agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adalet Yağcı / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/9867.htm)

finduk52 30-10-2009 06:44

Sevgili Adalet ablacığım ,

Maşallah ne kadar güzel rengide kendiside . Ablacığım tohumlar henüz gelmemişler biraz geciktiler ama heyecanla bekliyoruz inşaallah tohumların başına birşey gelmeden ulaşırlar . Hani geldi de haber verilmedi sanma ablacığım .

Adalet Yağcı 30-10-2009 07:31

Sevgili Finduk, geçen sefer erkenden elinize ulaşmıştı tohumlar, en kabarık zarf yerine ulaşmış, sizinki de bu günlerde gelir inşallah.

limon 30-10-2009 12:06

Adalet Hanım, gözünüzü alamamakta haklısınız gerçekten çok güzel çiçekleri. Ben bu Çöl Gülünü bonsaiye uygun bitki olarak bir başlıkta görmüştüm ama doğrusu pek beğenmemiştim. Ama orada çiçek açmış hali yoktu sanırım, kök kısmı enteresan diye bahsediliyordu.

Sizinki çok güzel çiçeklenmiş, Maşallah. Çiçekleri sundaville ye benzemiyor mu? Ben buradan benzettim de. :) Bir de bu Sundaville gibi nazlı değil galiba, soğuğa dayanıklı mı? Çİçeklenme süresi ne kadar olacak acaba?

Adalet Yağcı 30-10-2009 12:19

Sevgili Limon, aslında sundavilleye benziyor diyebiliriz, sundaville çiçeğinin yarısı kadar ve ya daha küçük.

On günden fazladır ilk çiçek canlı, daha da canlı kalabilir diye düşünüyorum.
Hiç de nazlı bir bitki değil, kök çürümesine dikkat etmek yeterli, o da fazla sulamaktan kaynaklanıyor.
Soğuğa dayanıklı olduğunu sanmıyorum, +5C° kadar dışarda tutacağım, daha da soğursa içeri alırım.

Kök kısmı alışmadığımız bir şekilde tombiş, bonsai yapmaya uygun olabilir, o konuda fikrim yok ama arkadaşlar genellikle bonsai için adenium yetiştirmek istediklerine göre oluyor demek ki.

epsody 30-10-2009 12:32

Bu güzelliklerin sırrın öğrenmek.

Sayın Adalet Yağcı çiçeklerinizdeki bu doğalıklarının beslemede gösterdiğin inceliklerin ayrıntılarını açıklarmısınız, bahçeniz ruhları aydınlatıyor..

Adalet Yağcı 30-10-2009 12:50

Sayın Epsody, tereciye tere satmaya benzer bu, bu konuda siz benden çok daha bilgili ve tecrübelisiniz :)
Kimyasal gübre kullanmıyorum diyeyim kısaca, ama sizin kadar özen gösteremiyorum malesef(solucan gübreleri kompost vb.).

Sizden öğrendiğim kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum, şimdi granül Leonardit vereceğim gübreyle karıştırıp, her şeyin daha doğal olmasını istiyorum.

epsody 30-10-2009 13:24

Güzeliklere katkımız olsun.

Sn;Adalet Yağcı leonardit gübrenin bitkiye yarayışlığını artıran bir toprak düzenleyici, bitkiyi gübrelerken leonardit'i karıştırarak vermekte çok daha iyi olur, müsadenle bir şey açıklamak istiyorum saksı toprağı hazılarken dere kumu yerine bulabilirseniz klinoptilolit ekleyiniz sizin oralarda seralar vardır onlar vasıtasıyla temin etmeniz kolay olur, eyer bulamazsanızda perlit veya pomza eklemenizde çok yerinde olacaktır.

