![]() |
Sayın Orjin, kozmoslar çok vefalı çiçekler, bir defa tohumdan ektim, her yıl kendiliğinden çıkıp her yeri dolduruyorlar tıpkı hazeranlar gibi.
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım, makro çekimlerde çok büyüleyici görünüyorlar ama gerçekte de öyleler. |
Adalet Hanım, kozmozlarınız gerçekten güzel olmuş. Şaşırtmadan, doğrudan ektiniz herhalde. Bendeki bir pakette şaşırtın, diğerinde doğrudan ekin yazıyordu, her iki şekilde denedim; şaşırttıklarım hiç gelişemedi. Diğerlerinin çiçekleri de sizinkinin yanında hiç kaldı.
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;506271]Sayın Orjin,
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım, Çok mutlu olurum. Adresimi özelinize bırakacağım. |
Sevgili Kiraz, sizin gibi yeşil parmak birisi kozmos yetiştiremesin! olamaz, daha önce de yazdığım gibi, hazeranlar gibi kozmosları da ekmiyorum hiç.
Bazı yerlerde çok yoğun çıkıyorlar, oraladan alıp başka yerlere dikiyorum(20-25cm.boyunda) hiç sorun olmuyor. Size de kozmos tohumu gönderebilirim, datura da, bir de benim tohumlarla deneyin bakalım :) Sayın Orjin, adresinizi aldım, mümkün olabilecek en kısa sürede tohumları ulaştıracağım. Sevgiler. |
Kozmos hakkında küçük bir not; gölgede açmıyorlar, tam güneşli alanları seviyorlar, fazla su da istemiyorlar ama, düzenli sulama ve gübreleme yaparsanız, benim kozmoslar sizin yetiştireceklerinizin yanında hiç kalır :)
|
Adalet hanimcigim imdat! Ben aksam sefasi tohumlariyla hazeran tohumlarini birbirinden ayiramiyorum. Sanirim ikisi de siyah olanlar diger acik renk olanlar da hüsnüyusuf. Yaniliyorsam düzeltin lütfen. Hepsini karisik eksem cok mu arapsaci gibi cikar bahcede acaba? Sevgiler.
|
Sevgili Çiçeksever, hazeranlar çörek otuna benziyorlar siyahlar.
Hüsnü yusuflar da biraz daha küçük ve siyahlar. Kahverengi kırmızı top mercimek gibi olanlar sarı suzan. En büyükleri, el bombasına benzeyenler :) akşam sefası ve renkleri de siyah. Yani, akşam sefaları ile hazeranları karıştırmanız mümkün değil, belki hüsnü yusuf ile hazeranları karıştırabilirsiniz, onları da aynı yere ekebilirsiniz, fide on santim olunca hüsnüyusufları diğerlerinden ayırıp başka yerlere alırsınız, hüsnü yusufların yaprakları parmak uzunluğunda ve nergis yapraklarını andırıyor, ama daha açık renk ve yaprak yapısı ince. Hazeran yaprakları ise telli tüllü bir şey, kozmos yapraklarına benziyor. Yardımcı olabildim mi acaba? |
En iyisi ben size fotoğraflayıp göndereyim, biraz zaman alacak yalnız.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Çiçeksever, tohumların fotoğraflarını çektim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Hüsnüyusuf tohumları hazeranlarla karışmıştır, hazeran tohumlarından daha küçük oluyorlar. |
Cok tesekkür ederim Adalet hanimcigim size iki kez zahmet cektirmis oluyorum. Bunun icin de ayrica özür dilerim. Ben internette tohum resimlerini buldum ancak internette gördügüm aksam sefasi tohumlarina hic birini benzetemedim. Iri siyah tohum yok sadece sizin dediginiz cörek otu benzeri tohumlar var.
|
Hazeran tohumlarının içine akşam sefası tohumlarından da koymuştum, unuttu isem size mutlaka akşam sefası tohumu gönderirim tekrar.
|
2 Eklenti(ler)
Ben resimlerini cektim ilk resimdekiler suzanna ve yildiz cadiri, diger resim acaba aksam sefasi mi? Cörek otuna benzeyenlere göre disi biraz dikenli gibi. Sevgiyle kalin.
|
Sadece Yıldız çadırı tohumlarını seçebiliyorum, siz benim eklediğim son fotoğraflardan bakıp, akşam sefası tohumu var mı yok mu söyleyebilirmisiniz?
|
O zaman bendekiler aksam sefasi degil bu irilikte tohum yok cünkü aralarinda. Ama lütfen benim icin tekrar zahmete girmeyin yeterince mahcup ettiniz beni zaten bu güzel tohumlarla. Tekrar tekrar tesekkürler, sevgiler.
|
Olur mu hiç, siz akşam sefaları için yazmıştınız zaten.
