![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28252
Evimizin yan tarafındaki güller. Altlarında çok ot çıktığı için başedemedim, zemine siyah naylon kaplayıp, çakıl taşı serdim. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28255
Çim alanı yan bahçeden ayıran fındık dallarından ördürdüğüm çiti çok seviyorum. 3dal bir arada örüldü. Bahçeye şıklık veriyor. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28257
Teras yolunun ortasında bulunan sazın görünüşü güzel ama geçerken yapraklarının kesiciliği rahatsızlık veriyor. Püsküller açtığında görüntü çok hoş. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28258
Üst terastaki pembe katırtırnağı, mimoza ve çamın arasında güzel bir görüntü sergiliyor. |
kartopu
2 Eklenti(ler)
Eklenti 28268 Kartopu'nun görünüşü.
Eklenti 28269 Balkon her sabah yıkanıyor, akan sular yerde ekili glayör soğanlarını çürütüyordu. Onları korumak için yalak yapmak gerekti. Yeni bahçe tanzim eden arkadaşların dikkatine.... |
irisler
2 Eklenti(ler)
Eklenti 28271
İris'lerden bir köşe. Eklenti 28272 Amerikan sarmaşığı, bahçenin ön duvarında boydan boya hakım durumda, çok dekoratif oluyor, renk değişimi harika. Sol taraftaki ağaç, çalı görünümünde Japon Manolyası. |
Sincap
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28273
Bahçemin devamlı ziyaretçileriden sincap, ceviz ağaçlarının müdavimi. |
Climatis'ler
3 Eklenti(ler)
|
sardunya
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28278 Sardunyaların bu görünümü çok hoşuma gider.
|
S figürü
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28279
Bahçemi tanzim ederken lavantinlerden yaptığım bu S figürü hoş bir görüntü sergiledi. S'in göbeklerine melissa çalısı ekiyorum. Miss kokuları, balkona kadar geliyor. |
Güler hanımcığım, limon otu var mı bahçenizde? Hem görünüşü çok dekoratif, hem de kokusu çok nefistir.
|
Guler hanim, bahcenizden cekip eklediginiz fotograflara bakma firsati buldum.
Guzel, bakimli ve cesitli bitkilerinizle, bahceniz cok guzel. Sizin ve emek verip bahceyi guzel yapan herkesin ellerine saglik. |
Güler Hanım,şimşirden yapacağım göbeklerin içine melisa ekmemi tavsiye etmişsiniz.
Ben de melisa kokusunu seviyorum ama ağır kış şartlarına dayanıklı değil.Bahçem Saroz Bölgesinde Gökçetepe köyünde kışlar sert geçiyor :( |
Sevgili iklimsiz, Limon otu yok. Görsellerden baktım, ilk defa görüyorum. En kısa zamanda inceleyeceğim. Teşekkür ederim.
|
Yaprakları elle ezildiğinde çok keskin bir limon kokusu alacağınız bu ot mutlaka bahçenizde olsun:p
|
Alıntı:
6 ay sabredip 15 Clematis tohumundan sadece bir tanesini çimlendirip onuda 3 gün yaşatabildiğim Clematis çeliği olsaydı , ne güzel olurdu ! |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28335
Balkonun sol tarafındaki sarı sarmaşık gülleri. |
1 Eklenti(ler)
|
Saz püskül açtı.
1 Eklenti(ler)
|
Yaseminler...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28340
Müştemilatın duvarını kaplayan mis kokulu yaseminler. |
En büyük yardımcım.
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28342
En büyük yardımcım 5 yaşındaki torunum. Kendinden büyük çim makinası ıle çimleri biçiyor. |
üst teras
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28344
Üst terasta sarmısak çiçekleri ve agapanthusların olduğu bir köşe. |
Bahçemin kış güzelleri kasımpatılar...
3 Eklenti(ler)
|
Biraz da meyve ağaçlarına bakalım mı?