Bu konuda ilginizi çekerde bu mineralleri tanımak için başlıklarıma göz atın veya isterseniz özelinize eklerim sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı 30-10-2009 13:57

Sayın Epsody, bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler ederim, ben zaten sizin bahçenizi ve çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.
Ama şu Leonardit konusu kafamı karıştırıyor, geçen hafta ziraî ilaç satan yerlere sorduğumda, 25 kg. paketlerde satıldığını ve paketin 60 tl. olduğunu söylediler.
Yaklaşık 250 m² alan için kullanacağımı söyledim, 25 kg. lık paket 700 m² alan için dediler.
Bir başka satıcı da 50 m² alan için 25 kg. iki paket almam gerektiğini söyledi, fiyatından geçtim ama uygulamada bu kadar fark olabilir mi?
Sorduğum ürünler İzotar ınmış.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, cevabınızı yine bu başlıkta verirseniz okuyan arkadaşlarımız da faydalanırlar.

epsody 30-10-2009 14:38

Sn Adalet ben üyelerimizden Remzi Sarıoğlunu geliboluda bazı tarımcılara tanıtımını sağlıyarak geliboluda yok olan leonarditi geliboluya getirttim, torbası 25kg 15 tl. iki torba getirtmiştim hem toz olan hemde granül olandan, samimi olduğunuz seracılara ısmarlarsanız getireceklerdir isterseniz remzi sarıoğluyla irtibata geçin derim.

Başbahcivan 30-10-2009 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 524341)
Sayın Basbahcivan, paylaşılmayan güzelliklerin anlamı ve kıymeti olmaz bence :)

Sevgili Eylems, öyle kolay bir çiçek ki, isterseniz siz de deneyin, hiç nazlanmıyorlar.

Sevgili Güler, teşekkür ederim, özelden mesaj yazmıştım bir hafta kadar önce aldın mı?

Değerli arkadaşım paylaştıkki zaten onları, benim adenium da goncalanmaya başladı.

Kiraz 31-10-2009 10:26

Çöl gülünü çok duydum, genelde çiçeksiz halini görmüşüm ama bu kadar güzel olduğunu şimdi öğrendim.

Başbahcivan 31-10-2009 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 525447)
Sayın Basbahcivan, çok sevindim, açtığında lütfen bizimle paylaşın bu güzelliği.

Sayın arkadaşım ,hele bi şu işlerimi toparlayayım daha çok güzellikler paylaşacağız,hep hayal ediyorum 10 bin tane sardunyanın bir anda açmasını,nice renkli çiçekler işte güzellikleri o zaman paylaşacağız.

Orkun Kırcı 31-10-2009 22:15

Ablacım tohumlarla bugün buluştum. Bizimkiler bana haber vermeyi unutmuş. Bugün eve gelince haberim oldu :) Çok teşekkürler.

hozat 31-10-2009 23:40

Sevgili Adalet,

Bodrum'a sık gidemeyince İtanbul'a yakın olan Şile'ye gidiyoruz.Bu nedenle bir iki hafta evden uzak kalıyorum.
Bu gün eve geldiğimde postamı aldım. Beni ne kadar mutlu ettin anlatması çok zor.

Bu paylaşma duyguna hayranım.Sende yaşayan güzellilkleri başka bahçelerle de buluşturman "doğa "adına yapılan en güzel katkı bence.
Hazeranların yanında gelen diğer tohumlar için de ayrıca çok mutlu oldum.

Yüreğinin çarptığı her güzel şey, seni nerede olursan ol,bulsun ve mutluluğunu pekiştirsin.

Sağolasın sevgili arkadaşım,iyiki varsın.

Vildan Sönmez 01-11-2009 00:03

Adalet hanım gönderdiğiniz hazeran tohumlarından bir kısmını bu gün ektim. Sabah sefasını yer ayarlayınca ekeceğim. Kulaklarınızı çınlattım. ;)
Tekrar teşekkürler.

ciceksever70 03-11-2009 07:42

Adalet hanimcigim tohumlar Istanbul´a ulasmis tekrar tesekkür ekerim. Ancak burada su anda kar var 0-5 derece arasi hava sicakligi... Aksam sefalari icin uygun bir zaman midir bilemiyorum. Gerci arada kar yagissiz günlerimiz de olur ama yine de size sorayim dedim. Ilkbaharda eksem cicegi yaza yetisir mi? Sevgiyle kalin...

Adalet Yağcı 03-11-2009 09:39

Sevgili dostlar, bir süredir vakit darlığından uzun kalamaıyorum sitede, sorularınızı cevapsız bırakmışım, özür :(

Sevgili Çiçeksever70, akşam sefaları adı gibi çılgınlar, siz don tehlikesi kalkınca Mart sonu gibi ekin tohumlarınızı, merak etmeyin çiçek açacaklardır mutlaka.

