agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

Adalet Yağcı 28-04-2010 21:13

Yılmaz bey, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olacak gibi, torunumu çok özlerim, o da beni özler biliyorum.

Önümüzdeki günlerde çok kalamam kızımın evini yerleştirir dönerim mecburen, buradaki onca fideyi merak ederim, ama Bauhause gidebilmeyi çok isterdim.

Acaba Yeşilköy Halkalı taraflarına yakın Bauhause var mı?

Hhatice 28-04-2010 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627268)
Yılmaz bey, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olacak gibi, torunumu çok özlerim, o da beni özler biliyorum.

Önümüzdeki günlerde çok kalamam kızımın evini yerleştirir dönerim mecburen, buradaki onca fideyi merak ederim, ama Bauhause gidebilmeyi çok isterdim.

Bu ne güzel olur işte geleceğiniz zaman mutlaka haberimiz olsun sizinle bir kahve içmek beni çok mutlu eder :)
Bauhause Esenle'rde var sanırım .Ben yolumun üzerinde olana uğruyorum her Tekirdağ'a gidişimde dönüşte eşimi kandıramıyorum ters kalıyor.

smiy 28-04-2010 21:25

Adalet Ablacığım bahçen yine güzelliklerle dolmuş maşallah diyeyim.Uzun zamandır mesaj yazmıyordum ama fırsat buldukça senin bahçeni ve diğer arkadaşların çalışmalarını izliyordum. Baharla birlikte bütün bahçeler o kadar güzelleşmiş ki bunu belirtmeden duramadım. Ellerinize yüreğinize sağlık.

ozbey 28-04-2010 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627247)
Sevgili Ozbey, sağolun, üç yıl öncesine kadar her yıl giderdim, annem vefat ettikten sonra arayı açtım.
Aslında sizin ne güzel bir bahaneniz de varmış, hem oğlunuzu görür hem de Bauhause filan giderdiniz, benim en büyük keyfim bu tür mağazaları gezmek, tabi bitki bölümlerini :)

Clematisler kışı soğuklanarak geçirmek istiyorlar, benimkiler tüm yaz 4-5 parti açtılar.

Sevgili Adalet hanım, büyük oğlum da askerden geldikten sonra okumaya karar verdi, Aydın' da okuyor Durum böyle olunca biz bir yere kıpırdıyamıyoruz, hayırlısı ile bitirsinler de...

Haklısınız, sık olmasa da İzmir'e, Marmaris'e kaçınca gözüm doymuyor, ben de seralardan çıkamıyorum :-))

Adalet Yağcı 28-04-2010 21:29

Sevgili Smiy, sizi görmek çok güzel, bir daha bu kadar uzun kaybolmayın, bu günlerde biraz telaşım var, Haziranda yaylaya çıkmadan önce bir buluşma ayarlayalım.

Yılmaz Yalçın 28-04-2010 21:30

Sevgili Adalet Hanım,
Eğer h.sonuna denk gelirse birlikte gidebiliriz Bauhouse'ye hem de tanışmış oluruz hatta forumdan gelmek isteyen arkadaş olursa başka hepimiz bulusup gideriz hem de bir yerde çay da içeriz:)Aşağıda şubeler ve adresleri var..

Beylikdüzü Şubesi-Haramidere Mah. 7.Cadde No:2 Tatilya Yanı Beylikdüzü Avcılar

Bayrampaşa Şubesi-Altıntepsi Mah.İstanbul Büyük Otogar Karşısı Bayrampaşa

Kozyatağı Şubesi -Eski Genoto Arsası Kozyatağı İçerenköy

Vildan Sönmez 28-04-2010 21:34

Adalet Hanım ben Beylikdüzü Bauhause'a gidiyorum. E-5 de Yenibosna'dan kalkan mavi otobüsler Bauhaus'un kapısında indiriyorlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627268)

