agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

ciceksever70 24-02-2010 16:16

Sevgili Adalet hanim, elimde sizin gönderdiginiz beya ve mor datura, kozmos, Güvey Feneri, Brüksel Lahanasi, Aksam Sefasi, Yildiz cadiri ve Suzan tohumlari var. Forumlari okudum ama hepsi ile ilgili aradigim bilgilere ulasamyinca uzmanina sorayim dedim. Simdiden evde cimlendirebilecegim tohumlar hangileridir? Yanilmiyorsam aksam sefasi ve kozmosu direk bahceye ekebilirim. Sevgiler.

Adalet Yağcı 24-02-2010 17:51

Sevgili Çiçeksever, daturaları, güvey fenerini, yıldız çadırını, ve suzanları ekebilirsiniz.
Mart ortası gibi de Brüksel lahanasını ekin, çabuk çimleniyorlar, dış ortama ekebilirsiniz, Nisan sonu gibi de bahçedeki yerine alabilirsiniz.

Akşam sefası için de, eğer don olayı bittiyse, direk yerine fazla derin olmayacak şekilde ekin, 2 cm. derinlik yeterlidir.

Bahar geldi telaş başladı, haydi kolay gelsin.

ciceksever70 24-02-2010 18:01

Cok tesekkür ederim. Evet bahar telasi basladi ama bahce henüz kar dolu. Erir erimez aksam sefalarimi ekecegim. Bu yil fazla tohum ekmeyi düsünmüyorum sadece sizden gelenler ve bir kac sebze tohumu atacagim cünkü Eylül gibi ücüncü bebegim dünyaya gelecek. Bahcede isim ne kadar az olursa benim icin o kadar iyi. Umarim karin altindan kötü sürprizler cikmaz ama oldukca cok isin bizi beklediginden eminim. Size ve tüm bitkiseverlere kolayliklar diliyorum. Sevgiler...

Adalet Yağcı 24-02-2010 20:52

Alıntı:

Eylül gibi ücüncü bebegim dünyaya gelecek.
Aman ne güzel bir haber, aileye bir kişi daha katılıyor, inanılmaz heyecanlı bir olay.
Kutlarım, kendinize iyi bakın.

hozat 25-02-2010 00:34

Sevgili Adalet,

Bakıyorum bahar yaklaştıkça sendeki telaş ta hızlanıyor.
Kim bilir bu yıl hangi güzellikleri izleyeceğiz?

Senin hızına, benim dörtlükler yetişemiyecek bu gidişle.

Sana bol çiçekli, bereket dolu bir sezon diliyorum.
Sevgiler..

Adalet Yağcı 25-02-2010 09:46

Sevgili Hozat, bütün kış baharı bekledik, kumrular gibi :)
Bu yıl ektiğim tohumların çoğunu ben de ilk defa yetiştireceğim, dolayısı ile ayrı bir heyecan var tabi.

Hızıma gelince; şimdilik kaplumbağalarla yarışabiliyorum ancak, yakında tavşanlara yetişebilmeyi umuyorum :dilli:

sevim4 25-02-2010 10:40

Allahım gücünüzü attırsın sevgili adalet hanım,hepisi çimlenirde bizlerde seneye tohumlarından faydalanırız.
Adalet hanim senin hatmiler çimlenmiş darisi bana çümartesi bir hafta olacak.

Adalet Yağcı 25-02-2010 11:12

Hatmiler bir hafta içinde çimlendiler ama ben oda içinde çimlendirmiştim, sizinkiler de çıkarlar merak etmeyin.

Önümüzdeki sezonda bol bol tohumunuz olacak :)

adavci 02-03-2010 21:32

Sayın Adalet Hanım,
Tüm katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum.En kısa zamanda bahçemin resimlerini yayınlayıp, üyelerin görüşlerine ihtiyacım olacak.Şimdiden herkese teşekkürler.

Adalet Yağcı 04-03-2010 19:33

5 Eklenti(ler)
Bahçeler açılıyor bir bir, benimki ne halde haberim yok.
Pazar günü gidip bakacağım, biraz ot temizleyip yavaş yavaş ısınma turları yapmak istiyorum.

