agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Koyu yeşil'in Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8326.htm)

fikreteren 14-06-2009 18:49

Bugün yazlığa gittim.Karanfili suladım.ayrıca thumda oluyor.dibine ceyalngözü diktim.Ayrıca japongülünden de suya çillenmesi için dal koydum. haydi hayırlısı..

Cumhur Tonba 14-06-2009 19:30

Koyuyeşil,
Size kolay gelsin diyorum. Eminim harika bir bahçeniz olacak. Güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum.

Adalet Yağcı 14-06-2009 21:36

Alıntı:

Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?
Sevgili Koyu Yeşil, bu bahsettiğiniz motorlu çapalama makinasını hangi alışveriş merkezinde gördünüz acaba?
Fiyatını hatılayabiliyormusunuz?
Benim böyle bir makinaya ihtiyacım var, bulunduğum yerde bir kaç kişinin böyle makinaları var ve ücret karşılığında bahçelerde kullanıyorlar.

Fakat, öyle dikkatsiz çalışıyorlar ki, ağaçlarımın köklerini kestiler kaç kere ve oldukça büyük bir şey, benim kullanabileceğim kadar pratik değil.

Koyu yeşil 15-06-2009 10:07

Sevgili adalet Hanım, çapa makinasını praktiker'de görmüştüm. Hatta eşime bana doğumgünü hediyesi olarak almasını önerdim. Şaka tabii, şimdilik bahçem çok minik. Ama ilerde büyük bir bahçe olursa kesin alırım. Fiyatları 1.000 tl den başlayıp, özelliği arttıkça yükseliyor. Sanırım Güler Hanım'ın bahçesinde var, kullanıyorlar. Dilerseniz fikir alabilirsiniz kendisinden. Bu sayfada da bazı örnekler var:

http://www.trpazar.com/search.aspx?lngCategoryID=121

Koyu yeşil 15-06-2009 10:10

İki haftadır bahçeme dadanan kedi yavrularıyla mücadele ediyorum. Evet sevimliler ve ben kedileri çok severim. Ama artık nefret ettim bunlardan. Kıpırdayan herşeye atlayıp kırıyorlar. Mercanlarımı, japon şemsiyemi, haseki küpelerimden birkaçını, menekşelerimi duman ettiler. Yan bahçeyle benim bahçe arasında tel yok, ordan süzülüyorlar. Bu cumartesi ince bir tel bulup kapadım, teli ezip geçmişler. Şimdi sağlam bir malzeme bulup o bölgeyi kapatacağım. Offf yani!

celalsungur 15-06-2009 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 445069)
Bugün yazlığa gittim.Karanfili suladım.ayrıca thumda oluyor.dibine ceyalngözü diktim.Ayrıca japongülünden de suya çillenmesi için dal koydum. haydi hayırlısı..

Şiir gibi olmuş, çok güzel.;)

Vita kutularında çiçek yetiştirdim
Sokakta top oynadım çocuklarla
Ayakkabılarımı eskittim
Güneşe karşı durdum sabahları
Geceleri bir başıma yıldızları bekledim
Annenin gönlüne su serptim
Aldırma dedim aldırma
Bir şarkı söyle bir dilek tut herkes için
Bir ada rüzgarı gibi
Sürtünerek geç hayata
Bir sarmaşık gibi tutun
Ve değer ver hatıralara
..............................
Bir hercai menekşe aldım çiçekçiden
Hani o alnına kader değmiş
Hani o dudaklarına deniz tuzu dokunmuş
Hani o erken vurulmuş
Gençliğimiz gibi dağıldım
........................
Hiç oturup ağlamadım
Hiç karartmadım umudu
Hiç bulandırmadım onuru
Öyle dimdik durdum ortada
İşte burada ulan işte burada
Böyle burada
Hiç yıkılmadan
Hiç utanmadan
Ve hiç unutmadan

İbrahim Sadri

Adalet Yağcı 15-06-2009 10:48

Cevap ve link için teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, oldukça pahalı bir aletmiş, belki en düşük modelini alabilirim.
Kediler için başka bir tehlike de pire...Bir kere yayıldılarmı bütün bahçeyi sarıyorlar, yok etmek hemen hemen imkansız gibi, geçen sene bahçeye girip yavrulayan bir köpeğin pireleri bütün bahçeyi sardı, binlerce pire, mahvettiler bizi.

Evimin altında yavrulayan kediden de aynı şekilde pirelendik :) Onlara zarar vermeden kurtulabilmek için çok uğraştık, size de kolay gelsin.

celalsungur 15-06-2009 12:38

http://www.ticaretgroup.com/asp/show...p?product=6187
Faydası olur belki, Kedi, köpek kovucu.