Adalet Yağcı 28-04-2010 21:36

Sevgili Ozbey, iki çocuğu birden üniversitede okutmak bu devirde çok zor, 12 yıl önce ben de aynı durumdaydım, hem oğlum hem de kızım ayrı şehirlerde okuyorlardı, bir emekli maaşı ile ikisini de okutabildik çok şükür.
Darısı size ve tüm ailelerin başına hayırlısı ile.

smiy 28-04-2010 21:43

Adalet Ablacım bende bu aralar teleşlıyım, tayinim çıktı.Artık daha yakına geliyorum okullar kapanınca temelli geleceğim.Bu sıralarda ev işi için sık sık Aydıncık - Mersin arasında mekik dokuyorum.Bende uygun bir zamanda ayarlanacak buluşmada bulunmak isterim.Sevgilerle...

Adalet Yağcı 28-04-2010 22:48

Hayırlı olsun sevgili Smiy, yakına gelmenize sevindim, Haziran 15 ten sonra sizler de rahatlarsınız artık.

Ay evet, Vildan hanım, hiç aklıma gelmedi, halbu ki biliyordum sizin o tarafta oturduğunuzu, hem de Atatürk hv. limanında görevlisiniz değil mi?

Keşke daha önce hatırlasaydım, siz oraları daha iyi bilirsiniz, bir haftadır kızım İstanbul'da ev aradı :(

Yılmaz bey, bundan sonra Vildan hanımın benden çekeceği var :D kızım çevreyi öğreninceye kadar bana katlanacak artık :rolleyes:

almira 28-04-2010 22:53

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanımcığım; öncelikle Allah kavuştursun diyorum. Dilerim yeni mekanları kendilerine mutluluk ve huzur getirir. Nehirciğimi de benim için çok çok öpün.

Maşallah fideler, küpeler çok güzel gelişmiş. Adını bilmediğiniz üzerinde siyah noktalar olan bitki sevgili Jineop'un hediyesi nicandra. Benimkiler de çimlendiler ama sizinki kadar büyük değiller.

Adalet Yağcı 28-04-2010 23:10

Evet Almira'cığım, şimdi oldu Nicandra ektiğimi hatırlıyorum.
Bu bitkinin çiçeğin adı nedir başlığında soruma cevap yazmak ister misin?

Güzel dileklerin için çok teşekkürler ederim canım.

Vildan Sönmez 29-04-2010 00:25

Yapabileceğim bir şey olsun keşke, seve seve Adalet Hanım.
Öncesinde 8 yıl maliye var,23 yıldır da Atatürk havalimanında görevliyim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627380)
Hayırlı olsun sevgili Smiy, yakına gelmenize sevindim, Haziran 15 ten sonra sizler de rahatlarsınız artık.

Ay evet, Vildan hanım, hiç aklıma gelmedi, halbu ki biliyordum sizin o tarafta oturduğunuzu, hem de Atatürk hv. limanında görevlisiniz değil mi?

Keşke daha önce hatırlasaydım, siz oraları daha iyi bilirsiniz, bir haftadır kızım İstanbul'da ev aradı :(

Yılmaz bey, bundan sonra Vildan hanımın benden çekeceği var :D kızım çevreyi öğreninceye kadar bana katlanacak artık :rolleyes:

tturt 29-04-2010 07:48

Adalet Hanım,

Biz de Halkalı toplu konutlardayız, size her konuda eşimle birlikte seve seve yardıma hazırız. Sanıyorum size en yakın bauhause başka bir ifadeyle düz ayak olacak bauhause Beylikdüzünde ki olacaktır. Sizinle tanışmayı ben de çok isterim. Burada yazan arkadaşlarla size uygun olacak ortak bir gün ayarlayabilirsek çok güzel olacaktır.

Eğer musait olursanız sizi ve ailenizi Sapancada da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız yerimiz musait gelmişken kalırsınız.

Bahçenize maşallah nazar deymesin demek kalıyor bizlere.

Adalet Yağcı 29-04-2010 08:02

Sevgili Vildan hanım, elinizden geleni yapacağınıza eminim, burada hepimiz akraba gibi olduk, en yakın komşularımdan önce sabah sabah sizlerle buluşuyorum :)

Geldiğimde eğer fırsat bulabilirsem mutlaka görüşmek isterim.