Şimdilik balkonumdakilerle idare etmem lazım :rolleyes:

gilan 04-03-2010 19:42

Adalet Hanım, o sarı-kırmızı muhteşem şeyin adı ne? :)
Frezya diyeceğim ama emin olamadım.

Lobelyalar çiçek açmaya bile başlamış, ne güzel...

Adalet Yağcı 04-03-2010 19:47

Sevgili Gilan, evet onlar frezyalarım, burada ona arpa çiçeği diyorlar.
Kokusu muhteşem.
Lobelyalar sabredemediler, tomurcuklandılar iyice, herkesin lobelyası olmalı bence, şimdi başladılar, Kasımın sonuna kadar açarlar artık.

Vildan Sönmez 04-03-2010 20:00

Adalet Hanım kısmetse, benim de lobelyam olacak. Zengarden den aldığım tohumları ektim, çimlenmelerini bekliyorum.

Adalet Yağcı 04-03-2010 21:17

Vildan hanım, çimlendikten hemen sonra bilemediğim bir sebepten dolayı, lobelyaların yarısı telef oldu.
İnşallah siz kayıpsız büyütürsünüz.

Teşekkürler Günebakancığım, frezyalar soğuktan hoşlanmıyorlar, buna dikkat etmek gerekiyor.

tturt 05-03-2010 12:11

Adalet Hanım,

Lobelyalar bu sene ektiğiniz tohumlardan mı, yoksa geçtiğimiz yıldan mı.

Adalet Yağcı 05-03-2010 12:30

Sayın Tturt, geçen yıl toprağına dökülen tohumlar kendiliğinde çimlenmişti, çimlenmeyi Eylü ayında farkettim, çok canlıydılar, bunlar geçen yılın lobelyaları.

Bu sene değişik renklerde ektiğim lobelyalar da çimlendi, ancak bilmediğim bir sebepten dolayı yarısı öldü :(

Kalanlardan yetiştirebilirsem, yine Eylül ayında diplerini kontrol edip oradan çoğaltmayı düşünüyorum, ilk çimlenmeler kıl gibi bir kaç milim uzunluğunda böyle olunca yetiştirmek zor oluyor.

dağ çiği 05-03-2010 12:58

Sevgili Adalet hanım lobelyalarınız çok güzel maşallah. frezyanın renginede bayıldım. ektiğiniz tohumları da yakından takip ediyorum. inanın sizin kadar heyecan duyuyorum.Zor iş tohumdan yetiştirmek, Allah yardımcınız olsun. inşallah hep beraber büyüdüklerini de görürüz.

Adalet Yağcı 06-03-2010 21:19

Gerçekten çok zorlanıyorum, fiziksel güç bir yana maddî olarak da pes ettim artık.
Balkonum bitkilerden doldu, yıkamak için hepsini odaya alıyorum, tam bir çin işkencesi.

Bu gün Tekzenden duvara monte edilebilecek aparatlar aldım, hiç değilse ayağımın altı boş kalsın.
Yarın monte ettirip yerleştirdikten sonra fotoğraflayacağım.

Adalet Yağcı 06-03-2010 21:22

1 Eklenti(ler)
Bu gün Kipada havayı temizlediği söylenen eğrelti otu buldum, botanik adını bilmiyorum, ama görüntüsü muhteşemdi, çok sık ve uzun yaprakları var, fiyatı da 10 tl.

Orhan Özbilgiç 06-03-2010 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 590382)
Bahçeler açılıyor bir bir, benimki ne halde haberim yok.
Pazar günü gidip bakacağım, biraz ot temizleyip yavaş yavaş ısınma turları yapmak istiyorum.

Şimdilik balkonumdakilerle idare etmem lazım :rolleyes:

Adalet Hanım;
Hadi bakalım bahçeden taze bahar görüntüleri bekliyoruz. Yayla da olsa, yinede Mersin.;) Muhakkak bir canlanma vardır.
Ayrıca çok seçkin çiçekleriniz var. Gerek kendileri, gerekse renkleri ile.. Bulup çıkartıyorsunuz valla. Güle güle büyütün.