1 Eklenti(ler)
Eklenti 28352 Bodur elma ağacı.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım, artık siz bilmeyenlere ders verirsiniz fotoğraf yükleme konusunda :)
Meyve ağaçlarına da sadece yanmış gübre mi veriyorsunuz? Bol meyvelenmeleri için başka bir destek veriyor musunuz? (Ben meyve ağaçlarımdan dertliyim) |
Kucak dolusu tebrikler
Gülerciğim bahçene bakmaya doyamadım. İnan sayfaları çevirip çevirip tekrar tekrar baktım. Ellerine, kollarına , yüreğine sağlık. Zaten daha önceki konulardaki konuşmalarından anladığım kadarıyla sevecen, eli açık,yüreği güzel birisin. Sanırım senin en büyük hayalindi böyle bahçen olması. Hayaline ulaşmışsın. O boş araziyi sıcacık bir yer yapmışsın ailene, torunlarına....Bahçeli bir evde yetişmiş biri olarak onun güzelliğini bilirim. En büyük hayaline böyle bir bahçemin olması. İnşallah darısı bizim başımıza.
O güzel bahçende ailenle birlikte huzurlu, neşeli, sağlıklı nice mutlu yıllar geçirmeni dilerim. Kucak dolusu sevgiler. |
Sevgili Limon, hocam kim mi demeliyim. Sağol sevgili arkadaşım çok uğraştın benimle. Bahçedeki meyve ağaçlarına köklerine iz düşümü misali, 3x15 veriyorum. Ama ilaçlamalarına dikkat ediyorum. Mesela geçen ay bordo bulamacını yaptık. Bu ay da kış yağını yapacağım. Sonra meyveleri fındık kadar olana kadar periyodik ilaçlamaları sürecek. Sağlıklı ve düzgün meyve almak istiyorsan mutlaka meyve seyrekleştirmesine gitmelisin yani ağacın besleyebileceği kadar meyve bırakmalısın üzerinde.
Sevgili cyucel, teşekkür ederim. |
Güler hanım, birkaç gündür işler nedeniyle bahçenize gelememiştim. Bu ne güzellikler böyle.
Gerçekten kelimeler yeersiz kalıyor. Sarmaşık gül ve yaseminlere bayıldım :) |
223 numaralı mesajınızdaki sardunya saksılarını duvara asma aparatlarını satın mı aldınız, yaptırdınız mı? Ben de balkon duvarına sardunyalarımı asmak istiyorum ve böyle bir düzeneği ilk defa gördüm. Çok hoş duruyorlar.
Zaten eviniz ve bahçenizde güzel görünmeyen ne var ki? Her şey buram buram emek ve güzellik kokuyor. Gözlerimizi, gönüllerimizi şenlendiriyorsunuz. Binlerce kez ellerinize sağlık. |
Güler hanım, herzmanki gibi bahçenize uğramadan edemedim.
Bana yazın verdiğiniz karanfil tohumlarını ekme zamanı geldi mi? Kaç zamandır size soracağım hep unutuyorum. Nasıl bir yere ekmemi tavsiye edersiniz? Direk yere mi yoksa saksıya mı eksem? Ama saksıya eksem de sonradan geçireceğim yer ne şartlarda olmalı? Güneşi nasıl görmeli? Ne dersiniz? |
Sevgili nevsune, duvara astığım sardunya saksı aparatlarını Silivri'deki Maxi marketten almıştım. Koyu yeşil, siyah ve beyaz olmak üzere 3 renk vardı. Eğer siz bulamıyorsanız ve ellerinde hâlâ mevcut ise sizin için bakabilirim.
|
Sevgili Buket, ben genellikle tohumlarımı 15 Mart'tan sonra ekerim. Yumuşak bir toprakta çimlendir biraz büyüyünce de şaşırt. Karanfiller güneş sever.
|
Güler'ciğim çok naziksiniz, teşekkür ederim ama size eziyet etmeme gerek yok:). Sevgili Oyaman, Koçtaşta satılmaya başlandığını yazmış (teşekkür ederim). Ben de zaten oraya gitmeye bahane arıyordum.
Hani hatırlıyor musunuz Sardunya başlığında 919 nolu mesajda bir evin duvarlarına asılı sardunya saksıları vardı. Daha önce de bir arkadaşımın yurt dışında çektiği fotoğraflarda görmüştüm böyle duvarlara asılı sardunyaları, gerçekten çok hoş bir görünüm. Onları gördüğümden beri kafamın bir yerinde kaldı o görüntüler. Bu yıl bahçe konusunda kimsenin olacağı yok gibi görünüyor ama duvarlarda size ben rakip olacağım :p Güler'ciğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025