agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Koyu yeşil'in Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/8326.htm)

hly999 16-03-2009 09:33

Koyu yeşil tebrik ediyorum. Bahçe düzenlemesi gerçekten güzel.... Benim bahçe biraz dağınık ve toprak ıslahı yapmam gerektiği için bahçenin ancak ıslah ettiğim toprak bölümüne ekim yapabiliyorum.

Benimde ektiklerim çıkmaya başlasın. Resimlerini buraya koyacağım inşallah...

sabah 16-03-2009 15:34

Yeni başlığınızı okumuştum, bir şeyler yazacaktım ama unutmuşum.

Önceli bahçede starliçe ha?! Çok havalı bir bahçeniz olacak.:rolleyes:
Umarım yeterince göze çarpan bir yerdedir.

Ihlamur fideniz şimdi çok küçük ama sonrası için komşunuzla anlaştınız mı?

Sihirbaz gülünüz sardunyaların arasında mı? Fotoğraftan pek seçemedim, yanılıyor olabilirim.

Bazı yerlerde çok çeşit dikmek yerine bir çeşidi çok adet dikmek göze daha hoş gelebiliyor. Tabi beğendiğimiz her çiçeği bahçeye koyalım derken bunu yapmak zor oluyor :rolleyes:

Koyu yeşil 23-03-2009 12:08

Sabah, ilginiz için teşekkürler. Starliçe tam bahçe girişinde duvar kenarında, şu son soğukları sağlam atlatırsa epey hoş olacak gerçekten. Ihlamur sorun olmayacaktır, yan bahçede de var. Sihirbaz gül evet 2 sardunya arasında ama sardunyaların yerini değiştirmeyi düşünüyorum. Oraya 2 tane daha güzel gül alıp gül köşesi yapacağım. Mutlu bey'den rezerve yaptırdım bile.

Haklısınız, her çeşitten bulunsun deyince küçük bahçeler karmaşık bir hal alıyor ama bu sefer gruplandırıcam inşallah.

Aslında bahçeyi belleyip derin bir temizlik yaptım. Ama işlerin yoğunluğundan resim ekleyemedim. Şimdi epey derli toplu oldu, biçim vermeye hazır en azından :)

Penelophe 24-03-2009 02:02

Bahar tembelliği çöktü sanırım üstüme, siteye bile giremediğime göre..

Silbaştan..

Sarmaşık gülün için üzülme, yaşamazsa bendeki hala saksıda duruyor, onu getiririm sana.. Off ne uzun zaman oldu rahatça oturup sohbet etmeyeli.:( Özledim diyeceğim, ayıp olacak, demiyorum o yüzden..

Ihlamur'da uyanıyor bahar bahar.. Benim de bir ara uyanmam lazım sanırım..

Küçücük bahçeye dünyayı sığdırmaya çaşılıyorsun ya, inanamıyorum sana.:)

Son söz, Barack şu Obama'yı da bir görüşelim, yetti senin bu protokol işlerin gari..:D

fikreteren 24-03-2009 11:18

Baharla birlikte çicekler a yeşerince bahçe kendini daha iyi gösterir.

Koyu yeşil 24-03-2009 15:05

Sevgili Penelophe kış uykusunda olduğunun farkındayım, baksana ıhlamurumuzu bile yeni gördün şekerim. Uyan artık uyan bahar geldi:p

Son sözüne söz, nisan sonrası inşallah işler rahatlıyor şuboma'da buluşuruz:D

Sayın Fikreteren, çok iş var bahçede, cumartesi niyetim bellenen toprağı düzeltip, soğanları ekmek ve bazı bitkilerin yerini değiştirmek, çimlenmekte olan fideler biraz daha bekleyecek bahçeye geçmek için, ilginiz için teşekkürler.

Koyu yeşil 24-03-2009 15:11

Bir mesaj daha ekliyip, görüşünüzü alayım, çiçek ekili alanları genişletip boşluklara fare kulağı ekeceğim ama yine de yayılımı düzenlemek için bir bordüre ihtiyacım olacak. Çiçeklerle fare kulakları arasına çit görevi görecek ne tür bir malzeme önerirsiniz? Çok maliyetli olamayacak ve uygulaması kolay birşey olmalı. O yeşil plastik ayraçları söküp attım, daha doğal bir malzeme olsun istiyorum.

Penelophe 25-03-2009 00:29

Ahşap Dekoratif Bahçe Bordürü 20cmx180cm=8.90 TL. Bu maliyeti fazla olmayanı, tahminen 2 tane felan kullanırsın senin oraya, bu da 17.80 TL. eder.