Adalet Yağcı 29-04-2010 08:07

Sayın Tturt, gerçekten çok naziksiniz, kızım da Halkalı toplu konutlar(sanırım)Avrupa konutları 1 den ev tuttu, yoksa komşu mu olduk :)

Dediğiniz gibi, Beylikdüzü Bauhaus o çevreye daha yakın.

Size ve nazik eşinize gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim, inşallah tanışma fırsatımız olacak, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olur çünkü, torunumun hasretine dayanamam :)

limon 29-04-2010 08:15

Geçen yıl anneler günü zamanında Beylikdüzü Bauhausa muhteşem güzellikte Küpeler ve Pasiflora lar gelmişti. Çeşit çeşit almıştım ama kasadaki kuyruğu görünce hepsini bırakmak zorunda kalmıştım, halen aklımdalar. :)

Ancak bazen de hiç güzel bitki olmuyor. İnşallah en güzel zamanına denk gelirsiniz.

Aslında Bauhauslar içinde benim favorim Kozyatağı. Benim de annem Beylikdüzü'nde. Hava biraz ısındığında oradaki Bauhausa hiç uğramam çünkü aynı çadır gibi dayanılmaz sıcak olur. :) Beylikdüzü'ne gitmişken Koçtaş'a da uğrayabilirsiniz.

Adalet Yağcı 29-04-2010 08:31

Aynı anda birbirimizin bahçesine yazmışız :)
Kozyatağındaki Bauhase gitmiştim, çok büyük bir yer ama çok uzak, şimdilik en yakın yerlere gidebilirim ancak, Koçtaşa uğramadan olur mu hiç.

Değişik renkte küpe bulabilirsem alırım, şimdilik yedi renk yaptım.
Annenizi ziyarete geldiğinizde görüşme imkanını yakalarız değil mi?

tturt 29-04-2010 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627529)
Sayın Tturt, gerçekten çok naziksiniz, kızım da Halkalı toplu konutlar(sanırım)Avrupa konutları 1 den ev tuttu, yoksa komşu mu olduk :)

Dediğiniz gibi, Beylikdüzü Bauhaus o çevreye daha yakın.

Size ve nazik eşinize gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim, inşallah tanışma fırsatımız olacak, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olur çünkü, torunumun hasretine dayanamam :)

Tam karşımıza gelmişsiniz aramızda bir yol var. Yürüyerek 5 dakika sürmez. Komşu olduk çok sevindim geldiğinizde mutlaka tanışalım. Eşim de çok memnun olacaktır. Hem kızınıza da arkadaşlık eder eşim yardımcı olmaya çalışırız.

Adalet Yağcı 29-04-2010 14:37

Ah, işte buna çok sevindim, yakınlarda bir dost olması çok güzel...
Geldiğimde mutlaka ararım, özelden telefonunuzu bırakın, ben de size yazarım.
Size ve sevgili eşinize selamlar.

Adalet Yağcı 29-04-2010 15:08

1 Eklenti(ler)
Dün tomurcuk olan latin çiçeğim bu gün açmış, sizlerle paylaşmak istedim.
Çok güzel kırmızımsı bir rengi var.

Eklenti 139913

Adalet Yağcı 29-04-2010 15:46

Sevgili Katmer, Günebakan, Dudi, teşekkürler.
İlk defa latin yetiştiriyorum, bakalım diğerleri ne renk açacaklar.
Bunun da yapraklarından salata oluyor mu?

gilan 29-04-2010 15:57

Yaprakları da, çiçekleri de yeniyor Adalet Hanım. :)

Adalet Yağcı 29-04-2010 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 627997)
Yaprakları da, çiçekleri de yeniyor Adalet Hanım. :)

Çiçekleri de mi :o ben onlara nasıl kıyarım, boğazıma durmaz mı yerken...

