyorum .
Campanulanın beyazıda çok hoş olur . Resimlerini bekliyorum ablacığım. Nihayet yarın senin yavrularının açmış hallerini resimleyip ekleyeceğim inşallah.Ön bahçedeki akşam sefasında da tomurcuklar gördüm. Oysa ki boyu henüz çok uzamadı. Belkide tüm gün güneş aldığından fazla uzamadan çiçeklenmeyi düşündü. Üzerinde böceklenmeler keşfettim , ilaçladım . Karagözlü suzanlarda çok güzel açtılar . Neyse resimlerini ekleyeceğim inşaallah . Sevgiyle güzelliklerle kal inşaallah .. |
Sevgili Adalet Ablam,
bana tohumlarını yolladığınız sayısız çiçeklerden bir kısmı açıp ömrünü tamamladı. Avustralya mercan , İspanyol bayrağı sarmaşıkları ve daturalar heyecanla bekleniyor. Tekrar teşekkür ederim. Beyaz gauran hazır. Çok öptüm. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Finduk'cuğum, kuzucuğumla annesini bu akşam yolcu ettim, şu sıralarda inmiş olmaları gerekiyor.
Benim campanula carpaticaların fotoğraflarını ilgili başlığa ve senin bahçene yükledim, keşke mavi olsaydı bir kaç tanesi. Sabah sefaları bol güneş seviyorlar, çok fazla sulamak da gerekmiyor, akşam üzeri mis gibi kokuları mest eder insanı. Benim suzanlar da daha yeni açıyorlar, bu sene bir kaç kök de aplik saksıya diktim, uçlarından aldım yoğun dallanması için, çok da güzel olacak, sen de deneyebilirsin. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Aysel'ciğim, ne kadar özlemişim seni, hoş geldin, sefalar getirdin.
Harika bahçeni bir an önce paylaşıma açmanı diliyorum, muhteşem güzelliklerinden mahrum bırakma bizleri. Bir beyaz gaura duydum sanki :D Bu senenin başında gönderdiğin bak nasıl oldu. Eklenti 158086 |
4 Eklenti(ler)
Tohumlarını Şubat ayında ekmiştim, Ankara çiçeğim açıyor.
Sanırım suyunu fazla kaçırıyorum, bu yüzden boya gidiyor ve dallar daha kırılgan. |
Sevgili Adalet Abla,
Tohumdan çiçek yetiştirmede üstüne tanımam:)Ankara çiçeğini gören 3-4 yıllık olduğunu düşünür oysa ki Şubatta tohumdan yetişmiş.Anladım senin coca cola gibi bir sırrın var çiçeklerle ilgili:)Yolladığın sarı suzanlar ve sabah sefaları epey geliştiler hatta sabah sefaları 2 metreyi geçti,tomurcuklarda oluşturdu ama daha açacak kadar gelişmedi tomurcuklar..Sarı suzanlarda da aynı tomurcuk sap oluşumu var ama neden bu kadar zamandır açmadılar merak ettim acaba İstanbul için mi erken?Çiçekli bitkiler için sıvı besin de veriyorum 15 günde bir(fosfor ve potasyum ağırlıklı) |
Yılmaz bey, Coca Colayı bilmem ama benim sırrım yok inanın, tek bir şeye inanırım, bitkilere aşık olmak.
Bu aşk bu sitede bulunan tüm arkadaşlarımızda var, sizde de fazlasıyla var. Sabah sefaları ve suzanlar için erken değil, açmaları gerekirdi, fazla güneş almayan bir yerde olabilirler mi acaba? Benim suzanlar bir karış boyları ile açıyorlar, seçtiğiniz gübre bol çiçeklenmeyi sağlayacaktır. Bu aralar fazla aktif olamadım, misafirlerimden dolayı, bundan sonra biraz daha güzel fotoğraflar çekip paylaşabilmeyi umuyorum. |
Alıntı:
|
Yılmaz bey, üç saat güneş yeterli olmayabilir ama yine de açacaklardır merak etmeyin, ya da Cumhur beyin dahiyane fikirlerini uygulayın :D
Çiçek coşturanı 15 günde bir vermeniz daha doğru olur diye düşünüyorum. |
2 Eklenti(ler)
Pazar günü vişne hasatı vardı, en tepelerde çok vişne kaldı ama toplayabildiklerimiz 20 kg. yakındı.
Bir kısmını vişne suyu yaptım, biraz da reçel tabi, kalanını da dağıttım. Eklenti 158217 Eklenti 158218 |
Oh ohh, maşallah. Afiyet olsun.
Ben vişne topladığımda yıkarken bir ağzıma bir tepsiye atıyorum. Mayhoş tadı çok hoşuma gider. Yıkama sonunda da karnım küp gibi oluyor. |
Sevgili Güler, Çiçeksever, vişnelerin rengi koyu bordoydu ama nasıl oluyorsa fotoğraflarda kiraz gibi kırmızı çıkıyor.