Adalet Yağcı 06-03-2010 21:59

Çok teşekkürler Orhan bey, yarın yağmur yağmazsa gidip bakarım.
Bahçem küçük olduğu için bu kadar, büyük olsaymış ne yaparmışım bilmem :)

turko-g 07-03-2010 17:02

Adalet Hn,
Egrelti otu dediğiniz bitkinin sporlarının özellikle kapalı ortamda zararlı olduğu forumun ilgili başlığında da arkadaşlarca paylaşılmıştı.
Bende hatırlatmak istedim

Adalet Yağcı 07-03-2010 17:33

Sevgili Turko-g, benim aldığım Fujer, onda spor olmuyor bildiğim kadarı ile, daha önce aşk merdiveni(eğrelti otu)yetiştirmiştim, onda sporlar çok belirgin görünüyordu, gırtlak kanserine neden olduğunu öğrenince koca çiçeği atmıştım.

hüzün 07-03-2010 19:36

Sevgili Adalet Yağcı aldığınız aparatı çok merak ediyorum bir an önce dizayn edip fotoğraflarınızı yüklemenizi bekliyorum, kolay gelsin ))

Adalet Yağcı 07-03-2010 20:28

Sevgili Hüzün, bu gün Tekzenden aldıklarımı iade ettim, monte edilecek alan aldığım malzemeye göre çok yetersiz kaldı, toplam 66 tl. tutmuştu az da değil.

Yarın raf sistemleri satan bir yere gideceğim, bildiğimiz bakkal raflarındn iki adet, üçer raflı almak istiyorum, bu biraz daha pahalıya malolacak ama diğerinden daha çok viyol alacak.

Rafları aldıktan sonra fotoğraflayıp buradan fikirlerinizi alırım.

begonya26 07-03-2010 21:46

Adalet hanım bahcenizi gezerken çok buyuk bir haz aldım, paylasımda bulundugunuz için teşekkur ediyorum.Yeni uye olmanın zorluguda sayfalarca yazıları bastan baslayıp dolasmak oluyor,suanda grip olucam sanırım etlerimin heryeri bıcakla kesiliyor gibi agrımasına ragmen bahcelerden kendimi alıpta uzanamadım ama şikayetci degilim gözum gönlum açıldı.Sizlerin bu aşkı sevgisi bizide heveslendiriyor.

Zühre Demir 07-03-2010 22:40

Geçmiş olsun sevgili begonya26. Lütfen dinlenip iyileşin. Adalet Hanım'ın bahçesi bu yaz galiba bizi de coşturacak. Bu arada ben de bitkilerim için yeni çözümler arıyorum. Çünkü terasta yere koymak durumunda kalıyorum. Bu da yerde kalabalık ediyor, özellikle terası yıkarken. Çiçeklerim göz hizamda olmadığı için de keyfini alamıyorum.

Raf alsam monte edecek pek yer de yok. Ne yapacağım bilmem...

Adalet Yağcı 08-03-2010 08:44

Sevgili Begonya26, hemen kendinize Ekinezya çayı yapıp günde iki fincan için, 15 günden fazla devam etmeyin, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hemen geri çevirir, geçmiş olsun.

Sevgili Zühre Demir, aynı durumdan muzdaribiz, çiçeklerimi görmek istiyorum tabi ama, balkonu yıkamak tam bir işkenceye dönüşüyor.
Bu nedenle raf sistemini tercih ediyorum, bu gün almaya gideceğim, yoksa ayak basacak yer kalmadı balkonumda.

gilan 09-03-2010 15:50

İnternette bir şeyler araştırırken şu raf sistemine rastladım. Belki işinize yarar. :)

http://www.hepsiburada.com/sdr-930x4...oryId=21022398

Adalet Yağcı 09-03-2010 17:07

4 Eklenti(ler)
İşte benim balkon çözümüm, her iki uca birer bakkal rafı :rolleyes:

Ayağımın altından kalktılar, oh... nihayet balkonumu rahat rahat yıkayabileceğim.