Koyu yeşil 15-06-2009 12:51

Celal Bey, çok teşekkürler, hem şiir için hem de bilgi için. Adalet Hanım, şimdi telciden geldim. 4 m tel ve gerekli malzeme alındı. Akşam eşimle açık olan kımı kapatacağız inşallah.

Zeytinci 15-06-2009 13:00

Bahçede hayvanlar faydalı mı?
Tavuk olsa çekirge, örümcek, kıstırgaç, salyangoz ve karınca kalmayacak. Bahçeden bir yıldır temizleyemedik. Kapıdan kovsanız bacadan giriyorlar.
Kedi de yılanların düşmanı.
Köpek malum...

Birde akıllı olup insanların neleri istemediğini bilseler. Onu da galiba biz öğretmeliyiz. ya da önlemini almalıyız:)

Koyu yeşil 16-06-2009 11:06

Gözünün içine baktığınız bitkileri ezip, kırıp, parçalayınca hiç sempatik görünmeyen minikler artık zor girerler bahçeme:mad:

1.5 m yüksekliğinde çit ile iki bahçe arasındaki boşluğu kapattık.

ciceksever70 22-06-2009 21:48

Sayin Koyu Yesil, kedi problemini biz de yasadigimiz icin bir kac cözüm ürettik kendimizce. Sirke kokusundan hoslanmiyorlar. Saksilarin dibine pisledikleri yerlere döktük oraya gelmediler. Naftalinden de haz etmiyorlar. Sebze bahcemin etrafina, cok ugradiklari bitkilerin dallarina bagladim. Uzun zamandir ugramadilar.

jineop 22-06-2009 23:47

Sevgili Koyu Yeşil,
Çok geçmiş olsun. Canınızı çok sıkmayın,yine büyürler.Siz üstesinden gelirsiniz. Mercanları da bir görsek :cool:

Koyu yeşil 23-06-2009 13:20

Evet kedi sorunu çözüldü. Çitimizin açık olan kısmına da şu yeşil kafes şeklindeki tellerden alınarak o bölge kapatıldı. Artık bahçeme giremiyorlar hınzırlar :p

Ahh Jineop, malesef şu an mercanların görünecek bir hali yok. Tüm çiçekli dalları koparıp atmış kediler oynayalım derken:( Biraz kendini toplasın resmini koyarım sizin için.

Bu işin iyi bir yanı da olmadı değil! Şimdi 4 metre uzunluğunda, 1.5 m yüksekliğinde bir çitim daha oldu, acaba hangi sarmaşığı eksem :D

jineop 23-06-2009 14:18

Sevgili Koyu Yeşil,
Kanarya gülüne ne dersiniz?:o

fikreteren 23-06-2009 21:59

Kediler sevimli ama yaptıkları karşısında da insanı fena kızdırıyorlar.Bizimde geceleri balkona gelip divana yatıyorlar.Divan tüy içinde kalıyor.Tedbir olarak divana sandalyelerle set çekiyorum.Bu arada karanfilden tohum aldım.

Lithi-um 24-06-2009 00:55

sayın Yeşil. Sizlerden görerek çok güzel fikirler ediniyorum. bende yürüyüş yolu olarak odun ve çakıl düşünmüştüm en kısa zamanda bende yapıcam. güzel olmuş ççeklerin önüne kullandığınız ağaç kabukları oldukça zahmetli olmuştur onun yerine ağaç dallarını t şeklinde yere çakabilirdiniz. photoshop bilgim olsa yapardım.ama böylede güzel. değişikliklerde fotoğrafları merakla bekliyoruz.

Adalet Yağcı 24-06-2009 08:46

Alıntı:

Kanarya gülüne ne dersiniz
Sevgili Jineop, kanarya gülü benim bahçemde var, sarmaşık gibi sarmıyor yanılıyormuyum?

Sevgili Koyu Yeşil, bence en kalıcı olan sarıcılardan seçin, meselâ gül, veya yasemin.

jineop 24-06-2009 10:53

1 Eklenti(ler)
Sevgili Dostlarım,
Kanarya gülü tabi ki sarmaşıklar kadar değil ama kullanılabilir. Eğer arsız olsun, sarsı gitsin derseniz fallopia öneririm. O kadar hızlı ki,birde beyaz çiçek açıyor.Bende ki bu ay en az 1 metre büyüdü, budanırsa da çalı formuna benzer görüntüde. Ama kanarya gülünün çiçekleri çok daha hoş görünüyor.