Alıntı:

Yenmese de Adalet Hanım'ın o sihirli elleri değdiğinde lezzetli olur yapraklar
:cool: :cool: :cool:

gilan 29-04-2010 18:16

Latinli salatalar :)

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=371
http://www.agaclar.net/forum/showpos...8&postcount=44

Adalet Yağcı 29-04-2010 18:20

Anlaşıldı, yapraklar değil çiçekler yeniliyor, ben hiç bir zaman latin çiçeği salatası yapmayacağım :mad:

Sebahattin Sargın 29-04-2010 20:49

Yalnış hatırlamıyorsam latinlerin çok hafif kendine has kokuları var sanırım Adalet Hanım. Yaklaşıp koklamayı denediniz mi hiç?

Adalet Yağcı 29-04-2010 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 628241)
:))))))) bence de yapmayın güzelliklerini birlikte seyredelim.

Bence de, o kadar zarifler ki, kıyamam ben onlara.

Sevgili Satı hanım, hiç zahmet olmaz, ancak Son baharda tekrar hatırlatırsanız sevinirim.
Bundan sonra İstanbul kazan ben kepçe, mutlaka görüşürüz, en azından bir yapı markette ve ya serada rastlaşırız :)

Sevgili Sebo, fotoğrafı çekerken öyle çok rüzgar vardı ki, koklamayı akıl edemedim, yarın bir koklayayım bakalım bu güzelliği.

ozbey 29-04-2010 23:34

Sevgili Adalet Hanım, Latin' in çiçekleri sapıyla yendiğinde çok lezzetli ''roka, tere'' gibi,
Üstelik koparıldıkça daha çok çiçek veriyor. Benim her sene tohumunun döküldüğü yerde çıkıyor. İsterseniz dalından çoğaltabilirsiniz, naz yapmadan kökleniyor.

Küçük bir bilgi:
''C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketildiği '' belirtiliyor.
Salatalar için harika tadı ve rengi olan sirkesi de yapılıyormuş, bu sene inşallah yapmayı düşünüyorum.

Adalet Yağcı 30-04-2010 11:51

Sevgili Ozbey, ne faydalı bir bitkiymiş latinler, onlarla tanışmakta çok geç kalmışım :(
Bilgiler çok güzel, ellerinize sağlık, şimdilik bir tek çiçeğim var, bu gün kokladım, hafif ve güzel bir de kokusu var, yine de tek bir çiçeğe kıyamam, çok fazla açtığında bir tanesinin tadına bakarım belki :confused:

Sirke yapıldığını da duymamıştım, hazır da satılıyordur belki, alıp denemek lazım.

Sevgili Nazlı, bahçemi beğendiğinize sevindim, ben sadece güzel görüntüleri fotoğraflıyorum ama.
Bir çok yerde başarısız girişimlerim var, onları saklıyorum tabi :p

Yılmaz Yalçın 30-04-2010 12:22

Sevgili Adalet Hanım,
Bahçeniz gerçekten güzel ve ben hayranlarındanım:)Yolladığınız 28 yıldız çadırı tohumundan sadece 10 tanesi çimlenip nerdeyse 10 cm oldular.Ancak geriya kalan 18 yıldız çadırı tohumu halen çümlenmedi 2 hafta geçmesine rağmen..Bunun nedeni ne olabilir diğerlerini farketmeden derine mi gömdüm acaba?Ya da diğerlerini çimlendirebilmek için ne önerebilirsiniz?Uzun balkon saksısında tohumlar ve pencerenin güneş alan dış bölümünde duruyorlar ve akşamdan akşama fıs fıs ile su püskürtüyorum üzerine ıslanana kadar.

Sevgi Durul 30-04-2010 12:32

Sevgili Adalet hanım,ben de bahçenizin hayranlarından biriyim, her şey çok güzel. Hele tohumdan çimlendirdiklerize imreniyorum. Benim tohumdan çimlenenlerden bazıları hemen kuruyor. Acaba büyüsünler diye güneş güneş gezdiriyorum, gölgede mi durmaları gerekir?