Adresiniz var bende, akşam sefası ve datura tohumu da gönderirim birlikte. |
Cok tesekkür ederim, yarin ilk tohumlarimi ekecegim hemen. Hazeran yanilmiyorsam Delphinum cicegi. Burada bahcelerde cok görüyorum demek ki benimkilerin de yasama sansi yüksek. Sabahtan beri esimle bahcede güzel bir köse düsünüyoruz ekmek icin. Sevgiyle kalin...
|
Sevgili Adalet ablacığım bir kaç detay resimleri çekip ekledim benim konuda , bir ara müsait olduğunda bakarsın değil mi ablacığım ?
Kucak dolusu sevgiler ... |
Adalet hanım;bahçeniz yaza veda ederken bile çok güzel.Bahardan bu yana çok uğraştınız,yoruldunuz,bir de felaket yaşadınız ama emeğinizin karşılığını aldınız.Dediğiniz gibi sil baştan maraton baharda tekrar başlayacak .Tohumları çimlendir,çelikleri büyüt...v.s ,v.s.
Sağlık olsun,bunlar keyifli uğraşlar.Sevgiler... |
Sevgili İmgelem, çok haklısınız, Baharda coşmaya başlarım yine.
Vazgeçemiyeceğim bir kaç çeşit dışında çok yıllıklara ağırlık vermek istiyorum artık. Özellikle giriş kısmını ortancalara ayırıp, boşluklara Lisianthus dikmeyi düşünüyorum, tabi hazeranlardan ve kozmoslardan vazgeçemem, bir de yıldız çadırı ve suzan sarmaşığım var, onlar her yıl yenilenecekler. Sonbaharda, yoruldum artık uğraşmak istemiyorum desemde, Nisan Mayıs gibi beni tutabilene aşkolsun :) |
Hazeranlarınızı bugün toprakla buluşturdum. Gelecek yaz bahçemde "Adalet Köşesi" olacak :)
|
Sevgili Limon, o köşe datura da istermi acep?
|
Adalet hanım sanaldaki bahçemi dolaşarak beni onurlandırarak ziyadesiyle memnun ettiniz.
Adalet hanım iltifatlarınıza mazhar olan çalışmalarımın içeriğine bakıcak olursak, kendi konu başlığımda değindiğm toprakların organik özellikleri üzerine verdiğim önemden gelmekle beraber işin esasını açıklamak gerekirse, ben kendimi Bahçe, toprak, komposot konularına ilaveten topraklara ve bitkilere lazım olan mineral ve besin eriyiklerini sağlamanın inceliklerini arama çalışmalarından gelmektedir. Burada yeri gelmişken belirtmek isterimki bahçesi olan üye arkadaşların ayni hasasiyetleri göstererek sizin bahçemdeki gözlemlerinize mazhar olan güzeliklere ulaşılması zor olmasa gerek. Hümik asit konusundaki tavsiyelerime ilaveten şunuda eklemek isterim topraklarımızı gübrelerken hümik asite ilaveten klinoptilolit'i unutmamak gerek. Bahçenizi cennet köşelerinden bir köşe yapma dileklerimi sunarken; huzur, sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun sevgiyle kalın. Saygılarımla.. |
Sayın Epsody, çok haklısınız, doğamıza sahip çıkmanın zamanı geldi de çoktan geçiyor bile, hepimiz bilinçli üretici ve tüketiciler olarak üzerimize düşenleri hakkı ile yapmalıyız.
Ben bir çok şeyi bu sitede öğrendim, son olarak da klinoptilolit duydum sizden, hemen araştıracağım. Bahçemin Sonbahar hazırlıklarını yaparken, toprağımı da analiz ettirmeyi düşünüyorum, esasında bunun için çok geç kaldım, toprağımdaki tuz miktarı fazla gibi geliyor bana. Organik gübre ve ilaçları kullanarak doğaya kendimce katkıda bulunmaya çalışıyorum, henüz yeşil gübre(kompost)yapamadım, tek başıma bu yaşta ancak bu kadar olabiliyor, daha önce bu konuda yazışmıştık. Büyükçe bir varil alıp, kompost hazırlamak da planlarımın arasında. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. |
Adalet yağcıya tavsiyelerim.
Adalet hanım kompost hazırlamak için varil aramanıza gerek yok, yapacağınız tek şey bahçenizde sezon içinde çiçek ve sebzelerden biraz uzaktaki boş olan yerlere açacağınız kanal şeklindeki çukurlara mutfaktan çıkan atıklarınızla beraber bahçenizde oluşan istenmeyen otlarıda içine atarak toprakla örtünüz.