Ben de severim vişneyi, özellikle de iyice olgunlaşmış olanları, 7 kg. kadar reçel yaptım, üçe böleceğiz, oğluma, kızıma ve bize. Ben hazırmeyve sularını hiç sevmem, içinde katkı maddesi olmayan doğal meyve suyu gibisi var mı, şimdi sıra eriklerde. |
Erikle neler yapıyorsun biraz ipicu verirsen iyi olacak.
Zira benimkilerin çoğu telef olma yolundalar. Bol bol dağıtrak azaltıyorum. Bir de marmelat yapıyorum . Sevgiler. |
Sevgili Hozat, burada çok ekşi bir tür var, ondan erik ekşisi yapıyorlar, eriği iyice kendi suyunda haşlayıp süzüyorlar, dolmaların, salataların, bamyanın vb. içinde kullanıyorlar.
Benimkiler İtalyan erik ve can erik, tatlı oluyorlar, ancak meyve suyu yapılabilir. Boş kola şişelerine doldurup ağzını sıkıca kapatarak buz dolabında saklıyorum. |
Alıntı:
Beyaz campanulayı gördüm ablacığım. Olsun sen üzülme olurda gelebilirsem sana mutlaka getireceğim ben buradakilerden. Olurda o dönemde bulunmaz ise seralarda benimkini söker yine getiririm . Ben nasıl olsa yine alırım. Akşam sefası bugün işten geldiğimde bir çiçek açmış , çok sevindim. Yarın resmini çekeceğim inşaallah. Benekli callalarda açmaya başladılar beyaz açtılar hakikatende . Ama küçükler renkliler gibi. İyi ki klasik olanından da almışım. Suzanlar böyle askılı saksıda çok güzel olmuşlar , seneye bende deneyeceğim inşaallah.Demek uçlarından alınca dahada dallanıp budaklanıyorlar . Buna sevindim. Sevgili ablacığım Ankara çiçeğinde ayrı bir güzelmiş , çok beğendim. Hem tohumdan yetişmesi hemde bu kadar coşması senin ellerinin hünerlerinin ve ****** kattığın o bitmez sevginin sonucu . Ellerine yüreğine sağlık ablacığım. Kucak kucak sevgi yolluyorum buralardan siz güzel insanlara ... |
Sevgili Finduk'cuğum, satırlarına geçen sevgi enerjisi o kadar yüksek ki, nasıl karşılık vereceğimi bilemiyorum.
Sizler gibi güzel dostlar kazandırdığı için bu siteyi her gün biraz daha çok seviyorum. Tabii sizleri de. Finduk'cuğum lütfen bahçenden çiçek sökme, tohumdan yetişebilen bir bitki, ben ne olsa bir yolunu bulurum mavinin de. Senin bahçene o kadar yakışmışlar ki, ben asla kıyamam onlara. Kızım ve torunum gittiler, ev bomboş şimdi, kolay olmuyor, çok gezen biri olmadığım için. Sizlerle vakit geçirdiğimde yalnızlığımı hissetmiyorum, iyi ki varsınız canım. Gallaların büyük açanları çok daha güzel, benim bahçemde dokuz kök var, keşke sana ulaştırabilsem bir kaç tane. Baharda açmaya başlıyorlar, Mayıs sonuna kadar dokuz kök yüz kadar çiçek verdi, toplu halde olunca daha da güzel görünüyorlar. Ben de sizlere sevgilerimi gönderiyorum, hep böyle güzelliklerle kalın. |
Sevgiyle dolu yürekler mesafe tanımaz, şurubumuzu içtik,vişnemizi aldık kabul ettik.Seni seviyoruz Adalet Abla.
|
Alıntı:
Size 50 paket çiçek tohumu göndererek ödemek istiyorum. Ben 26 seneden bu yana(Hakan'ın Doğum tarihi) evde sigara içmiyorum. Sigara molası diyorum zaten. Mola verip bahçeye çıkarım. Meyveyi'de dalından yemeyi severim. Olağan üstü bir durum olmazsa ihlal etmem. Yataktan kalkamayacak durumda olursam içerim. Camı pencereyi açıp. |
50 paket çiçek tohumu öyle mi?
Vazcaydım, cezanızı tecil ettim, bu sene 100 paket çiçek tohumu ekip yetiştiren biri olarak, bunu karşı ceza olarak düşünüyorum :D Çok keyifli olmasına rağmen çok da yorucu bir iş tohum çimlendirmek, bundan sonra hazır fide alıp dikeceğim, şansıma ne bulursam artık. Böylece sizi de büyük bir zahmetten kurtarmış oldum ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025