Sevgili Hozat, anlamlı mesajınız için teşekkürler ederim.
Baharda güzellikleri fotoğraflarla paylaştığınızda ben de çok mutlu olacağım.
Hepinize güzellikler diliyorum.

finduk52 09-11-2009 00:42

Tohumlar postada kayboldu sanırım ablacığım :( hala gelmediler ümidimi kesmelimiyim acaba yoksa hala gelebilirlermi ? Ne kadar yavaş çalışıyor Türkiye de postaneler :(

Adalet Yağcı 09-11-2009 07:37

Sevgili Finduk, üzüldüm, şimdiye kadar çoktan gelmesi gerekirdi :(
Tohum bohçamı bir karıştırayım bakalım, hâlâ elimde kalan akşam sefası varsa bir daha deneyelim, zaten bir kaç arkadaş daha posta bekliyor benden, birlikte gönderirim.

ciceksever70 09-11-2009 07:47

Herkese günaydin. Türkiye´den postanin gelmesi yaklasik on-oniki günü bulabiliyor.
Bu arada kar yagmasina ragmen cimlenen tohum filizleri canli canli duruyor. Gerci henüz ikinci yapraklarini cikarmadilar ama sanirim yasayacaklar. Gidip gelip bakiyorum. Simdiden yazin bankta oturup kahvemi icerken sizin ciceklerinize bakacagim günlerin hayalini kuruyorum. Tekrar tesekkürler.

finduk52 09-11-2009 08:30

Ben sana bu kadar zahmet verdiğim için çok mahçup oluyorum şimdi . Yinede binde bir ümit gecikmiş olmasını ve yinede geleceğini ümit ediyorum.

Sevgili çiçeksever70 ,

Tohumlar henüz Türkiye içinde kardeşime ulaşmadı . Ona ulaşsaydı bana gönderecekti .

Ablacığım ben çok zahmet vereceğim sana , üzülüyorum inan .:(

Adalet Yağcı 09-11-2009 08:35

Hiç üzülmeyin, sizi akşam sefasız bırakmak istemiyorum :) APS ile gönderirsem sorun yaşamazsınız.
Bazı tohumlaredan kalmadı ne yazık ki, şimdi size akşam sefası dışında hangilerini gönderdiğimi de unuttum :(

cemal.S 09-11-2009 09:28

Merhabalar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 524641)
Ben bu güzele aşık oldum :)
Eklenti 112106
Eklenti 112107
Bu gün de fotoğrafını çektim, çiçek kenarları koyu iç kısmı açık renk, gün içinde beş altı defa çıkıp seyrediyorum :p

Vallahi bende. Bu ne ğüzellik tanrım. Yapmayın yapmayın bu sabah elbirliği ile beni çılgına çevirdiniz. Bütün işlerim yarım kaldı bahçelerden ayrılamıyorum. Müşterime gidecektim bak sizin yüzünüzden cennet cennet dolaşıyorum bu sabah. Ruhen öyle mutluyumki şu an. Hepiniz süpersiniz. Kafa diyor al bir dönüm yer kur bir bahçe yarış şunlarla. Nerdeee.

Saygıyla.

Adalet Yağcı 09-11-2009 10:48

Sayın Cemal.S, hoş geldiniz, bahçeme şeref verdiniz efendim.
Bahçelerimizde fazla bir güzellik kalmadı, şimdi sıra balkon ve teraslarda :)

Alıntı:

Kafa diyor al bir dönüm yer kur bir bahçe yarış şunlarla
Aman ne güzel olur, uygulamalarınızdan sebeplenir bir şeyler öğreniriz biz de, hiç ertelemeyin hemen başlayın derim, öyle dönüme filan da gerek yok, 300 m² yeriniz olsa neler yaparsınız neler.