Sonuçta gelecek sezona kadar toprak faunası bunları toprağa organik madde olarak kazandırarak, toprağın eksilen organik yapısını takviye edecektir. Bahçenizin güzellikleri artması dileğimle sevgiyle kalın.Saygılar.. |
Sevgili Adalet hanim, bugün hazeran ve hüsnüyusuflarimi diktim üzerine de kuslardan korumak icin file gibi bir sey almistim ilkbaharda onu örttüm. Simdi heyecanla baharin gelmesini bekliyorum. Dediginiz gibi hepsini bir araya leylak agacimin dibine ektim hazeranlar büyüyünce onlara ayri bir bölüm yapmayi düsünüyorum cünkü burda bahcelerde gördüklerim cok büyüyorlar. Sevgiler...
|
Sevgili Adalet Yağcı
Bu güzel bahçenizde sağlıklı, huzurlu, aileniz ve sevdikleriniz ile uzun yıllar geçirmenizi diliyorum,sevgiler:) |
Adalet hanimcigim iyi günler. Size on puanlik bir uzman sorusu. Saksiya bir hanimeli celigi daldirmistim köklenmis. Simdiden bahceye diksem mi yoksa ilkbahari mi beklesem? Sevgiler.
|
Sevgili Çiçeksever, aman puan uzman vs. demeyin stresse girerim valla.
Graz'da havalar iyice serinlemiştir, toprağa geçirebilirsiniz fidenizi, dikerken bitkinin toprağını dağıtmayın, bir kaç gün önceden sulamayı keserseniz kalıp halinde kolayca çıkarabilirsiniz, merak etmeyin yüzünüzü güldürecektir. Haydi kolay gelsin. |
Cok tesekkür ederim. Bu köklenen celikleri dikme zamani konusunda hep kararsiz kaliyorum. Sevgiler...
|
Adalet ablacığım,
bahçeniz her zaman ki bütün güzelliği ile büyülemeye devam ediyor. Gönülden sunduğunuz bu güzellikler içinde, dostlarınızla bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim, ellerinize sağlık |
ben acemi bir çiçek yetiştiricisiyim, bahçenizi gezmek yeni kısmet oldu.ne diyebilirimki mükemmel elinize kolunuza sağlık.Allah huzur ve sağlıkla keyfini çıkartmayı nasip etsin. Sevgiyle kalın.
|
Bahçeme hoş geldiniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Bizler de bu siteyi bulmadan önce fazla bir şey bilmiyorduk, adını dahi duymadğım bitkilerle burada tanıştım, hâlâ öğrenecek pek çok şey var. Zamanla siz de bilgiler edinirsiniz sevgili Asya, yeter ki, bitki sevdanız bitmesin. |
3 Eklenti(ler)
Nihayet sezonu kapattık, Mersin'e döndük, doğrusu gözüm ve aklım bahçemde kaldı, hava hâlâ sıcak Mersin'de, sanırım bir onbeş gün daha kalabilirmişim.
Gelmeden önce, bir kaç fotoğraf çektim. Bu pembe katmerli en sevdiğim. Eklenti 107746 Bunlar da diğerleri. Eklenti 107747 Eklenti 107748 |
Herşey güzel ama yine de sardunyanın havası başka be ablam.
|
Mineler de açmaya devam ediyorlar, hava serinleyince daha iyi oldular.
Eklenti 107760 Eklenti 107761 |
2 Eklenti(ler)
İnanılır gibi değil ama benim clematisler hâlâ açmaya devam ediyor, pembe renkli olan net çıkmadığı için mor ve beyazı yükledim.
Eklenti 107762 Eklenti 107763 |
2 Eklenti(ler)
Sellukamı topraktan çıkarıp saksıya aldım, bir tanesi toprakta kaldı, kışa dayanıp dayanmayacağını merak ediyorum, Kasım sonu gibi havalı naylon ile sarıp sarmalayacağım.
Saksıya aldığım sellukamı Mersin'e getirdim. Eklenti 107764 Kış için red robin yetiştirmeyi düşünüyorum, balkonum bütün gün güneş alıyor. Red robinimde tomurcuklar var. Eklenti 107765 |
2 Eklenti(ler)
Benim bu divanımı kediler nedense çok seviyor, bir sabah uyandığımda onları sabah keyfi yaparken buldum, bunlar öncekilerden farklı.
Eklenti 107767 Eklenti 107768 |
Sevgili Adalet hanım, bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller. Ellerinize emeğinize sağlık. Fakat sezonu kapattık, Mersine döndük diyorsunuz. Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri kime emanet ediyorsunuz?
|
Ben olsam bi 15 gün daha kalırdım valla:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025