Dekoratif Saplamalı Çit 25x115 cm=14,90 TL, diğeri gibi düşünürsek bundan da 3 tane gidebilir. Bu da 44.70 TL gibi olur.

Dekoratif Bambu Bahçe Bordürü 15x100 cm=14,90 TL ilkine göre düşünürsek bundan da 4 tane gider, buda 59.70 TL eder.

Dekoratif Bahçe Çiti 20x120 cm=19,90 TL bundan da 3 tane gider, 59.70 TL de bu eder.

Kişisel fikrimi soracak olursan 1 numarayı beğendim ben, hem fiyatı uygun hem de istediğin naturel görüntüyü elde edersin.;) Ama 2 numara da ben çitim diyor.:rolleyes:

Son sözüme olan son sözüne, son söz; Hadi ya Şuboma mı, eminim daha iyisini yapabilirdin.. Kutup oldu bura kutup.:D

..bu arada sen Cumartesi Antalya'da olmayacak mısın?..

Kiraz 25-03-2009 06:46

Sevgili Penelophe'nin verdiği çitler gerçekten güzel ve uygun fiyatlı. Yalnız farekulağı yayılmaya çok istekli bir bitki; kenarına oldukça sık çakıl taşları koymuştum, taşların arasından çıkmaya başladılar. Bu nedenle çitlerin delikli olmaması gerekiyor. Birinci resimdekinin sorun yaratmayacağını sanıyorum.

Bir de farekulağı doğal taşların yanında çok güzel duruyor; Kayrak, çakıl,... gibi düzgün kesimli olmayan taşlar ama maliyet ne olur bir fikrim yok.

Sevgili Koyu Yeşil, attım dediğin yeşil ayracı kullanıp, gözükmesin diye önüne taşlar da sıralayabilirsin. Yoncaların bahçeye girmesini bu şekilde önlemiştim. Ya da ayracın önüne 4. fotoğraftaki çiti koyabilirsin.

Koyu yeşil 25-03-2009 13:11

Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Nurbahar, yeşil ayraç bir köşede atılı duruyor, dediğin mantıklı uygulayabilirim.
Penelophe, teşekkür ederim seçenekler için 1 numara hoş gerçekten. Bir de kayrak **** çakıl taşlarına bakıp karar vereceğim artık. Kabul kötü bir espriydi :) evet cmts Antalya'dayım, dönünce de İstanbul. Nisan bol seyahatli geçecek.

Penelophe 25-03-2009 16:46

Alıntı:

...çok iş var bahçede, cumartesi niyetim bellenen toprağı düzeltip, soğanları ekmek ve bazı bitkilerin yerini değiştirmek, çimlenmekte olan fideler biraz daha bekleyecek bahçeye geçmek için...
Çok yoğunsun çok, günler, haftalar karışmış.:p

kaktüs 25-03-2009 16:56

Yeni fotoğraflarınınızı da görmek isteriz... Cesaretlendirilmeyi bekleyenler var.. :)

Koyu yeşil 27-03-2009 11:20

Tamam kaktüs, mesaj alındı. Cumartesi günü sabahtan öğlene kadar bahçede çalışıp sonra resimleri eklemece :)

Koyu yeşil 31-03-2009 12:43

bahçe çalışmaları

3 Eklenti(ler)
Ekleyeceğim yeni resimlerden pek birşey yapılmamış gibi görünsede, iki cumartesi 4-5 saat bahçede çalışmak gerekti bu hale gelmesi için :) Toprak bellendi, temizlendi, düzeltildi ve gübrelendi.

Bahçedeki sardunyalar, giriş bölümüne aktarıldı. Tüm yeni soğanlar ekildi. Müge, lilyum, orkide soğanları toprakla buluştu.

Tohumdan çimlendirdiğim çeşitli çiçeklerde biraz büyüyünce diğerlerinin arasına katılacaklar. Karanfil, deniz lavantası, mavi balon çiçeği tabii bir de zıpçıktılarım gelecek...

M.Sema 31-03-2009 13:24

Öncelikle kolay gelsin dedikten sonra size yürüyüş yolunun (yani son fotoğrafta) kenarlarına buz çiçeği öneririm azıcık toprakta iyi bir yayılım gösterip zeminde ki betonu az da olsa kapatacaktır. Bir de orada kenarda beyaz su borusu ne kadar güzel bir uygulama (aklıma ne fikirler getirdi bilseniz) onun içine ne yapacaksınız?

kaktüs 31-03-2009 13:40

O su borusu çilek'lik olacakmış gibime geldi sanki :))))

Sn Koyuyesil bu haftasonu ben de 4 saat kadar bahçedeydim sizinkinin yarısı kadar iş yapamadım :))) Hiç ellenmemiş gibi görünüyor...