bennur 30-06-2009 14:00

Sevgili koyuyeşil, bahçendeki gelişimi keyifle takip ettim. Bakınca ve emek verince nasıl da değişiyor her şey. Ellerine, emeğine sağlık. Pasiflorana, gülünün harika rengine bayıldım.
Forumu yeni yeni keşfediyor, kullanmayı öğreniyorum, senin bahçeyi şimdi keşfettim:( Sık sık gelirim artık:))) sevgiyle kal

Koyu yeşil 01-07-2009 15:31

Ya ben sizin bahçelerinizi gezmekten kendi bahçeme girmez olmuşum :). Meğer arkadaşlarım bir sürü mesaj yazmış da haberim olmamış, kusura bakmayın. Ama görüyorsunuz ki mazeretim var. Bu kadar güzel resimler eklemeseydiniz siz de :)))

Aslında bahçeden yeni resimler eklemeliyim. Söz yarın. Elimde passiflora incarnata var fide halinde. Acaba bahçeye eksem İzmir kışına dayanır mı? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Sevgili Çekirdek'in hediyesi 2 adet clematisim var! Bunları güneş durumuna göre ya duvar dibine ya da bu yeni çite sardırabilirim.

Bir de çimlendirmeye çalıştığım passiflora mollissima tohumlarım var. Umarım hiç değilse bir tanesi çimlenir. Beklemedeyim.
Önerileriniz için çok teşekkürler. Yarın yeni resimler ekleyeceğim. Şahane bir japon gülüm var, tomurcukta şimdi. Çok beğeneceksiniz :).
Bir diğer gelişme de çilek guavası, minik boyuna bakmadan meyve vermeye başladı. Bahçemdeki tek meyve ağacının bir guava olduğunu düşününce gülmek geliyor içimden. Geçen sene yapraklarının kırmızılığını beğenerek almıştım bu fideyi.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Birol 01-07-2009 22:12

Sevgili Koyu yeşil
Dört gözle yeni resimleri bekliyoruz. Siz kendi bahcenize gelmesenizde bizler sizin bahcenin bekçileriyiz.:)

Koyu yeşil 02-07-2009 11:38

2 Eklenti(ler)
Harikasınız :) teşekkürler! Sizin için biraz yeni resimler çektim. Deniz lavantası farklı iki renk açtı. Seneye şubat gibi tekrar tohumlarını serpiştireceğim. Zaten severdim, ama ilk kez yetiştirdim ve çok kolay yetişiyor.

Koyu yeşil 02-07-2009 11:45

1 Eklenti(ler)
Kış evin içinde geçiren japon gülümü bu yaz bahçeye çıkarttım. Geçen sene çiçek açmamıştı. Şimdi açmak üzere tomurcukları var. Rengi somon gibi ve katmerli. Goncasını düşürecek ya da ben göremeden açıp düşecek diye ödüm kopuyor. Resmi bu sabah çektim umarıım eve döndüğümde onu açmış bulurum.

Koyu yeşil 02-07-2009 11:47

1 Eklenti(ler)
Ortancalar da açmaya başladı. Bu epey iri bir çiçek, dal taşıyamadığından eğiliyor.

Koyu yeşil 02-07-2009 11:51

2 Eklenti(ler)
Bu yaz canan çeşitlerini epey çoğalttım. Nerede değişik bir renk görsem alıyorum ;)

Koyu yeşil 02-07-2009 11:57

2 Eklenti(ler)
Çiçek festivalinden bulduğum haseki küpeleri. Bunlar bodurlar ama çiçekler çok hoş. Bence yine de uzun boylu hasekilerin zarafeti bambaşka.

Kiraz 02-07-2009 12:29

Sevgili Koyu yeşil, bahçen gülümsüyor:) Daha fazla fotoğraf bekliyoruz. Oturma köşen daha olgunlaşmamıştır ama yine de merak ediyorum.

Birol 02-07-2009 18:58

Sevgili Koyu yeşil
Ortancalara Ba yıl dım aman nazar değmesin maaşallah deyip dilimi ısırayım.:) Bende yetiştirmek istiyorum ama bir türlü başaramıyorum. Karşıyaka çiçek festivalinden iki tane ortanca bol miktarda gül, mevsimlik çiçek, melisa ve selluka aldım ortancalar hariç hepsi çok iyi ama ortancalar öldü. Şunu anladımki ben ortancalara ancak resimlerde bakabilirim.:(:(:(

Koyu yeşil 07-07-2009 16:39

1 Eklenti(ler)
Birol bey avatarınız harika olmuş, mahsul bol maşallah.
Ortancalardan asla vazgeçmeyin. Gölge bir yerim. bulup bahçenize yine ekin. Soğuğa dayanıklılar ve hiç de nazlı değiller. Başaracağınızdan eminim.

Japon gülüm işte böyle güzel açtı. Renk pembe görünüyor ama dış kısmı somon, iç kısmı pembemsi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025