Adalet Yağcı 09-03-2010 17:10

2 Eklenti(ler)
Minicik bir fidandı geldiğinde, gaura çalım çiçek açtı :)

Zühre Demir 09-03-2010 18:09

Raflar güzel olmuş gerçekten, çok pratik. Güle güle kullanın Sevgili Adalet Yağcı. Şu hasırdan olan raf sistemleri de güzel oluyor. Onlardan da bulmak lazım.

Adalet Yağcı 09-03-2010 18:42

Tabi çok dekoratif olurlar, özellikle bambudan yapılmış olanlar, ama Mersin güneşine ne kadar dayanabilir bilmem, üstelik çok daha pahalıya malolur diye düşünüyorum.

Zühre Demir 09-03-2010 18:53

Sapancalıyım ben. Bizim orada sepetçiler vardır. O kadar ucuz olur ki, sandalyeler, sehpalar, sepetler, saksılar vs... Ne ararsanız vardır. Şimdi burada nerden bulacağım ben bunları. Neyse şansa artık :)

almira 09-03-2010 19:13

Adalet hanımcığım; raflarınız çok güzel olmuş. Hem hazır çimlenenleri almış hem de yenilerine yer kalmış. Bunlardan bana da lazım. Balkonlar tıkıştıkış yetmedi salon görülmeye değer. Koltukları bir kenara topladım. Yerlerine viyolleri yerleştirdim. İnşallah bu aralar misafir gelmez. Yoksa rezil olurum. Ev taşınıyor havasında. Bu arada guaranın çiçekleri ne güzelmiş. Güle güle büyütün.

günebakan 09-03-2010 19:19

Adalet ablacığım bu raflar gerçekten çok iş görüyor oldukça toparlıyor bitkileri. Güle güle kullan:) Bizim burda sokaktaki saksılara geçen bahar gaura çalısı diktiler.

Adalet Yağcı 09-03-2010 22:22

Sevgili Zühre hanım, sizin böyle bir imkanınız varsa çok şanslısınız, balkonun görüntüsünü bozmadan çiçeklerinize şık raflar yaptırabilirsiniz.
Ben bir kaç üyemizde bambu rafları gördüm, başka amaçlar için alınmış belki ama üzerindeki çiçekleri ile çok şık görünüyordu.

Teşekkürler sevgili Hüzün, ben de rahatladım :)

Sevgili Almira, ben Nisan sonuna kadar misafir kabul etmeyeceğimi söyledim, o zamana kadar hepsi gider yaylaya :o

Sevgili Günebakan, ne kadar şanslısınız, bana gaurayı sevgili Jineop göndermişti, öyle çok ağladım ki :dilli:
Madem sokaklarda gaura çalısı çok o zaman benim için çelik alabilirmisiniz, renkleri aynı mı?

günebakan 10-03-2010 14:43

Evet Adalet abla renkleri aynı. Eğer yağmurlardan etkilenmediyse alırım.Sanki son zamanlarda gözüme çarpmadı yarın bakar haber veririm:)

Adalet Yağcı 14-03-2010 19:58

3 Eklenti(ler)
Sevgili Gilan, Dağ çiği, teşekkürler.
Bu gün yaylaya çıkınca işimin ne kadar zor olduğunu ve olacağını farkettim.

Her yeri ot bürümüş, otların altı öyle ıslaktı ki, adeta küflenmiş.
İşin kötüsü otlarla kendiliğinden çimlenen bitkilerim sarmaş dolaş olmuşlar, yani bu işi kimseye emanet edemem, mecburen kendim yapacağım.

Biraz ot temizledim ama öyle iki üç günde bitecek gibi değil, toprağın iyice ısınmasını beklemem gerekiyor kazmak için, şu anda sertleşmiş durumda.

Ağaç şakayık tomurcuklanmış, bu beyaz, kırmızı olanı biraz arkadan geliyor.
Eklenti 130287

Clematislerimi budamamıştım, biraz zayıf kaldılar, üzerinde tomurcuklar oluşmuş.
Eklenti 130288
Eklenti 130289

Adalet Yağcı 14-03-2010 20:03

2 Eklenti(ler)
Erikler ve badem çiçek açmış, şeftaliler de açmak üzere.
Eklenti 130292
Eklenti 130293

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025