Adalet Yağcı 30-04-2010 12:56

Yılmaz bey, teşhisi siz koymuşsunuz :) Muhtemelen derine düşmüştür tohumlar, toprağı hafifçe karıştırın, yüzeye çıkanlar da çimlenecektir.
Tohum saksısının dış ortamda kalması çok iyi, fideleriniz güçlü ve sağlam olurlar, aynı şekilde devam edin, fısfıs yerine sulayabilirsiniz artık.

Sevgili SDurul, tohumları zayıf ve güçsüz olanlar çimlendikleri halde yaşayamayabiliyorlar.
Ben de bir çok lobelya fidemi bu şekilde kaybettim, siz yine aynı şekilde devam edin, tam güneş değil de bol ışık alan yarı gölge bir yerde dursun fidecikleriniz, toprağının kurumasına izin vermeyin, çok miniklerse fısfıs yapın, bir kaç santim oldularsa yavaşça sulayabilirsiniz.

Ayrıca; zayıf çimlenenleri aradan çekin, belki çok sık ekmişsinizdir, biraz seyreltince daha güçlenirler.

Yılmaz Yalçın 30-04-2010 13:07

Teşekkürler Adalet Hanım,
Ne zaman şaşırtmalıyım yıldız cadırını?

Adalet Yağcı 30-04-2010 13:11

10 cm. olanları ayırabilirsiniz artık, saksıda yetiştirecekseniz en az 20 L. lik bir saksı olsun, yere dikecekseniz farketmez ama mutlaka çok iyi güneş alan bir yere dikin.

Sevgi Durul 30-04-2010 13:28

Teşekkür ederim Adalet hanım. İnşallah fidelerim yüzümü güldürürler. Sıkmayacaksam bir sorum daha var, alev çiçeklerimi bahçeye geçirsem daha mı iyi olur?

Yılmaz Yalçın 30-04-2010 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 628634)
10 cm. olanları ayırabilirsiniz artık, saksıda yetiştirecekseniz en az 20 L. lik bir saksı olsun, yere dikecekseniz farketmez ama mutlaka çok iyi güneş alan bir yere dikin.

Ayırırken çıplak köklü olarak mı ayırmak gerekiyor fidancıkları? Yoksa kökünden değilde topragı mı direk bahçe toprağına monte etmek gerekiyor?

Adalet Yağcı 30-04-2010 14:06

Sevgili SDurul, sıkılmak olur mu hiç, ben de içinden çıkamadığım durumlarda yardım alıyorum, burada bunun için toplanıyoruz.
Her türlü sorunuza aklımın erdiği kadar yardımcı olmaya her zaman hazırım.

İki yıl önce ben bahçeye dikmiştim alev çiçeklerini, çok da güzel geliştiler ama sulamayı pek iyi kontrol edemediğim için çabuk soldular.
Saksıda ve ya toprakta yetiştirebilirsiniz, güneşli ve ya yarı güneşli bir alanda mutlu olacaklardır.

Adalet Yağcı 30-04-2010 14:12

Yılmaz bey, ben genellikle fidelerim üç beş santim olduğunda viyollere şaşırtıyorum, viyolde gelişimini tamamlayanları da bahçeye ve ya saksıya geçiriyorum.

Fideleri alırken kök boğazından değil de nazikçe yapraklarından tutunuz, elinize bir çay kaşığı alıp, toprağa batırın, diğerlerini rahatsız etmeden bir parça toprağı ile diğer tarafa aktarabilirsiniz.

Toprağa gömeceğiniz gövde kısmı, orjinal boyunu geçmesin, yani fidenin boyunu küçültmeyin, etrafını yumuşak bir şekilde kapatın, kök boğazını fazla sıkıştırırsanız fidenizi boğarsınız ona göre :)

Aslında çok kolay, bir kaç deneme ile rahatça yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Yılmaz Yalçın 30-04-2010 14:18

Teşekkürler Adalet Hanım,
Daha önceki denemelerimde tüm tohumdan şaşırtma yaptığım fideciklerimi öldürmüştüm:)Sayenizde tohumdan fideyi yaşatmayı ve büyüdüğünü görebileceğim sağolun:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025