Adalet Yağcı 09-11-2009 11:50

Sevgili Finduk, elimde kalanlardan yeni bir paket hazırladım size, dilerim bu paket elinize salimen ulaşır, yosa önümüzdeki yazı bekleyeceğiz tohum için :(

Adalet Yağcı 09-11-2009 15:59

Sevgili arkadaşlar; Kiraz, Tturt, Ayşe, Günebakan, Finduk52, tohumlarınızı bu gün postaya verdim, dilerim en kısa zamanda salimen elinize ulaşırlar.
Sevgili Finduk, daha önce gönderdiğim paketler elinize geçmedi diye size APS ile gönderdim.
Zarfların ağzını seloteyp ile kapattım.
Hepinize bol çiçekli günler diliyorum.

günebakan 09-11-2009 19:27

Teşekkür ederim Adalet hanımcığım :)

finduk52 09-11-2009 21:56

Çok teşekkür ederim ablacığım , ben çok zahmet verdim hakkını helal et .

finduk52 13-11-2009 06:41

Tohumlarım dün annemlerin eline ulaşmış çok şükür. Çok çok teşekkür ediyorum yine ablacığım .

Güler 16-11-2009 20:12

Sevgili Adalet, tohumların gelmiş ama daha elime geçmedi.
Yarın Manyas'a gideceğim alırım, çok teşekkür ederim.

Bu arada gülü yarın Aras Kargoya vereceğim, detayları bildiririm.
Fidan 1,5 senelik, zedelemeden çıkarmaya çalıştım. Bu sene çiçek de açmıştı, kökü biraz zayıf. Sen onu daha iyi bir toprakla biraz daha büyük saksıya al. Daha sonra baharda yaylaya ekersin.

sevim.K 20-11-2009 14:47

Adalet Hanımcım ben tohum istemiyorum:) Sardunya paylaşımı sayfasına eklediğimiz ceylan fotoğrafları vardı. Onlardan istiyorum:) Çok güzeller. Yanlış hatırlamadıysam Güler Hanım yollamıştı birini. Güler Hanımın cennet gibi bahçesinde ne varsa istiyesi geliyor insanın artık hayranlık ötesi bir şey ya sizin bahçeniz de çok güzel Adalet Hanımcım. Emek dolu, güzellik dolu. Sağlık içinde sefasını sürün güzelliklerinizin, sevgiler:)

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:18

Sevgili SevimK, Allah bana ben de sana :dilli:
Tabii ki, güzelim, hiç kimseleri sardunyasız bırakmasın Allah(amin).
İlkbaharda budama yapınca gönderirim.

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:25

2 Eklenti(ler)
Bugün minik bir tanışma toplantısı yaptık, Sevgili Ülkü, Almira ve ben.
Denize bakan bir alışveriş merkezinin roofunda oturduk, hava çok güzeldi, sohbet ise, biliyorsunuz bitkilerimizden başka ne olabilir.

Sevgili Almira bizlere Angel Trompet fideleri getirmiş :) Beyaz, sarı ve pembe.
Ayrıca pembe acem borusu, kocaman bir şey, görünce aklım uçtu.

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:28

1 Eklenti(ler)
Hepsi bu da değil, daha önce begonvil sayfasında gösterdiği bir de harika renkli begonvil :)

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:32

2 Eklenti(ler)
Şimdi de sevgili Ülkü ve Almira ile tanışın.

Eklenti 114810
Soldaki kırmızılı Ülkü, mavili Almira.

Eklenti 114811
Ülkü Almira ve bendeniz.

günebakan 20-11-2009 15:34

Ohh çok verimli bir tanışma olmuş Adalet hanımcığım özellikle pembe acem borusu süper görünüyor pembesini hiç görmemiştim çok güzelmiş :)

sevim.K 20-11-2009 15:38

Çiçekler çok güzeller. Ama sahipleri de çok güzeller Adalet Hanım:)

maki01 20-11-2009 15:44

Adalet Hanım'cım,
Yarın Adana grubu da minik bir toplantı yapıyor. Saat 14:00'de Kaktüs Cafe'de. Belki buralarda olursunuz diye haber vereyim istedim.
Sevgiler...

Adalet Yağcı 20-11-2009 15:47

Sevgili Maki01, keşke daha önce haberim olsaydı, yarın yaylada bazı işler için bulunmam gerekecek.
Ama programda bir değişiklik olursa kaçarım valla :)
Kaktüs Cafe ne tarafta?

nurcanaybay 20-11-2009 18:34

Geçen yaz sarı ve turuncusunu görmüştüm , çok hoşuma gitmişti fakat pembesi de
pek güzelmiş.Güle güle büyütün ,kendinize da bir mavi boncuk takın :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025