Bir de orkide soğanı demişsiniz... Bildiğimiz orkide mi bu bahsettikleriniz?

nurcanaybay 31-03-2009 19:45

Benim de son fotoğraf için önerim şöyle:)
Sardunyalarla taşların arasını biraz açalım ,sardunyaların önüne tek renk begonya ( ya da başka bir çiçek ) dikelim.
Taşların arasını da biraz açıp ,aralarına alyssum tohumları serpelim.
Hatta arzu edilirse ,taşları ,biri sabit diğeri biraz dışarı taşacak şekilde dizelim.
Sürçülisan edip hattimi aştıysam affola:)

Koyu yeşil 01-04-2009 10:05

Tavuskuşu orkidesidir bahsettiğim sevgili kaktüs. Benimki gibi bol güneş alan bahçeler için ideal. Alışveriş bölümüne bakarsanız, soğanlı bitkilerde hala satışı var. Evet gördüğünüz pvc de geçen sene çilek ektim. Ama istediğim verimi alamadım. Belki pvc nin suçu yok, ben becerememiş olabilirim. Bu sene o boruya yayılıcı bir bitki ekmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi bol emek ve sabır gerekiyor bahçe için. Ben kolları sakatladım :) İki dirseğimde de tenisçi dirseği denen bir rahatsızlık oluştu. Malum çapalama saksı kaldır koy epey zorlanıyor kollar. Doktor da zorlama dedi, ben de güldüm. Taktım dirsekliğimi bahaçedeki işlere devam :)

Nurcanabay haddimi aştım ne demek, rica ederim. Görüşünüzü alamk için ekliyorum resimleri. Yalnız sorun şu ki taşlar sabit. Orası binanın girişi ve aralıklı olarak beton dökülmüş. Ben de kıyıda kalan az bir toprak kısma sardunya ekiverdim. Geçen sene yer minesi ekmiştim. Pazarda pijamalı diye satıyorlar :) İki renkliydi. Çok da güzel olmuşlardı. Ama alt kattaki tadilat sırasında işçiler söküp atmışlardı :( Bu sene sardunyaları taşıdım bende o bölüme. Belki önlerine de dediğiniz gibi güneş seven kısa boylu bir çeşit ekilebilir. Begonya hoş olabilir.

Koyu yeşil 01-04-2009 10:08

güzel detaylar

2 Eklenti(ler)
Bu sene ektiğim bu minyatür menekşelerden çok memnun kaldım. Bol bol çiçek açtılar, renkleri de çok hoş. Küçük kelebekler gibi duruyorlar bahçede.

Lalelerimden biri de çiçeğini göstermeye başladı. Bir hafta boyunca iş için İstanbul'da olacağım. İnşallah ben yokken açıp geçmez çiçeği.

kaktüs 01-04-2009 10:31

İzmir'in ikliminde her tür güzelliği yetiştirebilirsiniz :)) Şanslısınız.. Kimi zaman kasvetli İstanbul günlerinde İzmir'i özlüyorum.

Hercai menekşeleri ben de çok severim. Havalar ısınmadığı için henüz çok, hala çiçekliler buralarda da... Çeşitli renklerinden oluşan öbeklere bayılıyorum...

Koyu yeşil 13-04-2009 10:30

Yürüme yolu ve dinlenme köşesi

3 Eklenti(ler)
Epeydir yürüme yolunu ne tür bir malzemeyle yapacağımı düşünüyordum. Doğal taş satan firmaları dolaştım. Kayrak taşı aslında en kolay ve bahçem küçük olduğundan da ekonomik malzemeydi. Ama daha doğal bir görüntü yaratmak istediğim için ahşapı tercih ettim. Keresteciye gidip, tomruk dilimlettim, bir köşeyede bir bank uydurdum :D. Yürüme yolunun çevresine yonca ekmeyi düşünüyorum. Çiçeklerle yoncaları ayırmak için yine keresteciye kapak tabir ettikleri tomruk dış yüzeylerini kestirdim ama alçak keresteci eksik sayda vermiş. Şimdilik sadece 2 m yeri çevirebildim. İş çıkışı keresteciye bir daha gidilip hesap görülecek :mad:

Bir de bu işle uğraşırken komşum insanının her şeyi ne kadar iyi bildiğine tanık oldum. Çok komikti, Nasreddin Hoca fıkrası gibi. Bir iş yapmaya kalkınca akıl veren çok oluyor :rolleyes:

Ahşabın çok uzun süre dayanmayacağını tahmin ediyorum. Belki 2 yıl sonra yenilemem gerekecek. Ama önemli değil. Bahçem minik bir orman parkına benzedi, hoşuma gitti. Bankın yakınındaki mügeler de açınca çok keyifli olacak. Bakalım beğenecek misiniz? Size de ilham verir belki :)

Süsenim de açtı, çok hafif tatlı bir kokusu var.

Penelophe 13-04-2009 18:09

Vayyy, süpersin, harika olmuş. Hadi artık çaya gelmem lazım.:)

Koyu yeşil 14-04-2009 08:46

Beklerim sevgili Penelophe, çok sevinirim :)

nurcanaybay 14-04-2009 09:51

Koyu yeşil tomruklar ve bank çok güzel olmuş.Çiçekli bölümü ayırmak için ,çok daha kısa pek görünmeyecek bir malzeme kullansanız nasıl olur ?Bu şekilde oluşturulan setler,
bahçeyi daha küçük gösteriyor( aynı hatayı ben de yaptım ).O malzemeyi ,taşlarla çevirdiğiniz bölümde kullansanız ( ahşap bank ,tomruklu yol ,bitişinde de aynı malzemenin
devamı olan daire çiçeklik) tam bir bütünlük sağlar diye hayal ettim.

Koyu yeşil 14-04-2009 12:07

Nurcanabay taşları kaldırıp ağaç parçalarını kullanacağım dediğiniz gibi keresteci malzemeden çalmış, gidip kalan kısmı alıyım hele. Daha kısa derken mesela ne tür bir malzeme olabilir? Taş, plastik malzemeler dışında tabii? Acaba bu ağaç parçaları daha kısa görünecek şekilde yerleştirsem daha mı iyi olacak?

nurcanaybay 14-04-2009 15:51

Çiçek ektiğiniz bölümler ile tomruklu bölümler aynı hizada olursa ( setlerle bölmeden),alan daha geniş görünür diye düşünmüştüm.Ama ayırmanız gerekiyorsa,6-7 cm
yükseklik düşünün derim.Yine aynı malzemeyi ,yanlamasına toprağa gömseniz nasıl olur ?

Koyu yeşil 15-04-2009 08:42

Eksik malzemeyi tamamladım, bu sefer daha kısa olarak hazırlattım. Yanlamasına olunca küçük bir darbeyle devrilebiliyor. Kısa olarak kestirdiğim parçalardan küçük bir deneme yaptım. Yağmur başladığı için istediğim kadar çalışamadım malesef. Dediğiniz gibi daha hoş duruyor. Yükseklikleri maksimum 6-7 cm kadar oldu şimdi. Bitince sizin için resimleyeceğim. Yardımınız ve görüşleriniz için teşekkürler :)

Birol 28-04-2009 08:14

Sevgili Koyu yeşil
Bahceniz çok hoş ve sevimli olmuş. Kapak diye tabir ettikleri çok hoşuma gitti, yürüme yolları için süper, sizden kopya cekip bende yapacağım, elimde ona uyacak kesilmiş kuru ağaçlar var kendim motorla keser yaparım sanırım.

Koyu yeşil 28-04-2009 11:32

İki hafta sonu bahçede mesai yapıp (bu arada sağ kol ve el feda edilerek :rolleyes:) minik ahşap çitleri tamamladım. Yarın resim ekleyeceğim sizin için.

Birol bey, çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Bitmiş hali daha da güzel oldu.
Tomrukları halka halka dilimlemeniz yeterli, hele motor varsa tabi kendinizde yaparsınız. Benim bahçem miniş olduğundan bu kadar oluyor. Bence sizin geniş arazinizde süper olacaktır. Hatta bank bile yapabilirsiniz kendinize :)

Birol 28-04-2009 14:48

Sevgili Koyu yeşil
Benimde sağ elim, aşırı zorlanmadan sanıyorum müthiş ağrıyor ve hala kıpırdatamıyorum.
İçimse durmuyor, yarın git uğraş bir şeylerle diyor. Hangisi baskın çıkacak bilmiyorum. Elim baskın cıkarsa yan gelip yatacağım, içim baskın cıkarsa, belki tomruk doğrama işini yapar, resimlerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025